Vertaisvälityksen ilmoitustaulu

MITEN LÖYDÄN VERTAISEN?

Kun ilmoitustaululta löytyy sopiva ilmoitus, lähetä sähköpostia vertaistukikoordinaattori Leenalle (leena(at)simpukka.info) ja kerro viestissä sen henkilön nimi tai nimimerkki johon haluat yhteyden. Ilmoittajan sähköpostiosoite, johon voit ottaa yhteyttä, toimitetaan sinulle mahdollisimman pian. Jos sopivaa vertaista ei löydy ilmoitustaululta, jätä oma ilmoituksesi täällä.

ILMOITUSTAULUN PERIAATE

Ilmoitustaulu perustuu kaikkien osapuolten väliseen luottamukseen, tasavertaisuuteen ja kunnioitukseen. Se on tarkoitettu erilaisissa elämäntilanteissa oleville, tahattoman lapsettomuuden kohdanneille henkilöille, sekä heidän läheisilleen. Vertaisvälitys on osa Simpukka-yhdistyksen vertaistukitoimintaa joka toimii yhdistyksen arvojen mukaisesti. Yhdistyksellä on ylläpitovastuu, mutta yhdistys ei vastaa keskustelujen sisällöstä tai henkilöistä nimimerkkien takana. Yhdistys varaa itselleen oikeuden poistaa ilmoitukset ja yhteydenotot jotka osoittautuvat mahdollisesti asiattomiksi. Kun täytät lomaketta, huomioi, että kaikki mitä siihen kirjoitat julkaistaan ilmoitustaululla (paitsi oikea nimesi ja sähköpostiosoitteesi). Kaikki ilmoitustaululla olevat ilmoitukset ovat voimassa. Jos ilmoituksen henkilö ei vastaa sinulle tai huomaat asiatonta toimintaa, ole hyvä ja ilmoita siitä Leenalle (leena(at)simpukka.info).


 

Nimi tai nimimerkki: Tiia

Viesti: Olemme mieheni kanssa yrittäneet lasta nyt 1,5vuotta. Tutkimuksissa minulla todettu erittäin alhainen amh-arvo, joten suoraan aikailematta IVF-hoitoon. Harkitsemme vielä otammeko hoitoa vastaan, mietimme myös adoptiota. Vertaistuki tulisi tämän tuskan  ja epätietoisuuden keskelle tarpeen.

Paikkakunta tai alue: Varsinais-suomi

 

Nimi tai nimimerkki: Vanhempi lahjalapsi

Viesti: Hei,

Löytyisikö tätä kautta muita jo lapsen saaneita, joiden lapsi on jo kouluikäinen?

Teini-ikä lähestyy, ja se on omanlaisensa lahjasukusoluilla alkunsa saaneille lapsille ja vanhemmille.

Toivottavasti tätä kautta löytyisi muita, jotka haluavat jakaa kokemuksia. Tuettaisiin aikuiset toisiamme puolin ja toisin, mailitse tai kasvokkain. Ehkä myös lapset voisivat tavata?

Paikkakunta tai alue: Helsinki / Pääkaupunkiseutu

 

Nimi tai nimimerkki: Riikkis

Viesti: Olen pian 33-vuotias lapseton nainen. Ex-mieheni kanssa yritimme lasta noin 10 vuotta ilman hoitoja (mies ei halunnut). Myös seuraavan exän kanssa oltiin aktiivisesti ehkäisyttä tuloksetta. Nyt seurustelen miehen kanssa, jolla on jo yksi lapsi, eikä hän halua enempää. Koen myös, että alan olla liian vanha saamaan lapsia, joten jäänen lapsettomaksi. Kaipaisin juttuseuraa tahattomasti lapsettomista.

Paikkakunta tai alue: Jyväskylä

 

Nimi tai nimimerkki: Syyssumu

Viesti: Olen 30-vuotias nainen jolla lapsettomuutta takana jo kuusi vuotta. Lapsettomuuden syy on miehessä ja olemme lahjasoluhoidoissa. Julkisen puolen hoidot on jo käytetty tuloksettomina, tällä hetkellä hoidot yksityisellä puolella kesken. Toivo on hiipunut ja näyttää siltä että jäämme kahdestaan. Suru tuntuu useimmiten liian suurelta käsiteltäväksi, vertaistuki tulisi tarpeeseen.

Paikkakunta tai alue: Pirkanmaa

 

Nimi tai nimimerkki: A-91

Viesti: Hei! Olen 26- vuotias nainen ja mieheni on 27- vuotias. Lapsettomuutta 5 vuotta takana. Mieheltäni ei löydy siittiöitä ja siksi olemmekin käyneet myös keinoputkihedelmällisyys- hoidoissa lahjoitetuilla siittiöillä, niistä takana yksi keskenmeno viikolla 5.  Hoidot lopetettu, ja nyt adoptiojonossa. Ehkä meidänkin onni joskus vielä kääntyy! Itsellä myös endometrioosia. Voin tukea ja kuunnella!

Paikkakunta tai alue: Pohjanmaa ja Lähi-seudut

 

Nimi tai nimimerkki: Heimu

Viesti: Takana on vuosien lapsettomuus ja pari epäonnistunutta koeputkihedelmöitystä. Syynä PCO ja heikot siittiöt. Nyt takana ero ja lapsettomuuden käsittely yksin. Löytyisikö muita samassa tilanteessa olevia jakamaan ajatuksia meilillä tai PK-seudulla tavaten?

Paikkakunta tai alue: PK-seutu

 

Nimi tai nimimerkki: Anna

Viesti: Minä 32-vuotias, mies pari vuotta nuorempi. Yritystä takana 1,5vuotta, ensimmäisiä tutkimuksia tehty, joissa ei selittävää syytä lapsettomuudelle.
Lähete lähdössä tarkempiin tutkimuksiin. Olisi kiva jutella jonkun samassa tilanteessa olevan kanssa, itselle nämä lapsettomuusasiat tuntuu olevan ihan hepreaa.
Voidaan laitella sähköpostia tai käydä vaikka kahvilla/lenkillä ym.

Paikkakunta tai alue: PK-seutu, Etelä-Karjala

 

Nimi tai nimimerkki: Hipsu

Viesti: Hei,
Olen 30- vuotias avioliitossa oleva nainen.  Meillä takana yksi tulokseeton IFV-hoito, 2 ICSIä, joista ensimmäisen I PAS keskenmeno ja nyt toisesta ICSIstä tuoresiirrosta alkanut raskaus. Ennen hoitoja yritystä reilu vuosi ja hoidoissa noin vuosi ennen raskautumista. Meillä lapsettomuuden syy miehen siittiöissä. Haluaisin toimia vertaisena/ kuuntelijana sitä tarvitsevalle

Paikkakunta tai alue: Keski-Suomi, koko suomi


Nimi tai nimimerkki: Yksin äidiksi

Viesti: Hei! Etsin juttuseuraa luovutetuilla siittiöillä äidiksi tulleista tai prosessin käynnistäneistä. Itselläni prosessi alussa (kesä 2017). Kirjoittelua, soittelua ja kahvitteluakin, jos etäisyys sopiva! Olen 32-vuotias.

Paikkakunta tai alue: Etelä-Suomi

 

Nimi tai nimimerkki: Mari

Viesti: Olen 34-vuotias nainen, mieheni on minua pari vuotta nuorempi. Selittämätöntä lapsettomuutta on takana nyt jo 2,5 vuotta. Inseminaatiovaiheet on käyty läpi ja nyt odottelemme ensimmäistä IVF-hoitoa (tulossa loppukesälle/syksylle 2017). Kaipaisin samassa elämäntilanteessa olevaa vertaista viestittelyyn ja kasvotustenkin juttelemiseen, vaikkapa lenkkeilyn tai kahvittelun merkeissä.

Paikkakunta tai alue: Helsinki/pk-seutu

 

Nimi tai nimimerkki: Kiipuli

Viesti: Olen 28-vuotias nainen. Minulla on pcos ja yksi lapsi edellisestä suhteesta. Olemme mieheni kanssa yrittänyt saada yhteistä lasta yli kaksivuotta tuloksetta. Etsin ihmistä kenen kanssa vaihtaa kokemuksia ja keneltä saisi tukea raskaaseen vaiheeseen elämässä. Itse tuen ja kuuntelen myös mielelläni muiden kokemuksia.

Paikkakunta tai alue: Koko suomi

 

Nimi tai nimimerkki: Liisa

Viesti: Olen 41 -vuotias ja lapsettomuutta takana avopuolisoni kanssa jo useampi vuosi. Lapsettomuushoidoissa oltu viimeiset 8 kk. Lapsettomuuden syynä ei selvillä muutakuin minun ikäni. Nyt on toinen Ivf hoito takana tuloksettomana ja näyttää siltä, että kaksin jäädään. Haluasin verstaistukea samassa tilanteessa olevilta tai jotka ovat kaksin jääneet Miten elämä on jatkunut, miten ovat surusta selvinneet

Paikkakunta tai alue: Espoo

 

Nimi tai nimimerkki: Kaisa

Viesti: Olen 42 v. ja takana noin 10 yrittämistä. Lapsettomuuden syyksi varmistuin noin 1,5 vuotta sitten endometrioosi ja adenomyooma. 3 kierrosta IVF-hoitoja julkisella takana. Olemme laittamassa adoptioprosessin alulle, mutta näyttää siltä, että jäämme kaksin. Sydän on pakahtuu suruun, enkä oikein tiedä miten kulkea eteenpäin. Kaipaisin apua. Sähköpostikirjeenvaihtokin olisi jo paljon.

Paikkakunta tai alue: Keski-Pohjanmaa

 

Nimi tai nimimerkki: Kolmen hengen perhe

Viesti: Hei. Olen 35-vuotias nainen ja minulla on mieheni kanssa yksi 4-vuotias tyttö. Olen aina haaveillut saavani vähintään kaksi lasta, mutta mieheni ei suostu toiseen lapseen. Emme voi edes yrittää. Kaipaisin tukea ja juttuseuraa muilta mahdollisesti samantapaisessa tilanteessa olevilta. Olisi kiva jutella jonkun kanssa, joka myös yrittää jatkaa elämää romuttuneista haaveista huolimatta.

Paikkakunta tai alue: Helsinki

 

Nimi tai nimimerkki: Turhautunut

Viesti: Olen 36-v , lasta kipeästi toivova sinkku nainen. Mulla vestibulodynia ja vaginismi, hoidot vasta alussa. Olen ollut todella pettynyt tilanteeseen, kaipaisin tukea toisilta yksin lapsen hankkimista suunnittelevilta . Myös arvostaisin kokemuksia vaginismista ja inssi hoidoista, ja niiltä ketkä on lapsen saaneet ei- perinteisesti, yksin tai sateenkaariperheeseen, ja elämän jatkumisesta lapsettomana

Paikkakunta tai alue: Helsinki/ koko maa

Nimi tai nimimerkki: “Epätoivoinen”

Viesti: Olen jo “kypsässä iässä” (40->) oleva useamman lapsen äiti, jolla keskenmenoja takana kaikkiaan jo 13 kpl:tta tässä 16 vuoden “lapsenteko-projektin” aikana, joista tuorein sattui heti tämän vuoden alulle. Syitä näihin keskenmenoihin ei ole saatu selvitettyä ja välillä siis onnistumisiakin on ollut. Koen SUURTA SURUA näistä menetyksistä ja etsin vertaistukea.

Paikkakunta tai alue: Koko maa

 

Nimi tai nimimerkki: Hanna

Viesti: Olen kristitty naimisissa oleva nainen, jolla on kolme vuotta lapsettomuutta takana. Mitään isompaa syytä lapsettomuudellemme ei ole löytynyt. Haluan olla vertaisena tukemassa sekä myös tuen tarpeessa.

Paikkakunta tai alue: Helsinki

 

Nimi tai nimimerkki: Vähiin käy ennen kuin loppuu

Viesti: Olen 37-vuotias nainen. Elän avoliitossa miehen kanssa jota rakastan. Mieheni ei halua lapsia vielä. Minun munasarjani ovat alkaneet antaa merkkejä hiipumisesta. Ja muutenkin riski-iässähän tässä jo ollaan. Kaipaan ymmärtäjää. Etsin siis ystävää, jolle tähän tilanteeseen liittyviä asioita ei tarvitse aina selittää. Asun pääkaupunkiseudulla.

Paikkakunta tai alue: Koko maa

 

Nimi tai nimimerkki: Surullinen

Viesti: Olen 40 vuotias nainen ja yrittänyt hoitojen avulla tulla raskaaksi jo yli 10vuotta.Takana kaksi keskenmenoa ja yhden lapsen jouduin synnyttämään kuolleena vakavan sairauden taika viikkolla 16. Syytä lapsettomuudelle ei ole löydetty. Avomiehelläni on kaksi lasta ja vaikka hän on tukena, niin koen tämän silti yksinäiseksi prosessiksi. Itken päivittäin tyhjää oloani! Jakaisin ajatukisia mielelläni

Paikkakunta tai alue: Helsinki

 

Nimi tai nimimerkki: lapsellinen lapseton

Viesti: Hei, olen 34-vuotias nainen, jolla on jo entisestä liitosta 12-vuotias tyttö. Haaveilen puolisoni kanssa vielä yhteisestä lapsesta, olemme yrittäneet jo yli 2 vuotta ilman tulosta. Lapsettomuus hoitomme ovat vielä ihan alussa, vaikka olemme jo hormonipoliklinikan potilaina yli vuoden. Mielelläni saisin vertaistukea raskaaseen elämänvaiheeseemme ja olisin valmis myös itse antamaan tukea.

Paikkakunta tai alue: Pääkaupunkiseutu

 

Nimi tai nimimerkki: Tiinak

Viesti: Kaipailisin juttuseuraa Vaasasta. Olen 31-vuotias ja mieheni on 32-vuotias yritystä meillä on takana noin 1,5 vuotta ja nyt ollemme tutkimusten ihan alussa..Tällä hetkellä odotamme lähetettä suurempiin tutkimuksiiin. Kaipailisin samanlaisessa tilanteessa olevia!

Paikkakunta tai alue: Vaasa

 

Nimi tai nimimerkki: nasu91

Viesti: Olen haaveillut nyt yli vuoden omasta lapsesta. Elokuussa minulle tuli keskenmeno raskausviikolla 6. Syksy on ollut tosi rankka. Surun, katkeruuden ja toivon tunteet vaihtelevat voimakkaasti. En haluaisi luopua toivosta, mutta nyt kolmannen yrityskuukauden jälkeen olen ajatellut luovuttaa. Tuntuu, että mieheni ei ymmärrä tuskaani. Haluaisin vaikka kirjoitella jonkun kanssa,joka ymmärtää.

Paikkakunta tai alue: koko maa

 

Nimi tai nimimerkki: auringonkukka83

Viesti: Olen kahden keskenmenon sekä rypäleraskauden kokenut, yhden lapsen äiti. Ota yhteyttä, jos kaipaat tukea ja haluat vaihtaa ajatuksia keskenmenoon, raskautumiseen km:n jälkeen tai rypäleraskauteen liittyen.

Paikkakunta tai alue: Helsinki

 

Nimi tai nimimerkki: saimaan neito

Viesti: Olen 30v kihloissa oleva nainen jolla todettiin 16v MRKH-syndrooma. Jos täällä joku kamppailee samanlaisten asioiden kanssa ni vaihtaisin mielelläni ajatuksia sähköisesti tai vaikka ihan kasvotustenkin

Paikkakunta tai alue: kaakkois-suomi/koko maa

 

Nimi tai nimimerkki: 2 karvaisen kakaran mamma

Viesti: Hei ollaan 37 minä ja mies 30 tahtoisin naispuolisista juttuseuraa jotka kokeneet lahjasoluhoitoja? Meillä takana 3v tänä vuonna ja ekana vuonna kolmas lähti yksityisellä alulle mutta myös se onni vietiin meiltä äkkiä, vuosin jo piinapäivinä enkö uskonut että voisi plussa tulla tuli ja sitten se hermoilu alkoi .. Ja loppui sunnuntaihin kun kävimme toteamassa sairaalalla näin asia oli

Paikkakunta tai alue: Riihimäki

 

Nimi tai nimimerkki: Aivolisäkkeen vajaatoiminta

Viesti: Lapsettomuuden syynä miehen aivolisäkkeen vajaatoiminta. Haluan tarjota niille ja keskustella erityisesti niiden kanssa joiden lapsettomuuden syy on sama. Tietoa ja vertaistukea on vaikea on saada asiasta.Kokemuksista samassa tilanteessa tai prosessin läpikäyneiden kanssa olisi mukava saada. Aluksi sähköpostitse. Olen 30-vuotias nainen.

Paikkakunta tai alue: –

 

Nimi tai nimimerkki: Siru

Viesti: Olen 48 vuotias. Lapsettomuushoidot alkoivat vuonna 1997 ja päättyivät 2010. Meille tehtiin kaikki inseminaatiosta, koeputkihedelmöityksestä munasolun lahjoitukseen asti. Meillä lapsettomuushoitojen syynä oli selittämätön lapsettomuus. Haluasin olla tukihenkilönä henkilölle jolla on lapsettomuushoidot tehty

Paikkakunta tai alue: Pirkanmaa Lempäälä

 

Nimi tai nimimerkki: Diabeetikko 1985

Viesti: Hei olisin kiinnostunut toimimaan vertaistukihenkilönä ja saamaan myös itsekkin tukea Lapsettomuudesta

Paikkakunta tai alue: Kuopio