Ohje video-ohjelmisto Zoomin käyttöön

Simpukka-yhdistyksen henkilökunta.

Tällä sivulla ohjeistetaan Simpukan video-ohjelmisto Zoom.us:n käyttöön. Saat linkin ryhmäsi videotapaamiseen omalta ryhmänohjaajaltasi. Linkkiä klikkaamalla pääset Zoomin sivuille. Jos klikkaat linkkiä mobiililaitteella, sivu pyytää sinua asentamaan sovelluskaupasta Zoom Cloud Meetings -sovelluksen. Jos käytät Zoomia tietokoneella, pyytää sivusto sinua asentamaan pienen ohjelmiston. Jos käytät Chrome-selainta, voit käyttää Zoomia myös ilman ohjelmiston asentamista. Zoomia voi käyttää tietokoneen selaimella, Android-puhelimilla ja Iphoneilla.

Video-ohjelmiston käyttämisen check-list:

  • Testaa hyvissä ajoin ennen tapaamista saamasi linkin toimivuus ja että saat Zoomin käynnistymään. Testaa samalla myös mikrofonin ja kuulokkeidesi toimivuus.
  • Käytä kuulokkeita videotapaamisessa – ryhmässä keskustellut asiat ovat yksityisiä, eikä tarkoitettu kaiuttimen kautta muiden ihmisten korville. Jos sinulla ei ole kuulokkeita, hakeudu tilaan, jossa ei ole muita ja ohjeista läheisiäsi olemaan häiritsemättä sinua videopalaverin aikana.
  • Videotapaamisessa laita mikrofoni äänettömälle eli ”mutelle”, kun et puhu. Katso kuvaohje alta, kuinka voit laittaa mikrofonin äänettömälle.
  • Yksityiskohtaisemmat ohjeet löydät tästä pdf-dokumentista

1. Zoomin käyttö selaimella – Suosittelemme vahvasti käyttämään Chrome-selainta

Zoomia voit käyttää kaikilla yleisimmillä selaimilla, mutta ainakin Firefoxin kanssa on ilmennyt välillä ongelmia. Suosittelemme käyttämään Google Chrome -selainta. Kun klikkaat linkkiä, jonka sait ryhmänohjaajaltasi, päädyt allaolevan kaltaiseen näkymään. Seuraa kuvien ohjeita, niin pääset mukaan keskustelemaan.

2. Zoomin käyttö selaimella (ilman asennusta)

Jos käytät Google Chrome -selainta, voit käyttää Zoomia hieman yksinkertaistetummassa muodossa suoraan selaimen kautta, ilman ohjelmistojen asentamista. Se tapahtuu klikkaamalla ryhmänohjaajan sinulle antamaa linkkiä, peruuttamalla ohjelmiston lataus, klikkaamalla ”download here” -linkkiä ja PERUUTTAMALLA uudelleenalkanut lataus jälleen. Tämän jälkeen sivulle ilmestyy teksti ja linkki ”join from your browser”. Klikkaa siitä, niin pääset osallistumaan Zoomiin ilman ohjelmiston asentamista.

3. Zoomin käyttö mobiililaitteella

Kun avaat ryhmänohjaajaltasi saaman linkin kännykällä tai tabletilla, niin sinut ohjataan

automaattisesti asentamaan Zoom Cloud Meetings -sovellus sovelluskaupasta.

Google Play Storen Zoom-sovellus

 

App Storen Zoom-sovellus