IVF / ICSI / PAS kevät 2018

Etusivu Foorumi HEDELMÖITYSHOIDOT IVF / ICSI / PAS kevät 2018

Tämä aihe sisältää 212 vastaukset, 30 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Hopea 11 tuntia, 4 minuuttia sitten.

Asc
 • Julkaisija
  Viestit
 • #17371

  Hopea
  Osallistuja

  Tässäpä pyynnöstä uusi ketju uudelle vuodelle!

  Paljon onnea yöutu! Ja Binkulle tsemppiä PAS:oon, toivottavasti tämä alkio yllättäisi teidät positiivisesti. 😉 Tuleeko Mandi sulle ihan iän perusteella nuo rintojen tutkimukset, vai mikä syynä?

  Täällä vuosi alkoi Puregon-pistoksin. Tänään oli 2. ultra ja kyllähän siellä taas follikkeleita kasvaa. Yhteensä 28. Odotettavissahan tämä taas oli, jo edellisessä ultrassa lääkäri sanoi että minun munasarjoille on vaikea löytää sopivaa hormoniannosta. (AMH yli viitearvojen, PCO) Todennäköisesti joko tulee hyperstimulaatio tai sitten ei tapahdu mitään, ja hyperstimulaatiotahan tuo lääkäri nyt povaili. Pitäisi nyt kuulemma tällä viikolla kauniisti jutella munasarjoille, ettei lähtisi noita pienimpiä follikkeleita enää kasvattamaan. 😀 Silloin olisi saldo kuitenkin inhimillisempi, noin 10 follikkelia per munasarja. Tuoresiirtoon ei mitä todennäköisimmin tulla pääsemään, mikä harmittaa kovasti. Meillähän edellisellä kierroksella tuoresiirrosta saatiin tyttö, kolme alkiota jäi pakkaseen eikä yksikään jatkanut sulatuksen jälkeen jakautumista. Nyt sitten pelottaa päästäänkö siirtoon ollenkaan. Ei kai se auta kuin laittaa sormet ja varpaat ristiin ja toivoa parasta, mutta niinkuin Geissha sanoi, kummasti sitä vain aina miettii kaikkea mikä voi mennä pieleen. :/

 • #17374

  Lilja
  Osallistuja

  Hei kaikille, ajattelin siirtyä täältä lukijapuolelta kysyjäksi. Meillä on toinen pas tulossa ja sitä ennen on olut ivf:ästä tuoresiirto.
  Aika samaan tahtiin taidan mennä Mathildan kanssa. Nyt menee Prognyt ( 2/vrk) ja kontrolliultra on ma 15.1. sitten katsotaan siirtopäivä. Olemme päätyneet kokeilemaan pidempää viljelyä. Pakastetut Follikkelit ovat 3 päiväisiä ja siellä on vielä useampi top, joita on tarkoitus viljellä pidempään ja katsoa kuinka kestävät, niin että onnistumismahdollisuus olisi parempi. Olen 44 v. ja lääkärin mukaan ongelma on juuri munasolujen laadussa, vaikka kuinka olisivat toppia, niin eivät elä enää siirron jälkeen, eivätkä kiinnity. Viimeksi sain myös Gonapeptylin, mutta sen tehosta en tietenkään vakuuttunut, kun negaa tuli.

  Onko teillä kokemusta pidemmästä viljelystä? Onko se järkevää? Onnistumisia?

  Kahden alkion siirrosta meillä on myös ollut puhetta ja lääkäri jopa kirjasi sen, koska olen yli 40, niin näin voidaan tehdä. Mutta meillä on taakana viime talvena keskeytetty raskaus vaikean kromosomipoikkeavuuden vuoksi. Raskaus, joka ei lääkäreiden mukaan olisi yleensä jatkunut normaalisti vaan näissä tulee keskenmeno. Tämä raskas kokemus takaraivossa toivomme silti vielä onnistunutta raskautta ja pientä ihmettä. Lääkärin kanssa olemme nyt puhuneet kahden alkion siirron lisäävän keskenmenoriskiä, varsinkin jos toinen olisi poikkeva.

 • #17393

  Binkku
  Osallistuja

  Kiitos tsempeistä, kanssasisaret. <3

  Ja kiitos uudesta keskustelusta myös, hopea!

  Voisiko kaikki jälleen uuden keskustelun kunniaksi kertoa oman tarinansa pähkinänkuoressa? Minä olen jotenkin ihan pihalla kaikesta!

  Meidän tarina:
  Viisi vuotta yritetty, vuosi/puolitoista luomusti ja sitten tutkimuksiin. Vika siittiöissä (tai ainakin niissä), niitä vähän, ja hitaita/fragmentoituneita. 4 ICSIÄ julkisella ja 1 yksityisellä. 10 alkiota siirretty, josta viimeisin siirrettiin siis eilen. Ensimmäinen ja viimeinen positiivinen raskaustesti vuosi sitten maaliskuussa, mutta ei ehditty nauttimaan tilanteesta kuin viikko, kun kaikki valui viemäriin. Muuten ainaista negaa. Alkaa olemaan takki tyhjänä.

  Niin. Eli eilen huurunenun sain kyytiin. Ilta menikin sitten itkiessä. Vaikka olin jo niin hanskat lyönyt tiskiin, niin tuo siirto saa olon niin toiveikkaaksi. Epätoivoisen toiveikkaaksi. Kun lääkäri ja hoitaja tsemppaavat yhteen ääneen. Kaunis limakalvo, kaunis kohtu, kaunis alkio. Kaikki lähtökohdat onnistumiselle. Vaan näin on ollut joka helvetin kerta, eikä mitään ole auttanut. Ja kuinka paljon tätä vain voi ihminen toivoa. Pienen pientä ihmettä.

  Minulla 22.1 r-testi verikokeena! Aiemmin yksityisellä olen tehnyt kotitestin. Ihmettelin tätä, niin lääkäri sanoi, että aina suositellaan verikoetta. Näkee pienetkin kiinnittymisyritykset. Tämä kyseinen lääkäri oli siis ensimmäistä kertaa minulla. Hieman harmittaa, että muissa ollut pelkkä kotitesti.

  Täälläkin varmaan mainitsin asiasta, kun viime negan jälkeen keskustelimme mieheni kanssa tilanteestamme. Minä olisin ollut tämän viimeisen siirron jälkeen menossa jo lahjasiittiöihin ja mies epäröi. Haluaisi vielä yhden hoidon omilla. Tyrmäsin ehdotuksen aika lailla täysin rahan ja ajan hukkaamisena. No, nyt olen tietenkin alkanut ajatella… Että entä jos… Vielä yksi? Mitä olette mieltä? Tehdään äänestys! 😀 Eli, mitä tekisitte tilanteessani? Julkisen lääkäri viime vuoden kesäkuussa siis vannotti, että enää yksi hoito ja sitten meidän on luovutettava. Yksityisellä en ole oikein varma mitä ajattelevat, varmaan tämän tuloksen (olettaen, että se on nega) jälkeen meillä on jokin palaveri, jossa suunnitellaan jatkoa. Lääkärin mielipide painaa sitten eniten vaakakupissa.

  Meillä siirretty vain yksi blasto, muut olleet 2-3-päiväisiä, joten jos teemme vielä yhden hoidon, haluan kyllä, että kokeilevat pitkää viljelyä. Ei sitten tule turhia siirtoja. Julkisella meille ei annettu edes mahdollisuutta siirtää kahta, mutta yksityisellä saimme itse päättää. Me kuitenkin halusimme tehdä mikä lääkärin mielestä järkevintä: jos saadaan hyviä alkioita, niin silloin yksi kerrallaan, jos huonoja, niin sitten kaksi. Yksi alkio ollaan siis siirretty kerrallaan, mikä on ollut mielestäni ihan järkevää. Tuskin kaksi kerrallakaan olisi mitään auttanut tässä konkurssissa.

  Meillä ei ole mitkään hääppöiset kokemukset yksityiseltä, vaikka pitkään yksityiselle hätähousuna haikailin. On tietenkin nopeampaa, mutta lääkäri vaihtunut monta kertaa (noin 4-5 lääkäriä ollut yhteensä), joten tuntuu, ettei oikein kukaan tiedä, missä mennään milloinkin. Toivon, että tuossa palaverissa sitten joku on oikeasti perehtynyt asioihimme. Voi tosin olla, että sekavuus on johtunut siitä, kun kaksi klinikkaa on yhdistyi syksyn aikan. Ja viime kerralla puhelimessa hoitaja sanoi, että moni lääkäri lähtenyt. En sitten oikein tiedä, onko meillä enää omalääkäriä vai ei.

  Tsemppiä kaikille! <3

 • #17394

  Geisssha
  Osallistuja

  Me: Ikä 34 & 35 vuotta. 5,5 v yritystä takana, josta pari vuotta luomuyritystä. Julkisella 3 kpl ivf tuoresiirtoa, ekasta raskaus ja kkm 1,5v sitten. Loput negoja, mukaanlukien 3 pas:a. Enää 2 alkiota pakkasessa, ja toiveissa seuraavaan kiertoon siirto. Mitään varsinaista vikaa ei oo kerrottu. Mies ok, itsellä jonkin näköistä endometrioosia/endometrioomia havaittu.

  Binkku, tsemppiä tosi paljon, toivotaan että nyt onnistuu niin ei tarvis miettiä tuota jatkoa sen enempää 😉 Oliko teillä tuo yksi positiivinen testi juurikin se blasto?
  Paljon mullekin lääkärit aina höpöttää kuinka “kauniit paikat on, ja oikein superalkio siirretään” ja sitä sanoivat, “kun kerran kiinnittyi niin varmasti kiinnittyy uudestaan”. No, sitä odotellessa..

 • #17400

  Mathilda
  Osallistuja

  Me: Yritystä keväästä 2012 asti. Kaksi keskenmenoa loppuvuonna 2013 ja yksi syksyllä 2014. Hoitoihin keväällä 2016 ja eka IVF ja tuoresiirto kesäkuussa 2017, siitä nega. Lääkkeellinen pas syyskuussa 2017, siitä plussa,mutta keskenmeno viikolla 6-7. Kaksi blastoa vielä pakkasessa ja niistä toivottavasti toinen siirretään ensi viikolla.

  Mulla endometrioosi ja kaksiosainen kohtu,miehellä siittiöissä häikkää (taisi olla liikkuvia, mutta vähän)

 • #17401

  Hopea
  Osallistuja

  Meillä ikää 32 & 34 vuotta, yritystä takana viitisen vuotta. Tutkimuksiin yritin päästä melkein heti kun ehkäisy oli lopetettu, kun kierto ei ollut kunnossa, mutta käskettiin vain “olla stressaamatta, niin kyllä se siitä”. Syksyllä 2013 lopulta yksityiselle tutkimuksiin, ja hoitojen aloitus aluksi kevyesti. 2014 alusta ovulaatioinduktioita useita, lopulta siirryttiin julkiselle ivf-jonoon ja eka ivf lokakuussa 2014. Siitä tuoresiirrosta syntyi tyttö, ja kolme alkiota jäi pakkaseen. Hoitoihin hakeuduttiin uudelleen viime kesänä, syksy yritettiin PAS:a omaan kiertoon mutta aikataulut ei ikinä sopineet, niin siirryttiin lääkkeelliseen kiertoon. Kaikki alkiot sulatettiin tarkoituksena viljellä 4-soluisista blastokysteiksi, mutta vain yksi jatkoi jakautumista, ja siihenkin tuli vain pari solua lisää, joten siirtoon ei päästy, vaan uudelleen ivf-jonoon. Nyt pistoksia takana vähän yli viikko ja huomenna kolmas UÄ, punktio ensi viikolla jos hyvin menee. Lapsettomuuden syynä siis (todennäköisesti) minun PCO-tyyppiset munasarjat, ainakaan mitään muuta vikaa ei ole löytynyt. IVF-hoidoissa ongelmana tuo oikean annoksen löytyminen, ja herkästi tulee hyperstimulaatio, jolloin solujen laatu ei tietenkään ole mitään priimaa…

 • #17409

  Suru
  Osallistuja

  Ikää 31. Takana viisi vuotta lapsettomuutta. Ekassa ivf:ssä todettiin hedelmöittymishäiriö. Tammikuussa alkaa viimeinen hoito. Huonosti ollaan saatu alkioita tähän mennessä. Kolme siirtoa takana.

  Haluan saada alta pois nää julkiset hoidot. Niin hitaasti on hoidot edenny.

 • #17411

  Felia
  Osallistuja

  Hei, paluumuuttaja täällä kirjoittelee pitkästä aikaa. Tausta meillä on sellainen, että lapsettomuutta oli takana viisi vuotta minusta johtuvista syistä (pco, endoa) kunnes lopulta 2016 tuli se ensimmäinen ja ainoa plussa ja poika syntyi. Nyt olemme palailemassa takaisin hoitoihin. Samaan aikaan on toiveikas mutta kovin pelokas olo. Parin viikon päästä menemme klinikalle miettimään jatkoja. Pari alkiota on pakkasessa, ne nyt ainakin siirretään ja mietitään sitten lisää.

  Tämä foorumi on ollut minulle niin mahdottoman tärkeä, etten ole missään vaiheessa lakannut tätä lukemasta. Kovasti olen myötäelänyt teidän kaikkien vaiheissa. Sitkeitä ja rohkeita naisia täällä <3

 • #17425

  Hopea
  Osallistuja

  Tervetuloa takaisin Felia! Itsekin jäin tytön syntymän jälkeen tänne muiden tarinoita lueskelemaan, kun foorumista oli tullut niin tärkeä tuki hoitojen ja raskaudenkin aikana.

  Täällä olisi huomenna punktio, follikkeleita arviolta lähemmäs 40 hyvin vaihtelevan kokoisina, ja olo aika kehno.

 • #17440

  mnää
  Osallistuja

  Heip! Juup, pgd-polku täällä, monet lääkärikokoukset ja pohdinnat odoteltuina, nyt siis kaksi punktiota ja kaksi siirtoa takana, ekasta hailukka plussa, hcg 27, joka hiipui pian pois. Mut uusi vuosi, uudet toiveet, uusi kierros. Ensi viikolla alkaa ovistestaukset, ultra 25.1., ja toivotaan, että päästäs siirtoon – ja että sieltä tulis se kauan odotettu plussa! <3

  Hopea ja Felia, ihanaa ja aina yhtä uskomatontakin kuulla, että hoidot ovat kuitenkin tuottaneet tulosta <3

  Ja Hopea: ainakin follikkeleita hurja määrä: miten punktio ja hedelmöitys menivät..?

 • #17441

  Mathilda
  Osallistuja

  Mulla oli alkion siirto tällä viikolla. Meni taas vasemmalle puolelle, niin kuin edellisetkin. Nyt taas odotellaan. Aika hiljaista tällähetkellä täällä keskustelussa. 😀

 • #17442

  Iikku
  Osallistuja

  Täällä ollaan pysytty tovi kirjautumattomana. Loppuvuoden pas meni venyneen kierron takia reisille, samalla vähän yritin pitää taukoa tästä kaikesta.

  Vielä hetken 26v ja 27v. Yritys aloitettu 2014, tutkimusten kautta hoitoihin syksyllä 2017. Lapsettomuuden syy johtimet tukossa. Syksyn ja meidän ensimmäinen ivf päättyi plussaan ja 6+0 todettiin kovien kipujen saattelemana kohdunulkoiseksi. Toinen johdin poistettiin ja toinen klipsillä kiinni ettei toistuisi.

  Tänään kp1 ja täytyisi aloittaa zumenon. Onko muille tullut zumenonista haittavaikutuksia?
  Pas piti alunperin tehdä luonnolliseen, mutta kierron venyessä kahtena peräkkäisenä kuukautena lääkäri päätyikin lääkkeelliseen.

  Upeaa tätä vuotta kaikille. 🙂

  • tätä vastausta muokkasi 1 kuukausi, 4 viikkoa sitten  Iikku.
 • #17444

  Binkku
  Osallistuja

  Täällä testattu jälleen nega. Maanantaina virallinen testipäivä verikokeineen, mutta eiköhän tämä ollut tässä.

  Tiesin kyllä tuloksen jo ennen testiä, mutta tuli silti itkut vuodatettua. Ihan vain siksi, että puoli vuotta sitten saimme niin paljon toivoa tästä viimeisestä hoidosta. Neljä alkiota, jotka nyt ovat enää neljä pettymystä lisää. Kuinkahan monta pettymystä ihminen kestää? Kun miettii, että tässä viiden vuoden aikana niitä on kyllä ropissut tiiviiseen tahtiin.

  Onko meidän aika luovuttaa?

  Maanantaina, kun soittavat pahoittelupuhelun, yritän saman tien varata jonkinnäköisen keskusteluajan. Olemme aika lailla kahden vaiheilla miehen kanssa. Vielä yksi hoito, jossa jatkoviljeltäisiin, vai sitten saman tien luovutetut siittiöt.

  Mitä luulette, voinko jo anoa jäsenyyttä lahjasukusolukeskusteluun? Vai täytyykö olla jo aloittanut hoidot? Jotenkin haluaisin kovasti jo keskustella aiheesta.

  Geisssha, se yksi positiivinen ei ollut blasto, vaan 2-päiväinen kaveri. Ainokainen blastommekin tosin yritti kiinnittyä (hcg 16).

  Kiva kun kaikki kertasivat tarinansa, niin hitaampikin pysyy kartalla. 🙂

  Suru, ymmärrän täysin. Minulla oli vuosi sitten samat fiilikset. Vaan eipä se yksityiselle siirtyminen sitten meitä pelastanut. (Mutta ainakin asiat tapahtuvat hieman nopeampaan tahtiin.)

  Mathilda, toivon sinulle rutkasti onnea matkaan!

  Voimia jokaiselle<3

 • #17446

  Nimetön

  Hei kaikki.
  Jaan asian, jos teille jollekin olisi hyötyä.

  Ainakin jos on ylipainoinen tai pco diagnosoitu /epäily, aloittakaa tuote Inofolic tai Donaferty heti. Miehelle Inoman.

  Olen käyttänyt sitä 3-4kk kesästä. Mies sitä miesten. Olen 42. Lopetimme hoidot lokakuusaa, jolloin edes siirtoon ei päästy. 1 plussa ajat sitten ekasta pasista, sen jälkeen 4 hoitoa tuloksetta. 3 vuotta aikaa tulla raskaaksi tavalla tai toisella.

  Tulin yllättäen raskaaksi ennen joulua luomusti. Ekaa kertaa ikinä. Meni kesken kyllä, kuten se aikanaan hoidolla. Nyt olen kuitenkin plussannut heti perään uudestaan luomuna. …ihan käsittämätöntä!!!! 2x peräkkäin luomuna, näin vanhana, kun hoidoissakaan ei toivon hiventä 4 viimeistä kertaa.
  Ainoa mikä muuttunut on tuo valmiste.

  Minulla pco, ikä ja ylipainoa. Tämäkin varmaan menee kesken(munasolujen iälle ei mitään voi), mutta on mielestäni ihme nämä kaksi! !

  En tarkoita, että olisi ihmeaine, mutta kannattaa kokeilla. Kummallekin oma ja aamuin illoin. 3kk pitää ottaa ainakin, ennen kuin teho tulee sanoi lääkäri. Ilman reseptiä. Ainakin yo-apteekissa on.

  • #17448

   Binkku
   Osallistuja

   Ämmä, tuo on ihan huikeaa! 😮 Pahoittelut keskenmenosta, mutta onnea uudesta plussasta! Toivotaan, että nyt pysyy kyydissä loppuun asti.

   Mites nuo valmisteet, jos ei ole ylipainoa, ollaan nuoria, eikä ole pco:ta… Olisikohan ihan älytöntä alkaa syömään? Miksi miehesi syö valmistetta? Mihin se auttaa? Meillä tutkittu lapsettomuuden syyksi siittiöt. Täytyy varmaan kysyä lääkäriltä myös näistä.

 • #17447

  Lilja
  Osallistuja

  Hei,

  Tässä hieman tietoja meistä. Oma tarinani on pitkä ja mäkinen mm. 8 vuotta kv-adoptiojonossa, joka päättyi avioeroon…

  Nykyisen mieheni kanssa päädyimme vuosi sitten raskauden keskeytykseen kromosomipoikkeavuudesta johuvan vaikean vammaisuuden vuoksi. Usempi lääkäri sanoi olevan ihme, että raskaus jatkui “yleensä nämä keskeytyvät, evätkä jatku näin pitkälle, saati synnytykseen asti.” Elämämme hirvein päätös. Muutaman keskenmenon kokeneena, opin ymmärtämään sen olevan joskus jopa helpottava kohtalo raskauteen, jossa ei ole edellytyksiä jatkua, mutta kun päätös pitää tehdä itse, ei se unohdu koskaan. Viimeiseen asti toivoo jossain olevan virheen.

  Mutta nyt nykyhetkeen, ikää minulla on 44 v. ja miehellä 43v. Syksyllä tehtiin ivf ja siitä heti tuoresiirto. Joulukuussa tehtiin pas. Näistä puhtaat negat, jotka jo aavistinkin ennen testausta. Ensi viikolla on tulossa pas pitkällä viljelyllä, jos kaikki menee hyvin. Tämä tehdään lääkkeelliseen kiertoon, niin että voidaan säätää päivien kanssa, jos on tarvetta. 3 vrk ikäiset alkiot sulatetaan tiistaina ja siirretään 1 kpl torstaina (jos on siirrettävää). Ikäni vuoksi munasolujen laatu on tällähetkellä isoin ongelma, vaikka näyttävät hyviltä, eivät ilmeisesti elä montaa päivää, eivätkä kiinnity.

  Minulla nämä asiat pyörivät päässä koko ajan. Omille ystäville tai lähipiirille en halua puhua. Tuskin ymmärtäisivätkään. Olen jo kuullut kommentteja “mukavasta, vapaasta kahden aikuisen elämästä.”
  Toisaalta olen päässyt pois isoimmasta surusta viime talvelta. Toiveikkuus, suru ja uusien pettymysten odotus vuorottelevat. Ikäni vuoksi aikaa näihin haaveisiin ja niiden toteuttamiseen on kovin rajalliseti. Yhdessä olemme kuitenkin päättäneet yrittää vielä.

 • #17449

  Binkku
  Osallistuja

  Nega varmistunut tänään kotitestillä. Jätän verikokeen väliin. Mitä väliä sillä enää on tässä konkurssissa.

  Pakkanen tyhjä ja epätoivo iskee. Mitä vattua me nyt teemme!?!

  Lilja, on sinullakin tarina. Huhhuh. Suuresti voimia. <3
  Samassa kelkassa ollaan ajatuksien kanssa. Me olemme kymmenen vuotta nuorempia, ja perheenperustaminen on pinnalla ystävien/tuttujen/sukulaisten keskuudessa. Kokoajan joku ilmoittaa olevansa raskaana ja koskas me ja koskas te. En ole kertonut kuin parille hyvälle ystävälle ja omille vanhemmilleni. Heillekin vain osan asioista, kun puhuminen on niin vaikeaa. Ei kukaan, joka ei ole lapsettomuutta kokenut, voi ymmärtää tätä tuskaa. Välillä kyllä tuntuu, että olisi varmaankin pakko tulla piakkoin kaapista tämän asian kanssa.

 • #17450

  Kitty
  Osallistuja

  Heipsan

  Nyt löytyi se ryhmä, minne minäkin kuulun. Viime vuosi meni inseminaatioiden parissa (3 kpl) ja kun ne loppuivat en tiennyt mihin ryhmään nyt kuuluisi kirjoitella. Marraskuussa aloitettiin procren-pistokset ja ensi viikolla pitäisi olla ensimmäinen koeputkihedelmöitys. Lääkäri “pelotteli” ennen näihin hoitoihin ryhtymistä, että nämä ovat sitten paljon rankemmat kuin inssit, koska hormoneja tulee huomattavasti enemmän. Onhan minua kyllä väsyttänyt enemmän ja mieliala on heitellyt aikalailla, mutta muuten tähän asti ollut yllättävän helppoa.

  Meillä siis yritystä luomuna ensin vuosi, sitten aloitettiin tutkimukset ja inssit. Minulla endo, miehen siittiöissä jotain häikkää. Tosin vuoden ajan ollaan ihan hurjasti skarpattu elintapojen suhteen ja nykyään siittiöden laatu jo ihan tosi hyvä! Lääkärikin hämmästyi vallan. Aina ollaan eletty suht terveellisesti, mutta nyt vielä enemmän.

  Jaksan ihmetellä sitä, miten pariskunnat jaksavat näitä hoitoja monta monta vuotta. Vaikka mekin ihan hirveästi haluamme perheenlisäystä, niin jotenkin jo nyt kaipaan sitä “huoletonta” aikaa, kun saa elää ilman että ihan kaikki pyörii näiden hoitojen ympärillä. Vaan voihan se toki olla, että päätös hoitojen lopettamisesta tulee meillekin olemaan vaikeaa, mikäli nämä nyt eivät tuota tulosta…en osaa edes kuvitella sitä tilannetta vielä.

 • #17454

  Hopea
  Osallistuja

  Binkulle pahoittelut negasta! Vaikeiden päätöksien edessä olette, voimia niiden tekemiseen.

  Ja ämmälle onnittelut plussasta. 🙂 Minuakin kiinnostaa mitä sen miehelle tarkoitetun valmisteen pitäisi tehdä? Meillä kun vaikuttaisi vika olevan yksinomaan minussa, niin onko miehenkin jostain syystä tarpeen syödä tuota? Muuten kyllä osuisi omalle kohdalle, kun paino on yläkantissa ja PCO ongelmana.

  Tervetuloa Kitty mukaan! Toivottavasti näillä hoidoilla tulisi kuitenkin tulosta, todennäköisyydet on ainakin paljon paremmat kuin insseissä. 🙂

  Mitä tuohon Liljan ja Binkun pohdintaan läheisille kertomisesta tulee, niin minunkin kokemukset siitä on hyvin ristiriitaiset. Me pysyttiin hiljaa hoidoista siihen saakka kunnes saatiin kertoa raskaudesta. Siihen saakka oltiin saatu kuunnella kaikkia “jokos jokos”-vihjailuja aika paljonkin. No raskausuutisen myötä tuli vähäksi aikaa hiljaista vihjailujen suhteen, mutta nyt kun esikoisella on ikää 2,5 vuotta, niin johan ne on taas alkaneet. Tällä kertaa vaan sillä sävyllä, että “no eikös teillä jäänyt niitä alkioita pakkaseen, siitä vaan siirtelette niitä niin kyllä se siitä”. Että ne ihmiset jotka päästeli niitä sammakoita suustaan ennen kuin tiesivät hoidoista, on kyllä osanneet päästellä niitä nytkin. Toinen puoli asiassa on, että toisaalta on löytynyt myös niitä ihmisiä, jotka osaa olla tässä tukena, mikä on taas ollut iso helpotus.

  Meillä tosiaan oli punktio viime keskiviikkona. Vähän yli 22 follikkelia tyhjensivät (pienimmät jättivät suosiolla puhkomatta, punktio venyi muutenkin jo niin pitkäksi että alkoi tehdä jo aika kipeää). Niistä löytyi 14 munasolua, joista 8 oli kypsiä. 7 hedelmöittyi (osa ICSI, osa IVF), ja tänään sain kuulla, että 5 blastoa on mennyt pakkaseen. 🙂 Yksi vähän kehnomman näköinen blasto jäi vielä huomiseen asti jatkoseurantaan, pakastavat sitten huomenna senkin jos vielä jatkaa jakautumista. Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen tähän saldoon. Nyt kun vaan selviäisivät vielä sulatuksesta ja edes yksi noista jaksaisi matkassa syliinkin asti. <3 Nyt on edessä välikierto ja sit suunnitteilla PAS lääkkeelliseen kiertoon.

 • #17463

  Lilja
  Osallistuja

  Tänään meidän pienet murut on otettum pakkasesta pois jakautumaan torstaihin asti. Hiukan olen hysteerinen. Tänään soitti iltapäivällä joku puhelinmyyjä ja ensimmäisenä ajattelin, että nyt soittavat, ettei tarvitse tulla torstaina ja että kaikki murut olisivat kuolleet… Lääkäri kehotti olemaan puhelimella tavoitettavissa, jos tarvitsee perua siirto (, jos eivät blastot säilyisi hengissä).

  Binkulle pahoittelut negasta. Nyt kun mietit tulevaa, koita ajatella, että niin kauan kun on aikaa, on mahdollisuuksia ja jotenkin ne omat ratkaisut vaan muotoutuvat. Minulla on isompien pettymysten, kuten avioeron + adoptiokeskenmenon jälkeen ollut todella toivoton olo, tässäkö tämä oli minun elämäni osalta. Löysin kuitenkin uuden ihanan miehen, joka todellakin halusi lapsen. Taas löytyi uusi toivo, vaikka ikää onkin. Vuoden takainen raskaudenkeskeytys tuntui kohtuuttomalta rangaistukselta. Oltiin jo lähellä ja sitten kaikki musteni. Minua on auttanut surusta selviytymisessä yhteinen päätös yrittää vielä. Toki psyykkaan itseni uusiin negoihin ja tiedän, että jossain kohtaa tämä on pakko lopettaa. Toivo on silti vielä olemassa, enkä osaisi antaa itselleni anteeksi, jos emme vielä yrittäisi. Melkoista painetta ja itsensä jatkuvaa tarkkailua tai hoidossa oloahan tämä elämä on ja olemme myös puhuneet tauosta, mutta meillä se ei minun ikäni vuoksi ole oikein järkevä ratkaisu.
  Voimia sinulle ja muillekin vaikeiden päätösten edessä.

 • #17464

  Binkku
  Osallistuja

  Kiitos, Lilja, tuesta ja vastauksestasi. Se lohdutti. Pidän peukkuja pystyssä, että pääsette siirtoon! Onko teillä monta alkiota nyt viljelyssä?

  Meillä tänään keskusteluaika lääkärin kanssa. Voitteko kuvitella, maanantaina tein negan ja nyt jo aika? On tämä nopeaa yksityisellä. Jotain lohduttavaa edes tässä. Ainakin hommat etenee. Satuimme myös saamaan lääkärin, jonka kanssa aloitimme puoli vuotta sitten yksityisellä hoidot. Häntä ei ole hetkeen näkynyt, mutta ainakin tietää tilanteemme. Hänen kanssaan silloin alkuun puhuimme, että tämä viimeisin hoito olisi todella se viimeinen, mutta… Nyt on jotenkin sellainen olo, että saatamme hyvinkin haluta vielä kuudennen (!) hoidon. Hulluja ja epätoivoisia kun olemme. Jotenkin sitä ei vain haluaisi luovuttaa. No, katsotaan mikä on lääkärin tuomio.

  Tsemppejä kaikille!

 • #17466

  Felia
  Osallistuja

  Onnea Ämmä plussasta, onpa hieno juttu, että plussasit uudestaan <3 Kiitos Inofolic-vinkistä, täälläkin ehdottomasti tutkaillaan.

  Miten Binkku teidän keskustelu meni? Varmasti raskas keskustelu. Olitteko lääkärin kanssa samoilla linjoilla jatkoista? Mukavaa, että ainakin pääsitte tutulle lääkärille.

 • #17479

  Koivunlehti
  Osallistuja

  Hepp,

  Olen hengaillut täällä aina välillä, lukenut ja seurannut sivusta, ja välillä kirjoitellutkin. Mulle tehdään huomenna mun kolmas PAS, pidemmän tauon jälkeen.

  Mun hoidoista sen verran että meille syntyi poika tokan inssin jälkeen vuonna 2013. Olin tietenkin onnellinen ja kiitollinen tästä ihmeestä, ja koin hieman syyllisyyttä että saatoin toivoa vielä toistakin. Parin vuoden jälkeen hakueduttiin sitten taas tutkimuksiin, ja meille tehtiin inssejä vissiin neljäkin ja kohta oltiinkin sitten ikuisuudenpitkässä IVF-jonossa. Viime vuoden toukokuussa tehtiin punktio ja siirto. Saalis oli hyvä, pakkaseen saatin alkioita mutta tuoresiirto epäonnistui. Sitten tuli kesäloma. Syksyllä tehtiin PAS josta nega. Heti perään toinen PAS joka päättyi dramaattiseen kohdunulkoiseen raskauteen (kirjoitin siitä erikseen). Sen jälkeen odotettiin välikierto, ja kun jatkoa oli luvassa osui kaiken maailman labraruuhkat, itsenäisyyspäivätauot ja joululoma meidän kohdalle. Nyt vasta päästään taas hommiin.

  Aikaa on kulunut ihan järkyttävästi hukkaan, ja jatkuva odottelu käy hermoille. Täytän tänä vuonna 40. Mä en hirveesti enää jaksa toivoa, vaan jotenkin ajattelen että suoriudun näistä jäljelläolevista siirroista, tyhjennän pakkasen, jotta saan jatkaa normaalia elämää ja jättää tän kaiken taakseni.

  Kaikilla on oma tarinansa ja omat surunsa kannettavana, toivon meille kaikille kuitenkin paljon tsemppiä vaikeisiin hetkiin.

 • #17481

  Lilja
  Osallistuja

  Tämä päivä oli täynnä jännitystä. Puhelinsoittoa klinikalta ei kuulunut, ja tiesin jotain siirrettävää olevan olemassa. Tiistaina sulatettiin 5 kpl 3-päiväisiä alkioita. Kaikki olivat selvinneet sulatuksesta, mutta yksi toisensä jälkeen oli jakautuminen hiipunut ja hidastunut. Onneksemme yksi 1 (!) oli kuitenkin jatkanut jakautumistaan blastokystiksi asti. Voi huokaus ja itku taas sitä tunnetta, joko se onnistuisi…

  Lääkäri sanoi pitkän viljelyn olleen oikea ratkaisu, koska näin voitiin välttää siirtoja näillä heikoilla alkioilla. Ne ovat näyttäneet hyviltä, näistäkin 4 toppia, mutta iästäni johtuen munasolujen laatu ja kestävyys on heikkoa. Hedelmöittymisen jälkeinen kestävyys on ollut ilmeisen huonoa, koska yhtään plussaa näistä ei ole vielä saatu. Olenpa taas positiivinen, vielä saatu… Realiteetti kohdallamme on kuitenkin, että onnistumismahdollisuus on n. 10 % luokkaa. Tämä siis arvio hoitojen alussa. Lääkäri kuitenkin sanoi, että näkee meidän kannattavan yrittää hoidoilla. Tämä vuoristorata on kauheaa, toiveikkuus ja pettymykseen valmistautuminen vuorottelevat päivittäin.

  Nyt pitää vaan olla maltillinen ja panikoimatta. Edellisen pas:in jälkeen olin ihan stressinä ja keksin heti useita syitä, miksi tulee nega. Rauhaisaa mieltä myös muille piinailijoille ja hoitoihin odottaville.

  • tätä vastausta muokkasi 1 kuukausi, 3 viikkoa sitten  Lilja.
 • #17488

  mnää
  Osallistuja

  Voih, Binkku ja kaikki muutkin samassa veneessä olevat 😞😔 Olen tosi pahoillani negasta. Ite oon taas aloittanut ovistestailut, mutta kiertoni on nyt ollut tosi epäsäännöllinen: 39 päivää, 34 päivää ja viimeksi 25 päivää. Nyt ajattelin, et tasoittui, mut ultrata lääkäri sanoikin, et päin vastoin voi olla jopa pidempi kierto! Oletin, et siirto osuis viikolle 5, mut nyt näyttää uhkaavasti siirtyvän – toivottavasti ovis sit hyppää ens ma:n ja ti:n ohi, koska muuten osuu viikonloppuun 😔 Kierto oli päivistä (tänään kp 13) riippumatta niin alussa, et käskivät pitää testauksessa jopa päivän tauon 😳 Mietin ja toivon vaan, et voiks tää sit olla ns. hyvä kierto ollenkaan.. 🙄 no eipä näitä voi tietää.. Huomen pitäs sit taas jatkaa testailua.. Kaikille tsemppiä elämän raskaisiin vaiheisiin ja toivoa tulevaan! ❤️

 • #17500

  Kitty
  Osallistuja

  Täällä puolen tulee selvästi enemmän noita plussia kuin inssi-keskusteluissa, mutta harmillisen paljon nähtävästi myös niitä negatiivisia tuloksia 🙁
  Meille tehdään eka punktio tällä viikolla…odotettavissa vain kolme kerättävää munasolua.. Kuinka monta teiltä muilta on onnistuttu saamaan talteen?
  Lääkärin kanssa pohdittiin, että kannattaako kolmella vielä yrittää, mutta hän on ihanan kannustava ja toiveikas aina, ja niin nytkin. Ollaan kuitenkin käyty tämä pitkän kaavan mukainen piikittäminen läpi joten kyllä me nyt viedään tämä loppuun asti. Mistäs sen sitten tietää, jos niitä ei ikinä tän enempää tulekaan? Alkaa itsellänikin tuota ikää olemaan jo sen verran että ei tässä ole loputtomiin aikaa pähkäillä ja siirtää yrityksiä.

 • #17501

  mimmu
  Osallistuja

  Uutena liityn keskusteluun. Vähän meidän tarinaa eli miehellä todettiin 03/2015 kivessyöpä jota hoidettiin sytostaateilla ja toinen kives poistettiin. Ennen hoitojen aloitusta pakastettiin siittiöitä, joita tosin oli vähän, ne olivat huonosti liikkuvia. Aloitimme yrittämään luomuraskautta 09/2015 ja lopulta päätimme (onneksi) mennä tutkimuksiin 01/2016. Tutkimuksissa todettiin ettei miehellä ollut yhtään ainutta siittiötä tai edes niiden paloja spermassa. Näin ollen ainoa vaihtoehto oli lapsettomuushoitojen aloitus, koska siittiötuotanto ei välttämättä palaudu enää koskaan tai siihen voi mennä jopa 20v. 02/2016 tehtiin ICSI. Näihin jouduttiin käyttämään jo puolet pakasteessa olleista siittiöistä, kun olivat niin huonoja. No lopulta saatiin tehtyä tuoresiirto 2vrk ikäisellä, josta plussasin ja poika syntyi 11/2016. Loppu alkioiden kasvatusta jatkettiin blastoiksi ja pakkaseen saatiin 4 top-alkiota ja yksi huonompi.

  Pojan synnyttyä, miehellä todettiin kertyvän nestettä imusolmukkeeseen jossa oli etäpesäke. Näin ollen imusolmuke poistettiin 01/2017, tarkoittaen että koko vatsa vedettiin auki rintalastan alta nivusiin, kun imusolmuke sijaitsi munuaisten lähellä. Tämä onneksi meni hyvin. No leikkauksen seurauksena, ei tapahtunut enää ejakulaatiota tai se meni väärään suuntaan eli virtsarakkoon päin. No tämä vaiva nyt syksyn aikana kyllä parantui onneksi.

  Nyt sitten yritetään ensimmäistä siirtoa pakastetuilla alkioilla. Juuri lauantaina tikutin ovulaation. Sekin oli ihan tuurista kiinni, kun aamu näytti negaa ja olin päättänyt et nyt otan rennosti tän homman enkä tikuta kahta kertaa. No jokin, ehkä oireet sai kuitenkin testaamaan vielä illalla huvikseen. No se olikin positiivinen ja su aamuna olikin taas jo nega. Eli jos olisin jättänyt testaamatta niin olisi mennyt koko ovulaatio ohi. Joskus siis liian innokkaasta testaushalusta voi olla hyötyäkin. Varmaan myös toiveekkaana testasin ihan siksi, että jos plussa ois osunut su-ma niin ei ois siirto onnistunut kun ois menny viikonlopulle. Joten keskiviikkona alkaa luget ja perjantaina olisi ensimmäinen siirto. Nyt siis seuraava jännitys siinä, että pakkasesta selviää sulatuksesta joku tyyppi siirtoon asti.

  On tullut paljon luettua keskustelupalstoja aiheesta ekojen hoitojen kohdalla ja nyt taas, mutta vielä en oo osannut mukaan liittyä. Nyt päätin viimein tehdä niin. Onpahan joku paikka minne vuodattaa piinaa, jännitystä, pettymyksiä ihmisille jotka siitä jotain ymmärtää.

 • #17509

  mnää
  Osallistuja

  No niin, onpa turhauttavaa. Tänään tuli hymiö ovistikkuun ja niinhän siinä sitten kävi, että seuraavaan kiertoon joudutaan, koska siirto ois osunut viikonloppuun.. Harmittaa ihan itkuun asti, kun hiihtolomakin on tulossa ja elämää ei pysty suunnittelemaan, kun koko ajan kaikki pitkittyy ja ultrissa pitää rampata yms.. :/ enkä silti haluis eteenpäinkään lykätä… 🙁 Omaa napaa, omaa napaa, mut mihinkäs muuhunkaan sitä tuijottais.. Pitää tilata taas uusia ovistikkuja…

  Punktiosta ja munista: mulla niitä on molemmilla kerroilla saatu hyvä määrä (menopuria oon pistänyt paljon ja pitkään, 300 iu ja pitkä viljely), jotain 15 ja 16 munista saatiin, joista yli 10 hedelmöittyi ja 8-10 jakautui, mut testauksen jälkeen terveitä ja mahd. jatkokykyisiä olikin sit enää ekalla kerralla 1 ja toisella 3 (joista 1 epäselvä kromosomitesti).

  Nyt vaan haluis siihen siirtoon!

  Joka kerta kyllä hienoa lukea myös onnistumisista, esim. Mimmu ja Mandi <3

 • #17514

  Lilja
  Osallistuja

  Olen jälleen vuoristoradallani siellä negatiivisella puolella, kaikin puolin ja aika vahvasti. Siirto oli viikko sitten ja kiinnittyminen olisi ollut n. 24 h siitä. Minkäänlaisia tuntemuksia ei ole tullut onnistumisesta, mieliala vain laskee laskemistaan. Ymmärrän realiteetit iästäni, mutta miten sitä vaan aina niiiin kovasti jaksaa toivoa. Viikonloppuna aioin testata ja ma tai ti pitäisi mennä verikokeeseen. En varmaankaan mene, jos ei ihmeitä tapahdu. Tiesin edellisenkin passin jälkeen, että nega on varma, mutta lääkäri halusi verikokeeseen, niin näkisi onko ollut edes yritystä kiinnittyä. No, ei ollut, ja ihan turhaan maksoin pettyneenä 60,- (pikkuraha tässä konkurssissa, mutta siinä mielentilassa liikaa).

  Tuosta toisen vauvoihin, -uutisiin ja -kuviin suhtautumiseta. Minulla on nyt pettyneempi ja ehkä realistisempi fiilis omasta tilanteestamme. Toisaalta muistelen ja suren jatkuvasti vuoden takaista keskeytystä. En esimerkiksi mennyt viime viikolla työkaverini mammalomallejäämiskahveille. En aiemminkaan pysynyt puhumaan hänelle mitään raskaudesta, en onnittelemaan, enkä kysymään mitään. Surkeaa, mutta fakta, että koitan suojella itseäni näiltä tilanteilta.

 • #17515

  Suru
  Osallistuja

  Kiitos Mandi 🙂

 • #17518

  Geisssha
  Osallistuja

  Voi ei mnää! On niin epäreilua.. ja tuo odotteluhan tässä onkin turhauttavinta. Vieläpä jos sattuu pitkä kierto ☹

  Mä kävin tänään tyhjentämässä pakastimen. 2 viimeistä alkiota oli pakastettu samassa erässä, toinen vain selvisi. Hädin tuskin itsekään siirtoon pääsin tälle kiertoa, kun seurantaultrassa lääkäri ei ollut satavarma näkeekö follikkelin vaiko kystan. Edellisellä kerralla samalla paikalla nimittäin oli nestekysta. Mutta onneksi ovistesti sitten näytti hymynaaman. Tukilääkkeeksi aikaisemmin käytetyn Lutinuksen sijaan sain Teroluteja. Onkin paljon mielekkäämpää kun nuo otetaan suun kautta eikä tarvii tunkea mitään alapäähän.

  Mites mimmu? Pääsitkö sinäkin siirtoon tänään?

 • #17522

  Binkku
  Osallistuja

  Minulla ei simpukka toiminut muutamiin päiviin, ja periaatteessa yritänkin nyt pitää taukoa tästä kaikesta.

  Meillä oli siis keskustelu ihanan lääkärin kanssa ja yhdessä päätimme, että vielä yhden hoidon teemme omilla soluilla. Lääkäri myönsi kyllä, että yleensä tehdään max 4-5 hoitoa, mutta ymmärtää, miksi me haluamme tehdä vielä kuudennen. Kuitenkin yritämme tehdä tällä erää asioita toisin. Tärkeimpänä nyt se, että mies alkoi syömään Letrozolea (lääke siittiötuotannon parantamiseksi) sekä Inomania (luontaistuote siittiötuotannon parantamiseksi). Huono puoli kaltaiselleni hätähousulle tässä vain on se, että näitä pitää syödä vähintään 3kk, että auttaisivat. Eli hoito tehdään vasta toukokuussa. Lisäksi minulta tässä välissä tutkitaan vielä verikokeella vasta-aineet. Jos olisikin niin, että minustakin löytyisi jotain “vikaa”. Itse hoitoon toivoimme pitkää kaavaa, isompaa lääkemäärää ja pitkää viljelyä. Lääkärin mielestä järkevää, mutta sanoi, ettei pitkää viljelyä voi luvata, koska se riippuu niin viikonpäivistä. Eli jos punktio on vääränä päivänä (en muista mitä päiviä olivat), pitkä viljely ei onnistu. Mutta olen täältä simpukasta ymmärtänyt, että sitten voisi pakastuksen jälkeenkin koittaa pitkää viljelyä?

  Kaikista näistä “uusista kokeiluista” huolimatta todennäköisyydet raskautua ovat erittäin pienet. Mutta haluamme kuitenkin vielä yrittää tämän kerran. Että olisimme varmoja, että olemme yrittäneet kaikkemme. Toivottavasti tämän jälkeen olemme sitten sen verran vahvoja, että osaamme luovuttaa. Ja siirtyä lahjasukusoluhoitoihin.

  Nyt tosiaan yritän pitää pientä “taukoa” lapsettomuudesta. Yritin kysyä lääkäriltä, että mitä minä voisin tehdä parantaakseni mahdollisuuksiamme: esim terveellisempiä elämäntapoja tai noita Ämmän mainitsemia luontaistuotteita. Mutta ei, en kuulemma voi tehdä mitään muuta kuin elää normaalia elämää. Kun olen nuori, normaalipainoinen, en polta, enkä käytä paljoakaan alkoholia, niin kaiken pitäisi olla kunnossa.

  Käyn varmasti lukemassa kuulumisianne ja palaan viimeistään loppukeväästä kirjoittelemaan. Ihanaa kevättä kaikille, ja isosti voimia tähän touhuun! <3

 • #17524

  mimmu
  Osallistuja

  Geisssha, pääsin pe siirtoon. Meiltä kanssa ensimmäinen sulatettu ei selvinnyt, mutta toinen sitten siirrettiin. Eli nyt sit piinaillaan. Mites onko sulla ollut mitään oireita? Mulla oli la-iltana vähän nippailuja menkkamaisesti ja sen jälkeen välillä pikkusia nipsailuja. Muuten ei mitään ihmeellistä.
  Minkä ikäinen alkio sulle siirrettiin? Onko sulla milloin testipäivä? Meillä siis 5vrk blasto ja testipäivä virallisesti vasta 16.2 mutta sanoi, että voi näkyä jo 14.2. Rupesin vaan miettiin kun edellisestä tuoresiirrosta oli testi kanssa 2 viikon päästä ja testissä kyllä näkyi jo pp9 haaleana tosin.

 • #17526

  mnää
  Osallistuja

  Voi, Binkku, voimia teille! Samastun niin tohon, kun ei voi tehdä mitään, kun elämäntavat ovat jo kunnossa. Välillä oon pikemminkin yrittänyt jopa relata niiden kanssa (välillä kun melkein olin kokonaan juomatta niin ehkäpä relaaminenkin voisi auttaa, mene ja tiedä <3 )

  Mimmu, meillä on myös 5-päivänen blasto, jonka siirtoa nyt odotan uudesta kierrosta. Meillä siirto tapahtuu viiden päivän päästä ovisplussasta, eli ma tai ti hymiö ei saisi tulla ettei taas osuisi viikonloppuun (nyt siis tosin odotan vasta uutta kiertoa…) Oliko mimmu teillä luonnonkiertoon vai lääkkeelliseen eli tikutitko ovista? Entä Geisssha kuinkamonipäiväinen alkio ja oliko teillä luonnolliseen? Kiinnostaa kuulla näitä, kun tuntuu, et vaik ois tikuttanu ja 5-päivänen niin silti siirtokin voidaan eri henkilöillä tehdä eri päivänä ovisplussasta.. (?) Tapauskohtaisesti..

  Tsemppii!

 • #17527

  mimmu
  Osallistuja

  Meillä oli luonnolliseen kiertoon eli tikutin oviksen. Meillä siirto oli 6. päivänä ovis plussasta. Mä just jännäsin ja olin varma et plussaan just su tai ma, kun sit ois menny viikonlopulle, mut jotenkin ihmeellisesti se kuitenkin tuli lauantaina. Tuntuu, et tässä on saanu jo pari viikkoa jännittää kaikkea; milloin uusi kierto alkaa, milloin ovis plussa, selviääkö alkio sulatuksesta..ja nyt sitten tämä piinaavin eli tarttuuko kiinni. Hermoja raastavaa touhua!

 • #17534

  Geisssha
  Osallistuja

  Mimmu, mnää: Meidän alkiot oli pakastettu 2 päiväisenä.. Luonnolliseen kiertoon tehtiin siirto ja se meni niin, että ti-aamuna tikutin hymiön, torstaina alkiot sulatettiin ja perjantaina siirrettiin. Mitään kummempia oireita ei oo ollut, vain todennäköisesti Terolutista johtuvaa yöhikoilua ja unettomuutta. Viime yö varsinkin meni todella katkonaisesti. Testipäivä 2 viikkoa siirrosta. Mulla ei taaskaan ole kiire testaamaan, mieluiten jättäisin sen tekemättä 😦

  Mielenkiintoista mitä Omakannasta luin siirron jälkeen:
  “Voidaan vielä miettiä hyötyisivätkö neljännestä hoidosta. Alle 3kk procren ja FET-hoidot HRT-kierroissa. Kertaalleen kuitenkin raskaanakin käynyt. Mutta odotetaan tämä vastaus ensin ja mietitään jatkot vasta sen jälkeen.”
  Kyllähän tämä vähän pisti miettimään mitä tuleva tuo, mutta ei pitäis mennä asioiden edelle, toivotaan nyt että tämä huuruinen nappaa kiinni!

 • #17535

  Kitty
  Osallistuja

  mimmu, Geisssha, piinaillaan sitten yhdessä 🙂 Pidän teille peukkuja!!!
  Minulta saatiin kerättyä kolme kypsää munasolua, joista kaikki hedelmöittyi! Yksi tosin hylättiin kun ei lähtenyt kehittymään oikein, yksi top-luokan alkio siirrettiin ja yksi hitaasti kehittyvä jätettiin vielä kehittymään ja pakastetaan. Eli ihan hyvä saldo ensikertalaiselle. Tukihoitona mulla Lutinus, liekö siitä johtuu että on aika etova olo. Mutta sen kestän (ja nää aristavista munasarjoista johtuvat kivut) kun tiedän että tää kaikki voi hyvinkin olla vaivan arvoista.

  Meillä muuten ollaan vuodessa saatu siittiöiden laatu paranemaan ihan huikeasti elämäntapamuutoksilla. Aina ollaan eletty terveellisesti, mutta nyt mies ollu vuoden lähes kokonaan ilman alkoholia, ilman nikotiiniakin jo muutaman kuukauden ja ruokailua muutettu entistä terveellisempään ja puhtaampaan suuntaan. Lääkärikin ihmetteli ja kysyi mitä ollaan tehty kun tulos niin huikeasti parempi 🙂
  Luin jostain, että lihasmassa lisää testosteronin tuotantoa ja että mm vesimeloni parantaa siittiöiden tuotantoa, eli ollaan myös lisätty liikuntaa entisestään (molemmat jo ennestään aktiivisia liikkujia) ja syödään paljon hedelmiä ja kasviksia 🙂

 • #17538

  Felia
  Osallistuja

  Voi piinailijat, kovasti tarrasukkia teille! Binkulle hyvää taukoa.

  Me käytiin suunnittelukäynnillä ja meillä loppuviikosta PAS lääkkeelliseen kiertoon. Mulla on aiemmin ollut käytössä Lugesteron, nyt Lutinus (en hoksannut kysyä, miksi nyt eri) ja täytyy sanoa, että hermo menee. Samalla tuntuu, ettei saisi valittaa, kun hyvän asian puolesta kärsii vaikka mitä, mutta toisaalta ajattelen, että näissä hoidoissa rämpivät jos ketkä on oikeutettuja valittamaan. Meillä edellisestä siirrosta aikaa joten en tiedä muistanko vaan väärin, mutta jotenkin nää Lutinukset tuntuu valuvan enemmän. Mies meni vielä ajattelemattomuuksissaan kommentoimaan jotain, että “ihanan helppoja nämä pakastealkion siirrot”. On joo, kokeilkoot mun osaa 😀 Tietysti onhan se siis simppelimpää kuin koko homma, mutta sanavalinta oli jotenkin onneton.

 • #17539

  mimmu
  Osallistuja

  Kitty, tervetuloa piinailijoiden joukkoon. Toivotaan, että pakkaseen saadaan vielä myös hyvä alkio.

  Felia, onnea teillekin tulevaan PAS:iin. Lutinus ehkä siksi kun Lugesteron on loppu apteekeista tällä hetkellä, kun lääkkeelle ei ole myyntiluvan haltijaa tällä hetkellä. Itse löysin vielä paketin Lugeja ja niitä oli edellisessäkin siirrossa, että Lutinuksesta ei kokemusta. Tosin en tiedä joudunko niitä vielä kokeilemaan, kun luget riittää 14.2 asti ja virallinen testipäivä 16.2, mut aattelin nyt katella miten tää etenee ja olla sit yhteydessä klinikkaan, miten tehdään. Varmasti kun teen testejä ennen tuota 16.2 ja varmasti viim. 14.2. Menkat pitäisi alkaa 12.2, saa nähdä alkavatko vai pitävätkö luget poissa jos en raskaana ole.

  Sinäänsä kyllä ollu helpompaa tää pakastesiirto kuin tuoresiirto. Tuoresiirrosta oli vatsa niin kipeä ja turvoksissa. Nyt ei hirveesti mitään ylimääräisiä oloja oo ollut. Edelleen vatsa nippailee välillä, en sit tiedä johtuuko alkiosta vai onko menkat vaan tulossa. Päivän aikana kerkeää useasti miettiä, että kyllä se tais tärpätä ja ei kyllä se alkio on jo kuollut. Voi, kun osaisi sulkea ajatukset pois päältä ja vaan olla ja katsoa, mitä eteen tulee. Mutta eipä nää oisi piinapäiviä, jos eivät yhtä piinaa olisi.

 • #17540

  Lilja
  Osallistuja

  Meillä olisi ollut eilen testauspäivä. En mennyt,koska testailin jo viikonloppuna kotona, eikä haamun haamua näkynyt. Ikävää ja toivo taas kateissa. Minulla ei ollut tässä yrityksessä juurikaan niitä nippailuja, joita on ollut edellisissä siirroissa. Mitään positiivisuuteen viittaavia tuntemuksia ei tullut, joten ajettelin, että on turha käydä verikokeessa toteamassa sama.

  Nyt pidämme taukoa ainakin tämän kuukauden. Tässä viimeisimmässä aktiiviseessa raskastumisyrityksessä on mennyt yli 2 vuotta mittaillessa, tikutaessa, hormoneja nappaillessa, pistäessä, jne. Mies jo epäilee liian yrittämisen estävän onnistumista. Hän myös muistuttelee meille kerrotusta hyvin pienestä (n. 10 %) onnistumismahdollisuudesta.

  Kun tästä saan itseni takaisin voimiini yritämme vielä kerran. Lääkäri kirjasi jo tietoihin, että kannattaa tehdä lopuistakin (3 vrk) alkioista pitkäviljely ja hormonaaliseen kiertoon, että saadaa ajoitus onnistumaan, jos jotain siirreetävää säilyy hengissä.

  Paljon positiivisia tuulia piinailijoille.

 • #17541

  Kitty
  Osallistuja

  Felia, olen TÄYSIN samaa mieltä sun kanssasi siitä, että meillä on todellakin oikeus valittaa 😉 ne jotka ei ihan tiedä kaikkea sanoo, että lasten teko on niin mukavaa puuhaa, niin kyllä minä ajattelen että eikä muuten ole! Yksikään piikki tähän mennessä ei ole ollut mukava, punktio ei todellakaan ollut mukava eikä varsinkaan sitä ennen käteen tungettu tippa. Ja mansikkana kakussa tämä kaikki odottelu….ei niin yhtään mukavaa.. Mutta tällä mennään ja pidetään lippu niin korkealla kuin kulloinkin huvittaa ja jaksaa pitää ja kuunnellaan viisaita neuvoja siitä miten ei saa stressata ja pitäisi ottaa rennosti ja olla ajattelematta koko touhua 😀

  Lilja, ikävä kuulla että teillä ei onnistunut 🙁 Toivotaan todella, että jäljelle jääneet alkionne tuottavat tulosta <3

  Mulla ollu punktiosta ja alkion siirrosta asti munasarjat tosi kipeät, tänään kipu kuitenkin muuttunut enemmänkin menkkamaiseksi alavatsakivuksi. Voitte varmana kuvitella tän huolen määrän mikä siitä on sitten iskenyt.. ja siis alkionsiirrosta on vasta pari päivää. Koita tässä nyt sit ottaa rennosti.

 • #17542

  noora-k
  Osallistuja

  Heippa kaikille!
  Uutena tänne kirjoittamassa, vaikka olenkin palstaa seuraillut. Oma tilanne tuntuu tällä hetkellä sen verran epätoivoiselta, että ajattelin josko täältä saisi tukea ja ajatuksia että mitäs nyt 🙂
  Lyhyesti meidän taustaa. Minä 34, mies 37, raskaustoive 2015 lähtien. 2016 hakeuduttiin jo tutkimuksiin yksityiselle, kun itselläni oli sellainen tunne tarvitaan apuja. No siellähän selvisi sitten että siittiöitä vähän ja niistäkin osa huonoja/laiskoja. Päästiin heti aloittamaan hoidot suoraan ICSI:llä, saaliina 7 alkiota joista 5 pääsi siirtoon asti, kaikista puhdas nega. Alkiot olivat kaikki kuitenkin hyvä laatuisia.
  Kukkaro ei venynyt enempää tuolloin, joten pyydettiin lähete julkiselle. Siellä päästiin hoitoon vuosi sitten. Nyt takana 2 PICSI:ä ja kolme yhden alkion siirtoa ja yksi kahden alkion siirtoa, kaikki puhtaita negatiivisiä. On tehty limakalvoraaputtelut ja syöty Thyroxinia, ja silti näin. Eli nyt diagnoosissa myös implantaatiohäiriö.
  Tällä hetkellä odottelemme lääkäri/labra yhteistyöpalaverin tuloksia, eli miettivät mitä meille vielä voisi tehdä. Yksi hoitokertahan meillä vielä julkisella olisi..
  Omat ajatukset menevät jo pidemmällä, mitäs sitten kun tuo yksikään ei onnistu, takaisin yksityiselle? kestääkö kukkaro? pitäisikö miettiä lahjoitussoluja yms.
  Onko muilla vastaavaa, onko jotain vielä mitä voitaisiin yrittää..?

 • #17544

  Millionnea
  Osallistuja

  Moi. Uutena kirjoitan. Olen nyt 37v ja mies 34v. Yhdessä oltu 13vuotta ja ehkäisyä ei ole käytetty lainkaan 10vuoteen. Meillä on yksi lapsi, syntynyt 2010. Itse olin valmis hakeutumaan hoitoihin jo viisi vuotta sitten mutta mies ei silloin halunnut. Viime keväänä olin jo unohtanut koko asian kun mies kertoi halustaan saada viel toinen. Syksyllä tein päätöksen et okei kokeillaan.
  Ollaan julkisella puolella ja meillä oli ensimmäinen käynti eilen. Mä toimin moitteettomasti mut miehen siittiöistä vikaa. Lääkäri pisti meidät suoraan ivf/icsi (mahdollista nimitykset mennä oikein mut koeputkeen) jonoon. Mieheltä tarkastetaan viel hormonit.
  Tajusin vasta nyt etten huomannut kysyä et koska ja miten kutsu seuraavaan vaiheeseen tulee. Täytyy kai huomenna soittaa sairaalaan. Ja meitsi hoidetaan Tyksissä. T: Millionnea

 • #17548

  Iikku
  Osallistuja

  Tervetuloa uusille ja paljon voimia kaikille.

  Mä oon vähän tämmöi sivusta seuraaja kun en osaa mihinkää mitää kommentoida. Joka päivä käyn kyllä kattomassa onko uusia kirjotuksia.

  Täällä alettiin elelemään piinapäiviä, eilen siirrettiin viisi päiväinen blastokysti. Siirto tehtiin lääkkeelliseen kiertoon. Tämä on meidän ensimmäinen pas.
  Tänään aamulla pistin gonapeptylin ja nyt vaan odotellaan kuinka käy. 🙂

  -Iikku

 • #17553

  Felia
  Osallistuja

  Lämpimästi tervetuloa kaikille uusille. Vertaistuessa on voimaa!

  Kiitos mimmu muuten tuosta Lugesteron-tiedosta, se lienee muutoksen taustalla.

 • #17556

  Lilja
  Osallistuja

  Kiva Iikku kun kirjoitit.
  Minulle tehtiin juuri viimeksi pas pitkällä viljelyllä ja lääkkeelliseen kiertoon ja Gonapeptylin kanssa. Seuraava ja viimeinen hoito tehdään myös samalla kaavalla, jos ei jostain tule parempaa tapaa suositella, tai lääkäri keksi jotain ratkaisevaa taikaa. Mielelläni kuulen teidän kokemuksestanne, kaikillahan nämä jutut ovat niin kovin yksilöllisiä, mutta silti toisten kokemuksista saa tietoa ja tukea (toivoa).

  Meillä lääkäri tiesi tuosta Lugesteron ongelmasta, ja osasi neuvoa apteekin, jossa sitä vielä oli. Meinasi kyllä jo paniikki iskeä. Onko noilla lääkkeillä käytännössä mitään eroa? Lutinus vai Lugesteron? Ne Prognygovat mua myös hieman arveluttaa… Tuleeko teille muille niistä mitään sivuoireita? Edellisessä hoidossa lääkäri sanoi, että voi olla hyvin runsaat kuukautiset hormonaalisen siirron jälkeen, mutta mitä vielä, heti kun alotin Prognyt kp 2, niin kuukautiset väheni ja loppuivat kokonaan kolmessa päivässä. Epäilin jo, että kohtu ei edes ehtinyt palautua. Mene ja tiedä siirretty muru ei sinne ainakaan kiinnittynyt.

  Paljon positiivisia voimia kaikille!

 • #17557

  Marikki
  Osallistuja

  Moi!
  Täällä ilmoittautuu uusi tyyppi. Nelisen vuotta ollaan vauvasta haaveiltu. Parin viikon päästä olisi ensimmäinen PAS edessä. Nyt estradot-laastarit käytössä.
  Pakastimessa on 8 alkiota (3x D2, 3x D5 & 2x D6). Nämä on siis merkintöjä siitä, miten solut ovat jakautuneet ennen pakastusta. Osaako joku kokeneempi sanoa, että onko nää ns. hyviä alkioita/hyvin jakautuneita?

  Marikki

 • #17558

  Koivunlehti
  Osallistuja

  Moikka vaan kaikille uusille!

  Mä luulen että nuo merkinnät tarkoittaa solujen jakautumisnopeutta tai tavallaan reagointikykyä. Kaksi alkiota D6 ovat olleet hitaampia kuin muut. Ja ymmärtääkseni tämä ei mitenkään tarkoita että hitaat ovat huonompia.

  Mulle tehtiin juuri PAS nro 3 juuri hitaammilla alkioilla. Itse asiassa alkioita laitettiin kaksi, koska toisesta 2-soluisesta oli hävinnyt toinen solu viljelyssä. Sillä oli silti jonkinlainen mahis jakautua uudestaan enkä halunnut sitä roskiin heittää.

  Ja siis joku siellä on jaksanut ja tsempannut koska raskauskoe on positiivinen. Siis niinku ihan oikeesti! Tänään, virallisena testipäivänä hcg 113 ja kotitesti kertoi ilouutisen jo keskiviikkona. Mun kohtu kelpaa sittenkin jonkinlaiselle elämänmuodolle! Pelottaa kyllä ihan sikana koska tuoreessa muistissa on syksyn kohdunulkoinen raskaus… eihän se voi uusia eihän?

 • #17559

  Felia
  Osallistuja

  Lilja, mulla myös Progynova käytössä. Samoin kävi kuin sulle, että heti niiden aloittamisen jälkeen kuukautiset loppui. Muistelen, että aiemmin on ollut niin, että seuraavat kuukautiset onkin sitten olleet tosi runsaat ja kipeät. Meillä sivuoireet puhuttaneet paljon kun olen itse ollut nyt tosi herkillä. En muista, että aiemmin olisi ollut tällaista, tiedä sitten mistä johtuu.

  Minäkin liityin nyt piinailijoiden joukkoon. Olivat sulattaneet kaksi alkiota joista toinen kuukahti eikä mennyt takaisin pakkaseen. Meillä ongelma on aina ollut kiinnittymisessä ja jotenkin tuo yhden menetys tuli ihan puskista. Pari jäi vielä onneksi pakkaseen. Olin kotimatkan klinikalta jotenkin apealla tuulella. Ei sellainen, että olisin varma epäonnistumisesta, mutta muuten alavireinen olo. Tein kotona ison kasan lumitöitä ja vähän piristyin siitä kunnes jäin miettimään, että saikos siirtopäivänä rehkiä. No, tehty mikä tehty. Nyt kauhea tunteiden vuoristorata jo heti kättelyssä menossa ja testipäivä vasta 15 päivää siirrosta. No, en mä niin pitkälle odottele kuitenkaan, Lutinuksen kanssa menee niin hermo että lopetan kyllä jo vähän aiemmin jos negaa näyttää. Ei voi kuin toivoa jaksamista miehelleni, joka näitä mun mielialoja saa nyt sitten kestää pari viikkoa (ja negan osuessa itkut päälle).

 • #17560

  Felia
  Osallistuja

  Hei ja paljon onnea Koivunlehti, ihanaa <3

 • #17561

  Iikku
  Osallistuja

  Paljon onnea Koivunlehti plussasta<3
  Meilläkin oli syksyllä kohdunulkoinen, miten teillä hoidettiin se?
  Kysyin tiistaina siirrosta lähdettyäni, että voiko se uudelleen vaeltaa vääriin paikkoihin. Mulle sano että pitäis olla mahdotonta, kun toinen johdin poistettu ja toinen klipsillä suljettu leikkauksessa.

  Mä metsästin lugesteronia sillon kun piti alottaa, soitin kaikki kaupungin apteekit ja ”viereisten” kaupunkienkin, mutta en saanut. Eipä tässä lutinuksessa muuta vikaa kun se, että 3xpäivässä…

  Felia, tsemppiä piinailuun. Taidetaan piinailla lähes yhtä matkaa. Mulla virallinen testipäivä 20.2.

 • #17562

  Kitty
  Osallistuja

  Onnea Koivunlehti ☺️

  Iikku, mullakin testipäivä 20.2! Ja menossa lutinus…onko sulle tullut siitä sivuoireita? Tai mikä sun olo nyt ylipäätään on? Mulla siis ollut punktion jälkeen kovasti kipuja, jotka paheni alkion siirron jälkeen. Lutinushan aloitettiin ennen sitä siirtoa. Koko ajan juilii, menkkamainen olo ja tissitkin arat, maha niin turpea etten voi edes kuvitella pitäväni farkkuja tai mitään mikä puristaa vyötäröltä.

 • #17563

  mnää
  Osallistuja

  Ihanaa, Koivunlehti!😘 Paljon onnea, toivotaan, että pysyy kyydissä ja ihan oikeassa paikassa!💕 Oliko sulla lääkkeellinen vai luonnonkierto? Jos jälkimmäinen, niin monikopäiväiset alkiot ja kuinka mones päivä siirrettiin ovisplussasta?🤔

  Kaikille muille tsemppiä ja onnea piinailuun ja muihin vaiheisiin!

  Mä täällä odotan kärsimättömänä uutta kiertoa – aika pitkäksi taas venähtänee tää.. Oon myös miettinyt, et jos tässäkin kierros kävis niin huono tuuri, et siirto osuis viikonloppuun ja menis siks ohi, ni sit pitää kysellä lääkärin mielipidettä, pitäskö koittaa taas lääkkeelliseen. Mun eka siirto ja ainut haalea ja hetkellinen plussakin tuli kuitenkin lääkkeelliseen kiertoon.

 • #17564

  yöutu
  Osallistuja

  Täältä taustalta…ensinnäkin onnea Koivunlehti! 🙂

  Noista alkioiden merkinnöistä.. eikös se D kerro monentenako päivänä alkio on pakastettu eli esim. D6 niin 6 päiväsenä blastona? Ainakin tuolla missä ite oon käyny on luokiteltu 2-4 päiväset alkiot pisteytyksellä 0,5-3,5 ja blastot (5 ja 6 päiväset) numerolla joka kertoo blaston kehitysvaiheesta ja A-D luokilla. Esim. mulle viimesin siirretty oli 4AA eli onko sitten pisimmälle edenneessä vaiheessa ja top-luokkaset sisä- ja ulkomassat (josta kirjaimet kertoo). Aiempi synnytykseen johtanu siirto oli 3AB, joka oli ollu jossain vaiheessa niinkin hidas että oli jo luultu pysähtyneeks.. eli tosiaan ei hitaus välttämättä kerro mitään alkion elinkyvystä!
  Jos Marikilla tuo D tarkottaa pelkästään pakastuspäivää, niin tarkempia laatuluokituksia kannattaa varmasti kysellä hoitopaikasta. Ja tarkottais myös että pakkasessa on 5 blastoa, mikä on todella hieno määrä pitkälle kehittyneitä alkioita!

  Onnea kaikille hoitoihin ja omiin vaiheisiin!

  • #17567

   Marikki
   Osallistuja

   Kiitos kaikille vastaajille! Itse kun en tajua näistä merkinnöistä.
   Perjantaina on väliultra, jossa katsotaan miten estradot-laastari on toiminut. Jos kaikki on edennyt suunnitelmien mukaan, niin ensi viikolla olisi ensimmäisen PAS.

   Ihanaa lukea täällä myös näistä onnistumisista. Antaa kyllä paljon toivoa, joka itsellä on aina välillä hukassa….

 • #17566

  Koivunlehti
  Osallistuja

  Hei naiset ja kiitokset onnentsempeistä.

  So far so good. Mun verikoe uusitaan huomenna ja kai mun tilannetta seurataan hiukan tarkemmin sen tuulimunan takia. Oikea munanjohdin poistettiin sillon eli tietty riski on että vasen ei pelitä (vikaa ei kylläkään havaittu aukiolotutkimuksessa?).

  Fiilikset ja pelon tunne heittelee miten sattuu -en tajua miten ihmisen kuuluu tällaista kestää!?

  Tämä PAS tehtiin luonnolliseen kiertoon, niin kuin edeltävätkin siirrot. Oviksen tikutus oli niin ja näin. Sattumalta tein ke iltana testin ihan tuntemusten perusteella. Ke aamuna, kuten myös to aamuna näytti negaa, eli todella säkästä kiinni että sain LH-huipun tikutettua. Siirto tehtiin sitten perjantaina eli alkioita ehdittiin viljellä reilu vuorokausi. Mielellään olisivat kauemmin viljelleet mutta viikonloppu tuli vastaan.

  Sekavin fiiliksin tässä kohti uutta viikkoa… Pidän peukkuja kaikille piinailijoille!

 • #17585

  Kitty
  Osallistuja

  Miten piinailut etenee? Täällä vielä viikko testipäivään ja voimakkaat pms-oireet. Maha eilisestä asti just niinku menkkojen edellä. Se hieman syö jännityksen tuntua. Tekis mieli tehdä testi jo nyt mutta onneksi mies jarruttelee malttamatonta emäntää 😁

 • #17586

  Iikku
  Osallistuja

  Kitty, sun aiempaan viestiin, en oo juuri saanu sivuvaikutuksia lutinuksesta. Nyt on pari päivää pistelly, nipistelly ja muutamia kertoja vähän menkkakipu tyylisiä kipuja.
  Ollu kyl ihan hyvä fiilis tän siirron jälkeen.

  Mulla vähän sama, tekis mieli tehä testi. Mut ehkä mä vielä maltan mieleni..

  Pidetää peukkuja kaikille.

  (Kirjotin ensin perusteellisen viestin, näppäsin johki puhelimella ohi ja kaikki katos, ei jaksanu uudelleen…😁)

 • #17587

  mimmu
  Osallistuja

  Koivunlehti onnea! Toivottavasti kaikki etenee hyvin.

  No täällä on jo lyöty hanskat naulaan. Oon tehnyt jo muutaman testin, kaikki ihan puhtaita negoja. Pe olisi siis virallinen testipäivä, mutta kun mitään oloja ei enää ole, esikoisesta plussasin jo 5 pvä ennen testipäivää ja oli nuorempi alkiokin kyseessä. On vaan tosi pettynyt olo. En kyllä taida jaksaa käydä verikokeessa. Aattelin nyt vielä huomenna ja pe aamuna tehdä testit, mut sit pe aamuna lopetan lääkityksen.

  Toivottavasti muille piinailijoille käy paremmin. Mä jään sit taas jännittämään, että mille päivälle ovis osuisi, että päästäänkö ees siirtoon seuraavasta kierrosta. Niin ja uus lääkärikin pitää löytää, kun edellinen lähti klinikalta toiseen paikkaan. Mä luulen et yritetään nää, mitä pakkasessa on jäljellä täällä, mutta sit vaihdetaan ehkä toiseen paikkaan kokonaan. Haluaisin palata samalle lääkärille, jonka kanssa koko homma aloitettiin. Tykkäsin niin sen tyylistä tehdä tätä hommaa, sanoi suoraan miten asiat on, oli empaattinen olematta liian lässyttävä. Tämä kyseinen lääkäri siis kanssa oli vaihtanut paikkaa ja meillä oli tässä PAS:ssa eri lääkäri.

  Niin ja uusille tervetuloa mukaan!

 • #17588

  mnää
  Osallistuja

  No niin alkoihan se uusi kierto – edellinen jäi 30-päiväiseksi eli ihan normaaliksi tällä kertaa – toiv. se ois hyvä merkki. Ensi viikolla alkais sitten taas tikutukset… Ja laskujeni mukaan siirtoon päästäisiin viikolla 10, jos kaikki menee sopivasti. Milloin (mikä kiertopäivä) teillä muilla on muuten ovistesti plussannut? Mulla nyt molemmilla edellisillä kerroilla (joista toinen osui väärään viikonpäivään) kp 17 – et aika kellontarkasti – ja siihen nyt luottaen tällä kertaa siirto ei osuis viikonlppuun; sormet ja varpaat ristissä <3 Tsemppiä kaikille uusiin yrityksiin ja jaksamista pettymysten kanssa!

 • #17590

  Felia
  Osallistuja

  Ei ihmeitä piinailussa täälläkään, tunteiden vuoristorataa vain.

  Hyvää ystävänpäivää kaikille, olette tärkeitä <3

 • #17591

  Geisssha
  Osallistuja

  Negatiiviseissa merkeissä täällä.. Perjantaina ois se testipäivä, mutta muutaman päivän jo tuhruttanut menkkaoireitten kera. Ja tein sen negan testin jo eilen.
  Ei kai tässä enää voi muuta kun toivoa että päätyvät tekemään meille vielä yhden hoidon julkisella. Kaikki 3 on nyt tehty, joten se on niitten päätöksestä nyt kiinni. Mua niin tympäsee tämmöset jutut mitkä on toisten käsissä eikä niihin ite voi vaikuttaa. Kuitenkin näin isoista asioista kyse.
  Mnää, mulla ovisplussa tullut pas:ssa kp16, kp17, ja tässä kierrossa oli jo kp12.

 • #17592

  haaveenavauva
  Osallistuja

  Moikka!

  Me ollaan vm. -81 pariskunta. Lapsettomuudesta ollaan kärsitty vuodesta 2013. Meillä on diagnoosina Azoospermia ja anovulaatio.
  Meillä on varattu eka ICSI aika vk 20.

 • #17597

  mimmu
  Osallistuja

  Näin on sitten ensimmäinen PAS taputeltu loppuun pettymyksen kera. Ei tullut yhtään haamuviivaa, ei roskishaamuja, ei mitään. Nyt sitten odotellaan seuraavan kierron alkua. En vaan jaksa uskoa, että päästään yrittämään seuraavasta, kun mahdollinen siirto tod.näk. osuisi Lapin reissun kanssa päällekäin.

  mnää, mulla tais ovisplussa tulla viimeks kp 13. Aattelin kyl nyt kans yrittää tikuttaa sen vaikka en siirtoon pääsiskään, niin näkee osuuko samoille päiville.

  • #17598

   mnää
   Osallistuja

   Voi, mimmu! 🙁 Juu muakin harmittaa näissä jutuissa se, et oikein mihinkään ei voi lähteä ja silti mikään ei oo varmaa – eniten harmittaa, jos on jättänyt tekemättä jotain tai lähtemättä johonkin siks, et on odottanut siirtoa tms., joka ei sit syystä tai toisesta toteudukaan.. :/ Kuitenki haluttas kaikki kortit kääntää ja nää jutut mahd. pian “alta pois”, kun tuntuu, et aika vaan kuluu.. Esim. nyt mua harmitti, kun kovasti pohdittiin, lähdetäänkö talvilomalla jonnekin vai ei, kun ei tiennyt osuisko jotku ultrat just sille viikolle vai ei. No päätettiin et ei lähdetä.. No sit kierto odotutti just sen verran itteään, et ajattelin jo, et jaahas, turhaan siis jäädään kotiin – kunnes ultra-aika tulikin vielä lomaviikon loppuun – joten onneks ei ollu päätetty lähtee mihkään, kun muuten ois taas menny mönkään..! Elikkäs mä alan nyt sit tikuttelee taas ens viikon lopulla… Ja odotan kovasti tulevaa siirtoa, yritän pitää mielen korkealla ja peukut pystyssä ja toivoa parasta – kuten teille kaikille <3

 • #17612

  mimmu
  Osallistuja

  mnää, joo tää ikuinen kalenterin vahtaaminen, spekuloiminen on kyllä ärsyttävää. Nyt yllätykseksi menkat alkoikin jo tänään eli jos nyt ovulaatio osuisi kohdalleen niin sitten ois mahdollista siirtokin ennen reissua. Mutta ei uskalla toivoa ennen kuin taas ollaan siellä asti.
  Tsemppiä teille seuraavaan siirtoon!

 • #17614

  Felia
  Osallistuja

  Pahoittelut negoista, kurjaa 🙁 Tsemppiä tuleviin koitoksiin. Miten Kitty ja Iikku, joko ootte testanneet? Mä en ole vielä. Hämmentävää kyllä, olo ei ole varma negasta (kuten yleensä tässä vaiheessa), vaan suorastaan toiveikas. Saas nähdä, miten tässä käy.

 • #17616

  Mathilda
  Osallistuja

  Mulla siis oli lääkkeellinen pas siirto 17.1. Siitä tuli nega ja pääsin heti yrittämään uudestaan eli huomenna olis siirtopäivä. Jos vaan alkio selviää sulatuksesta. Aikaisemmat alkiot oli 5 päivän ikäisiä ja nyt tämä viimeinen on 6 päivän ikäinen. Sitten olis pakkanen tyhjä ja puolen vuoden pakollinen jonotus aika alkaa. Muuten ei mitään eroa aikasempiin passeihin, mut lugesteronin sijasta lutinus.

  • tätä vastausta muokkasi 4 viikkoa, 1 päivä sitten  Mathilda.
 • #17618

  Aurora
  Osallistuja

  Heippa kaikille,
  Täällä foorumilla taas muutaman kuukauden tauon jälkeen.
  Perjantaina siirrettiin 6pvän ikäinen plastokysti ja PAS tehtiin osittain luonnolliseen kiertoon. Tukena Letrotsol sekä ovitrelle ovulaation varmistamiseksi.
  Testipäivä reilun parin viikon päästä eli 2.3
  Tämä on nyt sitten kahdeksas PAS-siirto ja jäljellä 2 alkiota pakkasessa. Ikää kun on jo 40v, niin siten loppuvat myös hoidot julkisella ja on pohdinnan paikka mitä tässä enää on tehtävissä.
  Noh, täytyy uskoa ihmeeseen ja toivoa pikaisia oireita tuleville viikoille. Minulla aiemmat tarttumiset (kemialliset raskaudet, keskenmeno ja kohdunulkoinen) ovat tuoneet todella selkeät oireet, joten täytyy toivoa parasta ja pelätä pahinta.
  Aion käyttää odottelun tehokkaasti ja työnteon ohella suunnitella tulevan kesän lomareissuja. Sen olen oppinut, että kannattaa elää ja nauttia kaikista “välivaiheista”, aivot pois näistä vaikka se vaikeaa on.

  Tsemppiä kaikille hoidon eri vaiheisiin!

 • #17619

  Marikki
  Osallistuja

  Perjantaina kävin väliultrassa, jossa katsottiin onko estradot-laastari tehonnut. Ja kyllä, kerrankin jotakin positiivista.
  Nyt sain laastarin rinnalle Lutinus-nimisen lääkkeen. Aika sotkuista hommaa on tuo lääkkeen käyttäminen 😳 Etenkin pohdituttaa, miten sen aikana seksielämä sujuu…? 🤔

  Ensimmäinen PAS on sitten sovittuna ensi viikon torstaille. Jännittää kyllä ihan mielettömän paljon, että miten käy.

  Jäin miettimään myös sitä, en tainnut saada mitään erikoista ohjeistusta PAS:iin valmistautumiseen. Siis lääkkeiden lisäksi. Vai tietääkö joku, pitääkö huomioida jotakin?

 • #17620

  Kitty
  Osallistuja

  Heipsan!

  En ole vielä testaillut, huomenna virallinen testipäivä ja siihen olen päättänyt odottaa. En ole edes ostanut testejä vielä! Olen ajatellut, että ei ole mieltä testailla turhan aikaisin, koska niihin tuloksiin ei välttämättä ole mitään luottamista. Esim jos pregnyl saattaa antaa vielä 10 päivän jälkeen pistämisestä valheellisen positiivisen tuloksen, niin sehän vain nostaisi odotuksia turhaan. Viime yö meni kovissa mahakivuissa taas, tissit on niin turvoksissa että ne kohta varmaan tippuu pois, lämpöä on edelleen ja väsyttää mahdottomasti. Muuten kaikki hyvin täällä 🙂

  Marikki, se Lutinus on kamalan sotkuinen, eikä ehkä ihan omiaan parantamaan seksielämää 😀 suosittelen hoitamaan moiset suoritukset suihkussa 😉

 • #17621

  Mathilda
  Osallistuja

  Marikki: Lutinus (ja lugesteron, jota käytetetään samanlailla, mut siinä ei oo asetinta) on ehkä lääkkeellisen pas siirron ärsyttävin asia.

  Siirtoon pitää mennä rakko täynnä, niin on ultrattaessa hyvä näkyvyys. Mitään muuta ohjeistusta en mä ainakaan ole saanut.

  Sit siirron jälkeen lääkkeet jatkuu samaantapaan testipäivään asti ja jos tulos positiivinen lääkkeet jatkuu 10 viikolle asti.

  Näin siis mulla lääkkeellisessä passissa. Eri hoitopaikoilla eri käytännöt.

 • #17622

  Marikki
  Osallistuja

  Kiitos teille vastauksista! Ihanaa, kun saa ajantasaista tietoa, että tarvitse lukea vuosia vanhoja keskustelupalstoja 😀

  Tsemppiä kaikille! 🙂 toivotaan, että plussia ilmestyy testeihin 🙂

 • #17664

  Felia
  Osallistuja

  Hei osaattekos sanoa, onko väliä, mihin kellonaikaan menee verikokeeseen? Meidän klinikalla on niin, että aikaa ei tarvitse varata ja hoitaja sanoi vaan, että “tule vaikka aamulla niin saat tuloksen nopeammin”. Nyt totesin että iltapäivä sopisi paremmin ja mietin, että onkohan sillä väliä muuten kuin että iltapäivällä otettu varmaan vastataan vasta seuraavana päivänä. Selviäisihän tämä uudestaan soittamallakin mutta kokeilen ensin täältä kun täällä on aina hyvin tietoa 😉

 • #17665

  Hattara92
  Osallistuja

  Moikka!

  Kelasin liittyä tänne teijänkaa juttelee ja tsemppailee.

  Itsellä on juuri toisen IVF piinapäivät menossa, siirrettii 5pv blasto 12.02.. Vielä viikko pitäisi malttaa että saa tehdä testi. Ja viikon päästä tietää onko pakkaseen asti saatu mitää 🙂

  Onko kellää jotka elää piinapäiviä tai on elänyt ollu mitää tuntemuksia?

  Tsemppi plussia kaikille!!!

 • #17666

  Hopea
  Osallistuja

  Felia: Ei ole muuta merkitystä kellonajalla millon käyt verikokeessa. Virtsa on aamuisin “tiiviimpää tavaraa”, niin siksi kotitestit kannattaa tehdä aamupissistä mutta veressä hCG-pitoisuus ei muutu vuorokaudenaikojen mukaan, niin voi käydä iltapäivälläkin ellei haittaa odottaa tulosta seuraavaan päivään. 🙂

  Mulla on täällä ollut taukokierto meneillään, niin on kommentoiminen jäänyt vähemmälle… Lukemassa olen kuitenkin käynyt teidän kuulumisia ja monella taitaa olla piinapäivät meneillään. Tsemppiä kaikille niihin! Itse pääsen ehkä piinailemaan tuossa maaliskuun puolivälin tietämillä.

 • #17667

  Felia
  Osallistuja

  Kiitos Hopea

 • #17668

  Kitty
  Osallistuja

  Hattara92, täällä on piinailtu pari viikkoa ja oireita on ollut vaikka muille jakaa. Itselläni oli siis helmikuun alussa punktio, jonka jälkeen munasarjat olivat todella kipeät reilun viikon. Pari päivää punktion jälkeen oli alkion siirto, lutinus aloitettiin siinä välissä myös. Kaikkiaan viimeiset kaksi viikkoa on maha ollut väliin ihan mahdottoman kipeä, välillä onneksi vain vähän kipeä. Sellaista pistelyä, viiltelyä ja menkkakipua. Tissit on turvoksissa ja kipeät ja arat. Koko ajan väsyttää, en selviä päivää ilman päiväunia, ihan sama miten olen yöni nukkunut. Ja koko ajan vaivaa NÄLKÄ, ei siis mikään pikkunälkä vaan oikeasti häiritsevän kova nälkä. Ja jano. Tuntuu että mikään vesi maailmassa ei riitä sammuttamaan tätä janon tunnetta. Tuon kaiken päälle on tässä nyt ollut reilun viikon verran kuumeilua.

  Kaikki nämä oireet voivat selittyä sekä raskaudella (alkuraskauden oireet) että noilla käyttämilläni hormoneilla. Siksi olikin ihan mieletön yllätys tänä aamuna todeta, että itselläni nuo oireet selittyivät nimenomaan tuolla ensimmäisellä vaihtoehdolla. Raskaustestiin ilmestyivät vihdoinkin ne molemmat viivat <3

  Iikku, joko siellä on testi tehty? Minkälainen on vointisi?

  • #17669

   Hattara92
   Osallistuja

   Woow 🙂 Paljon onnea plussasta Kitty!!

   Itsellä oli myös punktion jälkee todella kipeät munasarjat ja 5päivän blastonki siirto tuntui. Siitä muutama päivää oli aika kipeät paikat ja se toinen päivä oli todella semmonen kipu että puukko ois ollu työnnettynä siiheb kohtaa. Nytten on kans ollu semmosta menkkamaista kipua, sormet ristissä ettei vaan alkaisi. Myös rinnat olleet todella arat mutta mulle tulee aina..
   Mietin että malttaako odottaa tuomiopäivää asti testausta. Joillekkin oltiin sanottu että voisi testata 2vk hedelmöityksestä, mutta kannattaa malttaa 2vk alkion siirrosta. 🙂

 • #17670

  Iikku
  Osallistuja

  Paljon onnea Kitty kahdesta viivasta<3

  Mähän en malttanut olla testaamatta, tein sunnuntaina testin. Siihen piirtyi vahva sininen plussa. Meidän harmiks tänään aamulla kuitenkin puolet haaleampi viiva testissä. Ei taida hyvin päätyä tämä(kään)…

 • #17680

  mimmu
  Osallistuja

  Onnea Kitty, kun luin noita sun oireita niin aattelin jo et varmaan on kyl plussa. Itsellä plussassa oli samanlaista. Lisänä vielä etova olo silloin tällöin. Toivottavasti jatkuu onnellisesti loppuun asti.

  Iikku, toivottavasti lähtisi tummenemaan viivat.

  Meillä tilanne se, että uusi kierto alkoi yllättäen jo lauantaina, kun olin varma, että kuitenkin venyy eli nyt ois sitten ens viikon tiistaina ultra. Nyt jos tulis ovis suurinpiirtein samana kierronpäivänä kuin viimeksi niin tässähän päästäis jopa seuraavaa siirtoa yrittämään maaliskuun alkuun ja ennen reissua. Mutta en usko ennen kuin sinne asti päästään. Jännittää myös tuo sulatus. Kun viimeksi kuoli yksi jo. Nyt enää 3 jäljellä ja ne kahdessa oljessa. No täytyy toivoa, että joku näistä kolmesta selviäisi edes siirtoon asti.

 • #17681

  Marikki
  Osallistuja

  Onnea plussanneille! 🙂
  Toisten plussat antaa toivoa myös itselle.

  Huomiseen pitäisi vielä jaksaa odottaa, että saadaan alkio siirrettyä. Vaikka sen jälkeenhän se suurempi jännitys ja odottaminen vasta alkaa.

  Alkaa Lutinuksen sivuoireet vallata kroppaa. Huomaa, että vaikuttaa myös urheillessa. Hiki virtaa ja sydän pamppailee.

 • #17684

  Aurora
  Osallistuja

  Kyselit Hattara tuntemuksia piinailuajalta. Täällä on alkion siirrosta kohta viikko ja EI MITÄÄN oireita. Ensimmäisenä päivinä siirron jälkeen pieniä nippailuja, mutta sen jälkeen nämä kaikki oireet on aika helposti selitettävissä:
  – Ärsyttää, vi##ttaa, pännii kaikki -kiitos Lutinuksen ja sen että tästäkään hoidosta ei tule lasta
  – Paleltaa, koska on pakkasta -20 astetta
  – Väsyttää, koska tiukka työputki takana

  Tästä odottelu/piinailuajasta on alkuajan fiilikset kadonneet, jolloin kuunteli jokaista oiretta pienenä toivon rippeenä. Nyt kun tietää, ettei niitä oikeita oireita (mm. minun kohdallani rintojen kipeytyminen on ollut merkki plussasta, ne eivät ole koskaan muuten kipeät) ole, niin tietää homman olevan ohi, vaikka testaukseen vielä 9 pvää.
  Pahoittelut negapurkauksesta, mutta tällä hetkellä vaan eniten vitu##aa kaikki tähän hoitoihin liittyvä. Pakko lähteä purkamaan oloa johonkin hikiliikuntaan, kiitos että tänne saa tuuletella näitäkin oloja ja toivottavasti teillä muilla on ollut parempi päivä 🙂

 • #17687

  Iikku
  Osallistuja

  Plussa haalistunut haalistumistaan. Ja alavatsa kivut alkanut. Tietysti parempi nyt kun viikkojen päästä.
  Vuotoa odottelemaan ja uuteen passiin lähdetään polin mukaan heti. Lääkkeet on lopetettu ja alotetaan uudelleen kun vuoto on alkanut.

  Se oli toinen siirto ja toinen plussa. Hoitohistoria ei oo pitkä, mutta yritys vuosia on jo neljä kulunut. Ahdistaa tuleeko tästä ikinä mitään…

 • #17690

  Marikki
  Osallistuja

  Voi ei, ikävä kuulla huonoja uutisia 🙁 Jaksamista teille molemmille!

  Mulle siirrettiin tänään 5 päiväinen alkio. Siirron jälkeen vatsassa on tuntunut inhottavalta. Ei tainnut kroppa tykätä ronklaamisesta… 🙁
  Oon laittanut Lutinuksen aina käsin. Tänään laitoin poikkeuksellisesti sen asettimella, ja tuntuu et se inhotusolo alkoi jo siitä. Laittaako muut Lutinusta ilman asetinta, vai onko se ehdoton et pitää käyttää sitä? Nyt stressaan sitä, että oonko tehny nyt väärin tässä ja sen takia kosahtaa koko homma.:(

 • #17691

  Suru
  Osallistuja

  Mä en jaksa näitä hoitoja. En halua tällasta elämää. Ei uskoa, ei toivoa. Tiistaina hain ovitrellen, pakkasin reppuun. Oli pakkasta, matka kesti vartin. Koko päivän sit murehdin, et oliko se lääke voinu jäätyä matkalla. Käytin sen sit illalla. Sen tarkotushan on myöskin viimeistellä solut kypsiksi Kahdeksan solua saatiin, mut mua pelottaa, et ne ei ole kypsiä. Pelkään, et huomenna tulee soitto, ettei saatu alkioita (taaskaan). Tuntuu kurjalta, ahdisti olla sairaalassa. Päivän päätteksi vielä riitaa miehen kanssa siitä mennäänkö yksityiselle, jos julkiselta sais vielä hoidon (viidennen). Oon itkeny ihan koko päivän. Eikö me oikeesti saada niitä lapsia. 🙁

 • #17693

  Marikki
  Osallistuja

  Suru, saitko jo tiedon miten alkioiden kanssa kävi?
  Paljon jaksamisia sulle, vaikka tsempit ei varmasti tässä kohtaa lohduta. ☹️

 • #17694

  Purina
  Osallistuja

  Heipsan,

  Täällä ilmoittautuu uusi piinailija joukkoon.
  Aiemmin taustatukena oleillut ja foorumit ja keskustelupalstat läpi kahlannut, mutta ehkä saan parempaa vertaistukea, kun rohkeasti astun tänne mukaan 🙂

  Taustaa hieman: minä 30 v ja mies 39 v. Yritystä 2010 vuodesta, mutta näihin vuosiin mahtunut myös monia muuttujia, joten vaikka hedelmöityshoidot käyneet jo aiemmin mielessä, niin jokin “isompi” taho pistänyt kapuloita rattaisiin.
  Viime vuonna vihdoin päästiin klinikalle asti ja lääkäri sanoi, että suoraan IVF, koska näinkin pitkä yritys takana, lisäksi miehellä hieman hitaamman puoleiset uimarit ja minulla endometrioosi, jota leikattu 2015.

  Ja sitten tähän hetkeen, eli tammikuussa aloitettiin IVF pitkällä kaavalla ja punktioon asti päästiin. Sieltä kahdeksan munasolua, joista seitsemän hedelmöittyi.
  Alkionsiirto-päivänä pää oli niin sumussa jännityksestä, etten oikein ymmärtänyt kun lääkäri selitti mitä alkioille oikein oli tapahtunut. Sen toki sain selville, että yksi kaunis 8-soluinen siirretään lämpimästä lämpimään ja loput kuusi jatkoviljelyyn.

  Siirto oli 15.2. ja tukilääkkeenä on nyt Lugesteronit (kerkesin hamstraamaan apteekista, ennen kuin loppuivat ilmeisesti koko maan apteekeista) ja alkion ollessa kuuden päivän ikäinen, pistin vielä gonapeptyl-piikin.

  Tässä nyt piinaillaan kovasti, vaikka epätoivo alkaa iskemään. Kovin on menkkamaisia kipuja vatsalla kokoajan. Tuntuu kuin alkaisi ihan hetkenä minä hyvänsä. Pääkipu on raastava.
  Lisäksi menin tyhmänä kesken työpäivän lukemaan OmaKanta-sivuilta, että yksikään alkio ei säilynyt pakasteeseen asti. Tässä kohtaa epätoivo iskee jo rautalapiolla..
  Toki kyseessä on ensimmäinen hoitokerta, mutta tuntuu kovin tuskalliselta ajatella, että jos tämäkin epäonnistuu, niin joudun aloittamaan koko hoitorumban alusta.

  Paljon plussatuulia kaikille ja onnea jo plussanneille <3

 • #17695

  Marikki
  Osallistuja

  Täällä on kyllä hiljaista… 😳

  Purina, ikävää saada tuollaisia surullisia uutisia, että pakkaseen asti ei mitään saatu.

  Onneksi sulla on nyt toivoa tästä siirrosta. Toivotaan, että noi mainitsemasi menkkakivut olisi osa raskausoireita, eikä niitä itseään. Olen lukenut, että monilla plussanneilla on menkkatuntemuksia ollut.

  Mulla oli siirto eilen. Uskomatonta lääkerumbaa tää kyllä on. Aamulla pistin Gonapeptylin, vaihdoin lasstarit ja laitoin Lutinukset. Kuunteleekohan sitä ihminen kroppaansa eri tavalla, kun tietää että jotakin saattaa olla käynnissä. Tuntuu, että eilisen jälkeen muutamat nippaukset olen jo tuntenut. Ja vähän pistää huolestuttamaan mistä mahtaa johtua, koska kiinnittyninenkään ei vielä tässä vaiheessa voi olla.

  Äh, tulee pitkät kaksi viikkoa 😊

 • #17696

  Suru
  Osallistuja

  Ei ne mitään koskaan ilmota. Todella on käynyt selväksi, että potilaita pidetään pimennossa kaiken mahdollisen suhteen. Joka hoidossa on tullu ylläreitä puun takaa, joista puhutaan vasta kun ne on tapahtunut.

  Eka hoito, josta ei saatu yhtään alkiota oli poikkeus ja siitä soittivat heti seuraavana päivänä. Tänää ei soitettu kumminkaan meille, joten kyl siel on pakko olla munasoluja hengissä.

  Gonapeptyliä eivät tietenkään suostu antamaan. Miten sitä pitää julkisella pyytää, että sen saa. Tyhmät lekurit, mitään mistään tajua. >:(

 • #17697

  Purina
  Osallistuja

  On kyllä totta, että omaa kroppaansa kuuntelee nyt erilailla. Tässä lukuisten pettymysten jälkeen luomuyrityksissä olen aina itselleni miettimällä miettinyt alkuraskauden oireita, kunnes ne valuu kirjaimellisesti viemäristä alas. Mutta nyt kun tietää, että “kohdussa on elämää, kunnes toisin todistetaan” , niin kuunteleekin itseään toisella tapaa 😉
  Ja nippailuja minullakin oli jo seuraavana päivänä siirrosta, vaikka oletettu kiinnittyminen tapahtuisi vasta alkion ollessa kuuden päivän ikäinen.
  (eli siirto oli torstaina ja alkio tuolloin kolmen päivän ikäinen).
  Ja silloin kuudentena päivänä, kun pistin Gonapeptylin, niin tunsin kovia viiltäviä kipuja vatsalla, mutta tiedä sitten oliko se kuitenkin vain pistos, vai luget vai ilmavaivat. :/

  Ja julkisella puolella olen ja itseasiassa “oma lääkäri” ei Gonapeptylistä puhunut mitään. Kun taas alkion siirrossa, joka suoritettiin Taysissa, siirron tehnyt lääkäri ohi mennen mainitsi, että oliko sitten selvillä pistoksen aikataulu.
  Minä ihan kysymysmerkkinä, että mikä oli? Niin se lääkäri vähän ihmetteli, mutta kirjoitti sitten reseptin, ja hoitaja katsoi apteekin, missä niitä varmasti pitäisi olla… Että ei se itsestäänselvyys minullekaan ollut.

  Jännä, miten niin erilaisia käytäntöjä, kun samaa lopputulosta kuitenkin yritetään saada aikaan kaikille.

  Mutta tsemppiä kovasti toivon teille 🙂

 • #17698

  Marikki
  Osallistuja

  Onpa jännä, miten näin erilaisia käytäntöjä onkaan….
  Me ollaan julkisella hoidossa ja meille kyllä soittivat heti tuloksista (alkioiden määrästä). Lisäksi mulle kyllä määrättiin tuo gonapeptyl pistettäväksi.
  En mä näistä itse osais mennä kysymään…. Mulle siirrettiin viisipäiväinen alkio, joten piikki piti laittaa heti seuraavana aamuna siirrosta.

 • #17699

  Kitty
  Osallistuja

  Kiitos ihanat onnitteluista 💜 Todellakin nähtävästi käytännöt vaihtelevat. Meillä maksusitoumus julkiselta yksityiselle ja kukaan ei ole missään vaiheessa puhunut mitään mistään gonapeptylistä, täältä siitä nyt ekaa kertaa luen. Meillä siis lutinus tukihoitona aloitettu päivää ennen alkion siirtoa. Ja kaikenlaisia kipuja ollut siitä asti ja vähän aikaisemminkin jo. Epäilivät jo tässä viikolla kohdun ulkoista raskautta voimakkaiden toispuoleisten kipujen takia. Ultrassahan se ei vielä näy mutta lopulta vahvin epäilys on vain hoidoista ärtyneet munasarjat. Toivotaan että se on sitä! Kahden viikon päästä uusi ultra.

  Niin paljon tapahtuu näiden hoitojen aikana omassa kropassa mistä miehellä ei mahda olla mitään käsitystä! Rankinta mitä hän on joutunut kestämään on ehkä nikotiinista luopuminen ja minun hormonihuuruisten kiukuttelujen kuuntelu 😁 ja tietenkin kaikki se epävarmuus ja jännitys ja monet pettymykset. Miten teillä muilla miehet tän ottaa?

 • #17700

  Purina
  Osallistuja

  Meillä mies pitää huolta kovasti ja kyselee vointia säännöllisesti. Mutta epävarmuus kyllä raastaa molempia selvästi.
  Ollaan paljon keskusteltu, että kuinka monta hoitokierrosta tarvittaessa tehdään ja yritetään yhdessä pitää jalat maassa.

  Kyllä täytyy sanoa, että vaikka itse välillä tässä ärrimurrina on ja itkee turhistakin asioista, niin on tuo miehen tuki korvaamaton. 🙂

 • #17701

  Marikki
  Osallistuja

  Täällä kyllä kanssa miehen tuli on ollut äärettömän tärkeä. Hän on kyllä ihanasti ollut tässä rinnalla ❤️

  Toivottavasti Kitty kaikki olisi hyvin sulla ultrassa. Jatkuva epätietoisuus ja pelko on kyllä uuvuttavaa.

  Nyt menossa pp3 ja pohdin, onko salille menemisestä haittaa vai ei…eilen kävin ja vedin paljon rennommin kuin yleensä.Treenin loppuvaiheessa vatsassa tuntui muutamat vihlaisut ja oli pakko lopettaa. Eivät ne kyllä sanoneet, että siirron jlk pitäisi jotenkin varoa tai antaneet listaa asioista, joita tulee välttää….
  Nyt tässä pohdin, uskallanko tänään mennä treenaamaan…

 • #17702

  Aurora
  Osallistuja

  Me ollaan myös julkisella ja Gonapeptyliä ei ole koskaan tarjottu. Olen sitä pariin kertaan kysynyt, mutta lääkärit ovat todenneet tieteelliset todisteet käytöstä niin vähäisiksi, etteivät suosittele. Itse olisi taas ihan valmis piikittelemään vaikka turhaankin, jos toisi edes pienen lisämahdollisuuden.

  Täällä siirrosta 9 päivää ja eilen loppui lutinusten kanssa läträäminen. Edelleenkään ei ole mitään oireita, joten vuotoa odotellen. Onneksi kohta koittaa talviloma, niin pääsee irti taas tästä pettymysten projektista. Liian harvoin tulee miettineeksi, että on tämä rankkaa myös miehelle, mutta hänen rooli on kuitenkin enemmän kannatella minua. Hän ei kuitenkaan koe tätä tunteiden myrskyä ja kun takana on operaatiot keskenmenosta ja kohdun ulkoisesta niin fyysisetkin koettelemukset ovat olleet itselle rankkoja. Hän on kuitenkin upeasti tukenut, mutta voisi sitä useammin miettiä kuinka suuri suru tämä on myös hänelle. Ehkä se vaihe koittaa viimeistään, kun hoidot loppuvat.

 • #17704

  mimmu
  Osallistuja

  Marikki, mulle sanottiin pas jälkeen, että maratonia ei kannata mennä juoksemaan, mutta muuten saa elää normaalisti. Joten jos tuoresiirrosta ei ole kyse, niin silloin voi urheillakin, varmasti varsinkin jos se on jo ennenkin kuulunut normaalielämään. Tässä tavallaan vieraantuu siitä normaalielämästä, kun jos ajattelee ilman hoitoja raskautuvia luomuja, niin eihän nainen yleensä edes ole tietoinen raskaudesta ennen kuin viikot ovat jo jotain 4-6 välillä tai enemmänkin. He elävät täysin normaalisti, urheilevat, juhlivat jne. Meillä tää homma vaan vääristyyy, kun tiedetään tasantarkkaan, mikä vaihe meille on kohdussa meneillään ja sitä tulee ylisuojelevaksikin. Tämä sinänsä ymmärrettävää, koska hoitoihin menee paljon aikaa, rahaa, henkistä kapasiteettia, niin sitä ei halua ottaa riskiä, että omalla toiminnallaan aiheuttaisi ongelmia alkiolle.

  Oma mies on kyllä ollut mukana ja tukena hoidoissa. Ensimmäisessä hoidossa tehtiin alkututkimuksissa mm. papa-kokeen otto. Järkyttyneenä kysyi käynnin jälkeen, että eikö se sattunut ja oli järkyttynyt millainen ylipäätänsä ihan normaali gynekäynti on. 😀 Mutta oli siis joka vaiheessa päätä silittämässä ja tsemppaamassa. Hän on myös ylipäätänsä positiivinen ihminen, kun itse olen pessimisti. Luotti, että kaikki hoituu hyvin. Mm. kun jollain rv 5 tuskailin turvotusta vatsalla, kun normihousut kiristi, mutta en olisi uskaltanut käydä raskaushousuja vielä ostamassa, kun pelkäsin, että sitten kaikki menee heti pieleen jos käyn ne niin aikaisin ostamassa. Kysyi vaan et miks sun pitää olla noin ankara itsellesi? Niin, en tiedä, kävin sitten ostamassa ne housut.
  Nyt sitten toisen yrityksen kohdalla on ollut taas tukena ja yhdessä olemme samaa meiltä miten pitkään hoitoja jatketaan ja milloin sitten luovutetaan.

  Tsemppiä piinailijoille! Mulla on sitten ens ti ultra, niin katsotaan taas ovistestailun aloitus kohta.

 • #17706

  Timantti
  Osallistuja

  Hei.

  Pakko oli liittyä itsekin tänne muutaman lukukerran jälkeen… Niin samalaisia ajatuksia monella.

  Vähän taustaa. Ensimmäisen kerran meille tehtiin ICSI hoito 2014, josta 17 munasolua, yksi selvisi, joka sitten siirrettiin 5 päivän ikäisenä. Nyt tuo kyseinen ainokainen leikkii tuossa vieressä ❤

  Uudelleen hoitoihin päätimme lähteä viime syksynä, viimeviikolla punktio ja alkionsiirto. Lutinus nyt käytössä. Testipäivä naistenpäivänä. Ei muuta kuin sitten odottelua… 😇😌

  Tsemppiä kaikille ja toivottavasti mahdollisimman moni saisi kevään aikana hyviä uutisia!! ❤

 • #17711

  Mathilda
  Osallistuja

  Onnea Kitty plussasta.
  Mulla vielä viikko viralliseen testipäivään. Mutta en pystynyt äsken olemaan testaamatta, kun töistä kotiuduin. Ja haalea viivahan sieltä ilmesty. Voi apua, olen super iloinen, mut enemmän peloissani taas tulevasta? keskenmenosta.

  Mulle on ainakin sanottu, et voi elää täysin normaalia elämää siirron jälkeen. Turha stressi vaan karsia pois.

  Tsemppiä kaikille piinailijoille, toivottavasti saadaan monta plussaa.

  • tätä vastausta muokkasi 3 viikkoa sitten  Mathilda.
 • #17713

  Marikki
  Osallistuja

  Onnea Mathilda plussasta 🙂

  Ja Mimmu, totta että tässä kuuntelee kroppaansa vähän liiankin tarkasti. Tässä on liian tietoinen, että missä vaiheessa sitä ollaan menossa 😀

  Meillä on sitten sama testauspäivä Timantin kanssa. Tuntuu, että sinne on vielä pitkä aika….Tänään on muutamat kunnon vihlaukset tullu iltapäivästä. Muutamat tosin ollu oikeella puolella. Toivotaan, että se ei enteile mitään huonoa.

  Mulle sanottiin tosta Lutinuksesta, että sitä käytetään 6 tbl/pv raskaustestiin saakka, ja sit jos on positiivinen niin jatketaan viikolle 11 asti. Tässäkin näköjään erilaisia ohjeistuksia.

 • #17714

  Mathilda
  Osallistuja

  Eikö lääkkeiden käyttö riipu siitä mikä hoito kyseessä? Pasissa käytetään viikoille 10-11,jos testi positiivinen ja lopetetaan vähitellen. Tuoresiirrossa käytetään testipäivään asti. Määrät vaihtelee,mulla lutinusta 3tbl/päivä.

 • #17715

  Timantti
  Osallistuja

  Tuo omien olotilojen ja oireiden kuuntelu on kyllä ihan kamalaa…. Koko ajan jokin merkki muka viittaa suuntaan tai toiseen… Ja juuri tuo kaiken varominen on myös tuttua, voinko tehdä tätä tai tuota… Ihan alkaa ihmeellisiä asioita miettimään… Viimeksi lopetin jo punktion aikaan oman liikuntaharrastuksen, jossa paljon hyppyjä ja kontaktia. En vain uskaltanut kentälle enää plussaraskaustestin jälkeen, vaikka tiedän monia jotka ovat pitkään pelanneet ilman komplikaatioita..

  Ja noista lääkkeistä, varmasti vaikuttaa se mikä hoito kyseessä ihan kaikkiin lääkkeisiin… Mulla ollut nyt lutinus 3xpvä, siitä mihin asti ei ole ollut mitään puhetta… Viimeksi lugesteron 3xpvä aluksi.. Siitä asteittain vähennettiin plussatestin jälkeen…

  Mitäs muita lääkkeitä teillä on ollut? Mulla edellisellä kerralla procren+gonal f+ pregnyl., nyt synarela + gonal f + ovitrelle

  Marikki, tosiaan tuntuu että tuohon testipäivään on ikuisuus. Mitenkähän siihen asti jaksaa, ehkä pitää tehdä kotona testi ennen sitä!! Viimeksi oli muuten vain kotitesti jonka perusteella varattiin ultra aika sairaalasta….

 • #17716

  Purina
  Osallistuja

  Onko teille muuten tuosta raskaustestistä erikseen mainittu, että riittääkö kotitesti vai pitääkö käydä labrassa?
  Minulle ei itseasiassa kerrottu mitään ja oletan siis että kotitesti kelpaa. Tuloksen soitan toki hoitavaan yksikköön sekä s-postilla ilmoitus Taysiin, missä siirto tehtiin.

  Ja lääkkeet mitä itsellä ollut käytössä:
  Synarela 2*2/pv
  Puregon 900IU / 225 annoksella (11 päivää)
  Irrotuspiikkinä Ovitrelle
  Punktiopäivästä alkaen alakertaan Lugesteron 200 ml 2 * 2 /pv
  Siirron jälkeen Gonapeptyl-pistos, alkion ollessa 6 päivän ikäinen.
  Ja jos raskaus alkaa, niin luget lopetetaan asteittain ja jos testi nega, niin lopetan ne heti testipäivään.

  Huh mikä määrä lääkkeitä, kun nyt tätä listaa katsoo!

  Ylihuomenna testipäivä. Mietin eilen, että tekisinkö jo testin, mutta päätin kuuliaisesti odottaa viralliseen päivään. 🙂

 • #17717

  Timantti
  Osallistuja

  Tuo lääkemäärä on kyllä ihan hullu… Tuliko sinulle purina ovitrellesta päänsärkyä? Minulla melkein seuraavat 24 h kova päänsärky siitä.

  Viimeksi meillä kotitesti riitti ja sitten sai varata ajan ultraan naistentautien polille… Nyt siirron jälkeen varattiin raskaustesti verikokeesta labraan…. Perustelivat täällä tuota verikoetestiä sillä, että hormonimääristä näkee onko kiinnittymistä tai jakautumista tapahtunut vaikkei raskaus alkaisikaan…

 • #17718

  Sofia
  Osallistuja

  Hei, näitä kokemuksia lukeneena rohkaistuin itsekin tänne jakamaan.
  Olen itse 26 vuotias mieheni on 27 ja takana yritystä 2 vuotta. Itse olen täysin terve, miehellä on heikosti siittiöitä ja huono liikkuvuus. Siirryimme suoraan lääkärin ohjeesta IVF ICSI hoitoihin IUI:n sijaan. Ensimmäinen hoitokierros aloitetaan toukokuun alussa. Olen lukenut sieltä täältä mitä löytyy hoidoista itsestään, mutta etsin enemmän kokemuksia mitä tulee odottaa ennen hoitojen aloittamista. Meillä on ohjauskäynti lääkärin kanssa huhtikuun lopulla. Mitä kannattaa kysyä?
  Ja super paljon onnea kaikille plussanneille!

 • #17719

  Purina
  Osallistuja

  Timantti, Ovitrelle ei aiheuttanut päänsärkyä, mutta Synarela kylläkin! Ja nyt on ollut Lugesteronin käytön aikana myös huonoja oloja/päänsärkyä jonkin verran.

  Sofialle tsemppiä tulevaan! En oikein osaa sanoa, mitä kannattaa kysyä. Meillä eka käynti oli lähinnä taustojen läpikäyntiä ja siitä sitten päätettiin , että jätetään muut kokeilut väliin ja suoraan IVF. Sitten annettiin uusia käyntiaikoja, joista ekalla käytiin läpi aikataulu, annettiin reseptit ja pistosohjeistusta sekä mukaan tuli iso nivaska ohjeita jne. Sitten seuraava käynti taas sen jälkeen kun olin jo aloittanut lääkitykset ja pari käyntiä vielä lisää, kun katsottiin miten lääkkeet tehoo ja päästäänkö punktioon asti.
  Kysyttävää ei ainakaan itsellä jäänyt, kun hoitajat ja lääkärit kävivät asiat läpi 🙂
  Ja lääkkeethän on melko arvokkaita, mutta apteekissa sai jo suoraan omavastuun täyteen ja maksettavaa itselle jäi n. 770e. Kaikki lääkkeet ei kuulunut Kela-korvattaviin.

 • #17720

  Sofia
  Osallistuja

  Joo, meillä oli nyt tosiaan tammikuussa aika lääkärille kun toinen sperma-analyysi vahvisti ensimmäisen tulokset. Lääkäri sanoi, että siirrytään tosiaan suoraan IVf ICSI:hin kun inseminaatio olisi meidän tapauksessa tehoton. Reseptit Ivf:ään löytyy jo omakannasta, mutta niistä ei ole sen ihmeemmin vielä oikein kerrottu, mikä tulee missä vaiheessa ja mitä odottaa. Varmasti saadaan tarkempaa ohjetta silloin huhtikuussa. Lääkärikin sanoi noista lääkkeistä, että joko menee kerralla kelan korvauskaton yli tai sitten seuraavassa hoidossa ja että hintaa tulee noin 600-700€.
  Jäin miettimään, että montako Ivf:ää julkinen puoli tekee? Miten pakastettujen alkioiden siirto + hoito toimii, tai mitä tähän prosessiin kuuluu? Lasketaanko pakastettujen alkioiden siirto niihin ilmeisesti rajallisiin Ivf-kertoihin? Lisäksi olin nähnyt keskustelupalstoilla puhuttavan alkioliimasta?

 • #17721

  Purina
  Osallistuja

  Sellainen muuten tuli mieleen, että tuo minun lääkesatsi olisi maksanut 1560e, mutta pelkkä Puregon riitti täyttämään lääkekaton, joten sain korvauksen suoraan apteekista 🙂
  Apteekissa kertoivat byrokratiakoukeroista, että yhden lääkkeen hinnan pitää kokonaisuudessaan olla isompi kuin Kelan lääkekatto on, niin silloin saa korvauksen suoraan apteekista. Mutta jos yksikään lääke ei olisi ollut sitä reilua 600 euroa, niin olisin joutunut maksamaan kaikista täyden hinnan ja sitten takautuvasti hakenut Kelalta lääkekorvaukset. Tuo kannattaa ottaa puheeksi, ellei apteekista itse ehdota tällaista ratkaisua.
  Minulla itselleni meinaan kävi niin, että reseptissä oli merkattu 4 * puregon, mutta lääkäri kirjoitti käsin, että “ota kolme”.
  Apteekin setä sitten kertoi, että jos otan vaan ne kolme kappaletta, niin Puregonien hinta jää juuri alle omavastuun ja joudun maksamaan kaikista täyden hinnan paikan päällä. Mutta, jos otan kaikki neljä, niin omavastuu tulee täyteen ja he voivat samantien koneelta naputella tiedon, että omavastuu täyttyi kertaostolla ja sen jälkeen loput lääkkeet on 2,5 e /kpl.
  Tämä tuli itselleni yllätyksenä..

  Toivottavasti saa selvää tästä sepostuksesta :/

  Ja hoitokertojen määristä ei ole ollut mitään puhetta, mutta luulisin että pakastealkioiden siirrot eivät kuitenkaan kuluta mahdollisia hoitokertoja.
  Meille ei tällä kertaa tullut pakkaseen mitään (yksi top-alkio siirrettiin ja 6 meni jatkoviljelyyn, jotka ei jaksanut jakautua), mutta siitäkin huolimatta potilaskertomuksen mukana tuli ohje pakastealkion siirrosta! ja ohje alkoi lauseella: “Koska sinulla on useampia hyvinä alkioita, olemme pakastaneet — alkiota.” ja sitten jatkui ohjeet, että siirto tehdään luonnolliseen kiertoon jne…
  Pikkusen taisin käydä ylikierroksilla, kun näin tuon ohjeen postin mukana.

  Mutta ehkäpä joku, joille on PAS tehty, osaa kertoa siitä itse prosessista tarkemmin 🙂
  ja alkioliimasta en ole kuullutkaan 😮

 • #17722

  mimmu
  Osallistuja

  Tervetuloa uusille!

  Mathilda, onnea plussasta. Toivottavasti kaikki etenee onnellisesti loppuun asti.

  Mulla viimeksi oli Lugesteron 100mg 1×2 PAS:issa luonnolliseen kiertoon, lopetus testiin oli negatiivinen tai positiivinen. Nyt sitten käyttöön Lutinus ja siinä käyttö 1×3 ja myös vaan tuonne testiin asti, oli pos. tai neg. tulos. Näin oli myös aikoinaan tuoresiirron yhteydessä mulla. Tuoresiirrossa vaan Lugeseronin annos tais olla 300mg x2.

  Sofia, me ollaan yksityisellä, mutta oon ymmärtänyt että julkisella aina keräys, tuoresiirto ja mahdolliset pakastealkioiden siirrot lasketaan ns. yhdeksi hoitokerraksi ja näitä paketteja voi saada keskimäärin 3 kertaa. Eli jos pakkaseen jää vaikka 5 alkiota joka keräys ja tehdään joka kerta myös tuoresiirto, niin yrityksiä olisi 18 kpl. PAS riippuu tehdäänkö luonnolliseen kiertoon vai lääkkeelliseen. Lääkkeellisestä en osaa sanoa, mutta luonnolliseen kiertoon meni mulla niin että noin kp10-12 ultra, jossa katotaan löytyykö mnasarjasta johtofollikkelia ja tehdään arvio milloin ovistestit aloitetaan kotona. Kun ovistesti näyttää plussaa, soitto klinikalle jolloin varataan siirto. Siirtopäivä määräytyy pakastetun alkion iän mukaan. Taitaa osua siis 2-7 pvän väliin ovis plussasta. Progesteronilääkitys (esim. Lugesteron/Lutinus) eli tukilääkitys kohdun limakalvolle alkaa taas ilmeisesti alkion iästä riippuen joko pari päivää ennen siirtoa tai siirron yhteydessä. Minulla ei siis muuta lääkitystä tullut, joilloin voi sitten olla jotain lisälääkityksiä esim. pistoksia/laastareita riippuen, minkälaisen ongelman kanssa painii.

  Sitten vähän omia kuulumisia. Kävin siis eilen ultrassa kp11 ja yllätykseksi olinkin jo ovuloinut ja kohtu oli kolmikerroksinen ja reilu 8mm paksu ja löytyi keltarauhanen. Siinä sitten hetki pähkäiltiin, että mitäs tehdään. Päädyttiin lopulta siihen, että yritetään kuitenkin tästä kierrosta. Näin ollen siirtoa yritetään nyt perjantaina. Huomenna alkaa Lutinus. Nyt sitten saa taas perjantaina aamupäivän jännätä tuleeko soittoa, että sori kaikki kuoli sulatuksessa. Täytyy toivoa, että edes yksi niistä jäljellä olevasta kolmesta on sitkeä tapaus.

 • #17723

  Felia
  Osallistuja

  Lämpimästi tervetuloa uusille, toivottavasti visiittinne tähän ketjuun olisi mahdollisimman lyhyt. Onnittelurutistukset Kittylle ja Mathildalle plussista!

  Täällä ollaan raskain mielin. Mulle tuli ennen omaa testipäivää tosi selkeitä raskausoireita ja jotenkin “tiesin”, että plussa on tulossa. Voi sitä riemua, kun sain kertoa miehelle, että tikkuun tuli kaksi viivaa. Oireet kuitenkin lakkasivat aivan yllättäen ja pientä vuotoakin ilmestyi. Hcg oli positiivinen mutta huonohko. Tänään vuoti isoja hyytymiä ja lääkäri varmisti, että ei meille tule vauvaa tästä yrityksestä. Nyt enää seurataan, ettei olisi kohdunulkoinen. Harmittaa, itkettää. Tekee mieli käpertyä itseensä, en jaksa nähdä ketään. Syytän itseäni, vaikka tiedän, että ihan turhaan. On vaan paha olla.

 • #17724

  Marikki
  Osallistuja

  Mulla laps.hoidot aloitettiin clomilla, jota kerkesin syömään yhden kierron ajan. Tämä ei kuitenkaan toiminut mulla, joten seuraavaan kiertoon sain lääkkeet ovulaation induktiota varten. Kun menin tarkastusultaan, niin lääke olikin toiminut liian paljon. Tavoitteena oli siis kypsyttää vaan 1 munasolu, mutta niitä olikin tullut 29! Kyllä siinä lääkäri ja hoitaja päivittelivät, etteivät olleet koskaan aikaisemmin törmänneet tällaiseen tapaukseen 😀 Ihmettelinkin, että miten mun vatsa sillä tavalla turpoaa ja on niin tärinäherkkä 😀

  Koska munasoluja oli kertynyt iso satsi, päätti lääkäri, että se hyödynnetään ja tehdään suoraan IVF. Eli siitä menin seuraavalla viikolla punktioon, jossa saatiin 21 kypsää munasolua, joista 15 hedelmöittyi. Näistä saatiin lopulta 8 alkiota pakkaseen. Koska munarakkuloita oli niin paljon, niin tuoresiirtoa ei voitu tehdä hyperstimulaatioriskin takia.

  Munasolujen keräyspäivän jälkeisenä päivänä mulle sitten iskikin hyperstimulaatio, jonka seurauksena makasin sairaalassa tiputuksessa 5 päivää.
  Siitä meni muutama kk, että palauduin ja uskalsin jatkaa hoitoja. Viikko sitten siirrettiin ensimmäinen alkio. Ja nämä kaikki 8 mahdollista siirtoa kuuluvat siis yhteen IVF- kertaan.

  Felialle jaksamista surun keskellä <3

 • #17725

  Sofia
  Osallistuja

  Felis, paljon voimia sinne! Itselläni oli kemiallinen raskaus noin vuosi sitten. Ehdin 3-4 päivää iloita kunnes alkoi vuoto. Tää on kyllä raskasta puuhaa 🙁

  Purina, kiitos vinkeistä pitääkin muistaa toi apteekissa.

  Pelottaa kyllä toi hyperstimulaatio, mutta se osuu kuulemma vaan 1/50 naisesta.

  Itselläni on edessä vaan odottelua nyt tonne toukokuulle. Tuntuu kyllä sika turhauttavalta odottaa vieläkin, että pääsee edes hoitoihin. Olo on aika toiveikas ja tuntuu, että yrittäminen vasta ”oikeasti” alkaa silloin toukokuussa. Toisaalta kuitenkin pelottaa tosi paljon, kun ei oo mitään takeita menestyksestä. Vaihtoehdot alkaa olla vähissä :/

 • #17727

  Lilja
  Osallistuja

  Voimia Felia, tuo raskas mieli, ahdistus ja pettymyksen kanssa eläminen ovat tuttuja tunteita, eli et ole yksin, vaikka siltä totaalisesti tuntuu.
  Niin lähellä, mutta miksi ei kuitenkaan voi onnistua…

  Minulla oli tämä kuukausi taukoa hoidoista ja vakavaa itsensä psyykkausta. Aika toivottomalta tämä tuntuu. Edellinen pas tehtiin pitkällä viljelyllä. 5 alkiota ja yksi selvisi blastokystiksi, mutta ei alkanut raskaus, vaikka kaikki näytti taas niin hyvältä. Meillä vaihtuu nyt lääkäri ja soittelinkin hänen kanssaan heti negan varmistuttua. Hän kannusti vielä kokeilemaan viimeisetkin alkiot pitkällä viljelyllä. Se tehdään taas hormonaaliseen kiertoon, että voidaan säätää päivien kanssa ja jotta ajoitus olisi mahdollisimman hyvä.

  Jotenkin tuntuu niin tyhjältä, enkä oikein saa uutta uskoa viriämään.
  Kallista ja raskasta puuhaa… toisaalta lääkäri sanoi, että olisi järjetöntä jättää tämä viimeinen kerta kokeilematta. Ikäni (44v) on suurin ongelma ja sitä on mahdoton sivuuttaa tai korjata. Tästäkin tunnen syyllisyyttä meidän molempien puolesta.

 • #17728

  Martta
  Osallistuja

  Hei kaikille!
  Ajattelin itsekin siirtyä lukijasta kommentoimaan.
  Lyhyesti taustasta eli ikä 33 ja 35. Lapsettomuushoitoja takana nyt 4 vuotta, syytä ei ole löytynyt. Ensin tehtiin 5 inseminaatiota täysin tuloksetta. 1 IVF nega, kaksi pakastimeen. Ensimmäisestä pakastesiirrosta alkoi raskaus, varhainen keskenmeno. Toinen pakastesiirto oli nega.
  2 IVF alkoi raskaus, meni kesken viikolla 6. Pakastimeen ei jäänyt mitään.
  Nyt menossa 3 IVF ensimmäistä kertaa pitkällä kaavalla! Jännittää!
  Tsemppiä kaikille raskaan asian kanssa!

 • #17729

  Anu
  Osallistuja

  Jospa minäkin sitten esittelisin itseni 🙂 Ikää 38v. (kohta 39v.) ja mies 35v. Ivf-hoidot alkamassa huhtikuussa, suunnittelukäynti on 22.3. Sairastan endometrioosia ja se on luultavasti suurin syy lapsettomuuteemme. Tulin luomusti raskaaksi tammikuussa 2017, mutta sain keskenmenon rv15 🙁 Siitä toipuminen on ollut henkisesti rankkaa ja tulevat hoidot ahdistavat… Onneksi on näitä paikkoja missä purkaa ajatuksiaan, koska muut eivät todellakaan ymmärrä.

  Onnea plussanneille ja voimia sitä vielä odottaville <3

 • #17730

  Koivunlehti
  Osallistuja

  Heips, ja ihanaa kuulla monista plussauutisista! Onnea vaan kaikille hyviä uutisia saaneille.

  Mä olen elänyt hieman hiljaiseloa mun plussaamisen jälkeen. Odotellut vaan varhaisultraa ja elänyt kaikenlaiset pelontunteet läpi. Raskaus alitisti mut myös influenssalle, jonka parissa kamppailin viikon. Ja niin siinä sitten taas kävi, että huono tuuri taas kerran seuras tätä meidän raskasta taivalta. Pelkäsin tietenkin kohdunulkoista (se ilmeisesti voi herkästi uusia) tiputteluvuodon takia, mutta raskausoireet ja hCG voimistuivat normaalisti. Eilinen varhasiultra sitten näytti, että sikiöpussi oli aivan tyhjä ja tuulimuna kyseessä. Sain lääkkeet tyhjennystä varten ja tässäpä tämä tältä erää. Vitutus on valtava, suru sitäkin suurempi. Minkäänlaista valoa ei näy tunnelin päässä ja tää pohjalla oleminen alkaa olla liiankin tuttua. Mä siirryn nyt sivuun seuraamaan ja keräämään voimia tulevaisuutta varten. Pakkohan mun on ne viimeisetkin alkiot siirtää, muuten ei tällä kidutuksella ole ollut mitään merkitystä.

  Tsemppiä teille muille ja voimia tulevaan <3

  • tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa, 4 päivää sitten  Koivunlehti.
 • #17733

  Felia
  Osallistuja

  Voi Koivunlehti, oon todella pahoillani. Tolkuttoman epäreilua. Voimia suruun.

 • #17734

  Marikki
  Osallistuja

  Koivunlehti, jaksamista surun keskellä. On se niin väärin…

  Timantti, mikä sun vointi on? Huomenna ”jo” pp8, vaikkakin tuntuu että päivät matelee. Mulla on ollut ihan järkyttävä päänsärky muutamana ilta ja nenä vuotaa. Tänään lisäksi kunnon menkkamaiset kivut. Toivottavasti ei pukkaa influenssaa ☹️ Ja ennen kaikkea menkkoja 🙁

 • #17736

  Purina
  Osallistuja

  Koivunlehti ja Felia, voimia surun keskellä <3

  Minulla oli eilen testipäivä. Positiviinen sellainen, joskin haalealla viivalla.
  En oikein tiennyt miten päin olisin ollut.

  Illalla laitoin vielä lugesteronia, koska käsky oli että se pitää lopettaa vähitellen plussan jälkeen.
  Tästä meni hetki ja tuntui kuin menkat alkaisi ihan just. Kävin vessassa ja paperiin tuli vaaleanpunaista tuhrua! 🙁

  No aamulla tein vielä toisen testin digitaalisella näytöllä ja siihen tuli teksti “raskaana 2-3- viikkoa”.
  Soitin hoitavaan yskikköön testin tuloksen ja kerroin huoleni. Sanoivat että pieni vuoto ei haittaa tässä vaiheessa, vielä voi käydä kuinka vain. Jäi vähän kurja fiilis tuosta lauseesta.

  No mutta, vuotoa ei eilisen jälkeen lainkaan ja päivä kerralla ja eka ultra varattu 23.3. 🙂

 • #17737

  Timantti
  Osallistuja

  Felia ja Koivunlehti, olen todella pahoillani. Tuo on niin väärin. Paljon lämpimiä ajatuksia.

  Ja tervetuloa kaikille! HIreästi on tullut viestejä ja kysymyksiä edellisen kerrran jälkeen, mutta vastaan nyt niihin mihin minulla on jotakin uutta sanottavaa.

  Sofia: Minäkään en sen kummemmin osaa sanoa mitä kannattaa kysyä / mitä ei! Itse olen mennyt todella vähillä kyselyillä, ottanut vastaan vain sen mitä lääkärit ovat antaneet, liekö joku suojelumekanismi sitten vai mitä, koska yleensä kaikissa muissa asioissa haluan tietää kaikki vaihtoedot ja “polut” miten jatketaan seuraavaksi riippuen eri tilanteista. Eli olen hoitojen kanssa osannut KERRANKIN keskittyä vain tähän hetkeen ja hoitojen vaiheeseen. MEillä etenkin hoitaja ollut ihana ja rohkaissut että aina saa polille soittaa, oli asia mikä tahansa ja hyvin onkin meidän kohdalla toiminut tuo, soittopyynön kun on jättänyt on kysymyksiin aina saanut vastauksen saman päivän aikana!

  Lääkärikäynneillä monesti tulee niin paljon uutta asiaa, että ei siinä hirveästi ole omille kysymyksille tilaa, toki jos niitä on niin niihin on hyvin saanut vastauksen aina ja aina lääkärillä on ollut aikaa vaikka meidänkin polin tilanne tällä hetkellä vaikuttaa ainakin aika kiireiseltä ja täydeltä. Ehkä paras neuvo on että kaikkea mitä tulee mieleen niin kannattaa kysyä, eikä ainakaan jättää kysymättä. ITse teen aina listan asioista mistä pitää muistaa kysyä / puhua koska monesti joku asia unohtuu kuitekin…

  Alkioliimasta en ole kuullut. Ja varmaa tietoa ei ole mutta mielestäni menee samoin kuin mimmu jo kirjoitti…

  En ole varma sanoinko jo, mutta siis nyt meillä raskaustesti verikokeella labrassa, josta soittavat tuloksen sitten seuraavana päivänä. VIime hoitojen aikana tehtiin vain kotitesti ja sen perusteella sai varata ajan varhaisultraan polille.

 • #17738

  Timantti
  Osallistuja

  Ja voi PUrina, muistan niiiin tuon tunteen! Onnea plussasta ja toivotaan että pienoinen pitää kiinni loppuun saakka tiukasti!

  Marikki: vointi on ollut hyvä, punktion jälkeinen turvotus lakkasi sunnuntaina ja vointi on ollut koko viikon jo tosi hyvä, vaikka punktiosta tuli tiistana vasta viikko. Olen rauhallisesti palannutkin liikunnan pariin, mikä onkin auttanut paljon siihen että saa jotain järkevää ja mielekästä tekemistä tämän kaiken odottelun keskellä… Päänsärkyä minullakin on vähän sekä alkuviikosta alkaneet menkkamaiset kivut etenkin vatsanpuolella (yleensä menkoista vain selkäpuolella) viimeksi punktion jälkeen samanlaisia oireita oli juuri raskaustestiviikolla… Jotka ilmeisesti ainakin viimeksi olivat sitten kiinnittymiskipuja. Toiveikkain mielin siis täällä vaikka miehen osatama raskaustesti näyttikin negaa (tein eilen, kun en malttanut odottaaa…) toiveikas olen siksikin, että aina jos menkat alkavat tulevat kivut minulla vasta vuodon alettua eikä ennen vuotoa…. Toki samalla pelko, etenkin kun tuntuu että tuo litinus valuu välillä aika isostikin poispäin…. :/

  OStin tänään herkemmän raskaustestin, mikä pitäisi näyttää jo 6-15 päivää hedelmöittymisen jälkeen tuloksen… En uskalla vain tehdä sitä, ehkä vielä vähän odotan toivon parasta! <3 Marikki, toivottavasti myös sinun oireet olisi niitä mitä minun olivat veljävuotta sitten!! Ja toivotaan ettet sairastu! Tsemppiä ja ihanaa viikonloppua!!

 • #17739

  Sofia
  Osallistuja

  Purina, olipa ikävä kommentti hoitoyksikön puolelta. Luulisi, että siellä ymmärrettäisiin paremmin olla vähän hienovaraisempia.

  Itselläni on koko yrittämisen suhteen tosi voimaton olo, etenkin nyt kun pitää vain odottaa toukokuulle. Tiedon hakeminen ja kaiken maailman tilastojen tutkiminen tuntuu tässä vaiheessa ainoalta mielekkäältä tekemiseltä. Tosin en tiedä kuinka hyväksi se on mielenterveydelle lukea ja laskea tilastoja Ivf:stä.

  Osaako kukaan muuten kertoa, miksi yksityistenklinikoiden sivuilla luvataan 35-55% menestystä Ivf-hoidoissa, kun taas julkisen puolella lukee 33-35%? En ole kyllä nähnyt muualla kuin näissä mainoksissa vastaavan korkeaa lukemaa.

 • #17740

  Timantti
  Osallistuja

  Kurja kommentti kyllä tuo… Minullekin sanottiin ja itseasiassa vielä lääkäri sanoi silloin viime hoitojen yhteydessä kun menin tuoresiirtoon, “että kannattaa jatkossa varmaan miettiä lahjasoluhoitoja” kun 15 munasolusta jäi vain se yksi alkio joka saatiin siirrettyä… Tuli kyllä ihan vain vähän kamala olo siitä kun vielä tuo alkioiden kato oli niin suuri jq odotukset oli korkealla…

  Itse olen kuullut tuon onnistumisprosentin olevan juuri siinä 30% tienoilla. En tiedä mihin perustuu ja miksi muualla olisi eri luvut!

 • #17741

  mimmu
  Osallistuja

  Felia, voi ei, pahoittelut ja paljon tsemppiä!

  Koivunlehti, voi paska suoraan sanottuna! Paljon tsemppiä ja jaksamista!

  Purina, onnittelut plussasta! Mulla oli ensimmäisessä raskaudessa enemmän ja vähemmän vuotoja viikoilla 5-12, enimmäkseen rusehtavaa, mutta välillä myös ihan pelkkää punertavaa. Kaikki meni kuitenkin lopulta hyvin. Se on vaan hengisesti älyttömän raskasta kun tulee vuotoja. Jouduin itseni psyykkaamaan joka vessakäynnille, kun pelkäsin että alan vuotaa oikein reilusti.

  Mä kävin hakemassa tänään kyytiläisen mukaan. Oli ensimmäinen sulatettu selvinnyt, eli vielä jäi yksi yrityskerta tästä satsista jäljelle. Blastomme kuulemma oli jo alkanut tulla ulos kuoren sisältä eli pitäisi kiinnittyä jo jopa tänään. Nyt sitten täytyy vain toivoa, että tämä on sitkeä sissi ja tarraisi kiinni. Testipäivä on jo 12.3 eli saa tietää lopputuloksen heti loman alkuun. Voipa sitten loppuloman turruttaa itsensä viinillä, jos testi on taas negatiivinen.

  Niin ja tervetuloa uusille mukaan!

 • #17742

  Suru
  Osallistuja

  Mä luulen, että prosentit on eri, koska yksityisellä luokitellaan kaikki alkiot kirjain- ja numeroyhdistelmällä riippuen siitä miten ovat kehittyneet. Oisko eri alkioluokista sitten omat kiinnittymistilastot olemassa?! Tää ei ei ole faktatietoa vaan oma päättely.

  Meillä sellanen tilanne, että saatiin kaunis yksilö kyytiin tiistaina ja nyt odotellaan. Oon ihan naatti tästä hoidosta. Mä en jaksais tämmöstä enää yhtään… Oon väsynyt ja tosi kärttynen ja lyhytpinnainen. Kaikki asiat ja ihmiset on mun tiellä. Ja jos täytyy käyttää itsehillintää, niin pinnan alla kiehuu. 🙁

  Lutinus valuttaa joo, mut se ei ole jatkuvaa vaan sellasta välillä hulahtaa tyylistä, joten ei tarvi olla koko aikaa paikat märkinä. Luget valuttaa tasaisesti, mulla on menny niistä iho aika rikki, koska se on koko ajan kosteana. Lutinus on parempi, mut se on kyl aiheuttanut mulle huimausta. Ehkä myös tän voimakkaan väsymyksen. On raskasta liikkua. Hengästyttää heti kun vähän kävelee…

  Voimia teille, joilla on tosi vaikeaa nyt.

 • #17744

  Tiitti
  Osallistuja

  Moi kaikille vahvoille naisille. 🙂 Uutena tulen mukaan vaikka VUOSIA 🙁 jo olen sivusta seurannut nyt tulen itse mukaan.

  Meidän tarina: minä -86 ja mies -84 syntyneet, yritystä 11/11 lähtien julkisen puolen pitkä taival tarvottu. Asutaan Porissa joten kevyet hoidot ja ultrat Satakunnan keskussairaalassa.

  Dg anovulaatio, sperma eriomaista.
  2013 aloitettiin hoidot; Clomifen 5 kiertoa, ovulaatioinduktio 4? kertaa, inssi 4? kertaa -> ei tuloksia.
  2014 I IVF lyhyt kaava, 1 tuoresiirto, 1 PAS. -> molemmat neg
  2015 II IVF pitkä kaava, 40 munarakkulaa, 18? munasolua ja 8? alkiota (blastoja)
  tuoresiirto; täydellinen (AA) blasto, pos, lievä hyper -> tuulimuna
  PAS x monta 4? (hyvin unohtanut nämä onneksi) 1xkemiallinen raskaus,
  1xtuulimuna
  Hoidot TAYS:sissa. Lääkkeet synarela, menopur, lugesteron, viimeisessä
  PAS + primaspan ja Gonapeptyl

  Eli kolme kertaa olen muutaman viikon luullut olevani raskaana ja kuulluut kamalat sanat “Täällä ei valitettavasti näyt alkiota.” 🙁
  2015 oli kamala kokoajan hoitoja ja epäonnistumisia viimeisen jälkeen kun pakastin oli tyhjä niin päätettiin pitää tauko. Tauko venyi pitkäksi oman sairastelun vuoksi. Nyt jatketaan…
  Oma mieli sanoo että minusta tulee vanha äiti jos tulee vaikka tiedän ettei niin oikeasti ole. Mutta on se kun aloittaa 25 v kunnolla yrittämään lasta ja 32 v eikä vieläkään ole. 🙁

  Tähän päivään: aloitin tänään Synarela 2+2, Menopur ja vk 15 mahdollisesti punktio Turun Mehiläisessä=Väestöliitto.
  Halusin siirroon TAYS->Mehiläinen kun kuulin ystävältä että tuolla yksilöllisempää hoitoa. SatKs ei paljoa asiantuntevuutta löydy kun täällä ei koeputkia tehdä. Useaan kertaan kysynyt eri lääkkeistä niin ei ole annettu, mutta TAYS sanonut että käytä ihmeessä, Gonapeptylin kohdalla olivat pöyristyneitä kun ei ole aloitettu. TAYS hyvä hoito mutta huomaa että kiire painaa.

 • #17745

  Sabrina
  Osallistuja

  Jos vielä mukaan mahtuu niin täällä olisi yksi mukana menossa.

  Eilen oli ensi käynti lääkärillä, edessä olisi ensimmäinen icsi. Syynä miehen huonosti liikkuvat siittiöt. Onnistumisen mahdollisuus 35%. Käytännössä onko tuo hyvä vai huono?
  Eilen käyty apteekista hakemassa menopur (annos 150 yksikköä päivässä) jos kaikki menee “aikataulun” mukaan niin pistely alkaisin parin viikon päästä.
  Jännittää ihan tosi paljon.

  Ehkä liityn mukaan myös siksi, että vertaistuki todella tarpeen sekä keskustelu kaveria jotka ymmärtää tilanteen, mitä tässä läpi käydään. Lähipiirissä ei ole ketään jolla olisi ollut samaa tilannetta. Tai en ainakaan tiedä, enpä tässä itsekään ole puhunut kun kahdelle läheiselle ystävälle..

 • #17746

  mimmu
  Osallistuja

  Tervetuloa uusille mukaan!

  En muista mitä prosentteja meille icsi:in annettiin, mutta taisi juuri tuota 35-40% olla. Siinäpä ne taitaa pyöriä. Nyt pas:iin meillä annettiin 30% mahdollisuus prosentit. Onko kukaan muuten koskaan selvitellyt, että minkälaiset prosentit saa ns.normaalit luomuraskaudet? Että onko samaa, suurempaa, pienempää kuin hoitoalkuisissa..

  Itse en aikoinani, kun hoidot aloitettiin kertonut, kuin parille hyvälle ystävälle, että olemme menneet hoitoihin. Muuten kyllä lähipiiri tiesi, että tuskin ilman apuja saadaan lasta miehellä olleen syövän vuoksi. Sen jälkeen kun tulin raskaaksi, niin kerroin kyllä avoimesti, että hoitojen kautta saatu aikaiseksi. En vaan jaksanut, että kaikki vahtii ja odottaa tulosta. Moni joka ei ole lapsettomuudesta kärsinyt, varmasti ajattelee, että se on suurinpiirtein 100% onnistumisprosentit, et siitähän niitä lapsia vaan tehdään ja onnistutaan. Todellisuus kun on paljon paljon karumpi.

 • #17747

  Anu
  Osallistuja

  Olen lukenut useammasta paikasta, että luomuraskauden mahdollisuus per kuukautiskierto on 25% eli ei sekään mikään päätä huimaava ole. Ja ensimmäisen yrittämisvuoden aikana noin 80% tulee raskaaksi.

 • #17748

  Sabrina
  Osallistuja

  Itselläni on aijemmasta suhteesta kaksi lasta, ensimmäinen ilmoitti tulosta vaikka söin e-pillereitä ja toinen ilmoitti tulostaan ekalla luomukierolla kun olin lopettanut pillerit.

  Miesystävällä ei ole ennestään lapsia, on onnellinen nyt tästä pienestä mahdollisuudesta.
  Ajatukset jotenkin ihan sekaisin, todella paljon ollaan tätä odotettu ja nyt kun päästään seuraavasta kierrosta suoraan pistot aloittamaan.. Ihanaa mutta jännittää ihan tosi paljon.

 • #17749

  Millionnea
  Osallistuja

  Moi taas naiset.
  En ole jaksanut palstaa kovin tiiviiisti seurata kun oma projekti viel venyy. Meillä siis oli ensimmäinen aika Tyksiin tuossa tammikuussa ja nyt seuraava aika missä suunnitellaan hoito ja saadaan ohjeet on maaliskuun puoles välis. Ja hoitaja meinas et päästäis toukokuun jonoon eli toukokuun menokoista alkais pistelyt yms ja ennen kesätaukoa olis siis eka siirto yms.

  Mulla on itselläni todella ristiriitaiset fiilikset. Meillähän on jo yksi lapi, koululainen. Ja elämä on aika helppoa ja rentoa. Itse toivoin toista lasta silloin 5vuotta sitten. Nyt Elä ja työt vieneet jo eteenpäin ja olin jo lapsi haaveen haudannut kun mies alkoi sitä uudelleen esittämään Mä en vain tidä, vieläkään, et haluanko toista lasta. Sekoittamaan tän kaiken, mun työt ja vapaa-ajan. Olen kuitenkin jo _aika_ vanha 🙂 Lapsi usein puhuu sisaruksesn kaipuusta, ja mies haluaa. Niin onko mun taivuttava, voinko vain sanoa et ei. Ajattelin et kokeillaan tää yks punktio ja siitä saatavat kaikki. Jos ei tu ni sit annan olla.

  Mielipiteitä?

  Onnea teille plussanneille <3 elätte mahtavaa aikaa

 • #17750

  Geisssha
  Osallistuja

  Onnea plussanneille!

  Tervetuloa uudet kanssasisaret.
  Itsellä nyt jonkun viikon tauko palstalta takana, oon odotellut lääkäreiden päätöstä tekevätkö meille vielä neljännen ivf-hoidon julkisella.
  Torstaina oli puhelinaika sovittuna lääkärille, ja hän sitten kertoi että neljäs hoito tehdään! Hoidosta tulee pitkä, koska joudun jo seuraavista menkoista aloittamaan 3 kuukauden Procren depot -pistoslääkityksen (piikki/kk). Lääkkeen tarkoitus on käsittääkseni sama kuin nenäsumujen, eli pysäyttää hormonitoiminta. Tarkoitus on myös kuivattaa endometrioosia, siksi noin pitkä aika. Tästä sitten jatketaan munisten kasvatteluun Fostimon 300iu piikein.
  Näillä näkymin punktio ehdittäisiin sitten tehdä ennen henkilökunnan kesätaukoa.

  Kyllä tässä jo etukäteen hirvittää millanen kevät on tulossa ja miten koville kroppa (ja pää!) tässä vielä joutuu🤤

  • tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa, 2 päivää sitten  Geisssha.
 • #17752

  Purina
  Osallistuja

  Kiitos onnitteluista 🙂
  Luulin, että piinapäivät siirrosta testiin olisi ollut ressaavaa aikaa. Luulin väärin. Nyt se vasta ressaakin. Hirveä menettämisen pelko. 🙁

  Pitäisi nyt mennä vaan päivä kerralla.

  Mutta tsemppiä hoitoihin kaikille uusillekin <3

 • #17753

  mimmu
  Osallistuja

  Millionnea, vaikea tilanne sulla. Minusta jos et itse ole enää valmis uuteen yritykseen, niin pitäisi kuunnella sitä omaa sisäistä ääntään. Kuitenkin nämä on rankkoja hoitoja, niin jos ei sitten itse jaksa olla täysillä mukana voi käydä aika rankaksi. Ymmärrän kyllä sen, että haluaa muille perheenjäsenille tarjota mahdollisuus heidän toiveisiinsa. Oletteko miehenne kanssa puhuneet asiasta?

  Geisssha, mahtavaa että saatte vielä uuden yrityksen. Pitkä hoito sulla edessä, mutta toivotaan, että tuottaa toivotun tuloksen.

  Täällä pp2 menossa vasta,mutta jotenkin epätoivo jo valtaa pään. Jotain muutamia pikku nappailuja ollut, mutta ei sen ihmeempää. Ennen oon ollu ihan intona oottamassa, että pääsee testejä tekemään. Nyt vaan ärsyttää ja pelottaa jo valmiiksi koko testi. Ei vaan jaksaisi tuijottaa sitä tyhjää kohtaa.

 • #17754

  Marikki
  Osallistuja

  Geisssha, kuulostaa hurjan pitkältä tuo sinun tuleva lääkerumba. Itse olin jo ihan poikki lyhyemmällä kaavallakin. Mutta yllättävästi sitä aina jaksaa, kun toiveet tulevasti on tärkeitä. Kovasti tsemppiä tulevaan!

 • #17755

  Sabrina
  Osallistuja

  Millionnea, kuulostaa hankalalta tilanteelta. Täällä on myös toinen koulu ikäinen ja toinen lähtee syksyllä eskariin.
  Jos itse yhtään empisin asiaa niin en lähtisi hoitoihin mukaan ennen kuin olisin ihan varma.
  Toivottavasti saat tehtyä päätöksen mikä tuntuu susta hyvältä, eikä muiden mieliksi..

 • #17756

  Suru
  Osallistuja

  Tiitti, tuttu ajatus toi sun, että itsestä tulee vanha äiti. Mä oon kans-86 ja yritystä on vuodesta -13.

  Mimmu, mulla pp6 ja ihan samat fiilikset. Valmiiksi jo harmittaa. 🙁

  Oon aivan kypsä tähän koko hoidon lääkitykseen ja sivuvaikutuksiin. Vielä vaan täytyy jatkaa lääkitystä vaikkei edes usko, että siellä mikään kiinnittyi. Mulla ei ainakaan ole ollu minkäänlaisia kiinnittymistuntemuksia tai etovaa oloa tai kovaa janoa. Ei yhtään mitään. Harmittaa, ettei osaa iloita edes kun alkio on siirretty.

  Alkionsiirron jälkeen on pari hyvää päivää, joissa on huojentunut fiilis. On hyvä olla koska tietää, että se on vielä henhgissä. Mut sit ku se on 8. päivä hedelmöityksestä niin mieliala laskee, koska se ei vältsist enää ole hengissä. Sit sitä arpoo vaan mielessään et oisko kumminki vai eikö vieläkään.

  Mietin kans yhä enemmän luovutettuja sukusoluja. Mut miten näitä päätöksiä osaa tehdä…

 • #17759

  Sabrina
  Osallistuja

  Dahlia, minkälainen hoito teille tehdään? Täällä on kans niin sekalaiset tunnelmat, jos kaikki menee aikataulun mukaan niin ensiviikolla alkaa pistot.
  Mulla on kyllä säännöllinen kierto, mutta sanoivat että kun tässä jännää ja odottelee niin menkat voi myöhästyä ihan silläkin.
  Ja kun ei tiedä yhtään mitä odottaa, tyyliin kaikki mahdolliset keskustelut käyny läpi mitä vaan netti tarjoaa, mutta se tahtoo sekoittaa vähän vielä enemmän.

  Tsemppiä kaikille 🙂

 • #17760

  Felia
  Osallistuja

  Monenlaista tilannetta taas täällä ihmisillä. On nää vaan niin tolkuttoman raskaita juttuja. Surulle erityistsempit, muistan teidän taipaleesta lukeneeni pitkään <3

  Meillä riiputaan löysässä hirressä, näyttäisi sittenkin olevan kyseessä kohdunulkoinen. Loppuviikosta jatkuu taas selvitykset. Tukilääkkeet käskettiin varmuuden vuoksi aloittaa uudestaan mikä ottaa ehkä eniten päähän, kun ei tässä oikeasti ole mitään toiveita normaalista raskaudesta.

 • #17761

  Marikki
  Osallistuja

  Voi ei Felia…. 🙁
  Onko sulla ollut jotakin oireita, jotka voisivat viitata kohdunulkoiseen? Vai mistä sen epäily johtaa?

 • #17762

  Felia
  Osallistuja

  Joo, mulla siis hCG oli alkujaankin aika huono. Sitten tuli vähän vuotoja ja kontrollissa hCG noussut, mutta edelleen huono. Sitten kävin ultrassa, jossa lääkäri totesi kohdun limakalvon ohueksi, epäili biokemialliseksi kun ei kohdunulkoistakaan näkynyt, ei kuitenkaan voinut sulkea sitä pois. Kontrollissa hCG oli kuitenkin edelleen nousussa, siitä epäily kohdunulkoisesta. Edelleen vuotelee ja nyppii rankasti laitella silti Lutinusta kolmesti päivässä. Epäilen, että se käsky tuli vain, koska oma lääkärini ei ollut töissä edellisen labratuloksen tullessa, toinen lääkäri lienee pelannut varman päälle kun ei ole itse ultrannut.

  • #17767

   Koivunlehti
   Osallistuja

   Voi Felia, mä niin feel you. Tiedän mitä käyt läpi. Raskauden alettua piinapäivät saavat aivan uuden merkityksen. Pidän sulle peukkuja että saat kohta hyviä uutisia, ja että osoittautuu että alkio oikeasti on oikeassa paikassa.

 • #17763

  Marikki
  Osallistuja

  Onpa kyllä hurjan pelottavaa. Tässä saa olla kyllä koko ajan pelko takaraivossa. Oon kyllä tosi surullinen sun puolesta ☹️ Jaksamista Felia!

 • #17764

  Geisssha
  Osallistuja

  Sabrina, kierron pituuteen voi tosiaan vaikuttaa vaikka mikä.. Itellä kerran kävi niin, että ulkomaanmatkalla piti alkaa vuoto, mutta alkoikin vasta matkan jälkeen, kierto venyi melkein viikolla. Siinä sitten ehti ajatella kaikki luomuraskautumiset jne.. pah!
  Tosi ikävä tilanne, Felia. Tuommoista ei tahtoisi pitkittää, ku saiskin sen suoran vastauksen samantien☹
  Millon sulla Marikki testipäivä? Hurja vaste sulla tuossa oi:ssä😮 Mitä lääkettä käytit? Hyvin saitte pakkaseenkin!
  Ja miten Timantin testaus?

 • #17765

  Marikki
  Osallistuja

  Ovulaation induktiossa käytin Bemfola-pistoksia pienimmällä annoksella (75 IU). Kyllä sen vaste olikin suuri yllätys niin lääkärille kuin mullekin.
  Mutta hyvin siinä onneksi lopulta kävi ja nyt ollaan tässä pisteessä 😊

  Mulla on virallinen testipäivä 8.3. Houkuttelisi tosin huomenna testata EHKÄ jo digitaalisella…. Päivät menee odotellessa ihan liian hitaasti 🙂

  • #17766

   Geisssha
   Osallistuja

   Joo noi lääkkeiden vaikutukset ja oireet ja kaikki ku on niin yksilöllisiä. Mulla oli viimeisimmässä ivf:ssä bemfola 300iu, ja silti vaan 10 follia saatiin.
   Tsemppiä sulle viimeisiin piinahetkiin, Ja itse testiin!

 • #17769

  Sofia
  Osallistuja

  Miten muuten ootte käyny hakemassa noi lääkkeet apteekista, kuinka paljon etukäteen ne kannattaa hakea? Tarviiko niitä säilyttää esim jääkaapissa? Mulla löytyy jo reseptit omakannasta, mutta en oo vielä tietenkään hakenu. Pitää vissiin kuitenkin olla valmiina silloin ku hoidot alkaa, että voi heti alottaa pistelyn. Miten muuten niitä löytyy apteekeista? Itse asun ihan perus kauppakeskus apteekin vieressä, mutta nää lääkkeet tuskin löytyy kaikista apteekeista suoraan hyllystä. Ootteko tilannu etukäteen apteekkiin, vai löytyykö esim Manskun apteekista suoraan?

 • #17771

  mnää
  Osallistuja

  Omaa tilannetta hiukan: ovis tuli sopivasti ja tänään saatiin kyytiläinen 💕 Nyt ei auta ku toivoa parasta – tsemppiä kaikille 🌷

 • #17775

  mimmu
  Osallistuja

  Sofia, isommista apteekeista saa yleisemmät käytössä olevat lääkkeet hoitoihin suoraan, pienemmissä voi joutua tilaamaan. Helsingissä hyvät varastot on yleensä ya:n apteekeissa Manskulla ja Töölössä, Ruoholahden apteekissa on myös, Espoosta uskoisin että ainakin Ison Omenan apteekista löytyy suoraan. Mikäli joudutaan tilaamaan niin apteekkiin tulee kahdesta eri tukusta ja yleensä jos ainakin ennen klo 17 tilataan niin saa seuraavaksi päiväksi. Voit myös soittaa esim. lähiapteekkiin ja varata/tilata lääkkeen valmiiksi. Osa lääkkeistä on jääkaapissa säilytettäviä koko ajan, osa siihen asti, että otat käyttöön, osa koko ajan huoneenlämmössä. Lääkkeitä ei kannata hirveen aikaisin hankkia etukäteen, jos et siis tiedä tarkkoja annoksia ym. Meillä ainakin lääkäri ohjeisti aina ultrissa että minkä kokoinen lääkepakkaus kannattaa ostaa, ettei tule ostettua hirveesti ylimääräistä, kun ovat kalliita lääkkeitä. Joskus kesken hoidon voi tulla myös muutoksia lääkkeisiin eli sit voi olla, että on ostanut lääkkeitä ihan turhaan. Itselläni oli lyhyt kaava ICSI:ssä ja aloitin pistelyt kierronpäivänä 2.

  mnää. tsemppiä kyytiläisen kanssa ja piinailuun!

  Dahlia, siirto ei rajoita elämää mitenkään eli elät ihan normaalisti. Jos tehdään tuoresiirto niin silloin tietysti on mahdollista että olet kipeä punktiosta tai mahdollinen hyperin vaara.

 • #17778

  Sabrina
  Osallistuja

  Itse kävin perjantaina hakemassa menopurin sekä orgalutranin viime perjantaina valmiiksi. Tuota jälkimmäistä alan pistämään myöhemmin menopurin kanssa vissiin yhtä aikaa.
  Meni kyllä puolet ohjeista ohi kun tuli niin paljon kaikkea ja näin pisto kammoisena kauhulla kuuntelin että mitä jos milloin.. Mutta sanoivat että kyllä selkiintyy kun olen menopurin aloittanut niin tulee selkeemmät ohjeet paperille 🙂

  Dahlia, meille sanottiin että suht normaalia elämää, kunhan ei juoksulenkille ampaise heti.
  Painottivat myös että varauduttava siihen että on henkisesti rankkaa, riippuu toki luonteesta paljon. Sen kummemmin ei maininnut henkisestä tuesta, kun että parisuhteesta pidettävä nyt erityisen hyvää huolta..

 • #17782

  Hopea
  Osallistuja

  Täällähän on mukavan vilkasta keskustelua! 🙂 Vaikka eihän tätä tilannetta kenellekään toivoisi… Tervetuloa kuitenkin uusille, toivottavasti ette joudu pitkään tänne kirjoittelemaan. 😉 Harmillisen vähän on ollut pysyvia plussa-uutisia viime aikoina, paljon tsemppiä teille, etekin Koivunlehti ja Felia. Toivotaan kuitenkin vielä, että Felialla löytyy kyytiläinen oikeasta paikasta. <3 Meillähän oli esikoisen kohdalla pp14 hCG 39, mutta lähti siitä sitten nousemaan normaaliin tahtiin sillä omalla matalalla käyrällään. Epäilivät kuitenkin minullakin kohdunulkoista tai tuulimunaa, ja UÄ oli raskausviikolla 6, kun sitä ennen ei kuulemma voi ultralla sanoa mitään varmaa. Sieltä se meidän pieni kuitenkin löytyi ihan oikealta paikalta ja raskaus sujui hyvin loppuun saakka. Tosin vuodoista sain minäkin kärsiä raskausviikolle 15 saakka…

  Omasta tilanteesta sen verran, että eilen oli pro-PAS-UÄ, ja siirto olisi ensi maanantaina (jos tällä kertaa edes joku selviää pakkasesta). Uudet tuulet oli puhaltaneet myös lääkkeiden suhteen, eikä tarvitse kärsiä niiden Lugejen / Lutinusten kanssa, vaan määrättiin Terolutia. Kuulemma viimeaikaisten tutkimusten mukaan Terolut on paremmin siedetty ja jopa raskausprosentit on hieman paremmat Terolutilla, joten kovin iloisena otin tämän muutoksen vastaan. 😀 Gonapeptyl on meidän klinikalla myös itsestäänselvyys, ei tarvitse sitä erikseen anella…

  Tsempit kaikille piinailijoille, toivottavasti liityn ensi viikolla joukkoon. Joko joku on uskaltanut testailla? Ja onnittelut Purinalle plussasta!

 • #17783

  Marikki
  Osallistuja

  Dahlia, tuo prosentti saada hyperi on varsin pieni. Mutta sen oireet kyllä tunnistaa. Itse ainakin olin niin kipeä, että kävelykin sattui ja turposin yhtäkkiä niin, ettei housut menny kiinni.

  Mä uskaltauduin testaamaan aamulla digitaalisella. Ja ruutuun pärähti että “raskaana 2-3” !! Mä en voi uskoa tätä!! Neljä vuotta sitten maaliskuussa jätettiin ehkäisy pois, ja nyt vihdoin näen elämäni ensimmäisen positiivisen testin. Ollaan kyllä miehen kanssa vielä ihan epäuskossa.
  Virallinen testipäivä on torstaina. Testaan vielä silloin uudestaan, ennen kuin uskallan soittaa polille.

  Ja kun näitä asioita täällä lukee, niin en uskalla iloita vielä asiasta kovinkaan paljoa. Seuraavaksi pitää stressata sitä, että jaksaa alkio pysyä matkassa ja onko se edes oikeassa paikassa….

 • #17784

  Sabrina
  Osallistuja

  Onnea marikki! <3

 • #17785

  mimmu
  Osallistuja

  Marikki, onnittelut!! Toivotaan, että pysyy hyvin matkassa.

  En oo testaillut vielä ja varmaan ei kauheesti tarvitsekaan, ainakaan plussan toivossa. Äskön laitoin Lutinuksen, niin siihen asettimeen tuli verta.. Että oisko sieltä iloisesti menkat alkamassa lääkityksen läpi ja hyvin aikaisin 🙁

  • #17789

   Timantti
   Osallistuja

   Mimmu, onko vuoto jatkunut? Toivottavasti ei ja olisi vain kiinnittymisestä johtuvaa vuotoa!

   Sofia, liian aikaisin ei tosiaan kannata lääkkeitä hakea. Niitä on yleensä ihan hyvin saaatavilla… Synarela-nenäsumun kanssa oli meillä ainosataan toimittajalla vaikeuksia (loppu maahantuojalta? ja loppu monesta apteekista isompi pullo mutta pienempää oli onneksi saatavilla. Ja tilaamalla sai meidänkin pikkuapteekkiin seuraavaksi päiväksi heti!!

   HEnkistä tukea on tarjottu meillä kummallakin hoitokerralla keskusteluavun muodossa. Toki eivät sitä ole ihan heti tarjonneet vaan sitten jos itse on ollut allapäin tai itkuinen käynneillä… MIelestäni tämä pitäisi olla kyllä selviö / pakko käydä jossain juttelemassa aina kun hoidot alkavat!

   Ja plussanneille tsemppiä! Itsellä oli ensimmäisen raskauden kanssa todella pelokas olo oikeastaan sinne asti, kunnes tunsin vauvan liikkeet kunnolla ja senkin jälkeen, jos vauva oli ollut kovin rauhallinen. MEillä oli onneksi ihana neuvolantäti ja mahdollisuus ultraan joka neuvolakerralla. Rauhoitti kovasti mieltä, kun ruudulta näki että kaikki oli hyvin! <3 Tuo menettämisen pelko on varmasti ihan “luomuraskautumisenkin” jälkeen mutta ihan varmasti monet pettymykset ja rankat kokemukset vaikuttavat siihen että tuo pelko on ja pysyy. MOnesti mietin tämän uuden yrityksen kanssa sitä, että meille ei ole suotu tätä onnea. Että kannattaisi nyt lopetttaa kun meillä on yksi terve lapsi, enempää onnea ei voi tulla etteikö tulisi epäonnea tai menetyksiä…. Ihme ajatuksia , mutta näille ei vain voi mitään…

 • #17786

  Marikki
  Osallistuja

  Kiitos onnitteluista Sabrina ja Mimmu!

  Toivottavasti Mimmu sulla olis kaikki hyvin ja saisit kaivatun plussan testiin. <3

 • #17787

  Timantti
  Osallistuja

  Huh miten paljon viestejä! Olisipa ihana vastata kaikille jotain mutta nyt ei kapasiteetti riitä…

  Minun virallinen testipäivä torstaina. Tein viikonloppuna herkemmän testin ja siinä näkyi ihan pieni haalea viiva… En tiedä kuvittelenko mutta viikonloppuna tuntui alkavan myös pahoinvointi… Aika aikasin mutta kai se näinkin varhain voi alkaa?! Viikonloppuna myös tuli vähän verta, voisiko johtua kiinnittymisestä?!

  TSemppiä kaikille!

 • #17788

  Geisssha
  Osallistuja

  Onnea Marikki!
  Ja piinailijoille tsemppiä.
  Hieman kateellisena täällä, kun haluis itekin olla jossain piinailu-vaiheessa, eikä hoidon-aloitusta-odotellessa-vaiheessa. Ymmärrätte varmaan 😂

 • #17790

  Felia
  Osallistuja

  Onnea Marikki! Onneksi useimmiten kaikki menee hyvin. Koeta uskaltaa myös nauttia, vaikka pelottaisikin.

  Kiitos minua tsempanneille. Meille oli kyllä jo aivan selvää, ettei tästä yrityksestä vauvaa tule eikä tulekaan. Viime yönä alkoi toispuoleinen alavatsakipu. Aamulla kävin klinikalla ultrassa ja kohdunulkoisen epäilys vahvistui (kipeällä puolella munasarjan vieressä “jotain”). Siitä päivystyslähetteellä sairaalaan, jossa kolmen tunnin odotuksen jälkeen ei selvinnyt oikeastaan yhtään mitään 🙁 Näkivät kyllä sen saman siellä munasarjan vieressä mutta ei kuulema voi sanoa varmuudella, mikä se on. Jatketaan siis vaan hCG:n seurannalla, jos ei ihmeempää tule. Voi kun tämä olisi jo ohi.

 • #17791

  mimmu
  Osallistuja

  Timantti, vaaleanpunaista vuotoa tullut lutinus-mössön mukana. Saa nähdä miten jatkuu. Täytyy toivoa, että joku nirhasu vaan tullu tehtyä asettimella, jos limakalvot on kuivat. Ärsyttää vaan tää löysässä hirressä roikkuminen.
  Mulla alkoi ensimmäisessä raskaudessa pahoinvointia tulla pp10 eteenpäin, oli siis tuoresiirto 2vrk alkiolla. Jatkuvana aamusta iltaan sit viikoilta 5 eteenpäin. Niin ja varovaiset onnittelut jo viivasta, toivottavasti vahvistuu.

  Felia, voi ei, toivottavasti tuohon tulisi nyt joku ratkaisu pian!

 • #17792

  Suru
  Osallistuja

  Kiitos tsempistä Felia.
  Sulle myös stemppiä.

  Täällä vaan menkkakivut vahvistuu. ;(

 • #17795

  Martta
  Osallistuja

  Paljon onnea Marikille! ☺

  Meille ei ole tarjottu henkistä tukea. Paitsi nyt, kun aloitettiin tämä kolmas Ivf, lääkäri sanoi, että voitte tarvittaessa käydä kerran diakonissan kanssa juttelemassa..

 • #17797

  Suru
  Osallistuja

  Onko teillä plussanneilla menkkakipuja?
  Mun tarttis vieläkin vaan käyttää lutinusta pari päivää. En haluis, koska menkkakivut on jo aika vahvoja hetkittäin. Testeihin ei tule yhtään mitään. Tai näkee niistä mihin sen viivan olis pitäny tulla. Mut ei siinä silti ole viivaa. Testipäivä on ensi viikon tiistaina… Hohhoijaa…

 • #17798

  Timantti
  Osallistuja

  Tänä aamuna malttamattomana clearbluen testi, raskaana 2-3 vkoa! <3

  Mulla ollut päivittäin menkkamaisia kipuja Suru, välillä koviakin. Vatsanpuolella. Sulla kuitenkin testiin vielä aika kauan aikaa… Tsemppiä odoteluun!

  Felia, olen pahoillani. tuntuu niin kurjalta täällä iloita omista jutuista kun tietää miltä toisista tuntuu!

 • #17799

  mimmu
  Osallistuja

  suru, mulla ainakin oli plussassa menkkakipuja ja alaselkäkipuja ja luulin koko ajan et menkat alkaa ihan just. Tsemppiä! Toi on niin ärsyttävää jatkaa lääkitystä, kun on ite jo luovuttanut, mut koita vielä jaksaa jatkaa sinne lähemmäs testipäivää. Oliko sulla minkä ikäinen alkio?

 • #17800

  Suru
  Osallistuja

  5-päiväinen blasto. Oli kuulemma tosi kaunis ja hyvä yksilö.
  Voi, että ku mua itkettää vaan 🙁

 • #17801

  mimmu
  Osallistuja

  Timantti, onnea plussasta!

  Suru, tsemppiä!

 • #17810

  Marikki
  Osallistuja

  Onnea Timantti plussasta❤️

  Suru, mulla oli ainakin ihan kamalat menkkakivut ja luulin että peli on jo menetetty. Toivotaan, että sulla se enteilis myös plussaa.

  • tätä vastausta muokkasi 1 viikko, 5 päivää sitten  Marikki.
  • tätä vastausta muokkasi 1 viikko, 5 päivää sitten  Marikki.
 • #17813

  Felia
  Osallistuja

  Lämpimät onnittelut, Timantti <3

 • #17816

  Sabrina
  Osallistuja

  Onnea timantti <3

  Suru, silloin kun rupesin toista lasta odottamaan (ilman hoitoja) menkkakipuja oli “normaalisti” ja voimistui koko ajan niin odottelin että menkat alkaa. Pari päivää kun oli myöhässä niin tein päiväseltään testin ja kaks viivaa siinä sitten oli..

  Joku puhui pahoinvoinnista, tosi yksilöllistä tietenkin, mulla itellä ollu molemmilta rv6-10 aivan hirveetä, ekalta jouduin tiputukseen, molemmilta syönyt pahoinvointi lääkettä..

 • #17818

  Suru
  Osallistuja

  Kiitos teille. Mun on vaan vaikeaa uskoa, että menkkakivut voisivat olla kohdallani jotakin muuta kuin alkavat menkat. Koska ne on aina alkaneet. Mä en ole ikinä saanu mitään viivoja mihinkään.

  Miks mä en voi saada viivaa, jonka kehitystä voi seurata? Miks mä en voi saada haamuviivoja tai viivanpaikkoja?

  Tänään on viimeinen lutinuspäivä ja testi tiistaina. Tein testejä viikon kohdalla mahdollisesta kiinnittymisestä eikä niissä ollu yhtään mitään vaikka pitäis kai joku viiva olla tullu, jos ois kiinnittyny?! Sen takia en usko, että tulee plussaa meille. Täällähän tuli jo tän kierroksen plussat, Tilastot toteutui jo…

  Joskus oon saanu tehdä testin testipäivänä ilman, että ois vielä vuoto alkanu ihan varmana, et nyt tulee se plussa, eikä tullu. Ihan hölmistyneenä tikuttelin useita testejä, et miten nää ei nyt toimi?!?

  Mun mielestä nää alkionsiirrot on aina ollu hoidon rankin vaihe. Sillon kaikki toivo, jota on rakenneltu viikkojen ajan viedäänkin taas pois. Samaan aikaan oon seurannu ku kaikki nimimerkit siirtyy täältäkin palstalta plussanneiden puolelle.

  Tää on epäreiluinta ikinä. 🙁

 • #17821

  Marikki
  Osallistuja

  Tänään virallisena testipäivänä raskaustesti näyttää edelleen plussaa. Kuitenkin huoli on vallannut mielen, koska eilen ja tänään tuli pieni rusehtavaa vuotoa ja iltaisin on sellainen jännä paineen tunne lonkan koukistajassa molemmilla puolilla vuorotellen. Välillä kipu säteilee myös oikean pakaran alapuolelle. Nyt olen googlettanut kaikki mahdolliset kauhutarinat, mistä se voisi johtua… 🙁

  Huomenna soitan polille ja kerron tuloksesta. Samalla kysyn, että mistä moinen voi johtua. Jotenkin kurjaa, kun pelko menee ilon ja helpotuksen edelle jatkuvasti.

  • tätä vastausta muokkasi 1 viikko, 4 päivää sitten  Marikki.
 • #17823

  Lilja
  Osallistuja

  Onnea plussille, nyt niitä tuntuu todella tupsahtelevan.

  Joku kyseli aikasemmin täällä onnistumisprosenteista ja siitä miten niitä missäkin lupaillaan. Meillä hoidot alkoivat Väestöliitossa ja olin silloin jo yli 40 v., joten onnistumiseksi luvattiin 10 % ihan minun ikäni perusteella. Mies on hieman nuorempi ja siittiöt erinomaisia. Joten ei ne onnistumisprosentitkaan meillä tilastollisesti ole huimaavat, mutta silti sitä toivoa aina välillä jostain löytyy…
  Tammikuun epäonnistuneen pitkänviljelyn passin jälkeen olin jo aivan loppu. Ei millään, ei mitään, vaikka kaikki on niin kaunista, hyvää ja kohdallaan. Ei plussaa, ihan tyhjää ja ahdistavaa. Jaan täysin tuon Surun, mielipiteen siirtojen jälkeisetä tunteesta. Olen tavallaan saanut kaikki kultaiset ainekset, joita olen toivonut ja oma (onneton) kehoni on ne hylännyt. Kokoajan vahtaa tunteita ja mahdollisia oireita suuntaan tai toiseen, kaikki muu elämä tuntuu täysin toisarvoiselta. Ei edes osaa odottaa muuta kuin pettymystä, ja silti salaa toivoo muuta…

  Nyt olen aloittanut viimeisen kerran Prognygovat ja ensi pe katsotaan ultralla siirtoajankohta. Kaikki loput muruset (4kpl 3 vrk) otetaan sulamaan ja viljellään 3 vrk, jos säilyvät hengissä siirretään viimeinen mahdollisuus meille. Viimeksi ei pitkällä viljelyllä säilynyt kuin 1/5 alkiosta, vaikka oli 4 toppia ja yksi heikompi. Nyt pelkään, ettei saada edes mitään siirrettävää… No, turha sitäkään on ennalta murehtia.

  Nyt olisivat viisaat neuvot ja kokemukset tarpeen. Päätin jo ottaa siirtoa seuraavan päivä vapaaksi tai etäpäiväksi. Tiedän, ettei fyysinen normirasitus vaikuta kiinnittymiseen, mutta silti aion ottaa todella rauhalliseti.

  Lugesteronja ei ilmeisesti vielä saa. Minulla on niitä pari pakettia ja pitänee kysyä, voiko niitä käyttää ja jatka Lutinuksilla.

 • #17824

  mimmu
  Osallistuja

  Dahlia, alkiot siirretään 2-6 vrk ikäisinä. Meillä tehtiin tuoresiirto 2vrk ikäisellä ja loput kasvatettiin 5 vrk ikäisiksi blastokystiksi ennen pakastusta.

  Suru, oon samaa mieltä et vaikeinta on näiden siirtojen jälkeen. Silloin kun hoito käynnissä muuten niin on vaan sellanen odottava hyvä fiilis, kun jotain tehdään asian hyväksi ja homma etenee, sitten kun siirto tehty niin aika pysähtyy ja et voi kuin odottaa. Hankalinta ja masentavinta aikaa, varsinkin kun ei osaa suhtautua positiivisen odottavasti vaan alkaa vain valmistautumaan pettymykseen, jottei liian korkealta putoaisi alas.

  Marikki, toivottavasti on vain normaalia ja raskauteen liittyviä outouksia. Mulle aikoinaan sanottiin et niin kauan kun vuotona tulee ruskeaa, niin ei tartte olla huolissaan, ne on ns. vanhoja traumoja. Tuli mulla kyllä muutaman kerran tuorettakin, mut se oli semmosta vaaleanpunaista eli varmaan johonkin limoihin sekoittunutta tuoretta verta. Vuotoa kesti aina pari kolme päivää kerralla, sit oli taas hetken poissa. Loppu kyl sit 12 vko mennessä.

 • #17825

  mnää
  Osallistuja

  Onnea plussanneille ja tsemppiä muille! 💕 Itse piinailen ja haluisin kysyy onko täällä joskus plussanneita joilla ei oo ollu mitään tuntemuksia ennen testiä..? 🤔 Mulla siis 5-pv blasto ja nyt pp4 eikä mitään tuntemuksia.. 😐 Kovin yritän silti positiivisena pysyä, mut vaikeeta on, kun taas pelkää pettymystä..

 • #17826

  mimmu
  Osallistuja

  Testi tehty, mut niin puhdasta negaa näyttää. No testailen seuraavaksi vielä ma, kun virallinen päivä. Mut jotenkin tuli jo ihan luovuttanut olo. No meikäläinen istuu sitten ens viikon lomalla viinilasi kourassa tiukasti.

  Kattelin jo seuraavan siirron aikataulua ja väistämättä näyttäis pääisäiselle osuvan eli taukokin tiedossa sitten. Hiphei, tosi riemukas olo näin perjantaina.

 • #17828

  Mathilda
  Osallistuja

  Onnea plussista kaikille.

  Täällä ei mee kauhean vahvasti. Keskiviikkona vuoti reilusti verta ja hyytymiä. Ja pientä kirkasta vuotoa siitä asti. Kävin ke ja tänään verikokeessa, mut hcg on kaksinkertaistunut keskviikosta. Olo on muutenkin tosi heikko ja alavatsa kipeä. Maanantaina pääsen lääkäriin tsekkaamasn tilanteen. Mut toivoa ei kyllä hirveästi ole. Miksei joskus asiat voisi mennä hyvin.

 • #17831

  Martta
  Osallistuja

  Lilja, lääkäri sanoi minulle tänään, että lugesteron on taas saatavilla. Aikaisemmin ohjeistettiin, että voi aloittaa jo olemassa olevilla lugeilla ja jatkaa litinuksilla, jos lugeja ei saa.

 • #17832

  Suru
  Osallistuja

  Tsemppiä teille. Mun oloa helpotti ku itkin miehen kainalossa ja karjuin autossa. Ja tietty tänne sai kirjotella.

 • #17833

  Marikki
  Osallistuja

  Lisäsin uuden viestiketjun “plussanneet talvi/kevät 2018”. Toivottavasti saan sinne tältä puolelta mahdollisimman paljon seuraa. Tosin en uskalla tästä ketjusta vielä poistua täysin, kun kaikki on vielä epävarmaa…

 • #17836

  Felia
  Osallistuja

  Voi Mathilda, tsemppiä <3 Pidän sormet ja varpaat pystyssä, että kaikki olisi hyvin.

  Itse sain eilen metotreksaattipiikin ja romahdin ihan täysin. Yllätyin itsekin vahvasta reaktiosta kun oli kuitenkin jo selvää, ettei normaalista raskaudesta ole kyse. Kai se lopullinen päätepiste kuitenkin eri tavalla konkretisoi tilanteen. Olin jo unohtanut, miten pohjattoman tyhjältä olo voi tuntua. Suru vaan aaltoilee sisällä, puuduttaa raajoja, asettuu jokaiseen soluun. Yritän vaan muistaa hengittää ja ajatella, että haava menee vielä joskus kiinni. Arpi jää, mutta olen selvinnyt ennekin, selviän tästäkin. Silti mietityttää, miksi arpia on niin paljon.

 • #17837

  Suru
  Osallistuja

  Lauantaina testasin puhtaan negan ja tänään alkoi vuoto. Mää en ymmärrä miksei alkiot kiinnity. Eikö ne oikeasti halua elää. Vai onko mun kohtu se, joka ne tappaa.

  Selittäkää mulle miksei raskaus ole vielä alkanu?

  Felia, kuulostaa tosi rankalta kokemukselta. Oon pahoillani. 🙁

 • #17838

  noora-k
  Osallistuja

  Onnittelut kaikille plussanneille! Aina se antaa itsellekin sitä kaivattua toivon kipinää kun joku muu onnistuu.

  Samoja ajatuksia itse pyöritellyt kuin Suru. Hyviä alkioita saatu siirtoihin, mutta yksikään ei ole edes yrittänyt kiinnittyä vaikka kaikkea on yritetty.. 🙁
  En ymmärrä.

  Meillä nyt julkisen viimeinen hoito tulossa, suunnittelu oli viime viikolla. Toukokuulla sitten tapahtuu toivonmukaan.
  Uutena tähän kierrokseen miehelle Inoman ravintolisä parantamaan siittiöitä Letrotzolin lisäksi. Tästä Inomanista joku mainitsikin jo täällä palstalla aiemmin, ja hieman googlailtuani tilasin itselleni myös tuon naisten version Inofolicin, sillä ajatuksella että ei siitä haittaakaan voi olla.
  Suoraan sanoen aika paskat fiilikset tällä hetkellä, etenkin kun lähipiirissä useita vauvauutisia viimeaikoina. Kai sitä pitää taas kerätä ne toivon rippeet ja tsempit toukokuulle ja koittaa uskoa josko nyt tärppäis.
  Tsemppiä kaikille palstalaisille!

 • #17840

  Sabrina
  Osallistuja

  Jaksamisia teille kaikille! Tässä n en ees tunteella niin mukana teidän muiden mukana.
  Täällä alkais huomenna menopurin pistot. Tän viikon pe ja ens ti ultrat ja sitten selviää loppu aikataulu. Tätä on odotettu ihan tosi paljon, mutta jännityksen määrä on niin hurja että itkuhan aamulla tuli..

 • #17845

  Hopea
  Osallistuja

  Olen kovin pahoillani Felia ja Suru! Jaksamista teille kovasti. Miten muuten tuon metotreksaatin jälkeen menee hoitojen jatkot? Tuleeko jokin pakollinen tauko jo senkin puolesta?

  Onnittelut Marikki ja Timantti plussasta!

  Omasta tilanteesta sen verran, että maanantaina saatiin viimein blastokysti kyytiin. Gonapeptylin pistin eilen, ja Zumenon & Terolut jatkuu. Nyt ei auta kuin toivoa… Raskaustesti on vasta 2 viikon kuluttua siirrosta. Eikös noilla blastoilla uskaltaisi testata jo vähän aiemmin? Tosin parempi varmaan yrittää jaksaa sinne testipäivään…

 • #17846

  Sabrina
  Osallistuja

  Tsemppiä hopea! <3
  Aloitin eilen menopurin pistämisen.
  Tai mieshän sen pisti kun puol tuntia taistelin enkä uskaltanut..
  Perjantaina ultra ja hui kun tuntuu hurjalta..

 • #17847

  Marikki
  Osallistuja

  Kiitos Hopea!
  Kaksi viikkoa tuntuu pitkältä odotteluajalta….Mä plussasin ihan selkeän viivan ja digitesti näytti 2-3 vko, kun oli pp12. Varsinainen testipäivä oli vasta pp 14. Varmasti olisi siis näyttänyt jo aiemmin, koska viikkoja oli kertynyt jo 2-3. Toivotaan, että saat plussan testiin 🙂

  Sabrinalle tsemppiä hoitoihin! Ihmeellisesti siihen pistämiseenkin vaan tottui.

  Tsemppiä kaikille muillekin !

  Mulla on nyt tullut parina päivänä rusehtavaa vuotoa Lutinuksen mukana. Soitin tänään neuvolaan. Asialle ei kuulemma voi tehdä mitään, kun raskaus vasta niin alussa. Käski seurata tilannetta, ja sanoi että jos kesken menee, niin sillekään ei voi mitään. Tiedän se kyllä, mutta jotenkin tämä viimeinen jäi päällimmäisenä mieleen ja iski vaan isompi ahdistus…

 • #17848

  Sabrina
  Osallistuja

  Minkälaista kipulääkettä ootte saanu keräyksessä?

 • #17849

  Moona
  Osallistuja

  Hei kaikki!

  Kirjoittelen tänne ensimmäistä kertaa. Meillä on menossa ensimmäinen IVF/ICSI hoito julkisella. Takana viisi inseminaatiota ilman tulosta ja yritystä yhteensä kaksi vuotta. Hoitomuotona meillä on lyhyt kaava ja tänään ultrassa näkyi reilut 10 munarakkulaa molemmin puolin. Lääkärin mukaan se on hyvä tulos. Käytössä minulla on ollut gonal-f + cetrotide ja samalla jatketaan. Perjantaina seuraava ultra, ja silloin päätetään punktiopäivä. Onko teillä antaa jotain hyvää vinkkejä punktioon ja erityisesti siitä selviämiseen?

  Tsemppiä kaikille muillekin ja onnittelut plussanneille. Vaikka en olekaan aikaisemmin uskaltautunut kirjoittamaan, olen kyllä seurannut taivaltanne jo pidemmän aikaa.. 🙂

 • #17850

  Marikki
  Osallistuja

  Mä en muista mitä kaikkee rauhoittavaa sain,mutta sain lääkkeitä suun ja tipan kautta.
  Toimenpiteen jälkeen olin aika pökerryksissä pitkäänkin. Kun vihdoin päästiin lähtemään, hoitaja tarjosi oksennuspussia mukaan. Itse olin sitä mieltä,että sitä ei tarvita. Mies nappasi sen kuitenkin mukaan. Ja niinhän siinä sitten kävi, että pussille oli tarvetta, koska oksentaminen alkoi sitten autossa ☹️

  Siinä minun vinkkini 😉

  Tsemppiä punktioon!

  • tätä vastausta muokkasi 5 päivää, 18 tuntia sitten  Marikki.
 • #17852

  mimmu
  Osallistuja

  Pikainen päivitys omaan tilanteeseen eli myös ma testi oli puhdas nega. Nyt sitten odotellaan uutta kiertoa, eilen tiputteli jo vähän, samoin kuin tänään eli alkanevat varmaan viimeistään huomenna. Pakkasessa olis sit vika yritys jäljellä, mutta taitaa seuraava kierto mennä ohi, kun pääsiäinen osuu tuohon mukavasti just todennäköisille siirtopäiville. Eli sit varmaan vasta seuraavasta kierrosta yritystä.

  Hengisesti olen jo valmistautunut siihen, että uusi hoitokerta pistoksineen alkaa. Niin toivoin, etten ois joutunut enää uudelleen, kun pakkasessa oli kuitenkin 5 alkiota, niin kyllähän niillä sisarus tehdään..juu no ei taidettu tehdä.

  Olen myös alkanut valmistautua siihen, että sitä ei tule. Pakkasesta kun on siittiöt käytetty ens kerralla, niin se oli sit siinä. Sitähän ei tiedä saadaanko enää hedelmöitettyä ylipäätänsä mitään, jos jäljellä olevat siittiöt ei selviä sulatuksesta. Sittenhän se taru loppui siihen.

  No mut tsemppiä teille muille eri vaiheisiin. Täällä uidaan nyt vähän mustemmissa vesissä taas hetki ja sit yritetään taas repiä jostain toivon pilkahdus.

 • #17853

  Felia
  Osallistuja

  Hopea, yhdestä metotreksaattipiikistä tulee kuukauden tauko yritykseen. Ei siis paha, sehän tulisi joka tapauksessa, kun pitää odottaa hCG:n lasku nollaan saakka (ja odotella seuraavaa kiertoa). Jos piikki joudutaan uusimaan, karenssi nousee kolmeen kuukauteen. Itse parhaillaan jännäilen sitä, joudutaanko uusimaan. Aamulla kävin labrassa ja maanantaina taas. Sormet ristissä…

 • #17854

  Hopea
  Osallistuja

  Felia: Hyvä ettei tuon pidempää “pakkotaukoa” tule. Toivottavasti nyt vaan yksi pistos riittää. On varmasti ihan riittävän raskas tilanne ilman pitkittymistäkin. <3

  Mimmulle pahoittelut negasta! Toivotaan että viimeinen huurunenä yllättää teidät positiivisesti. 🙂

  Sabrina: Itse sain ensin Dormicumia (midatsolaamia eli rauhottavaa) suoneen ja melkein heti perään Rapifeniä (alfentaniilia eli fentanyyli-johdannaista voimakasta ja nopeavaikutteista kipulääkettä). Sivuvaikutuksia ei mulle tullut, päässä vaan pyöri kiitettävästi. 😀 Ja nopeasti lääkkeiden vaikutus myös meni ohi.

  Moonalle tervetuloa joukkoon! Punktioon en osaa oikein neuvoja antaa, jokainen kokee sen niin eri tavalla ja toisella menee helpommin, toisella on enemmän haasteita. Nopeasti se on onneksi ohi. 🙂

 • #17856

  Geisssha
  Osallistuja

  Mulla viimeksi punktiossa tipalla kipulääkettä ja antibioottia (endometriooman takia). Rauhoittavia en halunnut.

  Mulla jäikin viime kierto tosi lyhyeksi, joten pääsin aloittamaan Procrenit luultua aiemmin. Ivf-hoitaja suositteli, että käyn esim. työterveyshoitajalla pistättämässä. Siellä tulin siihen tulokseen, että seuraavat taidan pistää itse, ei se juurikaan kummempi ollut kun muutkaan hormoonit. Toivottavasti säästyn kaikilta sivuoireilta! Näillä näkymin punktio on viikkoa ennen juhannusta.

  Onko teillä muilla siirron jälkeinen kierto ollut normaali? Mulla on aina tosi lyhyt. Kuten nytkin, pas-siirron jälkeinen “normikierto” vain 22 päivää. Siksi pas-hoidoissa pidinkin ns. välikierron ennen uutta siirtoa.

  Tsemppiä kaikille omiin vaiheisiin!

 • #17858

  mnää
  Osallistuja

  Heip! Tänään pp 10, ei oo ollu muita tuntemuksia ku vatsa sekaisin ja koko ajan nälkä (lutinus?). Tein testin aamulla ja puhtaalta negalta näytti apteekin r-testi. Ovistestissä haamu (mut ovis varmaan muutenkin osunee näihin aikoihin joten se siitä..) Ootteko koskaan testanneet raskautta ovistestillä? Joku joskus kirjoitti että sillä raskaus näkyis aikasemmin.. Mulla virall8nen testipäivä maanantaina.. Mietin ihan samaa, mitä täällä on pohdittu: miksi ei tartu/kiinnity?😞 Turhauttaa, kun lääkärikin totes viimeksi vaan, että tää on vasta kolmas yritys, en saanut kiinnittymispiikkiä tai mitään muutakaan. Samaistun ajatuksiinne siitä, että ihmetyttää ja turhauttaa, kun eri lääkärit eri puolella Suomea toimivat ja ajattelevat eri tavoin. 😶

 • #17859

  Sabrina
  Osallistuja

  Oon tehny kerran ovistestillä raskaustesti mielessä paria päivää ennen kun menkkojen piti alkaa, haamu siihe n tuli ja menkat alko samana päivänä.
  Sitten kun lueskelin asiasta enemmän niin ihan normaalia että haamua näyttää.. Voi toki näyttää myös raskauden, jotenkin kaks piippunen juttu..
  Huomenna olis eka ultra, osaavatkohan sanoa aikataulusta tarkemmin..

 • #17861

  Martta
  Osallistuja

  Nyt on julkisen kolmas eli viimeinen Ivf tehty ja tänään alkio siirretty. Yhtä alkiota seurataan vielä, jos selviää, pakastetaan. Ihanaa, että siirtoon päästiin, mutta jotenkin tyhjä olo.. Edessä kaksi viikkoa odottelua lugesteronin kanssa.

 • #17862

  Marikki
  Osallistuja

  Tsemppiä Martta <3

 • #17864

  mnää
  Osallistuja

  Juu, tsemppiä Martta ❤️ Sekoilin jotain, ovishan tietty oli jo ennen siirtoa.. Ja juu, Sabrina, mäkin lueskelin tosta ovistestistä ja ilmeisesti se voi näyttää haamua vaikka lähes koko kierron ajan, mut vain tumma/kirkas viiva merkkaa mitään, ovulaatiota tai raskautta… Mul on taas vissiin erilainen siirto/kierto kuin ennen – ennen menkat tuli aina vasta päiviä testin ja lugejen jälkeen, nyt tänään alkoi jotain pientä tiputtelua lutinuksen sekaan..

 • #17865

  Martta
  Osallistuja

  Kiitos paljon❤️

 • #17867

  Mathilda
  Osallistuja

  Tää on kyllä ihan älytöntä. Maanantaina (5+6) kävin ultrassa vuodon vuoksin niin ei näkynyt kuin ruskuaispussi ja koko oli ehkä pienehkö.Lääkäri antoi lisä aikaa tähän päivään. Silloin jo puhuttiin, et saa lääkkeellisen tyhjennyksen sitten viikonloppua vasten.
  Maanantaina vuoto vielä lisääntyi ja mukana tuli isoja hyytymiä. Lisäksi oli kauheat alavatsa kivut. Tämä toistui torstaina. Mut mitenkäs sit tänään kävikään kun ultraan menin. Sieltähän löytyi syke ja ihan viikkoja vastasi.
  Ei tiedetä miksi vuotaa, lääkäri epäili että vuotaisiko vasemmanpuolen limakalvo? Mulla siis kaksiosainen kohtu. Nyt ensimmäistä kertaa raskaus on oikealla puolella,kaikki muut ovat olleet vasemmalla puolella.
  Mut nyt viikko saikulla ja ensi perjantaina katsomaan tilanne uudestaan. Eihän tämä nyt ihan ehkä ideaali tilanne ole, mut viikon saan ainakin olla raskaana 😀

  • tätä vastausta muokkasi 3 päivää, 20 tuntia sitten  Mathilda.
 • #17869

  Sabrina
  Osallistuja

  Onko kellään kokemusta menopurista? Alavatsa aivan järkyttävän turvoksissa ja nippailee ikävästi..

 • #17875

  mnää
  Osallistuja

  Hei, juu, Sabrina, mulla on ollu koko ajan menopur, ja mulla se on toiminu ihan hyvin, vaikka paljon oon joutunu pistelee, n. 300 iu. Ja juu, vatsa on ollu turvoksissa ja kipeä ja lähellä punktiota kävely on ollu hankalaa ja sellasta varovaista.

  Mut haluisin kysyy teiltä: mulla on virallinen testipäivä vasta ma, mut eilen alko vuoto ja tein taas tänään testin (nega). Jättäisittekö lutinukset jo pois vai käyttäisitte niitä maanantaihin asti? Ja osaako joku sanoa, pystyiskö heti samaisesta kierrosta kokeilee uutta passia..? Ellei sit osuis ultrat just pääsiäispyhille tms..

  Koska vuoto alko kunnolla vasta eilen päivällä, en pystyny eilen vielä soittaa asioista klinikalle, vaan jää maanantaihin.. 🤔

 • #17876

  Iikku
  Osallistuja

  Mnää, en osaa tohon lutinuksien lopettamiseen ottaa kantaa. Mutta meillä oli pas viime kierrosta, saatiin plussa joka lähti heti haalistuun ja vuoto alkoi muutamia päiviä myöhemmin. Nyt siirrettiin maanantaina uusi alkio. Eli mulle ainakin tehtiin heti uusi pas.

 • #17877

  Marikki
  Osallistuja

  Mä just perjantaina soitin polille kun mulla alkoi tulemaan pientä vuotoa.Sieltä sanottiin,että vaikka vuoto yltyisi niin lääkettä ei saa lopettaa. Joskus on kuulemma käynyt niin, että vuoto on alkanut ja sit lääke lopetettu omin päin ja kun menty varhaisultraan, niin raskaus onkin jatkunut. Ja lääkkeen lopettaminen voi aiheuttaa keskenmenon.

 • #17878

  mnää
  Osallistuja

  Marikki, mut entäs tilanteessa jossa pp10 nega, pp12 nega ja siis 5 pv blasto eli kyl jo ois sen plussan pitäny tulla.. 🤔 En tietty edes miettis lääkkeen lopetusta jos ois plussa.. mut tiedä näitä, kiitos vastauksista! 💗

 • #17879

  Nala
  Osallistuja

  Moikka! Ensimmäinen ivf menossa, eilen oli punktio (kaksi otettiin, joista toinen toivottavasti ok). Tuoresiirto toivottavasti edessä maanantaina.

  Nyt huolena se, että sain lääkäriltä ja hoitajalta eri ohjeet Crinoneen :/ Klinikka tietty kiinni… Eli reseptissä lukee ”aloitus ma aamuna, 1x crinone” ja hoitajan ohjeen mukaan la illasta alkaa 2x ilta ja 1x aamu. Maanantaina klo 12 on lääkäri. Soitin perjantaina, kun huomasin tuon eri aloitusajan ja sanoivat, etta lauantai on oikein. Määrää en huomannut kysyä :’(

  Onko siis joku saanut punkition ja tuoresiirron välillä 3 annosta crinonea/ päivä? Olen ihan tuon kirjoittanut ylös klinikalla, että sillä varmaan menen mutta toki nyt on vähän ikävät fiilikset 🙁

  Esittäydyn paremmin kohta. Ikää on 42 v, se vaikuttanee lääkkeiden määriin myös.

 • #17880

  Hopea
  Osallistuja

  Nala: Mulla ei oo ollu koskaan Crinone käytössä, mutta noissa meidän ohjeissa (lääkkeellinen PAS) lukee myös Crinonen annostelu, ja siinä se on vain aamuisin. Olisko tuoresiirroissa sit sama? Minusta luget voi annostella 1 aamulla 2 illalla, niin oisko tullut hoitajalla ajatuskatkos ja laittanu vahingossa lugen annostelun ohjeeseen, kun sitä kuitenkin yleisemmin käytetään? Mutta tämä nyt on ihan arvailua, ei mitään varmaa tietoa…

  mnää: Komppaan sekä Iikkua että Marikkia. Meillekin lupailtiin uutta PAS:a heti seuraavaan kiertoon jos tästä ei tuu plussaa. Mut toisaalta kans ohjeistettiin, että aina pitää odottaa viralliseen testipäivään ennen kun lääkkeet lopettaa vaikka olis vuotoakin. Vaikea valinta varmasti miten tekee! Toisaalta aina kannattaa malttaa katsoa kierto loppuun saakka, mut tiedän myös sen miten turhalle se lääkkeiden käyttö tuntuu jos on itsellä jo se olo ettei plussaa ole tulossa…

 • #17881

  Nala
  Osallistuja

  Kiitos Hopea 🙂 Voi tosiaan olla niin.

  Löysin tämän ohjeen (https://hoito-ohjeet.fi/OhjepankkiVSSHP/Munasolupunktio%20ja%20alkionsiirto.pdf) ja ehkä menen nyt tuon ohjeen mukaisella 1x aamu ja 1x ilta. Tuo lääkäri ehkä laittoin tuon 1x ma aamu lääkkeeseen, koska ma päivällä on lääkäriaika. Huonolla tuurilla ei tosin ole mitään siirrettävääkään. No, maanaantaina tiedetään lisää.

  Punktio oli ihan kivuton, kamalinta oli Orgalutran. Siis sattui tunnin piikityksen jälkeenkin. Eli maanantaina selviää tuleeko siirto vai lähdetäänkö pohtimaan seuraavaa kasvattelua 🙂 Pakkaseen ei saatu mitään.

 • #17883

  Tomomi
  Osallistuja

  Hei kaikille,
  olen lueskellut jonkin aikaa keskusteluja ja tänään päätin rekisteröityä ja kirjoittaa oman viestini. Meillä on mieheni kanssa ensimmäinen ivf menossa, tiistaina on ultra ja saamme tietää, päästäänkö keräämään. Ensimmäisessä ultrassa tilanne vaikutti lääkärin mukaan hyvälle, munarakkuloita oli 8 ja 9, mutta toisessa ultrassa näkyi, että vain muutamia oli lähtenyt kasvamaan. Lääkitystä on nyt lisätty ja toivon parasta.

  Olen 35, täytän ensi kuussa 36, ja mieheni on 36. Lapsettomuuden syy on munanjohtimien tukos, olemme yksityisellä hoidossa ja tämä on ensimmäinen hoitomme lapsettomuuteen. Ehdimme yrittää yli vuoden ilman ehkäisyä ennen kuin tajusimme lähteä hakemaan apua.

  Jännittää, auttaako nyt lääkityksen nosto.

 • #17884

  Sabrina
  Osallistuja

  Moi Tomomi!
  Meillä myös tiistaina toinen ultra, viime ultrassa näytti hyvälle.
  Jos keräys toteutuu niin se on sitten loppu viikolla.
  Tsemppiä teille 🙂

 • #17887

  Lilja
  Osallistuja

  Hei kaikille,

  Mnäälle muutama vastaus tai kokemus omista hoidoistani. Minulle on tehty PAS:seja päräkkäisiin kiertoihin. Tuoresiirron jälkeen piti pitää taukoa, mutta sekään ei ollut ehdotonta. Kiinnityspiikin, Gonapeptyl, olen saanut PAS:seihin, mutta lääkärit ovat sanoneet sen vaikutuksen olevan vähäistä, jos edes auttaa. Olen kuitenkin ottanut 2 viimeistä kertaa, koska kaikki oljenkorret on otettava. Luget olen lopettanut testipäivään, kun on ollut puhtaita negoja, myös viimeksi kun kotitestailin. Minulla ei ollut mitään raskaustuntemuksia, ja olen joskus ollut raskaana (viimeksi reilu vuosi sitten) ja sen olen kyllä kehossani huomannut testaamattakin.

  Meillä on tällä viikolla projektimme viimeiset yritykset. Huomenna otetaan kaikki (4) loput murut sulamaan ja viljellään torstaihin asti, jos säilyvät hengissä, ja sitten siirretään. Viimeksi ei pitkällä viljelyllä jäänyt kuin 1/5 siirtoon, vaikka olivat toppia ja kakkosta yksi alkio. Sulatuksen selvisivät, mutta sitten jakautuminen hidastui ja hiipuilivat…

  Olen itse pitänyt kiinnittymistä ongelmana, mutta nyt lääkäri taas vakuutteli, että kyllä se on munasolujen laatu (44-vuotiaalla), joka estää hyvänkin blastokystin kiinnittymisen. Kohdunlimakalvoja ja rakennetta on kehunut jo 3 eri lääkäriä, eipä paljon auta, eikä lohduta. Toivo on kyllä aikalailla kateissa, ja nyt pitäisi olla stressaamatta.

 • #17888

  Hopea
  Osallistuja

  Täällä pp7 ja tuhruvuotoa. Kyllä sitä yrittää vielä ajatella positiivisesti, että jospa siellä on vaan pesänrakennus menossa, mutta vaikeaa on. On se tunne, kun haluaisi tehdä mitä vaan että alkio tarrais lujasti kiinni ja pysyis matkassa seuraavat noin 9kk, mutta kun mitään ei voi tehdä. Voi vaan odottaa ja odottaa ja taas odottaa. Vituttaa miks tän pitää olla näin vaikeeta.

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.