Sydänsimpukat – vertaistukea lapsettomille, joilla on lapsenlapsettomuuden kokemus

käsissä sydämen muotoinen simpukka. teksti sydänsimpukat - vertaistukea lapsettomille, joilla on lapsenlapsettomuuden kokemus

Iän myötä lapseton kokee hetken, jolloin lähipiiriin syntyvät ensimmäiset lapsenlapset. Silloin hän huomaa, että hänestä ei tule mummoa tai vaariakaan. Uuden sukupolven syntymä nostaa pintaan vaille jäämisen tunteet, jotka ovat tuttuja lapsettomuuskriisin ajalta. Tunteiden sävy on nyt toinen, sillä siihen liittyy käsitys elämän rajallisuudesta. (Lue Helmiä-blogista Puuttuva isovanhemmuus)

Millaisia ajatuksia ja tunteita on tahattomasti lapsettoman mielessä, kun ikätovereista alkaa tulla isovanhempia?

Tule juttelemaan ja verkostoitumaan muiden tahattomasti lapsettomien kanssa, joilla on omakohtainen lapsenlapsettomuuden kokemus.

Sydänsimpukat-vertaisryhmä kokoontuu syksyllä 2021:

  • 1.9. klo 18-20
  • 6.10.2021 18-20
  • 1.11.2021 18-20
  • 29.11.2021 18-20

Tapaamisten Zoom-linkit löytyvät tapahtumakalenterista.

Keskustelu on kaikkien tapaamiseen osallistuvien keskenluottamuksellista ja keskusteltavat asiat jäävät osallistujien välisiksi, kaikkien osallistujien kokemus on yhtä arvokas.

Osallistu tapaamiseen laitteella, jossa voit pitää kameran päällä, kaikilla osallistujilla on kamera päällä tapaamisen ajan. Tapaamiseen osallistutaan aikuisten kesken rauhallisessa tilassa, jos tilassa on muita ihmisiä, käytä kuulokkeita.

Ohjeet Zoomin käyttöön löydät täältä.

Tietoa lopullisesti lapsettomien SYKE-toiminnasta ja löytyy tästä linkistä: SYKE-verkosto.

Lisätietoa vertaistuesta voit tiedustella Simpukan vertaistukikoordinaattorilta:

Anniina Valkonen
anniina(at)simpukka.info
+358 40 5325 390