Ajankohtaiset parisuhdetapahtumat

SimpukkaParit-parisuhdetoiminnassa tapahtuu

 

Tulevat parisuhdetapahtumat löydät Simpukan etusivulta Ajankohtaista-osiosta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Järjestämme seuraavanlaisia SimpukkaParit-tapaamisia:

Rikasta minua! -parikurssit

Rikasta minua! -viikonloppukurssilla keskitytään parisuhteen vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin. Kurssi soveltuu erinomaisesti parin ensimmäiseksi parikurssiksi ja aiemmin kursseille osallistuneille vahvistamaan yhteistä hyvää.

Kurssilla panostetaan ilon aiheiden ja voimavarojen löytämiseen parisuhteesta ja yhteisestä elämästä. Lisäksi etsitään konkreettisia tavoitteita suhteelle ja keinoja niiden toteuttamiseen arjessa. Viikonlopun aikana ehditään myös viettää aikaa toisten lapsettomuutta kokeneiden pariskuntien kanssa.

SimpukkaParit-päivä

Parisuhdepäivässä tutkaillaan oman parisuhteen voimavaroja ja vuorovaikutusta parisuhteessa. Päivä johdattelee parit oman parisuhteensa äärelle keskustelun ja lyhyiden alustusten avulla. Päivä tarjoaa lisäksi mahdollisuuden tutustua muihin tahatonta lapsettomuutta kokeneisiin pareihin.

SimpukkaParit-ilta

Pari-ilta tarjoaa maistiaisia parisuhdetoiminnasta. Ilta sisältää kevyen johdattelun parisuhteen hyvinvoinnin kysymyksiin ja keskustelua muiden tahatonta lapsettomuutta kokeneiden kanssa.

Järjestämme pari-iltoja yhdessä vertaistukiryhmien kanssa, ja tapaamisiin voi tulla yksin tai kumppanin kanssa saamaan vinkkejä parisuhteesta huolehtimiseen.

 

Voit lukea SimpukkaParit-toimintaan aiemmin osallistuneiden kokemuksista täältä!

Kotona tehtäviä harjoituksia, vinkkejä ja lukemista löydät täältä.

Puoliso_ihana_insta

Vertaisohjaajaksi

Parisuhdetoimintaan osallistuvilla on mahdollisuus ryhtyä mielenkiintoiseen vapaaehtoistyöhön parisuhdetoiminnan vertaisohjaajina. Vertaisohjaajana on mahdollista kehittää omaa parisuhdeosaamista, tukea muita lapsettomia ja saada uusia antoisia kokemuksia. Lue ohjaajaparimme kokemuksesta täältä.

Vertaisohjaajakoulutukset

Kenelle vertaisohjaajuus sopii?

 • henkilölle, joka on kiinnostunut parisuhdetta vahvistavasta toiminnasta
 • vertaisohjaaja työskentelee omana itsenään, erityistä parisuhdeosaamista ei tarvita
 • Rikasta minua -vertaisohjaajat toimivat pariskuntana
 • parisuhdepäiviä voi ohjata myös ilman kumppania tai ohjaajaparin kanssa

Kiinnostuneille on tarjolla maksuton vertaisohjaajakoulutus ja yhdistyksen tuki ohjaajana toimimiseen. Ensimmäiset vertaisohjaajakoulutukset järjestettiin alkuvuodesta 2015. Kattava koulutus antaa erinomaiset valmiudet toimia vertaisohjaajana. Koulutus sisältää ennakkotehtävän, koulutusviikonlopun, parisuhdetapaamisen harjoitteluohjaukset kouluttajan tuella ja työnohjauksellisen koulutuspäivän.
Yhdistys tukee vertaisohjaajana toimimista järjestämällä jatkokoulutuksia ja työnohjausta. Lisäksi ohjaajille on tarjolla työkalupakki, vertaisohjaajien verkosto ja intraverkko.

Vertaisohjaajuus tuo iloa, kehittymistä ja mielekkäitä kokemuksia elämään!

Mikäli olet kiinnostunut toiminnasta, voit ilmoittaa kiinnostuksestasi parisuhdetapaamisten yhteydessä tai ottaa yhteyttä SimpukkaParien Leenaan:
Leena Tuutijärvi: leena(at)simpukka.info tai 040-5323010.


Aiempia parisuhdetapaamisia:

  • Rikasta minua 16.-18.1.2015.2015, Majvik, Kirkkonummi
  • 6.-8.3.2015 Rikasta minua -ohjaajakoulutus, Majvik, Kirkkonummi. Edellyttää aiempaa osallistumista joko Simpukan tai muulle Rikasta minua -kurssille. Lue lisää
  • Rikasta minua 8.-10.5.2015, Majvik, Kirkkonummi. Lue lisää täältä
  • Parisuhdepäivä Tampere (Tampereen yrittäjänaisten juhlahuoneisto) 25.4.2015 klo 9.30-17. Lue lisää täältä.
  • Pari-ilta Helminauha-verkoston kanssa ke 20.5.15 klo 17–20, Adoptioperheet ry:n tilassa Kotolassa (Yrjönkatu 29 A, 00100 Helsinki). Suunnattu lahjasoluilla lasta harkitseville, hoidoissa oleville tai niiden kautta jo lapsen saaneille. Lue lisää täältä.
  • Rikasta minua! -kurssi Kirkkonummella 16.–18.10.2015. Ohjaajina Simpukan oma vertaispari Esa ja Tiina. Lue lisää täältä.
  • Parisuhdepäivä Helsingissä 21.11.2015. Lue lisää täältä.
  • Parisuhdepäivä Tampereella 5.12.2015. Lue lisää täältä.
  • Koulutus SimpukkaParit-päivän vertaisohjaajille 30.1.2016 Tampereella (Simpukan toimistolla). Lue lisää täältä.
  • SimpukkaParit-päivä kaikille tahatonta lapsettomuutta kokeneille pareille la 9.4. Turussa. Ohjaajina SimpukkaParien vertaisohjaajat Minna ja Laura. Lue lisää täältä.
  • SimpukkaParit-ilta Lahdessa ma 18.4. klo 17.30-20 Lahden mieskuoron tiloissa osoitteessa Hämeenkatu 21, Lahti. Järjestämme illan yhdessä Lahden seudun kokonaan lapsettomien ryhmän kanssa.
  • SimpukkaParit-ilta Tampereella ke 4.5. klo 17.30-20 Simpukan toimistolla. Lue lisää täältä.
  • Rikasta minua! -kurssi 27.-29.5.2016. Ohjaajina vertaispari Tiina ja Esa. Lue lisää täältä.
  • Rikasta minua! -kurssi 2.-4.9.2016. Ohjaajina vertaispari Eveliina ja Antti. Lue lisää täältä.
  • Rikasta minua! -kurssi 18.-20.11.2016. Ohjaajina vertaispari Jenni ja Tuomas. Lue lisää täältä.
  • SimpukkaParit-päivä Tampereen kylpylässä la 26.11.2016. Päivän ohjaajina SimpukkaParien vertaisohjaaja Minna ja Simpukan työntekijät. Lue lisää täältä.