Miesten viikko muistuttaa, että isyys ei ole itsestäänselvyys

Kaksi miestä halaa. Teksti Miesten viikko 8.-14.11.

Simpukka viettää tänään maanantaina 8. marraskuuta alkavaa Miesten viikkoa muistuttamalla, että isyys ei ole itsestäänselvyys.

Tahattomasti lapsettomia miehiä yhdistää usein vaikea kokemus siitä, että oma toive lapsesta ei ole täyttynyt. Miehet kokevat lapsettomuuden edelleen stigmana ja tabuna, josta ei ole helppo puhua avoimesti. Lapsettomuuskokemus herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia. On tärkeää puhua avoimesti myös miesten lapsettomuudesta.

– Elämässäni ei ole koskaan ollut näin pitkää, tässä vaiheessa vajaa neljä vuotta, jaksoa yhtämittaista surua. Tämä on elämäni suurin kriisi, kertoo Simpukan Mies ja lapsettomuus -kyselyn vastaaja.

Miesten viikon tavoitteena on lisätä tietoisuutta hedelmällisyydestä ja miesten kokemasta lapsettomuudesta.

On tärkeää myös keskustella lapsettomuuden vaikutuksesta parisuhteeseen ja muun muassa hedelmöityshoidoista miehen näkokulmasta.

Elämäntilanne voi tuoda lapsettomuuden

Miesten viikolla nostetaan esille myös miesten elämäntilannelapsettomuus, joka koskettaa muun muassa itsellisiä miehiä, miespareja ja tilannetta, jossa puoliso ei halua lapsia.

Jaamme viikon aikana Simpukan Instagram-tilillä ja Facebook-sivulla tietoiskuja hedelmällisyyteen liittyvistä asioista miehen näkökulmasta ja miesten kokemasta lapsettomuudesta.

Mies ja lapsettomuus -opas

Simpukan Näkymätön suru – mies ja lapsettomuus -opas on tarkoitettu kaikille miehiksi itsensä kokeville, jotka ovat kohdanneet tahattoman lapsettomuuden.

Toivomme, että löydät tästä oppaasta tietoa ja näkökulmia, jotka keventävät oloasi. Kenties tämä opas auttaa sinua huomaamaan, että ajatuksesi ja tunteesi ovat normaaleja ja yhteisiä muillekin lapsettomille.

Näkymätön suru -oppaan voi lukea tämän linkin kautta. Sen voi ladata itselleen Simpukan verkkosivujen kautta kohdasta Tukea – Simpukan opasvihkoset.

Vertaistukea tahattomasti lapsettomille miehille

Vertaistuen merkitys on suuri. Miesten Simpukka -ryhmä Facebookissa tarjoaa tukea. Tule mukaan!

Mies ja lapsi kävelevät tiellä. Lapsi näkyy himmeänä vain osittain. Teksti Minulla on näkymätön suru.

Hyvää miesten viikkoa!

#miesjalapsettomuus