Luova vertaistukiryhmä Tampereella: toteutus siirtyy myöhempään ajankohtaan

Luova vertaiskurssi lapsettomille Tampereella

Luova vertaistukiryhmä Tampereella: toteutus siirtyy loppusyksylle/alkuvuoteen.

Uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

 

Luovan vertaistuen kurssin järjestää Hopeinen Lyhty / Minna Sallinen Tampereella yhteistyössä Lapsettomien yhdistys Simpukan kanssa.

Ryhmä on suunnattu erityisesti tahatonta lapsettomuutta pidempään kokeneille: lapsitoiveesta luopuville, uudelleen suuntautuville ja itsensä lopullisesti lapsettomiksi määritteleville. Kurssi on maksullinen. Tapaamisissa mukana on myös Simpukan vapaaehtoinen vertaisohjaaja.

Tietoa kurssin sisältö

Ryhmä psykososiaalisen tuen ja vertaistuen ryhmä, jossa käsitellään lapsettomuuden kokemuksia, ajatuksia ja tunteita keskustellen ja luovasti yhdessä taiteillen.

Kurssilla maalataan, piirretään, muovaillaan savea tms. Kurssilla käytetään vesivärejä, guassi- ja akryylivärejä, puuvärejä, hiiltä, kalkkimaaleja tms. Savitöitä tehdään helposti muovattavasta ja itsekovettuvasta muovailumassasta. Kaikki materiaalit tulevat Hopeisesta Lyhdystä.

Lisäksi osallistujat voivat halutessaan myös videokuvata, valokuvata, kutoa, virkata omia taideteoksia tai yhdistää niitä halutessaan esimerkiksi maalauksiinsa. 

Ryhmän toimintaan sisältyy ensisijaisesti vertaistuellinen psykososiaalinen tuki ja vertaisryhmätoiminta. Toimintaan ei siten sisälly varsinaista taideterapiaa, vaikka vertaistukeen yhdistetäänkin kädentaidot sekä taiteellinen, luova tekeminen.

Tavoitteena on voimaantuminen ja vahvistuminen, oman itsetunnon sekä itseilmaisun vahvistaminen, lapsettomuuteen liittyvien omien ajatusten, tunteiden ja kokemusten jäsentäminen ja selkiyttäminen. 

Näyttely töistä

Tavoitteena on koota näyttely ryhmäläisten töistä. Tavoitteena on tuoda kuvin ja taiteen keinoin esille lapsettomuuteen liittyviä tuntemuksia, ajatuksia, tunteita ja kokemuksia.

Tavoitteena on tehdä lapsettomuuden näkymättömistä kokemuksista näkyviä ja ymmärrettäviä myös ulkopuolisille ihmisille ja yhteiskunnalle. Osallistuminen näyttelyyn tapahtuu anonyymisti ja se on myös vapaaehtoista. 

Hinta

Vertaistukitapaamisia on 4 kertaa 3 tunnin ajan.

Kurssin hinta Simpukan jäsenille 120 € (30 € / kerta) ja ei-jäsenille 160 € (40 € / kerta).  Hinta kattaa kaiken materiaalin, ohjauksen, tarvittaessa tekniikan opetuksen, pienen purtavan, teen / kahvin.

Käsiteltävät teemat nousevat ryhmästä ja ryhmäläisten toiveista. Ryhmässä voidaan käsitellä esimerkiki tunteita, naiseutta, miehisyyttä, ympäristön ja ihmisten raktioita ja sosiaalisia suhteita, seksuaalisuutta tms. Teemat ja käsiteltävät aiheet nousevat myös ryhmän toiveista ja keskusteluista.

Aikataulu

Ensimmäinen vertaistukitapaaminen pidetään lauantaina 6.8.22 klo: 11.00-14.30. Ensimmäisellä kerralla sovitaan käsiteltäviä teemoja ja aihealueita.

Seuraavat tapaamiset la 13.8., la 20.8. ja viimeinen kerta la 27.8.

Ryhmä on suljettu, joten ilmoittautuminen sitova. Maksu laskulla, jonka saat ensimmäisen kurssitapaamisen yhteydessä.

Muuta huomioitavaa

Tilassa on pieni wc, jossa käsienpesulle mahdollisuus, käsidesiä, maskeja. Ryhmässä käytetään maskia ryhmäläisten terveysturvallisuuden takaamiseksi. Maskia ei tarvitse käyttää, mikäli sen käytölle on terveydellisiä haasteita ja perusteita.

Voit ottaa halutessasi omaa evästä tai lounasta mukaasi. Tilassa on pieni jääkaappi.

Ilmoittautuminen

Ilmoita mahdollisista ruoka-aineallergioistasi ilmoittautumisen yhteydessä!

Ilmoittautuminen lomakkeen kautta 3.8.2022 mennessä.

Lisätietoa

Minna Sallinen, Hopeinen Lyhty, Kuninkaankatu 31, 33200 Tampereella

045 8916 700, hopeinenlyhty@hotmail.fi