Tulevat Rikasta minua! -parikurssit

Lisää iloa, lämpöä ja läheisyyttä parisuhteeseen

Simpukan parisuhdetoiminta tarjoaa tahattomasti lapsettomille tukea parisuhteen hyvinvointiin. Toive lapsesta voi ajoittain peittää alleen parisuhteessa olevan hyvän. Parisuhteen hyvinvoinnista huolehtiminen on kuitenkin tärkeää, sillä toimiva parisuhde auttaa selviytymään lapsettomuudesta vahvoina yhdessä.

Rikasta minua -kurssi on ainutlaatuinen tilaisuus paitsi syventyä parisuhdeasioihin myös tavata toisia lapsettomuutta kokevia pariskuntia. Tällä kurssilla ei tarvitse kokea itseään ulkopuoliseksi – samaa kokeneiden kesken syntyy yhteinen ymmärrys ja lämmin ilmapiiri.

Kurssi on suunnattu kaikille tahatonta lapsettomuutta kokeville, elämäntilanteesta riippumatta: lasta toivoville, hoidoissa käyville, adoptio- tai sijaislasta odottaville, elämäntilannelapsettomille, kaksin eläville ja lapsen/lapsia saaneille lapsettomille.

Rikasta minua -kurssi nimensä mukaisesti rikastuttaa parisuhdetta – tehdään näkyväksi olemassa oleva hyvä, joka on saattanut peittyä vaikean elämänvaiheen alle. Kurssi myös kartuttaa parisuhdetaitoja, joiden avulla kumppanin kuunteleminen, kohtaaminen ja lapsettomuuden käsittely yhdessä helpottuu. Toimivasta parisuhteesta ja vertaisten tapaamisesta saa voimaa, joka kantaa pitkälle kurssin jälkeenkin!

 

TULEVAT KURSSIT:

  • 20.-22.10. Eerikkilän urheiluopistolla Eerikkilässä. Nyt SUPERSAVER-hinnalla: kurssin hinta on vain 100 €/pariskunta Simpukan jäsenille, 150 €/pariskunta ei-jäsenille! Hinta sisältää kaiken: kurssin ohjelman, majoituksen ja ruokailut koko viikonlopun ajalta. Kurssi on Sosiaali- ja terveysministeriön (entinen RAY) tukemaa toimintaa, mikä mahdollistaa edullisen hinnan. Kurssi on täynnä, mutta voit ilmoittautua varasijalle. Lisätietoa ja haku kurssille täältä!

  • 27.-29.10. Vierumäen urheiluopistolla Lahdessa. Nyt SUPERSAVER-hinnalla: kurssin hinta on vain 100 €/pariskunta Simpukan jäsenille, 150 €/pariskunta ei-jäsenille! Hinta sisältää kaiken: kurssin ohjelman, majoituksen ja ruokailut koko viikonlopun ajalta. Kurssi on Sosiaali- ja terveysministeriön (entinen RAY) tukemaa toimintaa, mikä mahdollistaa edullisen hinnan. Kurssi on täynnä, mutta voit ilmoittautua varasijalle. Lisätietoa ja haku kurssille täältä!

 

Rikasta minua -kurssi

SimpukkaParien Rikasta minua -kurssilla keskitytään arkirakkauteen ja suhteen vahvuuksiin. Kurssin tarkoitus on auttaa pareja vahvistamaan keskinäistä yhteyttään ja löytää yhdessä iloa ja lämpöä parisuhdearkeen!

​Ohjaajana toimii Simpukan oma vertaisohjaajapari. Kurssi perustuu Kataja Parisuhdekeskuksen kurssimalliin.

Ohjelma koostuu ohjaajien alustusten lisäksi kahdenkeskisistä tehtävistä oman kumppanin kanssa, pienryhmäkeskusteluista ja koko ryhmän toiminnasta.

Kurssin aikana käsitellään seuraavia parisuhdetta rikastuttavia teemoja:

  • parisuhteemme voimavarat
  • toiveet ja tarpeet parisuhteessa
  • suhteemme seksuaalinen läheisyys
  • tulevaisuuteen suuntaavan parisuhteen rikastuttamissopimuksen tekeminen

 

Koska Rikasta minua -kurssia ohjaa vertaispari, kurssi ei sovellu akuutissa kriisivaiheessa olevalle parille, joka ei kykene olemaan riitelemättä ryhmässä. Osallistuvilla pareilla tulee siis olla vähintään sen verran toimiva yhteys, että kurssin voimavarakeskeinen parityöskentely onnistuu. Näin kurssista muodostuu antoisa ja hyödyllinen.

 

Käytännön tietoa kurssista​

Kurssi alkaa perjantaina klo 18 ja päättyy sunnuntaina klo 15. Lähetämme kurssille valituille viikonlopun tarkan ohjelman ja lisätietoa kurssista sähköpostitse viimeistään viikkoa ennen kurssia. Kurssille osallistutaan pariskuntana.

Mukaan mahtuu enintään 6 paria.

Lisätietoja voi kysyä: anniina(at)simpukka.info​.

 

Simpukka järjestää myös lyhyempiä parisuhdetapaamisia (SimpukkaParit-päivät ja -illat), joiden tiedot löytyvät täältä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Posted in: