Sydämellinen kiitos Simpukka-viikkoon osallistumisesta!

Kiitos, että olit mukana Simpukka-viikossa. Pensaan oksia ja käsi, joka pitelee kukkaa.

Tahattomaan lapsettomuuteen ilmiönä ja kokemuksena keskittyvää Simpukka-viikkoa vietettiin 2.–8.5.2022. Viikko huipentui 7.5. vietettyyn Lapsettomien lauantaihin. Päivä muistutti siitä, että vanhemmuus ei ole itsestään selvää.

Vuoden 2022 Simpukka-viikon teemana oli mielen hyvinvointi. Tahaton lapsettomuus ja lapsettomuushoidot kuormittavat kehoa ja mieltä. Viikon aikana järjestettiin muun muassa verkkoluentoja, vertaistapaamisia, chateja ja mielen hyvinvointiin keskittyvä Lapsettomien lauantain verkkotapahtuma.

Auta kehittämään Simpukka-viikkoa

Lämmin kiitos osallistumisestasi Simpukka-viikkoon! Teimme yhdessä tahatonta lapsettomuutta näkyväksi kokemuksena ja ilmiönä.

Tahattomasta lapsettomuudesta kertovat somejulkaisut tavoittivat useita kymmeniä tuhansia somekäyttäjiä. Esimerkiksi En utele lapsitoiveesta -julkaisu tavoitti Simpukan Instagramissa yli 11 000 somekäyttäjää ja sai yli 2000 tykkäystä. Moni kertoi avoimesti ja rohkeasti omasta kokemuksestaan sekä osoitti tukensa tahatonta lapsettomuutta kohdanneille. Sydämellinen kiitos siitä!

Palautteesi avulla voimme kehittää Simpukka-viikkoa ja Lapsettomien lauantaita.

Katso verkkoluennon taltiointi

Simpukka tarjosi avoimia verkkoluentoja Simpukka-viikolla. Katso luennon taltiointi alla olevasta linkistä.

  • Psykologi ja psykoterapeutti Mirka Paavilainen luennoi aiheesta Kun elämä jatkuu ilman lapsia – lopulliseen lapsettomuuteen sopeutuminen. Tallenne on katsottavissa Simpukan YouTube-kanavalla 4.–18.5.2022: Kun elämä jatkuu ilman lapsia – lopulliseen lapsettomuuteen sopeutuminen.
  • Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, LT Katja Ahinko luennoi aiheesta Hedelmöityshoidot julkisella sektorilla. Tallenne on katsottavissa Simpukan YouTube-kanavalla 5.–19.5.2022: Hedelmöityshoidot julkisella sektorilla.
  • Tutkija Siru Lehto luennoin lapsettomuuden jälkeen äidiksi tulosta luennolla Lapsettomasta äidiksi – muilta kätketty ja armoton kamppailu. Tallenne on katsottavissa Simpukan YouTube-kanavalla 6.–20.5.2022: Muilta kätketty ja armoton kamppailu.

Simpukka-viikko 2023

Vuoden 2023 Simpukka-viikkoa vietetään 9.–14.5.2023. Lapsettomien lauantaita vietetään 13.5.2023.

Vuonna 2023 vietämme juhlavuotta: Simpukka-viikko täyttää 15 vuotta, Lapsettomien lauantai 30 vuotta ja Simpukka ry 35 vuotta. Juhlaviikon ohjelma julkistetaan huhtikuussa 2023.

Lisätiedot, mediayhteistyö ja yhteistyökyselyt hanna.parviainen@simpukka.info.

Liity Simpukan jäseneksi

Liittymällä Simpukan jäseneksi saat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän tahattoman lapsettomuuden asiatuntijalehti Simpukan kotiisi. Jäsenyytesi avulla tuet Simpukan tekemää työtä, jolla tuetaan tukea ja tietoa tahattomasta lapsettomuudesta. Lue lisää Simpukan jäsenyydestä täältä.

Lahjoita Simpukalle

Tekemällä Simpukalle lahjoituksen tuet Simpukan tekemää työtä. Varat käytetään muun muassa tahattomasti lapsettomien hyvinvoinnin edistämiseen psykososiaalisen tuen avulla sekä lapsettomuustietoisuuden edistämiseen. Lahjoita Simpukalle, lue lisää täältä.