Simpukan vapaaehtoisten päivä 5.10.

Simpukan vapaaehtoisten koulutuspäivä järjestetään Tampereella la 5.10. Lapsettomien yhdistys Simpukan tiloissa (Kalevantie 7 C) klo 10-15.30 Se on tarkoitettu kaikille Simpukan aktiivisille toimijoille, kuten vertaistukiryhmien vertaisohjaajille, SimpukkaParien vertaisohjaajille, verkkovertaisille, lehden kirjoittajille, chattareille, bloggareille sekä muille Simpukan vapaaehtoisina toimiville. Päivä on tarkoitettu myös sinulle, joka haluat mukaan vapaaehtoisten porukkaan!

Päivän teemana on Lempeästi itsensä kanssa – itsemyötätunto tukena ja voimavarana elämän eri hetkissä. Teemaan johdattelee työnohjaaja, mindfulness- ohjaaja ja Mindful Self-Compassion ohjaaja Mari Juote.

Itsemyötätunto on kykyä olla lempeästi itsensä kanssa, taito jota voi kasvattaa ja harjoittaa läpi elämän. Se on tutkimuspohjainen lähestymistapa hyvinvointiin ja tunnetaitojen vahvistamiseen (esim. Kristin Neff). 

Myötätuntoa itseä kohtaan tarvitaan useimmiten juuri niissä hetkissä kun ihminen kokee esim. hankaluutta, kuormitusta, haasteita, surua.  Se ei ole siis oikotie pois vaikeista hetkistä vaan myötätuntoa tarvitaan juuri noihin tilanteisiin.

Kun taidot kehittyvät, itsemyötätunto voi auttaa löytämään tasapainoista suhtautumista omiin kokemuksiin ja tunteisiin, kuuntelemaan miten pitää huolta itsestä sekä taitoa kannatella itseä ja muita näissä hetkissä. Uutta ymmärrystä voi tulla myös siihen, kuinka asettaa viisaasti rajoja, arvostaa itseään ja antaa tilaa itselle merkityksellisille asioille. 

Päivän ohjelma:

10-11 Tutustuminen ja vapaaehtoisten kuulumisia
11-12 Lounas
12-13.30 Lempeästi itsensä kanssa – itsemyötätunto tukena ja voimavarana elämän eri hetkissä / Mari Juote
13.30-13.45 Kahvit
13.45-15.15 Itsemyötätunto-osuus jatkuu / Mari Juote
15.15-15.30 Päivän päätös

Mukana Simpukasta ovat vertaistukikoordinaattori Anniina Valkonen, viestintäsuunnittelija Miika Rautiainen.

Ilmoittaudu mukaan tästä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 26.9.

Lisätietoa vapaaehtoisten päivästä ja Simpukan vapaaehtoistehtävistä voit tiedustella Anniinalta (anniina(at)simpukka.info/ puh. 040 5325390).