Onko sinulla kokemusta sijaissynnytysjärjestelyistä? Osallistu tutkimukseen!

Onko Sinulla kokemusta sijaissynnytysjärjestelyistä?

Haastattelututkimukseen haetaan osallistujia!

Etsin henkilöitä, jotka haluavat osallistua haastattelututkimukseen, joka koskee tietä vanhemmuuteen sijaissynnytyksen kautta. Etsin heteropariskuntia, samaa sukupuolta olevia pariskuntia ja yksineläviä ihmisiä, joilla on kokemusta sijaissynnytyksestä joko ulkomaisella tai suomalaisella klinikalla. Voit osallistua haastatteluun puolisosi/partnerisi kanssa, tai yksin. Haastattelen mielellään myös ihmisiä, jotka itse ovat toimineet sijaissynnyttäjinä.

Haastattelussa haluan kuulla Teidän omia kokemuksianne hedelmättömyydestä ja ajatuksianne siitä, miten sijaissynnytyksestä tuli merkittävä vaihtoehto. Teidän kokemuksianne ovat tärkeitä, ja niiden avulla voidaan lisätä tietämystä sijaissynnytyksestä ja tiellä vanhemmuuteen ilmenevistä ongelmista. Olen muun muassa kiinnostunut Teidän yhteydestänne klinikan ja sijaissynnyttäjän kanssa, kokemuksestanne hedelmöityshoidoista, ja jos saitte lapsen sijaissynnytyksen kautta, miten koette vanhemmuuden nykyään? Haluan myös kuulla kokemuksista tapaamisista viranomaisten, asianajajien ja terveydenhuollon työntekijöiden kanssa sijaissynnytysjärjestelyn yhteydessä, tai sen jälkeen.

 

Jos haluat osallistua, Sinun tulisi:

  • olla suomalainen ja/tai Suomessa asuva
  • olla vähintään 18-vuotias, ja
  • sinulla täytyy olla kokemusta sijaissynnytysjärjestelyistä.

Osallistujien nimettömyys säilytään huolellisesti haastatteluaineiston käsittelyssä ja tutkimustuloksien esittelyssä.

Haluatko osallistua tutkimukseen, tai saada lisätietoja tutkimuksesta? Ota yhteyttä Lise Erikssoniin sähköpostitse: lise.eriksson@abo.fi, tai puhelimitse: +358 (0) 505859357. Pelkällä yhteydenotolla et vielä sitoudu osallistumaan tutkimukseen. Osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Sinulla on oikeus keskeyttää osallistumisesi milloin tahansa ja ilman perusteita.

Haastattelun ajasta ja paikasta sovitaan henkilökohtaisesti. Haastattelun voi tehdä esimerkiksi kodissanne, työpaikallanne, Åbo Akademin sosiologian laitoksella Turussa, tai Skypen kautta. Haastattelun voi tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Tutkimuksesta vastaa tutkijatohtori Lise Eriksson, sosiologia, Åbo Akademi; the Uppsala Religion and Society Research Centre, Uppsalan yliopisto. Tutkimus on osa Suomen Akatemian rahoittamaa tutkimushanketta Nordic Surrogates: The Political and Media Construction of Surrogacy in the Nordic Countries (NORSUR). Åbo Akademin tutkimuseettinen toimikunta on myöntänyt hankkeelle tutkimuseettisen luvan.

 

Lise Eriksson VTT, tutkijatohtori Sosiologian yksikkö, Åbo Akademi

Posted in: