Simpukan vertaistuki epidemia-aikana

kuvituksena maski, sydän nuolia. kuvan keskellä värikäs teksti Simpukan vertaistuki pandemia-aikana

Verkkovertaistoiminta

Simpukalla on tarjolla verkkovertaistukea eri elämäntilanteissa oleville tahattomasti lapsettomille. Paikallisten vertaisryhmien tapaamiset pyritään mahdollisuuksien mukaan järjestämään videotapaamisina Zoom.us-sovelluksessa. Simpukan videotapaamisten ja vertaischattien ajankohdat löydät Simpukan tapahtumakalenterista.

Simpukan Helminauha-hanke tarjoaa tietoa ja vertaistukea lahjasoluilla lasta toivoville sekä lapsen saaneille. Helminauhan toiminnasta löydät lisätietoa täältä.

Simpukan tapahtumat, koulutukset ja kasvokkainen vertaistoiminta

Simpukka järjestää syksyllä verkkoluentoja. Löydät kootusti tietoa ja aikatauluja tulevista verkkoluennoista tältä sivulta: Verkkoluennot.

Syksyn koulutukset järjestetään verkon välityksellä.

Simpukan vertaisryhmien kasvokkaisia tapaamisia voi käynnistyä elokuussa joillain paikkakunnilla. Vapaaehtoiset vetävät vertaisryhmiä ainoastaan omasta vapaasta tahdostaan, mitään painetta ryhmien vetämiseen kasvokkain korona-aikana ei ole. Kasvokkaisia tapaamisia voi myös korvata ja täydentää videotapaamisten muodossa Zoomin välityksellä. Kasvokkain tapaavissa ryhmissä sitoudutaan noudattamaan koronaohjeistusta ja oman alueen voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia.

Tapahtumat ja vertaistapaamiset löytyvät tapahtumakalenterista.

Koronaohjeistus Simpukan kasvokkain tapaaville vertaisryhmille 

PERIAATTEET

 • Vapaaehtoiset vertaistoimijat vetävät vertaisryhmiä ainoastaan omasta vapaasta tahdostaan, mitään painetta ryhmien vetämiseen korona-aikana ei ole.
 • Kukin osallistuja tekee oman päätöksensä osallistumisestaan kasvokkaiseen tapaamiseen.
 • Tapaamisiin on ennakkoilmoittautuminen. Jos tapaaminen joudutaan perumaan, ilmoitetaan siitä suoraan ilmoittautuneille sekä Simpukan tapahtumakalenterissa.
 • Vertaistoimija vastaa ohjeistusten antamisesta osallistujille etukäteen ja tapahtuman aikana
 • PERUSOHJE: ei tulla sairaana – hyvä käsihygienia – maskin käyttö voimassa olevan maskisuosituksen mukaisesti – toimitaan alueellisten suositusten ja rajoitusten mukaan esim. turvavälien mahdollistaminen. 

OHJEET OSALLISTUJILLE

 • Ilmoita vertaistoimijalle, jos joudut perumaan osallistumisen.
 • Ei osallistuta, jos yhdelläkään perheenjäsenellä on vähäisiäkään oireita.
 • Tapaamisessa käytetään maskia voimassa olevan alueellisen maskisuosituksen mukaisesti. Maskia suositellaan käytettäväksi aina julkisissa sisätiloissa, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai sairastettua koronavirustautia alle kuusi kuukautta aikaisemmin.
 • Hygienia: pese kädet hyvin heti tapaamispaikalle tullessasi ja ruokailujen ja wc-käyntien yhteydessä. Muista yskimishygienia!

TURVAVÄLIT

 • Tilaisuuksissa on pyrittävä siihen, että osallistujilla on mahdollista säilyttää turvavälit voimassa olevan suosituksen mukaisesti.
 • Tapahtuman maksimi osallistujamäärän voi tarkistaa oman alueen koronasuosituksista.
 • Lapsellisten lapsettomien ja Helminauha-ryhmien tapaamisissa leikki-ikäisten lasten osalta ei ole mahdollista eikä tarkoituksenmukaista pyrkiä turvavälin säilyttämiseen

HYGIENIA

TARJOILUT

Tarjoilut eivät ole ryhmissä välttämättömiä koronaepidemian aikana. Tarjoilut pidetään minimissä ja kannattaa suosia esim. yksittäispakattuja tuotteita.

 

Simpukan vertaistuesta voit tiedustella vertaistukikoordinaattori Anniina Valkoselta anniina (at) simpukka.info tai +358 40 5325 390