Vertaisvälityksen ilmoitustaulu

MITEN LÖYDÄN VERTAISEN?

Kun ilmoitustaululta löytyy sopiva ilmoitus, lähetä sähköpostia vertaistukikoordinaattori Leenalle (leena(at)simpukka.info) ja kerro viestissä sen henkilön nimi tai nimimerkki johon haluat yhteyden. Ilmoittajan sähköpostiosoite, johon voit ottaa yhteyttä, toimitetaan sinulle mahdollisimman pian (työaikojen puitteissa). Jos sopivaa vertaista ei löydy ilmoitustaululta, jätä oma ilmoituksesi täällä.

ILMOITUSTAULUN PERIAATE

Ilmoitustaulu perustuu kaikkien osapuolten väliseen luottamukseen, tasavertaisuuteen ja kunnioitukseen. Se on tarkoitettu erilaisissa elämäntilanteissa oleville, tahattoman lapsettomuuden kohdanneille henkilöille, sekä heidän läheisilleen. Vertaisvälitys on osa Simpukka-yhdistyksen vertaistukitoimintaa joka toimii yhdistyksen arvojen mukaisesti. Yhdistyksellä on ylläpitovastuu, mutta yhdistys ei vastaa keskustelujen sisällöstä tai henkilöistä nimimerkkien takana. Yhdistys varaa itselleen oikeuden poistaa ilmoitukset ja yhteydenotot jotka osoittautuvat mahdollisesti asiattomiksi. Kun täytät lomaketta, huomioi, että kaikki mitä siihen kirjoitat julkaistaan ilmoitustaululla (paitsi oikea nimesi ja sähköpostiosoitteesi). Kaikki ilmoitustaululla olevat ilmoitukset ovat voimassa. Jos ilmoituksen henkilö ei vastaa sinulle tai huomaat asiatonta toimintaa, ole hyvä ja ilmoita siitä Leenalle (leena(at)simpukka.info).


 

Nimi tai nimimerkki: Pitkä polku

Viesti: Hei, olen nelikymppinen nainen, jolla takana pitkä tie lapsettomuushoitoja niin parisuhteessa kuin yksinkin. Viimeisimpänä tuloksettomia lahja-alkiohoitoja. Nyt edessä luopuminen ja surutyö sekä mahdollisesti adoptioprosessiin lähteminen. Kaipaan vertaistukea samankaltaisessa tilanteessa olevilta tai jo pidemmälle selviytyneiltä, jotka ovat päätyneet yksin/kaksin elämiseen tai adoptioprosessiin. Toivon tukea itselleni, mutta mielelläni olen myös itse tukemassa, molemmin puolista jakamista siis.

Paikkakunta tai alue: Pääkaupunkiseutu

 

Nimi tai nimimerkki: Marika

Viesti: Hei! Olen 32-vuotias kahden lapsen äiti. Molemmat lapseni ovat saaneet alkunsa IVF-hoidoilla. Itse sairastan endometrioosia. Mikäli haluat purkaa sydäntäsi sähköpostin välityksellä, minulle voi kirjoitella. Itselleni lapsettomuus oli todella raskas paikka ja tietämättömyys tulevasta synnytti todella syvän kriisin. Kuuntelen mielelläni, mikäli haluat vertaistukea.

Paikkakunta tai alue: Etelä-Pohjanmaa

 

Nimi tai nimimerkki: Annukka

Viesti: Olen saanut esikoiseni inseminaatio hoidoilla mutta nyt olemme olleet klinikalla hoidoissa yli vuoden inseminaatio hoidoissa.

Sen jälkeen aloitimme IVF hoidot mutta sain keskenmenon. Tällä hetkellä odotan  että keho ja mieli olisi valmiina jatkamaan hoitoja.

Olisi mukava saada kahvittelu seuraa samassa tilanteessa olevista, varsinkin IVF ja keskenmeno vievät voimia tällä hetkellä.

Paikkakunta tai alue: Kuopio

 

Nimi tai nimimerkki: Dalahäst

Viesti: Olen 27-vuotias nainen Tampereelta. Mieheni ja minä jätimme ehkäisyn tositarkoituksella 11/2017, mutta olen haaveillut lapsesta jo paljon pidempään. Mitään fyysistä estettä raskautumiselle ei ole tiedossa, mutta olen melko malttamaton tämän projektin kanssa ja tuttavilta putkahtelee vauvauutisia. Kaipaan lisätsemppiä toiveikkuuden ylläpitoon vertaisilta, joko kasvotusten tai sähköisissä kanavissa!

Paikkakunta tai alue: Tampere tai koko Suomi

 

Nimi tai nimimerkki: Yksin

Viesti: Olen juuri 35 vuotta täyttänyt nainen. Olemme mieheni kanssa yrittäneet lasta yli 1,5 vuotta.

Juuri selvisi, että lapsettomuus johtuu minusta. Haluaisin vertaistukea samassa tilanteessa olevilta.

Paikkakunta tai alue: Etelä-lappi

 

Nimi tai nimimerkki: Tiia

Viesti: Olemme mieheni kanssa yrittäneet lasta nyt 1,5vuotta. Tutkimuksissa minulla todettu erittäin alhainen amh-arvo, joten suoraan aikailematta IVF-hoitoon. Harkitsemme vielä otammeko hoitoa vastaan, mietimme myös adoptiota. Vertaistuki tulisi tämän tuskan  ja epätietoisuuden keskelle tarpeen.

Paikkakunta tai alue: Varsinais-suomi

 

Nimi tai nimimerkki: Vanhempi lahjalapsi

Viesti: Hei,

Löytyisikö tätä kautta muita jo lapsen saaneita, joiden lapsi on jo kouluikäinen?

Teini-ikä lähestyy, ja se on omanlaisensa lahjasukusoluilla alkunsa saaneille lapsille ja vanhemmille.

Toivottavasti tätä kautta löytyisi muita, jotka haluavat jakaa kokemuksia. Tuettaisiin aikuiset toisiamme puolin ja toisin, mailitse tai kasvokkain. Ehkä myös lapset voisivat tavata?

Paikkakunta tai alue: Helsinki / Pääkaupunkiseutu

 

Nimi tai nimimerkki: Riikkis

Viesti: Olen pian 33-vuotias lapseton nainen. Ex-mieheni kanssa yritimme lasta noin 10 vuotta ilman hoitoja (mies ei halunnut). Myös seuraavan exän kanssa oltiin aktiivisesti ehkäisyttä tuloksetta. Nyt seurustelen miehen kanssa, jolla on jo yksi lapsi, eikä hän halua enempää. Koen myös, että alan olla liian vanha saamaan lapsia, joten jäänen lapsettomaksi. Kaipaisin juttuseuraa tahattomasti lapsettomista.

Paikkakunta tai alue: Jyväskylä

 

Nimi tai nimimerkki: Syyssumu

Viesti: Olen 30-vuotias nainen jolla lapsettomuutta takana jo kuusi vuotta. Lapsettomuuden syy on miehessä ja olemme lahjasoluhoidoissa. Julkisen puolen hoidot on jo käytetty tuloksettomina, tällä hetkellä hoidot yksityisellä puolella kesken. Toivo on hiipunut ja näyttää siltä että jäämme kahdestaan. Suru tuntuu useimmiten liian suurelta käsiteltäväksi, vertaistuki tulisi tarpeeseen.

Paikkakunta tai alue: Pirkanmaa

 

Nimi tai nimimerkki: A-91

Viesti: Hei! Olen 26- vuotias nainen ja mieheni on 27- vuotias. Lapsettomuutta 5 vuotta takana. Mieheltäni ei löydy siittiöitä ja siksi olemmekin käyneet myös keinoputkihedelmällisyys- hoidoissa lahjoitetuilla siittiöillä, niistä takana yksi keskenmeno viikolla 5.  Hoidot lopetettu, ja nyt adoptiojonossa. Ehkä meidänkin onni joskus vielä kääntyy! Itsellä myös endometrioosia. Voin tukea ja kuunnella!

Paikkakunta tai alue: Pohjanmaa ja Lähi-seudut

 

Nimi tai nimimerkki: Yksin äidiksi

Viesti: Hei! Etsin juttuseuraa luovutetuilla siittiöillä äidiksi tulleista tai prosessin käynnistäneistä. Itselläni prosessi alussa (kesä 2017). Kirjoittelua, soittelua ja kahvitteluakin, jos etäisyys sopiva! Olen 32-vuotias.

Paikkakunta tai alue: Etelä-Suomi

 

Nimi tai nimimerkki: Kolmen hengen perhe

Viesti: Hei. Olen 35-vuotias nainen ja minulla on mieheni kanssa yksi 4-vuotias tyttö. Olen aina haaveillut saavani vähintään kaksi lasta, mutta mieheni ei suostu toiseen lapseen. Emme voi edes yrittää. Kaipaisin tukea ja juttuseuraa muilta mahdollisesti samantapaisessa tilanteessa olevilta. Olisi kiva jutella jonkun kanssa, joka myös yrittää jatkaa elämää romuttuneista haaveista huolimatta.

Paikkakunta tai alue: Helsinki

 

Nimi tai nimimerkki: Turhautunut

Viesti: Olen 36-v , lasta kipeästi toivova sinkku nainen. Mulla vestibulodynia ja vaginismi, hoidot vasta alussa. Olen ollut todella pettynyt tilanteeseen, kaipaisin tukea toisilta yksin lapsen hankkimista suunnittelevilta . Myös arvostaisin kokemuksia vaginismista ja inssi hoidoista, ja niiltä ketkä on lapsen saaneet ei- perinteisesti, yksin tai sateenkaariperheeseen, ja elämän jatkumisesta lapsettomana

Paikkakunta tai alue: Helsinki/ koko maa

 

Nimi tai nimimerkki: “Epätoivoinen”

Viesti: Olen jo “kypsässä iässä” (40->) oleva useamman lapsen äiti, jolla keskenmenoja takana kaikkiaan jo 13 kpl:tta tässä 16 vuoden “lapsenteko-projektin” aikana, joista tuorein sattui heti tämän vuoden alulle. Syitä näihin keskenmenoihin ei ole saatu selvitettyä ja välillä siis onnistumisiakin on ollut. Koen SUURTA SURUA näistä menetyksistä ja etsin vertaistukea.

Paikkakunta tai alue: Koko maa

 

Nimi tai nimimerkki: Hanna

Viesti: Olen kristitty naimisissa oleva nainen, jolla on kolme vuotta lapsettomuutta takana. Mitään isompaa syytä lapsettomuudellemme ei ole löytynyt. Haluan olla vertaisena tukemassa sekä myös tuen tarpeessa.

Paikkakunta tai alue: Helsinki

 

Nimi tai nimimerkki: Tiinak

Viesti: Kaipailisin juttuseuraa Vaasasta. Olen 31-vuotias ja mieheni on 32-vuotias yritystä meillä on takana noin 1,5 vuotta ja nyt ollemme tutkimusten ihan alussa..Tällä hetkellä odotamme lähetettä suurempiin tutkimuksiiin. Kaipailisin samanlaisessa tilanteessa olevia!

Paikkakunta tai alue: Vaasa

 

Nimi tai nimimerkki: 2 karvaisen kakaran mamma

Viesti: Hei ollaan 37 minä ja mies 30 tahtoisin naispuolisista juttuseuraa jotka kokeneet lahjasoluhoitoja? Meillä takana 3v tänä vuonna ja ekana vuonna kolmas lähti yksityisellä alulle mutta myös se onni vietiin meiltä äkkiä, vuosin jo piinapäivinä enkö uskonut että voisi plussa tulla tuli ja sitten se hermoilu alkoi .. Ja loppui sunnuntaihin kun kävimme toteamassa sairaalalla näin asia oli

Paikkakunta tai alue: Riihimäki

 

Nimi tai nimimerkki: Aivolisäkkeen vajaatoiminta

Viesti: Lapsettomuuden syynä miehen aivolisäkkeen vajaatoiminta. Haluan tarjota niille ja keskustella erityisesti niiden kanssa joiden lapsettomuuden syy on sama. Tietoa ja vertaistukea on vaikea on saada asiasta.Kokemuksista samassa tilanteessa tai prosessin läpikäyneiden kanssa olisi mukava saada. Aluksi sähköpostitse. Olen 30-vuotias nainen.

Paikkakunta tai alue: –

 

Nimi tai nimimerkki: Siru

Viesti: Olen 48 vuotias. Lapsettomuushoidot alkoivat vuonna 1997 ja päättyivät 2010. Meille tehtiin kaikki inseminaatiosta, koeputkihedelmöityksestä munasolun lahjoitukseen asti. Meillä lapsettomuushoitojen syynä oli selittämätön lapsettomuus. Haluasin olla tukihenkilönä henkilölle jolla on lapsettomuushoidot tehty

Paikkakunta tai alue: Pirkanmaa Lempäälä

 

Nimi tai nimimerkki: Diabeetikko 1985

Viesti: Hei olisin kiinnostunut toimimaan vertaistukihenkilönä ja saamaan myös itsekkin tukea Lapsettomuudesta

Paikkakunta tai alue: Kuopio