isci/ivf syksy-talvi 2017 osa 2

Etusivu Foorumi HEDELMÖITYSHOIDOT isci/ivf syksy-talvi 2017 osa 2

Tämä aihe sisältää 47 vastaukset, 16 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Mandi 1 päivä, 17 tuntia sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #17238

  Ämmä
  Osallistuja (Participant)

  Hei.
  Minun on ihan pakko kirjoittaa jonnekin. Tuntuu, että pää hajoaa. Me lopetimme hoidot omilla lokakuun lopussa epäonnistuneeseen hoitoon, ei päästy edes siirtoon. Takana 5 icsi-hoitoa.

  Ei hitto. Tuntuu ihan oudolta kirjoittaa tätä. Olemme suunnitelleet hoitoja luovutetuilla sukusoluilla. Olemme käyneet siis neuvonnan ja lääkärissä, hoito käytännössä sovittu.

  Jotenkin minulla oli outo olo tänään. Tein raskaustestin ja se on plussaa. Olen oikeasti jo yli 40, ja tämä on luomuplussa. Eka sellainen ikinä. Hoidoista on se yksi, mikä meni kesken.

  No, ehkä tää on joku tuulimuna tai muu. Tai menee kesken, kuten se ainoa hoitoplussa. Mutta olen ihan jähmettynyt, enkä pysty tekemään mitään. Tämä on niin puskista, ettei kukaan muu, kuin te voi käsittää.

  Aamulla soittelin klinikan kanssa noista muista hoidoista.

  No. Katsotaan kauanko tätä iloa kestää.

  • #17241

   Mandi
   Osallistuja (Participant)

   Ämmä, oho!! Onnea yllätysplussasta. Uskon – on varmasti epätodellinen fiilis, itse en varmasti omalla kohdalla voisi uskoa todeksi. Toivotaan, että kaikki menee hyvin!

 • #17235

  Aamu
  Osallistuja (Participant)

  Binkku ja Mnää, tsemppiä piinapäiviin ja toivotaan teille onnistumista! Eipä vois parempaa joululahjaa saada kuin plussan testiin muutama päivä ennen joulua. <3

  Geisshalle myös tsemppiä odotteluun hoitojen jatkumisesta! Kyllä tässä niin usein odotellaan milloin mitäkin. Itsestä alkaa tuntua, että he, jotka onnistuvat raskaudessa heti, eivät tiedä mitään odottamisesta, kun vain 9 kk odottavat. Tämä on ehkä vähän katkera ajatus, mutta ymmärtänette. 🙂

  Mulla piti alkaa joululoma hoidoista ja alkoikin siis negan myötä. Haluan kuitenkin kirjoittaa vielä tänne viime perjantain oudosta ja vähän pelottavasta kokemuksestani. Olin tien päällä ajamassa autoa, kun havahduin menkkamaisiin kipuihin. Oli meneillään kp3, jolloin en yleensä enää kipuile toisin kuin eka ja joskus toisena päivänä. Ajattelin aluksi, että vielä vähän vihoittelee, että ei varmaan sen kummempaa. Sitten kipu kuitenkin voimistui todella kovaksi eikä hellittänyt välillä otettaan. Menkkakivut mulla, ja varmaan kaikilla, on sellaista aaltomaista, että välillä on kivutonta ja välillä sattuu. Tuo ei antanut hetkenkään lepoa. Mulla ei ollut mitään särkylääkettä mukana. Kiemurtelin tuskissani ja hikoilin kivusta. Kun sitä oli kestänyt ehkä 20-30 minsaa, niin tuntui, että tajunta alkaa vähän hämärtyä ja näkökenttä sumentui hieman. Säikähdin sitä ja soitin miehelle, joka onneksi pystyi vastaamaan puhelimeen. Pääni selkeni siitä, kun sain puhua jonkun kanssa ja lopulta kipu hellitti. Sitä kesti noin 40 minuuttia ja olin sen jälkeen aika poikki. Mies sanoi, että olin kalpea ja huuletkin olivat vaaleat, kun tapasimme pian tuon jälkeen. Pikkuhiljaa vointi parani, väri palasi kasvoille ja ainoaksi tuntemukseksi jäi mahan seudun arkuus, kun sitä paineli.

  Asia jäi vaivaamaan ja soitin tänään lapsettomuuspolille. Eivät pyytäneet sinne tarkastettavaksi ja voin kuulemma olla huolettomin mielin. Eivät kyllä osanneet sanoa, mikä olisi voinut olla kyseessä. Kipu ei paikantunut kummallekaan puolelle, joten ei varmaan ole munasarjoista kyse (punktiostakin oli vähän vajaa 3 vkoa jo aikaa). Kipu oli mielestäni kohdun supistelua, joka ei vain tauonnut. Mitään erityistä vuotoa ei sen jälkeen tullut, normaali 3. kp muuten. Tämä jää mulle nyt vähän mysteeriksi. Jos jollain teistä ollut samanlaisia kokemuksia, niin olisin kiinnostunut. Vähän seuraavat menkat pelottaa, että meneekö ne normaalisti. Mutta tauko tekee nyt hyvää sekä pääkopalle että kropalle. Palauduin mielestäni tämän syksyn toisesta punktiosta hitaammin kuin ensimmäisestä.

  • #17242

   Mandi
   Osallistuja (Participant)

   Aamu, voih kuulostaa tuskalliselta ja pelottavalta!
   Mulla ei ole kp 3 seutuna koskaan ollut mitään tuollaista. Ikävin vaihtoehto kävi mulla 7+3, kun olin eka kerran raskaana, ja munajohdin puhkesi kohdunulkoisen vuoksi. Kohdunulkoiset ei kai pahemmin oireile kunnes ollaan tuolla tavalla pitemmällä.

 • #17229

  Binkku
  Osallistuja (Participant)

  Kiitos Geisssha <3 Ja voi ei, kun et päässyt siirtoon. 🙁 Teitkö siis ensimmäisen ovulaatiotestin tuolloin kp 13? Minua aina ohjeistettu aloittamaan jo kp 10. Tietysti voi johtua siitä, kun minulla on niin epäsäännölliset kierrot. No mutta ensi vuonna sitten! (Kuulostaapa karulta, mutta ei siihen onneksi ole “kuin” kuukausi!) Minulla on kerran vuosia sitten ollut myös kysta, mutta se oli puhjennut/poistunut itsekseen, eikä sen jälkeen ole näkynyt mitään. Eli ei välttämättä tarkoita mitään ikävää! Toivottavasti ei sinunkaan tapauksessasi.

  Mnää, nyt tajusin, etten oikeastaan tiedä milloin minulla on testipäivä! Kun sanoivat vaan, että kahden viikon päästä. Niin kai se periaatteessa on pp 14 eli torstai 21.12. Nojaa, minä olen lähes aina hätähousuna tehnyt testin pari päivää ennen, että väliäkö sillä. Tietenkin olen myös tehnyt oikeana päivänä (jos vaikka tulos olisikin muuttunut kuin ihmeen kautta positiiviseksi.)Ja jos sinulla on blasto, niin tottahan voit tehdä jo pp 10.

  Minä olen yksityisellä klinikalla, sillä tämä oli jo viides hoitomme. Julkisella kävimme läpi neljä tuloksetonta hoitoa. Minullekaan ei julkisella kirjoitettu kiinnityspiikkiä, tosin ei yksityiselläkään olisi, ellen olisi sitä osannut kysyä. No, nyt se on ollut minulla kahdessa siirrossa, eikä ole apua ollut, mutta ei tietenkään haittaakaan.

  Toivoa! <3

  • tätä vastausta muokkasi 3 päivää, 11 tuntia sitten  Binkku.
  • #17231

   Geisssha
   Osallistuja (Participant)

   Hoitaja uä aikaa varatessani ohjeisti aloittamaan testit tuolloin. Ilmeisesti katsoi miten oon aikaisemmilla kerroilla ovuloinut. Yleensä oon kyllä aloittanut testit kp11 tienoilla. Mutta vissiin tämä kierto onkin sitten tavallista lyhkäisempi. Tavallaan ei harmitakaan että se ovis meni ohi, turhaa niitä alkioita ois tämmöseen paskaan kiertoon haaskata. Itse epäilen että viime kiertoon tehty pas sekoitti nyt tämänkin kierron ja todennäköisesti seuraava on jo normaali. Ja totta, ei se kuukausi tässä vuosien odotuksessa ole pitkä aika.

   • tätä vastausta muokkasi 3 päivää, 10 tuntia sitten  Geisssha.
 • #17228

  Geisssha
  Osallistuja (Participant)

  Mnää ja Binkku, toivotaan teille sitä joulun ihmettä!

  Mä luulin että olisin päässyt piinaileen teidän seuraksi, mutta kävikin niin että siirtoa ei voida tähän kiertoon tehdä. Perjantaina oli siis pas uä, oli kiertopäivä 13 ja tein varulta jo aamulla ovulaatiotestin, joka oli nega. Aiemmissa siirroissa oon hymynaaman tikuttanut kp 16-17 tienoilla. No, ultrassa selvisikin että oon jo ovuloinut! Mitä ihmettä! Ens vuoteen sitten siirty meidän siirrot.
  Kaiken lisäksi oikeassa munasarjassa olevan 3cm endometriooman alapuolella näkyi “kystaksi sopiva 3cm nesterakkula”. Alkaa jo tuntua että joka ultrassa ilmenee uutta ylläriä ☹

  Nyt aionkin keskittyä piinailun sijaan jouluvalmisteluihin. Kaikki lahjat onneksi saatiin nyt viikonlopun aikaan hommattua.

  Rauhallista ja ihanaa joulunaikaa kaikille!

 • #17225

  Binkku
  Osallistuja (Participant)

  Pahoittelut, Aamu. 🙁 Toivotaan, että ensi vuosi on onnekkaampi! <3 Niin sinun kuin monen muunkin kohdalla.

  Itsellänihän on vielä pienoin mahdollisuus onnistua tämän vuoden puolella. Eli niin kuin mnää, minäkin pääsin siirtoon perjantaina! Nyt on kyydissä kamu ja mnään kanssa samaan aikaan myös kotitesti 22.12. Hiukan tulee määrittämään varmaan joulun fiiliksiä tuo tulos.

  No, tarkoitus on kyllä nauttia joulusta ja lomasta, kävi miten kävi. Nyt alkaa pikku hiljaa ollakin kaikki lahjat ostettu ja kortit tehty.

  Mnää: Jännitetään yhdessä! Minulla on luget aamuisin ja iltaisin, sekä gonapeptyl (kiinnittymispiikki) maanantaina eli kolmen päivän päästä siirrosta. Koita olla huolehtimmatta oireista tai oireettomuudesta, itselläni niihin ei ole ikinä ollut luottamista.
  Ainoat neuvot piinapäiviin, mitkä olen saanut julkiselta saati yksityiseltä, on, että eläisi juurikin normaalia elämää (ilman päihteitä tietenkin), ja koittaisi välttää stressiä. Kuitenkin ovat myös sanoneet, että jos itkettää vaikka joka ilta, niin ei pidä tuntea syyllisyyttä siitä.

  Itse olen ainakin yksi hermokimppu koko nainen. En tiedä tekevätkö luget sen vai miten, mutta heti kun ne aloitin, otimme yhteen mieheni kanssa (niinkin vakavasta asiasta kuin wc:n siivous).

  Foorumi on selkeästi hiljentynyt joulun ajaksi. Joulu tietenkin kaikessa ihanuudessaan sotkee hoitojen aikatauluja. 🙁

  Ihanaa joulun aikaa kuitenkin kaikille! <3

  • #17227

   mnää
   Osallistuja (Participant)

   Voi, Aamu, oon tosi pahoillani 😔
   Onpa mielenkiintosta, Binkku! 💕 Jännätään siis yhdessä. Mulla pp14 testipäivä 21.12. Ootko ajatellu testata kuitenkin jo ennen? Ite tekis mieli testata n. pp10. Jotenki harmittaa, etten saanu sitä kiinnityspiikkiä – ja jos nyt tulee nega, ni purnaan kyllä piikin perään. Mut kaikki kädet ja sormet ristiin, että nyt käviskin hyvin molemmille. Toive on kova mut epäilys suuri. Tsemppiä ja joulunodotusta kaikille! Binkku, missä sä olitkaan hoidossa? Me ollaan Husissa.

 • #17214

  Aamu
  Osallistuja (Participant)

  Harmailija, onnea plussasta!

  Täällä vain edelleen haaveillaan sellaisesta. Kaksi viikkoa sitten tehty tuoresiirto tuotti puhtaan negan.:( Tästä alkoi mun henkinen joululoma, keskityn nyt jonkin aikaa muihin asioihin (yritän keskittyä).:) Ensi vuoden puolella jossain vaiheessa ois tarkoitus lähteä kolmannelle hoitokierrokselle.

  Tsemppiä kaikille hoitoihin ja taukoihin, missä tilanteessa itse kukin olettekaan!

 • #17208

  Binkku
  Osallistuja (Participant)

  Onnea harmailijalle!

  Ymmärrän täysin Surun surun ja muut vähemmän mieltä ylentävät tunteet, jotka ovat vallanneet mielen. Ja täällä, jos missä, täytyykin kaikki se “paska” ymmärtää.

  Joten Harmailija, älä ota itseesi, nauti plussasta, ja anna meidän muiden olla kateudesta vihreitä. Sillä sellaisia me olemme. Minä ainakin.

  Toivoa ei ensimmäisellä hoitokerralla onnistunut minussa (tuskin muissakaan “konkareissa”?) ikävä kyllä herätä. Sillä minun toivoni/epätoivoni on jo ihan jollain muilla leveleillä. Ainoastaan se on realismia, jonka yritän hyväksyä: parhaimmat todennäköisyydet onnistua on alkutaipaleella. Sen takia toivoa minussa herättäisi ennemminkin kuulla niitä onnistumistarinoita, joissa on todella kamppailtu jo vuosia hoidoissa. Tai vaihtoehtoisesti niitä, joissa on elämässä löydetty muita ratkaisuja, ilonaiheita tai elämäntarkoituksia, kun ei olla onnistuttu. Niitä täällä kaipailisin siis lisää!

  Mutta kyllä “noviisit” mahtuvat tänne tunteineen mukaan yhtä hyvin kuin mekin, jotka olemme olleet lapsettomia jo 5 vuotta tai enemmän. Mutta toki siinä painitaan jo eri sarjassa. Menisi varmaan liian hankalaksi luoda kaksi erillistä ryhmää? Lisäksi onhan lapselliset lapsettomatkin samassa ryhmässä, vaikka sekin tuntuu välillä itselläni hankalalta. Ihan kuin he eivät saisi valittaa, kun kerta on jo yksi/kaksi.

  Vaikeiden asioiden ja tunteiden kanssa täällä tosiaan painitaan, mutta naiset simpukkaiset, koitetaan tehdä se yhdessä. <3

  Minun mielestäni plussasta kuitenkin ehdottomasti ilmoitetaan täällä. Vaikka muiden plussia ei aina jaksaisikaan ottaa vastaan, on kuitenkin hyvä kertoa, että tiedetään miten kävi, eikä vain kadota täältä mystisesti. Ilmoituksen jälkeen tosiaan saa potkut pyllylle (:D) ja siirtyy toiseen ryhmään hehkumaan tai mikä pahinta: valittamaan. Itse siis olen sen verran masokisti, että käyn lukemassa aina silloin tällöin plussaketjua. Ja tottahan toki raskauteen kuuluu kaikenlaisia tunteita ja siellähän niistä puhutaan, ja minä olen kuolla. Kuinka joku voi valittaa jostain niin ihanasta, kun itse ei muuta toivokaan kun kauheita raskauspahoinvointeja tai panikointeja ultrista ja sydänäänistä. Ja tosiaan, mitä minäkään täällä mitään valitan, kun…. no, Afrikan lapset. Huoh!

  Eli jos joku tekee ryhmän kaikista katkerimmille lapsettomille, minä olen mukana!

  Aurora, pakko sanoa, ihanan positiivinen viesti sinulla, vaikka aihe periaatteessa olikin negatiivinen. Olen silti pahoillani.<3

  Mnää, mille päivälle siirtosi nyt osui?

  Täälläkin ollut jännitysnäytelmää oviksen tikutuksen kanssa, kun viikonloppujen lisäksi itsenäisyyspäivä pahasti tiellä. Lopulta kuitenkin tikutin hymynaaman eilen (maanantaina 4.12), jolloin oli jo kierron 18. pvä. Ja niinpä näillä näkymin siirtoon päästään perjantaina! 🙂 Kaksi kolmepäiväistä alkiota odottaa pakkasessa, ja toisen toivottavasti saan kyytiini. Se on sitten meidän yhdeksäs siirto ja toisiksi viimeinen sellainen. Katsotaan miten tässä käy. Ja nyt tietenkin, kun menen sanomaan, että meillä kaikki alkiot tähän mennessä selvinneet sulatuksesta, niin tuleekin mutkia matkaan sen(kin) kanssa. Phuh. Kaikkea tässä saakin sydän syrjällään jännittää. Hoitaja meinasi nimittäin varata minulle siirron torstaille. Ihmettelin ääneen asiaa, kun viime kerralla oli vasta neljäntenä päivänä. Sitten hoitaja tajusi, että väärää päivää oli antamassa. En tiedä olisivatko todella siirtäneet vääränä päivänä, jos en olisi asiaa kummastellut. Että skarppina saa olla näissä!

  Sinivalkoista itsenäisyyspäivää kaikille! <3

  • #17220

   mnää
   Osallistuja (Participant)

   Heip! Siirtoni osui eiliselle, tosin ihmettelin, miten JO eiliselle, mut sydämestäni toivon, et laskivat oikein.. Mut en ees tarkkaan tiä alkioiden ikää, teiän vaan, että ovat blastoja. Siirto meni sinänsä hyvin mut nyt täällä jännitän, kun mitään tuntemuksia ei oo.. 😔 Tosin tänään pp1. Viime kerralla piti mennä verikokeeseen pp10, mut nyt käskettiin vaan testata kotona pp14 ja sitten soittavat samana päivänä. Mitään kiinnittymispiikkiä tms. ei annettu laitettavaksi. Onko teille annettu mitään ohjeita siirron jälkeiseen elämään testiin asti? Kun mulle vaan, että normaalia elämää, kun taas tultuani kiellettiin liikkumasta ja nostamasta painavia tavaroita sekä annettiin jopa jotain syömisohjeita.. 😕 tosi erilaista ohjeistusta annetaan.. hmm.. 🤔 Mut nyt ei auta muu ku odotella ja yrittää olla positiivisin mielin ja uskoa hyvään ❤️

 • #17195

  Aurora
  Osallistuja (Participant)

  Alkion siirto nro 7 tuotti negatiivisen tuloksen, joka ei itseasiassa ollut mikään yllätys kun oireita ei ollut siirron jälkeistä nippailua lukuunottamatta yhtään.
  Mun testipäivä olisi virallisesti vasta 6.12, mutta tein jo tänään kun oma tuntemus on näissä ollut niin vahva. Selkeä neg.viiva piirtyi heti testiin.
  Ei kyyneleitä, romahdusta, tai muitakaan tunteenpurkauksia negan nähdessä. Huusin tuloksen miehelle samassa lauseessa, kun pyysin että laita kahvi tippumaan. Tähän on jo niin turtunut ja tottunut. Kuin tilauksesta testin tekemisestä alkoi vuoto 2h päästä, joten tämä reissu oli sillä taputeltu.

  Aion huomenna avata pullon lempishampanjaa ja kippistää miehen kanssa meille: Että jaksamme tätä hullua touhua. Olen muutenkin kääntynyt kaikkien pettymysten osalta nauttimaan näistä “hoitovapaista” ajoista: reissaamme, nautin punaviinistä ja juustoista, yritän liikkua ja treenata mitä töiltä ehtii jne. Eletään normaalien ihmisten elämää, kunnes taas koittaa seuraava hoitorumba, aikataulujen sovittelu, jatkuvat hälytykset puhelimessa että muista lääke…Ei tätä kaikkea tekisi, ellei haave omasta lapsesta olisi vahva. Viime aikoina olen vaan havahtunut siihen, että taitaa olla paras alkaa keksimään uusia haaveita.

  Hyvää itsenäisyyspäivän aikaa kaikille ja tsemppiä itse kunkin loppuvuoden jännityksiin <3

 • #17186

  mnää
  Osallistuja (Participant)

  Huomenta, naiset! 😊 Tikutin eilen ovisplussan. Tikutin varoiksi tänäänkin, jotta osaan huomenna kertoa, kun soitan. La ja su kun ovat kiinni. No oli plussa tänäänkin. Nyt mietin, mihin päivään siirto mahtais osua, kun mulla siis blastot (5tai6pv). Lasketaanko siirto ovisplussan jälkeisestä päivästä vai plussapäivästä..? Mietin ja toivon kovasti, et siirto osuis to tai pe, kun ke on itsenäisyyspäivä ja sit taas tulee viikonloppu.. Osaakohan joku teistä sanoa näistä laskeskeluista..? 🤔

  • #17187

   yöutu
   Osallistuja (Participant)

   Molemman ikäset 6pv (aamulla tulleesta) o-plussasta. Jos eilinen plussa tuli aamusta niin siirto perjantaina.

 • #17185

  Geisssha
  Osallistuja (Participant)

  Paljon onnea Harmailija plussasta! Itsekin tosiaan tiedän, ja hyvin muistan tuon tunteen, kun sen positiivisen tuloksen saa. On se jotain niin ainutlaatuista! Toivon todella että saat nauttia siitä loppuun saakka.

  Vaikka siitä on jo 1,5v kun itselläni “helposti” tärppäsi ekasta ivf siirrosta, on sen keskeytyminen silti lähes päivittäin mielessä. Ja sen jälkeen kun on siirtoja ollut vielä 5, joista kaikki päättyneet pettymykseen, allekirjoitan myös Auroran mainitsemat fiilikset mustista tunteista.

  Noh, ens viikolla olis taas ultra, ja jos kaikki sujuu hyvin, vielä päästään siirtoon tälle vuotta.

 • #17183

  Suru
  Osallistuja (Participant)

  Saa kertoa, mut mun mielestä mitä lyhyemmin sen parempi. Muut suossa rämpijät voi säästää oman hyvän fiiliksen yksityiskohtaisilta selostuksilta. Tänne pelkkä tieto plussasta ja yksityiskohdat voi kirjoittaa suosiolla tonne kahden klikkauksen päässä olevalle palstalle. Siellä olevat ihmiset voi aidommin iloita plussanneiden puolesta.
  Anteeksi Harmailija, että mun postaus tuli just sun plussan jälkeen. Oon kirjoittanu saman postauksen monta, monta kertaa aiemminkin, mut en oo koskaan julkaissut sitä. Koska se ei oo kovin kivasti postattu. Ja se on toki itsestä kiinni miten toisten plussat ottaa. Se voi antaa toivoa tai minun tapauksessa just nyt alleviivata omaa lapsettomuutta.
  (Mulle on tullu toivoton olo syksyn aikana.)

  • tätä vastausta muokkasi 1 viikko, 5 päivää sitten  Suru.
 • #17177

  yöutu
  Osallistuja (Participant)

  Onnea Harmailija!

  Kyllä mun mielestä voi tulla ja oikeestaan kuuluu asiaankin käydä lyhyesti kertoon hoidon tulos, oishan se nyt outoo jos vaan katois jonnekin ja jättäs muut arvuutteleen.. eri asia sitten jos jatkais hoitoketjuun jotain hehkutuksia raskausoireista ja ultrakuulumisista jne. mitkä ei enää tänne kuulu.
  Ja ymmärrän myöskin Surun tunteet, kieltämättä itelläkin tulee se kateuden pisto aina kun joku muu onnistuu heti ekassa hoidossa eli mun mittapuulla todella helposti (itellä toivoton 7.s menossa..). Mutta jotenkin siihen on jo niin tottunu että nallekarkit ei mee tasan tässäkään, ei sille mitään voi, eikä se kuitenkaan oo niiden heti onnistuvien syy että joku toinen joutuu rämpiin tätä piikki-punkio-taasnegaa-jne.-paskaa vuosikausia.

  Nolla-uä käyty ja huomenna elonva (jotain uutta tälläselle konkarillekin!). Ensviikolla näkee miten säälittävällä follimäärällä tällä kertaa mennään, voiko odottaa TAASKAAN ensimmäistäkään siirtoo vai keskeytetäänkö suosista koko homma.

  • tätä vastausta muokkasi 1 viikko, 6 päivää sitten  yöutu.
 • #17175

  Aurora
  Osallistuja (Participant)

  Parhaimmat onnittelut Harmailija plussasta, nauti ansaitusti onnellisesta ilosta ja toivottavasti kaikki sujuu hyvin!

  Eiköhän kaikki tunteet ja elämäntilanteet tänne mahdu, sitähän nämä hoidot ovat. Ymmärrän kyllä Surun tunteita, koska suurin osa omastakin tunnekartasta on ollut vitutusta, pettymystä, surua, ahdistusta, kateutta..Silti vuosi sitten saamani elämäni ensimmäisen plussan tunne oli jotain aivan uskomatonta. Se ilo päättyi omalta osaltani varhaiseen keskenmenoon ja pahimmassa kriisitilanteessa hain apua lapsettomuuspsykologilta. Hän pyysi minua täyttämään tunnekarttaa ja olen havahtunut vuoden ja pettymysten karttuessa, että aika mustia tunteita pyörii päässä.

  Se ei silti estä onnistumisen kokemuksen saaneita tukahduttamaan fiiliksiä. Koitetaan tukea täällä toisiamme, eiköhän tämä ole ihan riittävän rankka matka, ettei täällä tarvitse anteeksi pyytää kommentteja.

 • #17171

  Harmailija
  Osallistuja (Participant)

  Anteeksi! Mä oon ajatellut palstan niin, että täällä jaetaan niin surut, ilot, turhat toiveet ja pettymyksen tunteet, kaikki mitä lapsettomuus ja siitä kärsivät kokevat.. ehkä olen ajatellut asiaa väärin ja niitä iloja ei olisikaan saanut jakaa. Mikä sitten on riittävän kauan palstalla olemiseen tai siellä kirjoittamiseen rohkaistuminen, sillä kukaanhan meistä ei tiedä montako vuotta täällä on itse kukin roikkunut tai oikeasti lapsettomuuden polkua kulkenut, että on oikeutettu sen iloisen uutisen kertomaan, vai pitääkö juuri silloin poistua joukosta, potea huonoa omatuntoa vielä entistä enemmän, kuin itseä nyt onnisti tällä kertaa.. Poistua muiden joukosta, itse ainakin pohdin mihin joku olisi hävinnyt.. itse ainakin olen toisten tunteiden jakamisesta saanut voimaa, on sitten kyse ollut plussasta tai jostain muusta. Plussa toiselle samassa tilanteessa olevalle, on tuonut itselle myös lohtua, että ehkä meilläkin vielä joskus onnistuu.. toki aiheuttanut myös tunnetta miksei meille..? Olen kuitenkin äärettömän pahoillani, jos omalta osaltani olen toisille mielipahaa aiheuttanut sillä, että olen plussasta kertonut heti, selvästi liian vähän aikaa palstalla olleena, se ei ole tarkoitukseni ollut, vaan pikemmin yrittää luoda toivoa.. Mutta mikäli näin on, että plussa uutisen jälkeen pitää palstalta poistua, teen sen, etten aiheuta enempää mielipahaa kellekään. Enkä myöskään itse halua sellaista entistä enempää kokea. Hyvää jatkoa kaikille ja yhä toivon sydämeni pohjasta niitä plussauutisia kaikille meille! Kaikkea hyvää! ❤️

 • #17170

  Suru
  Osallistuja (Participant)

  Eikö muita oikeesti ärsytä plussauutiset tällä palstalla? Ja mitä lyhyemmän aikaa joku on täälä ollu sen isommin se tule hehkuttamaan ku tärppää.
  Ehkä plussanneet vois jatkossa ihan vaan poistua täältä vähin äänin ja mennä suoraan plussanneiden palstalle kertomaan tuoreimmat fiilikset. Ihan oikeesti. Kiitos ja anteeksi.

 • #17162

  Harmailija
  Osallistuja (Participant)

  Varhaista huomenta kaikille! Niin uskomatonta, kuin se onkin.. testasin tänä aamuna plussan. 🙂 En tosiaan edes kuvitellut, että tärppää ekasta ivf:stä ja nyt on niin epärealistinen, mutta samalla onnellinen olo ja hymyilyttää.. virallinen testipäivä on vasta perjantai, mutta eipä tuossa mitään epäselvyyttä ole. Nyt jännitetään varhaisultraa ja sitä seuraavaa ja sitä seuraavaa, että kaikki menisi hyvin loppuun asti. Ei tämä pelko ja jännitys tähän plussaan loppunut..

  Toivon sydämeni pohjasta, että te kaikki muutkin saisitte kokea tuon ensin kuvailemani tunteen! Tekisi toisaalta mieli kiljahdella riemusta ja silti toisaalta olla aivan hipihiljaa, kertomatta kenellekään. Joku täällä aiemmin lähetteli virtuaalihaleja, aion tehdä nyt samoin ja toivoa, että kaikille meille saataisiin aikaiseksi se pieni nyytti, eikä syli jäisi tyhjäksi! *Halaus*

  • #17167

   mnää
   Osallistuja (Participant)

   Hei, hienoa – ihanaa, Harmailija! Toivotaan, että tuo plussa pitää <3 Ihana kuulla positiivisia uutisia ja onnistumisen kokemuksia. 🙂 Ihan mahtavaa!

   Oliko sulla Harmailija siirto luomukiertoon? Pas vai tuore..?? Avitettiinko ovista? En muista enää mitään..

   Mä tikutin tänään kp14 nollan ja maanantain ultrassa kaikki oli periaatteessa hyvin, mutta kiertoni ei ollut vielä ovisvaiheessa (limakalvo yms.). Pe katsotaan taas uudelleen, ja tässä tikuttelen.. Ja juu, kuten Binkku harmitteli, myös itsenäisyyspäivä on sotkemassa välissä… Lisäämässä ikään kuin viikonlopun päiviä, jolloin siirtoa ei voitaisi tehdä.

   Ainaista odottamista.. Mutta kyllä tämän jaksaa, jos lopputulos vaan onnistuis..! <3

   • #17168

    Harmailija
    Osallistuja (Participant)

    Kiitos mnää! Meillä oli pitkän kaavan mukainen hoito, sumute, puregon pistokset ja sitten ovitrelle irroitus piikki ja päälle vielä luget. Joten eiköhän tää aika lääkkeellinen siirto ollut.. 🙂 Mut tuoresiirtona tehtiin munasolun ollessa 2päivän ikäinen. Pakkaseen meni 9 hedelmöittynyttä munasolua, joista yksi hyvä ja loput kahdeksan “tavanomaisia”, kuten lääkäri sen mainitsi..

    Ja toivotaan todella, että plussa pysyy! 🙂

 • #17161

  Maiku
  Osallistuja (Participant)

  Mnää ja Binkku, pidän teille peukkuja, että siirto onnistuisi teillä molemmilla vielä ennen joulua!

  Mä oon nyt heittänyt kirveen kaivoon, että päästäisiin ennen joulua vielä punktioon. Menkat ei oo edelleenkään alkaneet ja fiilis on että tuskin alkaakaan tän viikon aikana (valkovuotoa tulee niin kun yleensä ovulaation paikkeilla), että ehtis systeemit läpi ennen joulua. Masentaa, ku oon odottanut tätä kesästä asti, mut aina ollu jotain (terveys)estettä miks ei olla päästy hoitoon. Mä oon aloittamassa työt helmikuun alussa ja en kehtaa heti olla pois sieltä, kun teen potilastyötä ja on kova homma sit siirrellä potilaita edes takas jne, kun päiväkirjat todennäköisesti pursuilee täysinä heti ku pääsen taas hommiin. Niinpä siis jos ei nyt satu joku hitonmoinen tuuri että seuraavat menkat alkais hyvissä ajoin tammikuun alkupuolella, menee sit tammikuukin hukkaan ja en tiiä missä vaiheessa sit pystyisin taas aloittaan hoidot.

 • #17159

  Binkku
  Osallistuja (Participant)

  Kiitos uudesta ketjusta, Harmailija. Tsemppiä piinapäiviin! Minusta voit tehdä r-testin paria päivää ennen oikeaa aikaa. Mutta tee kuitenkin myös oikeana päivänä varmistustesti.

  Tervetuloa uusille vahvoille naisille! <3

  Otan osaa pettymykseesi Geisssha. 🙁 Tiedän tunteen, olisi ihanaa vaihteeksi kertoa hyviä uutisia miehelle ja kaikille muillekin.

  Mnää, täällä sama tilanne. Tikutukset aloitin sunnuntaina (kp10) ja eilen oli ultra. Lääkäri sanoi, että tilanne näyttäisi siltä, että loppuviikosta ovuloisin. Jännät paikat taas, että osuuko oikeille päiville. To tai pe, jos ovuloisin, niin pääsisi siirtoon. Jos huomenna, menee viikonlopulle ja jos lauantaina, menee itsenäisyyspäivälle. :S Huoh. Yleensä ovuloin 14-16 päivinä. Saa nähdä mihin osuu tällä kertaa.

  Ja taas kerran ultrassa lääkäri tsemppaa kaunis limakalvo, kaksi kaunista alkiota pakkasessa, kaikki hyvin ja silti tästä hommasta ei vain tule lasta eikä paskaa. Menee hermo.

  Aamu, samoja kokemuksia ja tunteita täälläkin. Pahinta on epätoivoinen odotus. Etenkin kun se odotus ei välttämättä johda mihinkään.

  Kauheita Aurora nuo kommentit! Minulla on onneksi pysynyt hoitojen aikana paino kokoajan samana (normaalipainoisena), mutta olen huomannut välillä, että mahanseutuni kerää katseita. Että koskas tuokin alkaisi odottamaan. Voi luoja, kun tietäisivät kuinka monta vuotta tässä odotettu! Juomattomuudesta on välillä tullut kommenttia, että miksi en juo, olenko raskaana. Sen takia usein otankin edes sen yhden (jos siis ei hoitoa tai sellaista tilannetta päällä, ettei voisi juoda), vaikka ei tekisi edes mieli, etten vain ruoki kenenkään kyylän oletuksia. Jos taasen en voi juoda yhtäkään, jään mieluummin kotiin.

  Olen tällä hetkellä hyvin herkillä iästäni. 30 vuotta häämöttää nurkan takana ja edelleen lapsi on vain haaveissa. Viiteen vuoteen on mahtunut liian paljon yritystä, surua, pettymyksiä, ja silti olemme edelleen lähtökuopassa.

  Pahoittelen negatiivista viestiäni, mutta tiedän, että ymmärrätte. Ihana kun saa jonnekin avautua, kiitos siitä naiset simpukkaiset. <3

 • #17155

  mnää
  Osallistuja (Participant)

  Voi, Geissha ); ja Harmailija.. Itselläni tänään ultra tunnin päästä. Oon nyt ovistikuttanut ekoja kertoja lauantaista (kp10) lähtien ohjeen mukaan (harjoituksen vuoksi testasin jo pe). Tyhjää ympyrää on clear blue vielä näyttänyt.. Niin toivoisin pääseväni siirtoon ennen joulua, mut en yhtään tiä mun kiertoa, kun ennen punktiota söin cypretyliä ja punktion jälkeen vuoto tuli 10. päivä ja seuraava kierto olikin 39 päivää.. Ja silti lääkäri ehdotti, että voitas kokeilla luomukiertoa.. Tottakai, jos siinä on kerran paremmat onnistumismahdollisuudet..

  Nyt vaan tikutellaan, toivotaan, et kierto ei veny vaan on normaali, että ehtis ennen joulua – ja, ettei osuis viikonlopulle siirto.. :/

  No, ihan mielenkiintoista taas kuulla, mitä ultrassa sanotaan, toivottavasti kaikki on ok – tsemppiä kaikille <3

 • #17150

  Harmailija
  Osallistuja (Participant)

  Pahoittelut Geissshalle negasta.. 😢

  Mä täällä kamppailen testin teon kanssa.. Nostin sen jo pöydälle, ei siis ainakaan helpota odotusta.. 😅

  Mitenköhän nuo luget vaikuttaa vuodon tulemiseen tai punktio ylipäätänsä.. sen myötä voi varmaan kanssa olla vuoto myöhässä, ainakin mitä teidän kirjoituksista oon lukenut.. vaikka kaikkihan tässä yksilöitä ollaan.. 🙄

  Oottekos te joku lukenut sen Odotus -kirjan..? Mitä suosituksia sen lukemiseen, lähinnä mietin, että onko se omalta osaltani itkuvirttä koko kirja ja kannattaako sellaista tässä kohtaa edes lukea.. 🤔

  • #17158

   Maiku
   Osallistuja (Participant)

   Mulla on muistaakseni joskus alkanut vuoto päivän tai kaksi ennen testipäivää lugeista ja punktion huolimatta ja joskus taas sitten vähän testipäivän jälkeen, joten samallakin ihmisellä se voi vaihdella pitääkö luget vuodon pois vai ei.

 • #17149

  Alma
  Osallistuja (Participant)

  Elelen täällä oulun alueella elikkäs valitettavasti aika kaukana sieltä Maiku 😏

 • #17148

  Maiku
  Osallistuja (Participant)

  Pahoittelut Geissshalle negasta. 🙁 ja toivotaan, että osuis ens kuussa aikataulut kohdilleen siirron suhteen.

  Mä en nyt tiiä mitä tää mun elimistö puuhailee. Tänään siis jo kp 39. En tiiä onko ne menkat tulossa, kun tuntuu, että turvotusta, alavatsakipua plus muuta pms-oireiksi viittaavaa ollut jo viikon verran ja valkovuoto vaan lisääntynyt tässä muutaman päivän. Voiko mulla olla näin myöhänen ovis vai mitä tää on. En muista et ennen olis ennen menkkoja ollut tämmöstä valkovuotoakaan. Tosin ns. normaalitilanteessa en kyttäile tälleen kaikkia limoja ja oloja kuin nyt. Ääh.. ehkä tää kyttääminen just saa mun elimistön sekaisin. Toisaalta en haluis menkkoja huomennakaan, koska aiemmin on punktio ollut sopiva just kp 14 ja se osuis sunnuntaille jos menkat alkais huomenna. Voihan se elimistö tietty nyt toimia erilaillakin, mut hitaalta tää mun elimistö vaikuttaa ainakin näin luomukiertojen perusteella.

 • #17144

  Geisssha
  Osallistuja (Participant)

  Eilen testasin negan, kamalien vatsakipujen saattelemana. Tänäänhän tuo vuotokin jo alkoi. Tälläkertaa ei edes itku päässyt, kuten aina aiemmin, on vaan niin turtunut tähän kaikkeen. Yleensä kyllä alan parkumaan viimeistään siinä vaiheessa kun miehelle kerron tuloksen. Tulee kerrassaan niin epäonnistunut ja paska vaimo olo joka kerta kun tulee näitä pettymyksiä.
  Yritys ois ens kuussa päästä uuteen pas:n, jos vaan aikataulut natsaa.

 • #17141

  Maiku
  Osallistuja (Participant)

  Geisssha joko oot uskaltanut testata?

  Minä täällä edelleen urputan ja odotan että jotain tapahtuisi. Kp 38 menossa.. kaikkien oirekyttäysten perusteella arvioisin, että menkkoja pitäis alkaa parin päivän sisällä tai sit en tiiä yhtään missä mennään. Tässä taas odotellessa menee aatokset vuoristorataa, että mitä tästä taas tulee jne.

  Jännä juttu tuo tuoresiirto vrt. pas. Itellä oli edellisten hoitojen aikana usko, että tuoresiirto olis parempi, niinku meillä sit olikin ja kun neljästä icsistä saatu ylipäätään vain 1 pakkaseen. Mut oon nyt jälkikäteen lukenut keskustelupalstoilta, että jotkut lääkärit ei kuulemma suosi ollenkaan tuoresiirtoja. En sitten tiiä johtuuko just siitä, että punktion jälkeen elimistö kovilla ja se huonontaa tilannetta vai mistä. Mut en tiiä olisko meillä siirretty edes yhtä alkiota per hoito jos ei olis ollu tuoresiirtoja, kun ne ainaki tayssissa halus viljellä alkiot aika pitkälle (blastoiksi?) ennen pakastamista ja siinä saattaa sit moni alkio hyytyä matkan varrelle.

  Missä päin Suomea sä Alma elelet? Lähinnä niitä lääkkeitä ajatellen kysyn. Ite oon siis tayssin alueelta.

  • tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa, 4 päivää sitten  Maiku.
 • #17128

  Harmailija
  Osallistuja (Participant)

  No niin.. nyt alkaa stressi.. 😅 koska vois tehdä raskaustestin, jos virallinen testipäivä ivf:stä on 1.12..?

  Ei malttais odottaa, vaikka tuskin vatsassa mikään silti kasvaa… 🙄

  • #17129

   Geisssha
   Osallistuja (Participant)

   Sulla tuntuu olevan todelliset piinapäivät, tsemppiä😀
   Mulla tänään 2 viikkoa pas:sta, virallinen testipäivä siis. Enkä uskalla tehdä😬 Kai sitä koittaa suojella itseensä siltä negalta. Toisaalta jännittää/pelottaa jos onkin positiivinen. Alkaa kuvitella että päättyy kuitenkin huonosti. Mitään oireita ei oo ollut puolesta eikä vastaan, hämmentävää.. Ehkä testaan vasta huomenna..

   • tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa, 6 päivää sitten  Geisssha.
   • tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa, 6 päivää sitten  Geisssha.
 • #17122

  ^..^Ee
  Osallistuja (Participant)

  Itselläni samoja oireita havaittavissa. Enemmän pettymystä omaan kroppaan ja sen toimimattomuuteen. Ahdistus kuinka näin voi tapahtua juuri meille aiheutti ainakin minulle lievää synkkyyttä ja masennusta. Pelkoa miehen ja parisuhteen menettämisestä jos kroppani ei ala toimimaan. Elämä on toki ilman lastakin ihan hyvää ja mielekästä, mutta onhan oman lapsen kaipuu tarpeista suurin. Luen parhaillaan lapsettomuuspäiväkirjaa “Ihmeet tapahtuu muille”. Kuvaa kiihkottomasti ja ilman korulauseita sen mitä jokainen meistä käy läpi. Suosittelen lukemaan.
  Vaikka mies on tukena ja erittäin empaattinen silti tuntuu, että puolet siitä mitä tapahtuu ja mitä joutuu itse käymään hoitojen aikana menee häneltä ohi ymmärryksen. Samoin nyt pelkoni keskenmenosta tuntuu hänestä vaikealta ymmärtää, kuten ehkä muistakin? Kaikki hokevat vain että et mahda asialle mitään niin älä murehdi. En toki mahdakaan, mutta kaikkien näiden vuosien jälkeen tuntuu vaikealta uskoa että meille voisi lapsi vielä tulla, hoidot voisi sittenkin tuottaa tulosta? Ehkä tunnistatte paremmin tämän ajattelutavan kuin ne joilla ei tämmöistä taustaa ole.

  Minulla jäi yksi ylimääräinen Ovitrelle jääkaappiin. Tuntuu pahalta heittää koskematon pakkaus roskiin. Jos jollakin käyttöä niin mielellään antaisin eteenpäin. Meillä pakkasessa vielä 7 alkiota, joten jos tämä ei onnistu niin punktiota ei ihan heti toivottavasti tarvita.

 • #17119

  Aamu
  Osallistuja (Participant)

  Moikka!

  Täällä pitkään palstaa lukenut rohkaistuu nyt itsekin kirjoittamaan. Oon 31-vuotias, mies muutaman vuoden vanhempi. Selittämättömiä lapsettomia ollaan ja lasta toivottu reilut kolme vuotta. Toinen koeputkihoitokierros meneillään. Ekasta saatiin 4 munasolua, joista kaikki hedelmöittyi, 1 monitumainen poistettiin ja kolme siirrettiin, ensin 1 ja sitten 2 kerrallaan. Ei minkäänlaista tulosta.

  Tämän viikon maanantaina oli toinen punktio, josta 5 munasolua, joista 1 epäkypsä. Neljästä kolme hedelmöittyi, mutta sain juuri tiedon, että 2 alkiota epänormaaleja ja siirtokelvottomia. Eli yksi ainokainen jäljellä, joka ois huomenna tarkoitus siirtää tuoreeltaan. Mietin juuri sitä, että onko pakastesiirroissa suurempi onnistumistodennäköisyys kuin tuoresiirroissa ja kannattaisiko siirtoa lykätä ensi vuodelle, kun kroppa ois ehtinyt palautua munasolujen kasvatuksesta ja punktiosta. No, jos ero ei ole suuri, niin samapa se siirto on tehdä nyt. Jos näin, niin silloin mentäis Aurora sun kans aikalailla samaan tahtiin. Laskeskelin, että jos alkion iän ottaa huomioon, niin mun testipäivä vois olla jo maanantaina 4.12. Eli määrittää tosiaan Suomi 100 -juhlafiiliksiä aika paljon. Huh…

  Hirvittää se, että jos tämä ei tuota tulosta, niin sitten on enää yksi hoitokierros julkisella mahdollinen ja tämän hetken taloustilanne ei salli ainakaan heti jatkaa hoitoja yksityisellä. 🙁 Ei varmaan pitäis niin pitkälle murehtia, mutta ajatukset väkisinkin suunnittelee tulevaisuutta.

  Lapsettomuudessa rankimmaksi olen kokenut, en niinkään hoitoja, vaan itse lapsettomuuden. Fyysisesti näitä hoitoja kestää kyllä, kun tietää tarkoituksen, mutta masennusta vastaan on täytynyt taistella välillä ihan tosissaan. Silloin, kun hoidot ovat aktiivisessa vaiheessa ja täytyy esim piikitellä ja käydä tiuhaan polilla, niin ajatus on kirkkaampi. Sitten taas, kun tulee vaihe, että pitää vain odottaa jotain, esim siirron jälkeen tai muun “tauon” aikana, ehtii liikaa ajatella ja sitten se aina tuleva nega saa mielen aikalailla kuopan pohjalle. :/

  Oon yrittänyt olla toivomatta hoidoista mitään ja keskittää huomion kaikkeen muuhun mahdollisimman paljon, mutta ei se oikein onnistu, kun on kyseessä niin perustavanlaatuinen haave ja identiteettiä määrittävä asia kyseessä. Koko ajan pitäisi olla valmis siihen, että tilanne mahdollisen raskauden myötä muuttuu hetkellä millä hyvänsä ja toisaalta pitää olla valmis siihen, että jää lopullisesti lapsettomaksi. Myös toisia henkilöitä, erityisesti tuoreita äitejä ja lapsiperheitä, on välillä vaikea kohdata ja empatiakyky heidän lapsihuolilleen on välillä aika nollissa. Omat tuntemukset kyllä vaihtelevat paljon: välillä on ihan ok kuulla muiden kuulumisia, vaikka ne liittyisivät lapsiinkin, mutta välillä oon tosi herkillä ja tulee todellä synkkiä ajatuksia ko. tilanteissa. Olen jonkin verran vähentänyt vaistomaisesti yhteydenpitoa tiettyihin kavereihinkin, kun elämme niin eri maailmoissa enkä tunne saavani tarvitsemaani emotionaalista tukea kuin hyvin harvoilta. Olen koittanut olla eristäytymättä, mutta välillä jaksaa tulla vain tälle palstalle ja lukea muiden samaa kokevien kirjoituksia. 🙂

  Yksi asia, josta oon ajatellut kirjoittaa on se, miten te olette kokeneet oman naisellisuutenne hoitojen aikana? En tiedä onko omalla kohdalla heikossa itsetunnossa syy vai missä, mutta huonoina hetkinä koen olevani vähemmän nainen tai huonompi nainen kuin ne, jotka ovat lapsen onnistuneet saamaan. Ajatushan ei ole järkevä, mutta se saa tuntemaan alemmuutta äitejä kohtaan. Kun ajattelee järjellä, niin eiväthän äidit ole omasta erinomaisuudestaan lapsia saaneet. Joten ei lapsettomuuttakaan tarvitsisi ajatella epäonnistumisena, siihen kun ei vaan oikeastaan pysty itse vaikuttamaan. Onneksi mieheni jaksaa hälventää alemmuuskompleksiani suhteessa muihin naisiin tai siis äiteihin. Mutta olisi kiva itse arvostaa itseään myös lapsettomana. 🙂

  Kävin yhden kerran lapsettomuuspsykologilla, mutta en kokenut saavani sieltä niin hyvää tukea kuin vertaisilta, toisilta lapsettomilta. Kiitos siis teille kaikille ihanille tuntemattomille! <3 🙂

  Lugesteroneista oli aiemmin juttua. Olen käyttänyt Teroluteja tuoresiirroissa ja Lugesteroneja PAS:seissa. Lugesteroneista yksi selkeä haittavaikutus on ollut seksihalujen nopea laskeminen ja oikeastaan loppuminen kokonaan. Lugejen aikana ei tunnu edes muistavan, mitä koko homma olikaan ja onko joku siitä oikeesti kiinnostunut. 😉 Vaikutus häviää kyllä saman tien lugejen jälkeen. Teroluteista en ole huomannut samaa. Sikäli erikoista, että samasta aineestahan siinä pitäis olla kysymys. Muita haittavaikutuksia ei oo luget aiheuttanu. Paitsi tietenkin sen, että ne tuhrii pikkareita ja aina huolettaa, että imeytyykö sitä tarpeeksi, kun osa valuu pois. Mutta eihän niitä määrättäis, jos ne ei toimis, joten täytyy uskoa parhain päin.

  Virtuaalinen voimahalaus teille kaikille, jotka täällä kirjoittelette tai vaan luette palstaa!

  • #17137

   Aurora
   Osallistuja (Participant)

   Toivottavasti Aamu siirtoi sujui hyvin ja sait kyytiläisen? Olen myös lukenut noista tuoresiirtojen paremmista prosenteista, itselleni tuli aikanaan siitä kemiallinen plussa. Täytyy aina muistaa, että prosenteista huolimatta jokainen tilanne on yksilöllinen. Näin ollen joskus rupuinen alkio voi kiinnittyä ja vastaavasti ihannetilanteessa oleva kohdun limakalvo ei ota sitä parasta tyyppiä vastaan.

   Itse en koe näitä piinapäiviä varsinaisesti piinaaviksi, sillä olen kokenut niin plussista kuin negoista niin selkeät oireet. Ehkä tässä enemmänkin odottaa ensi viikkoa, kun voi todeta jo ennakkoon onko toiveita vai voiko jo asennoitua tulevaan negaan. Tämä on välitila, jonka jälkeen voi palata ns. normaaliin elämään.

   Tosi samanmoisia tuntemuksia on kyllä kanssasi kun kirjoitit mm. tiettyjen kavereiden välttelemisestä. Tuosta naiseuden kokemuksesta itseäni on lähinnä ärsyttänyt hoitojen tuomat 8-10 lisäkiloa. Vaikka kuinka liikkuisi ja yrittäisi syödä terveellisesti, niin varsinkin lääkkellisten PAS-hoitojen aikana vatsan seutu on järjettömän turvonnut. Onkin tosi mieltä ylentävää vastaanottaa katseita ja joiden ääliöiden kommentteja potentiaalisesta raskaudesta. Eräällä tanssitunnille minulle sanottiin, että lähdit sitten ulkoiluttamaan teitä molempia..? Olin alkuun, että mitä ihmettä tuo ventovieras horisee, kunnes tajusin että katsoi vatsan seutuani. Näissä tilanteissa olen varsin lakoniseen sävyyn todennut, että kiitos vain kommentista, olen lihonnut ja lämmin kiitos huomiosta…Ei vaan jaksa enää vastata kohteliaasti ja toivottavasti nämä kyseiset henkilöt tajuavat, ettei KOSKAAN ole sovinnaista kommentoida raskausepäilyjä, jollei henkilö itse ota asiaa puheeksi.

   Zemppistä sinne testipäivän odotteluun!

  • #17127

   SiniS
   Osallistuja (Participant)

   Lääkärit sanoo, että tuoresiirrosta on paremmat mahdollisuudet tulla raskaaksi. Tietääkseni jonkun prosentin. Lääkäri myös sanoi, että 15-20 vuotta sitte pakastealkioiden ja tuoresiirron välillä oli todella eroa. Saadaan olla tästä asiasta kiitolisia, että nyt ne toimii lähes yhtä hyvin. Ja ekanahan siirretään yleensä paras.
   Itse kans olen ajatellut tuoresiirto negan jälkeen, että siirrettinkö liian nopesti. Ehtikö elimistö palautua kunnolla puntiosta. Kun mulle siirretiin 2 päivänen. Ja olin vähän kipeä vielä siirron jälkeen. Ja se, että kun elimistössä on niin paljon hormooneja lääkkeistä. No ei sitä tiedä miksi eka ei tuottanut tulosta.

   • #17140

    Aamu
    Osallistuja (Participant)

    Aurora, sain kyytiläisen eilen matkaan! Kuulemma tosi hyvä yksilö. Limakalvo oli 12 mm. Joten asetelmat on kunnossa, mutta eipä ne oo ennenkään taanneet mitään. Pitää kuitenkin toivoa, vaikka nämä hoidot on kyllä omia tekemään mielen aika pessimistiseksi.

    SiniS, tuota palautumista just mietin, kun neljässä päivässä (punktiosta siirtoon) munasarjat eivät olleet pienentyneet juuri yhtään. Mutta täytyy luottaa, että lääkäri tekee oikeat valinnat. 🙂

 • #17117

  Alma
  Osallistuja (Participant)

  Nimenomaaan täytyy ostajan myyjälle todistaa että niitä hoitoihin tarvitsee ja käyttää. Ne on siis niitä 5 ruiskun paketteja että on kyllä aika kalliita. Mutmut jos joku tarvii täältä niitä löytyis. Tässä konkurssissa nimenomaan turhauttavaa viedä hävitettäväksi 😌

 • #17116

  Aurora
  Osallistuja (Participant)

  Moikka,
  Vielä tuohon luge-keskusteluun: kokeilen nyt pitkästä aikaa nimenomaisesti lugesteroneja, aiemmin (4 edellistä PAS) ollut käytössä Lutinukset. Ensimmäistä kertaa kun käytin lugeja, olin todella huonovointinen. Nyt niistä ei ole tullut juuri mitään oireita. Mielestäni nämä pysyvät lutinuksia paremmin ja ihanaa, että tarvitsee muistaa vain aamuisin ja iltaisin. Lutinusten kanssa piti muistaa myös päivällä ja tuotti välillä hankaluuksia töiden takia.

  Tänään sain 6päiväisen plastokystin kyytiin ja testipäivä onkin sitten 100v. Suomen syntymäpäivänä. Saas nähdä missä tunnelmissa juhlaa tulee vietettyä.
  Nyt on ainakin ihan hyvät fiilikset, selkeästi tämä lääkkeetön PAS tuntui positiivisemmalta jo lääkearsenaalin pienenemisellä. Nyt aion vetäistä hyvällä omalla tunnolla sohvan pohjalle, viltin alle ja laittaa jonkin hyvän leffan pyörimään 🙂

 • #17115

  Harmailija
  Osallistuja (Participant)

  Kiitos luge vastauksistanne! Ei täälläkään pallurat matkasta oo tippuneet, mut lähinnä just tuota SiniS:n kuvailemaa tahrailua.. 🙂 mitään mieliala tai muita oireita mulla ei kyllä oo, kuten ei muitakaan tuntemuksia.. joten toiveet ei kovin korkeella oo alkion kiinnittymisestä.. 🙁

  Samaa mieltä, on kyseenalaista myydä lääkkeitä eteenpäin..! Mutta toisaalta ihan järjellä ajatellen, on myös erittäin hölmöä heittää ne menemään jos niistä ei ole haittaa kellekään ja ostaja pystyy esim. reseptillä todistamaan että hälle niitä määrätty.. Lääkkettä ostettaessa kannatta ostajan kuitenkin miettiä et kumpi kannattaa paremmin kelan korvauskaton todennäköinen täyttyminen vai yhden lääkkeen saaminen edullisemmin. 🙂 Mut jos tässä konkurssissa saa jonkun lääkkeen edullisesti, miettisin myös sitä vaihtoehtoa.. 😅

 • #17114

  Alma
  Osallistuja (Participant)

  Moi kaikki. Lääkkeitähän ei varmaankaan sais eteenpäin myydä. Mulla muistaakseni kolme pakkausta orgalutrania kaapissa ihan avaamattomia ja koskemattomia. Huhtikuussa tais olla eräpäivä. Ajattelin kirjoittaa tänne kun kyse ei mistään ihan edullisimmista lääkkeistä ole! Mitä mieltä olette… Itsellä ei enää tarvetta kun julkisen hoidot käyty ja tämä pienoinen nyt masussa ☺

 • #17103

  SiniS
  Osallistuja (Participant)

  Edellisessä keskustulessa kyseltiin lugesteronin haittavaikutuksista.
  Minulla oli eräs pe siirto ja illalla alkoi lugesteronit. Aamullla kun heräsin niin oli rinnat kipeänä. Ja oli sitä melkein raskaustestiin saakka. Suoli ei toiminut niin kuin normaalisti. Ja väsytti. En tiedä johtuiko väsymys lääkkeestä vai itse hoidon jälkitilasta. Illalla laitetut mulla ainakin pysyi paremmin kun nukkuu vaakatasossa. Aamulla laitetut tahraa housuja aika pian laittamisen jälkeen. Pöntössä on näkynyt paperisilpun näköistä töhnää..Mutta itse palleroa en ole siel nähny, kuin kerran kun lipes sormien välistä laittaessa.
  Lääkäri sanoi, että rintakipu ei johdu keltarauhashormoonista vaan estrogeenistä.

 • #17095

  Elma
  Osallistuja (Participant)

  Hei. Uutena täällä. Taustaa: ikää 38, erittäin matala amh, hoitoja yksityisellä takana pian 2 vuotta, 1 inseminaatio, 5 passia, 6 negaa. Viimeisin nega testattu vajaa viikko sitten. Olisin kysellyt, onko täällä muita, joilla supermatala amh ja minkälaisia hoitoja/lääkecocktaileja teillä on ollut ja minkälaisin tuloksin? Meille kun lääkäri ehdotti vielä yhtä hoitokierrosta omilla soluilla, mutta itsestä se alkaa tuntua rahan tuhlaukselta näin monen pettymyksen jälkeen. Vertaiskokemuksia vailla siis 🙂 Ja kiitos teille kaikille, jotka olette tänne kirjoitelleet tarinoitanne. Niistä on ollut tukea ja hyötyä tällä ei-niin-hilpeällä lapsettomuustaipaleella!

 • #17088

  Iikku
  Osallistuja (Participant)

  Harmailija, kiitti uudesta ketjusta, helpottaa.:)

  Täällä aletaan olla fyysisesti toivuttu ekasta ivf stä, tuoresiirron plussasta ja varsin kivuliaasta lopusta.

  Eilen kaikki näytti hyvältä lääkäri käynnillä, nyt odotellaan kierron vaihtumista ja ensimmäistä passia.

  On tää melkosta myllytystä.
  Loppuvuoteen iso määrä tsemppiä kaikille!

 • #17085

  Harmailija
  Osallistuja (Participant)

  Ja uutta ketjua kehiin, on helpompi kirjoitella! 😊 Ja tämän myötä toivottavasti myös niitä kuuluisia plussatuulia meille kaikille!!

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.