Simpukan vertaistukea helmikuussa

neljä sydäntä, jonka keskellä lukee vertaistukea helmikuussa

Simpukalla on tarjolla monenlaista vertaistukea erilaisissa elämäntilanteissa oleville tahattomasti lapsettomille. Katso alta listasta mitä on luvassa!

Tulevat vertaistapaamiset, verkkoluennot ja koulutukset löydät Simpukan tapahtumakalenterista.

Anonyymisti vertaistukea löytyy chattien, Simpukan keskustelupalstalta sekä vertaisvälityksen kautta.

Haluatko vaihtaa ajatuksia muiden lapsettomuuden kokeneiden kanssa? Haluatko olla mukana mahdollistamassa vertaisten kohtaamisia verkon välityksellä tai omalla paikkakunnallasi? Haemme eri elämäntilanteessa olevia vertaistoimijoita eri puolilta Suomea! Vertaistoimintamme on vapaaehtoisten vetämää. Jos kiinnostuksesi heräsi, ota yhteyttä minuun Simpukan vertaistukikoordinaattoriin niin saat lisätietoa mitä vertaistoimijuus pitää sisällään.

Simpukan vertaistoiminta on avointa kaikille, joilla on tahattoman lapsettomuuden kokemus. Simpukan jäsenenä mahdollistat sen, että mahdollisimman monet saavat tarvitsemaansa vertaistukea ja tuet työtämme. Jäsenenä olet mukana edistämässä lapsettomien asemaa ja teet mahdolliseksi vaikuttamistyön. Simpukka-yhdistyksen jäseneksi pääset maksamalla jäsenmaksun Simpukan verkkokaupassa tai täyttämällä liittymislomakkeen.

21.5.2022
 • SYKE -päivä: toimisto varattu

  21.5.2022

  Katso lisää

 • SYKE-päivä

  21.5.2022  11:00 - 15:00

  SYKE-päivä lauantaina 21.5.2022 klo 11-15

  Tampereella, Simpukan toimistolla (Kalevantie 7 C). 

  Luvassa mukavaa seuraa, antoisaa yhdessäoloa ja yhdessä tekemistä muiden lopullisesti lapsettomien kanssa. Päivän ohjelmana on ikigai -työpaja.

  Japanilaisten mukaan meillä jokaisella on oma ikigai. Sana ikigai koostuu kahdesta sanasta: iki ja kai. Iki tarkoittaa elämää ja kai omien toiveiden täyttymystä. Vapaasti käännettynä ikigai tarkoittaa elämisen iloa, syytä olemassaoloon.

  Ikigai on laaja kokonaisuus. Siihen liittyvät "ikigaikukka", ruokavalio, lempeä liikunta ja esimerkiksi ihmissuhteet. Tuo ikigaikukka koostuu neljästä yhtä tärkeästä elementistä: intohimosta, kutsumuksesta, ammatista sekä elämän tehtävästä. Se keskipiste, missä nämä kaikki kohtaavat, on sinun ikigaisi. 

  SYKE -päivän aikana jokainen osallistuja pääsee avaamaan omaa ikigaikukkaansa, pohtimaan omaa elämisen iloaan.

  Ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 16.5!

  https://q.surveypal.com/SYKE-paiva_21_5_2022_ilmoittautuminen

  Lisätietoa päivästä voi tiedustella syke.simpukka@gmail.com.

  Katso lisää

26.5.2022
 • Odottajien vertaistapaaminen Zoomissa

  26.5.2022  11:00 - 12:30

  Ryhmään ovat tervetulleita kaikki tahatonta lapsettomuutta kokeneet tai itsellisesti lahjasoluilla raskautuneet raskaana olevat asuinpaikasta riippumatta.

  Ilmoittaudu tapaamiseen ja pyydä linkki Zoomiin ryhmän vertaisohjaajalta ryhmänsähköpostiosoite: helsinki.odottajat.simpukka@gmail.com

  Videotapaamisessa voit jutella muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa helposti kotisohvalta Zoom.us ohjelman välityksellä. Tapaamisessa ollaan aikuisten kesken omalla nimellä ja kasvoilla, varaa tapaamista varten rauhallinen tila ja kuulokkeet.

  Tietokoneella voit liittyä mukaan saamasi linkin ja salasanan avulla ja älypuhelimeen tarvitset ZOOM-apin, jonka avulla liittyminen onnistuu, kun sinulla on tapaamiseen linkki.  Ohjeet ZOOMin käyttöön löydät täältä: https://helminauha.info/ohje-video-ohjelmisto-zoomin-kayttoon/

  Ota mukava asento kotona ja lähde rohkeasti mukaan virtuaaliseen vertaistapaamiseen keskustelemaan samassa elämäntilanteessa olevien kanssa, antamaan ja saamaan vertaistukea!

  Olet lämpimästi tervetullut aktiiviseksi keskustelijaksi tai kuuntelijaksi.

  Katso lisää

 • Lapselliset lapsettomat: Tukea pikkulapsiarkeen vertaisryhmän tapaaminen Zoomissa

  26.5.2022  13:00 - 14:30

  Ryhmään ovat tervetulleita kaikki lapsettomuutta kohdanneet, jotka ovat saaneet lapsen. Ryhmä tapaa Zoomissa, joten osallistua voi miltä paikkakunnalta tahansa.

  Ryhmässä keskustellaan vauva-ja taaperoarkeen sekä vanhemmuuteen liittyvistä asioista samassa elämäntilanteessa olevien vanhempien kanssa.

  Ilmoittaudu tapaamiseen ja pyydä linkki Zoomiin ryhmän vertaisohjaajalta ryhmänsähköpostiosoite: helsinki.lapselliset.simpukka@gmail.com 

  Videotapaamisessa voit jutella muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa helposti kotisohvalta Zoom.us ohjelman välityksellä. Tapaamisessa saa olla lapset mukana, jos itse näin haluaa.

  Tietokoneella voit liittyä mukaan saamasi linkin ja salasanan avulla ja älypuhelimeen tarvitset ZOOM-apin, jonka avulla liittyminen onnistuu, kun sinulla on tapaamiseen linkki.  Ohjeet ZOOMin käyttöön löydät täältä: https://helminauha.info/ohje-video-ohjelmisto-zoomin-kayttoon/

  Ota mukava asento kotona ja lähde rohkeasti mukaan virtuaaliseen vertaistapaamiseen keskustelemaan samassa elämäntilanteessa olevien kanssa, antamaan ja saamaan vertaistukea!

  Olet lämpimästi tervetullut aktiiviseksi keskustelijaksi tai kuuntelijaksi.

  Katso lisää

 • Kysy kätilöltä -verkkotapaaminen odottajille ja synnyttäneille

  26.5.2022  17:30 - 19:00

  Tule rennosti viettämään helatorstain iltaa muiden tahatonta lapsettomuutta kokeneiden odottajien sekä synnyttäneiden kanssa ja samalla kysymään kätilöltä raskaudesta, synnytyksestä, synnytyksestä toipumisesta, lapsivuodeajasta tai vauvan hoidosta.

  Paikalla kysymyksiin vastaamassa asiantuntijana Käpylän kätilö Enni Huisman. Kokenut moniosaaja Enni on ammatiltaan kätilö, synnytysdoula ja imetysohjaaja. Vielä toukokuussa ennen äitiyslomaansa Enni pitää vastaanottoa Kulosaaren Mommy&Me:ssä (https://www.mommyandme.fi/) sekä tapaa asiakkaitaan myös heidän kotonaan. Ennin palveluihin kuuluvat mm.raskauden seuranta, synnytyspelko käynnit, synnytysvalmennukset, raskausajan akupunktio sekä muita hoitoja raskaana oleville, synnyttäneille ja vauvoille. Enni hoitaa myös kotisynnytyksiä yhdessä kolleegansa kanssa. Enniin pääset tarkemmin tutustumaan Facebookissa: @doulakatiloenni ja ig:@kapylankatilo.

  Voit lähettää kysymyksesi etukäteen sähköpostitse ilmoittautumisen yhteydessä 24.5. tiistaihin  mennessä helsinki.odottajat.simpukka@gmail.com. Linkin videotapaamiseen saat 26.5. torstain aikana.

  Tapaaminen on tarkoitettu kaikille tahatonta lapsettomuutta kohdanneille raskaana oleville ja synnyttäneille asuinpaikasta riippumatta.

  Tietokoneella voit liittyä mukaan saamasi linkin ja salasanan avulla ja älypuhelimeen tarvitset ZOOM-apin, jonka avulla liittyminen onnistuu, kun sinulla on tapaamiseen linkki.  Ohjeet ZOOMin käyttöön löydät täältä: https://helminauha.info/ohje-video-ohjelmisto-zoomin-kayttoon/

  Lämpimästi tervetuloa kyselemään tai vain kuuntelemaan <3

  Katso lisää

1.6.2022
 • Helminauhan verkkoluento: Itsellisesti vanhemmaksi - aineksia itsellisen vanhemmuuden pohdintaan.

  1.6.2022  17:00 - 18:30

  HELMINAUHA-HANKKEEN VERKKOLUENTO
   
  Tervetuloa verkkoluennolle!
   
  Itsellisesti vanhemmaksi - aineksia itsellisen vanhemmuuden pohdintaan.
   
  Zoomissa keskiviikkona 1.6. klo 17 - 18.30

  Verkkoluento on suunnattu itsellistä vanhemmuutta pohtiville ja itsellisesti lahjasoluhoitoihin lähteville, myös itsellisesti raskaana olevat ja itselliset äidit ovat lämpimästi tervetulleita! 

  Asiantuntijana psykologi, psykoterapeutti Terhi Vihko, jolla on vahva asiantuntemus lahjasoluneuvonnasta ja perheellistymisestä lahjasoluhoitojen avulla. Verkkoluennolla saat myös tietoa Helminauha-hankkeen toiminnasta ja itsellisille suunnatusta vertaistuesta.

  Voit halutessasi esittää kysymyksiä etukäteen tällä lomakkeella: Kysy asiantuntijalta. Lomake on auki 23.4. asti.

  Kysymyksiä on mahdollista esittää Zoomin chatissa verkkoluennon aikana. Kysymyksiin vastataan yleisellä tasolla. 

  Zoom-linkki luennolle:

  1.6.2022, klo 17 - 18.-30

  Join Zoom Meeting

  https://us02web.zoom.us/j/82718373167?pwd=Z2xqRUM3YnFlTjlicHJpK0VBZGFFdz09

  Meeting ID: 827 1837 3167

  Passcode: 224512

  Ohjeet Zoomin käyttöön löydät täältä: Ohje Zoomin käyttöön.

  Katso lisää

2.6.2022
6.6.2022
 • Helminauha-vertaischat Tukinetissä

  6.6.2022  19:00 - 20:30

  Helminauha - vertaischat järjestetään Tukinetissä maanantaina 6.6.2022  klo 19 alkaen!  

  Vertaischattiin ovat tervetulleita kaikki lahjasoluhoitoja harkitsevat, lahjasoluhoidoissa tai niiden avulla raskaana olevat ja lahjasoluhoidoilla lapsen saaneet.

  Keskusteluja ohjaavat ihanat koulutetut vapaaehtoiset chat-ohjaajat.Chat-keskusteluissa keskustellaan anonyymisti. Avoimeen chat-ryhmään mahtuu 12 keskustelijaa kerrallaan, joten kannattaa tulla mukaan hyvissä ajoin!

  Jos olet uusi tukinetissä, niin luo itsellesi tili (https://tukinet.net/rekisteroidy/) ja kirjautumalla sisäänpääset mukaan keskusteluun.

  Tukinetin chattiin löydät täältä: https://tukinet.net/ryhmachatit/helminauha-vertaischat-tukinetissa-6/

  Vertaischatit mahdollistavat vertaisten kanssa keskustelut kotisohvaltakäsin, asuinpaikasta riippumatta. Tule siis rohkeasti mukaan keskustelemaan mielen päällä olevista asioista vertaisten kanssa!

   
   
   

   

  Katso lisää

9.6.2022
 • Verkkoluento: Lahjasolutaustasta lapselle puhuminen kahden vanhemman perheessä

  9.6.2022  17:00 - 18:30

  Tervetuloa verkkoluennolle!

  Lahjasolutaustasta lapselle puhuminen kahden vanhemman perheessä

  Zoomissa torstaina 9.6.2022 klo 17-18.30 

  Kysymyksiin vastaavat lahjasolutaustaisten lasten vanhemmat sekä Helminauha-hankkeen työntekijät. Luento on suunnattu kahden vanhemman perheille, joissa pohditaan miten lapselle tulisi puhua hänen lahjasolutaustastaan, myös lasta toivovat ja raskaana olevat ovat tervetulleita. 

  Itsellisille äideille järjestetään samanlainen luento syksyn 2022 aikana. 

  Verkkoluennolle ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella, voit esittää samalla ennakkokysymyksiä: ILMOITTAUTUMISLOMAKE.

  Katso lisää

15.6.2022
 • Sydänsimpukat - vertaistukea lapsettomille, joilla on lapsenlapsettomuuden kokemus

  15.6.2022  18:00 - 20:00

  Sydänsimpukat -vertaistukea lapsettomille, joilla on lapsenlapsettomuuden kokemus

   

  Millaisia ajatuksia ja tunteita on tahattomasti lapsettomanmielessä, kun ikätovereista alkaa tulla isovanhempia? 

   

  Tule juttelemaan ja verkostoitumaan muiden tahattomastilapsettomien kanssa, joilla on omakohtainen lapsenlapsettomuuden kokemus.

   

  Keskustelu on kaikkien tapaamiseen osallistuvien keskenluottamuksellista ja keskusteltavat asiat jäävät osallistujien välisiksi,kaikkien osallistujien kokemus on yhtä arvokas.

   

  Osallistu tapaamiseen laitteella, jossa voit pitää kameranpäällä, kaikilla osallistujilla on kamera päällä tapaamisen ajan. Tapaamiseenosallistutaan aikuisten kesken rauhallisessa tilassa, jos tilassa on muitaihmisiä, käytä kuulokkeita.

   

  Pyydämme osallistujia täyttämään palautelomakkeen, jotta voimmekehittää toimintaamme, löydät sen täältä:https://q.surveypal.com/Palaute_Simpukan_vertaistuesta_osallistuja_22

   

  Liity tapaamiseen tällä linkillä:

  https://us02web.zoom.us/j/84239489240?pwd=WFFEZG1qNnRqYkhZTGZvU0svLzdBQT09

   

  Meeting ID: 842 3948 9240

  Passcode: 422002

   

  Ohjeet Zoomin käyttöön löydät täältä:https://helminauha.info/ohje-video-ohjelmisto-zoomin-kayttoon/

   

  Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan vertaisten kesken!

  Katso lisää

16.6.2022
 • Espoon Helminauha-ryhmän tapaaminen

  16.6.2022  18:00 - 20:00

  Tapaamisiin ovat tervetulleita lahjasoluilla lasta toivovat ja lahjasoluilla lapsen saaneet. Tapaamiseen voi tulla lapsen kanssa. Paikalla on koulutettuvertaisohjaaja ja keskustelut ryhmän kesken ovat luottamuksellisia. 
   
  Tapaamisten paikkana toimii Kauklahden kappeli (Kauppamäki1, 02780 Espoo)
   
  Ilmoittaudu tapaamiseen etukäteen vertaistoimijalle: espoo.helminauha.simpukka@gmail.com
   
  Lämpimästi tervetuloa!

  Katso lisää

18.6.2022
 • Kohtuuttomat-verkoston vertaistukitapaaminen + lounas Helsingissä

  18.6.2022  11:00 - 14:30
  Helsinki, Suomi

  Kohtuuttomien vertaistuki on tarkoitettu synnynnäisesti kohduttomille tai kohdunpoiston läpikäyneille, jotka haluavat vertaistukea kohduttomuuteen ja siitä seuranneeseen lapsettomuuteen.

  18.6. Kohtuuttomat-verkosto tapaa Helsingissä, rautatieaseman läheisyydessä (tarkemman paikkatiedon saa ilmoittautumisen yhteydessä) klo 11-12.30.

  Tapaamisen jälkeen klo 13 halukkaat voivat siirtyä syömään omakustanteisesti lähettyvillä olevaan kohtuuhintaiseen ravintolaan. Voi myös tehdä niin, että ilmoittautuu pelkästään lounaalle (huom. ravintolatila ei ole kabinetti eli vertaistuelliset asiat keskustellaan ainoastaan vertaistukitapaamisessa).

  Ravintolan pöytävarausta varten tarvitaan ilmoittautumistieto 25.5. mennessä. Tämänkin jälkeen voi ilmoittautua tai tulla lounaalle mukaan, mutta paikkavarausta ei voi taata. Vertaistukitapaamiseen ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään 17.6. klo 12 mennessä, jotta paikkatiedot ehditään lähettämään osallistujalle.

  Lisätietoa ja ilmoittautumiset: kohtuuttomat.simpukka@gmail.com.

  Katso lisää