Lapsettomien lauantain verkkotapahtuma 7.5.2022

Lapsettomien lauantai 7.5.2022. Piirroskuva: ihminen, kissa, pensaan lehtiä. Simpukan logo: oranssi helmi. Sininen teksti simpukka.

Tahaton lapsettomuus on aikuisiän suurimpia kriisejä. Simpukka-viikko 2.–8.5.2022 ja Lapsettomien lauantai 7.5. tuovat tahatonta lapsettomuutta esille ilmiönä ja kokemuksena. Vuoden 2022 teemana on mielen hyvinvointi.

Simpukka-viikon aikana haluamme muistuttaa, että vanhemmuus ei ole koskaan itsestään selvää. Joka viides kohtaa elämänsä aikana tahatonta lapsettomuutta. Kaikista ei toiveistaan huolimatta tule äitejä tai isiä, ja joillakin matka vanhemmaksi on pitkä ja kipeä.

Tänä vuonna viikon teemana on mieli. Tahaton lapsettomuus kokemuksena voi olla yksi aikuisiän suurimmista kriiseistä ja kuormittaa kokonaisvaltaisesti kehoa ja mieltä. Tänä vuonna Lapsettomien lauantaina keskitymme erityisesti mielen hyvinvointiin ja hellimme mieltä ja kehoa toiminnan avulla.

Lue täältä lisätietoja Simpukka-viikosta ja sen ohjelmasta.

Lapsettomien lauantain verkkotapahtuma 7.5. kello 12–15.30

Tule mukaan Lapsettomien lauantain ohjelmaan verkon välityksellä kello 12–15.30! Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Voit liittyä mukaan itsellesi sopivassa vaiheessa tai olla mukana koko tapahtuman ajan. Osallistumisohjeet löytyvät tämän sivun alareunasta Lapsettomien lauantain ohjelman alta. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tapahtumassa osallistujilla on kamerat kiinni, joten voit osallistua tapahtumaan vain seuraajana.

12.00 Tervetuloa! Simpukan puheenvuoro

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry:n toiminnanjohtaja Piia Savio toivottaa tervetulleeksi sekä kertoo Simpukka-viikosta ja Simpukka ry:n toiminnasta.

12.15 Simpukan Helmen julkistus ja voittajan haastattelu

Simpukan Helmi on vuodesta 2006 alkaen jaettu tunnustus henkilölle tai taholle, joka on edistänyt lapsettomien hyvinvointia tai asemaa yhteiskunnassamme. Voittajan valitsee palkintoraati saamiensa ehdotusten perusteella. Simpukan Helminauha-hankkeen hankevastaava Jenni Huhtala jakaa vuoden 2022 palkinnon sekä haastattelee palkinnon saajaa. Lämmin kiitos kaikille ehdotuksia tehneille!

12.30 Pintasukellus taideterapiaan, taideterapeutti Minna Sallinen

Tutustu taideterapeutti Minna Sallisen opastuksella taideterapeuttiseen työskentelyyn. Harjoituksen aikana osallistujat saavat pienen maistiaisen siitä, millä tavalla työskentelytapaa voi hyödyntää esimerkiksi omien voimavarojen lisäämisessä.

Varaa itsellesi rauhallinen tila ja piirtämiseen tai maalaamiseen sopivaa paperia, lyijykynät, tussit tai hiili, värejä kuten vesivärit tai puuvärit sekä kirjoitusvälineet. Tärkeää on, että välineet tuntuvat omaan tekemiseen soveltuvilta. Jokainen osallistuja valmistaa harjoituksensa itselleen, eli syntyneitä teoksia ei tapaamisessa esitellä toisille.

Minna Sallinen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri YTM, laillistettu sosiaalityöntekijä, lähihoitaja ja ratkaisukeskeinen taideterapeutti sekä taideterapeuttisten menetelmien ohjaaja. Hänen yrityksensä Hopeinen Lyhty tarjoaa asiakkailleen taideterapia- ja hyvinvointipalveluja Tampereella.

Viherkasveja, pöytä ja savityöeläimiä. Nainen istuu tuolissa ja hymyilee. Hänellä on mustat vaatteet.
Taideterapeutti Minna Sallinen.

14–14.15 tauko

14.15 Hyvän mielen heartful-jooga, joogaohjaaja Sanna Luther

Harjoitus on lempeän dynaamista joogaa, jossa kehoa vahvistavat ja palauttavat fyysiset asana-harjoitukset sekä mieltä kirkastavat hengitys- ja meditatiiviset harjoitukset kietoutuvat hienovaraisesti yhteen luoden yhdessä upean kokonaisuuden.

Harjoitus sopii kaikille, eikä aikaisempaa joogataustaa tarvita. Mukaan oma alusta, viltti tai tyyny ja villasukat varpaita lämmittämään. Jooga on maksuton ja siihen osallistutaan ilman kameroita ja mikrofoneja.

Tunnin ohjaa joogaohjaaja Sanna Luther. Sannaan voi tutustua Instagramissa ja Facebookissa nimellä sannalutheryoga sekä kotisivuilla sannaluther.com.

Nainen istuu lattialla. Punaiset housut, vaalea paita. Joogamatto.
Joogaohjaaja Sanna Luther.

15.15–15.30 Simpukan puheenvuoro ja kiitokset

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry:n toiminnanjohtaja Piia Savio kertoo Simpukan tulevista tapahtumista.

Osallistuminen Lapsettomien lauantaina ohjelmaan

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Voit liittyä mukaan itsellesi sopivassa vaiheessa tai olla mukana koko tapahtuman ajan.  Tapahtumassa osallistujilla on kamerat kiinni, joten voit osallistua tapahtumaan vain seuraajana.

Tapahtuman osallistumislinkki:  https://us02web.zoom.us/j/87503221624

 ID: 87503221624

Tapahtuma pyytää sähköpostiosoitetta. Voit kirjoittaa siihen oman osoitteesi tai esimerkiksi vain nimi@nimi.fi.

Täytäthän tapahtuman jälkeen palautelomakkeen, jonka avulla voimme tulevaisuudessa kehittää toimintaamme entistä paremmaksi: Linkki palautelomakkeeseen.

Katso tarvittaessa ennen luentoa ohje video-ohjelmisto Zoomin käyttöön.

Lisätiedot: satu@simpukka.info, 040 0844 823