Lapsettomuudesta kertovaan dokumenttiin etsitään tarinoita

naisoletettu istuu lattialla ja katsoo ikkunasta ulos apean näköisenä

Olisitko valmis jakamaan oman kokemuksesi lapsettomuudesta? Dokumenttiohjaaja Virva Kunttu etsii tarinoita kaikenikäisiltä ihmisiltä, jotka ovat jollain tavalla kokeneet tahattoman lapsettomuuden kriisin.

Tässä ohjaajan viesti:

Dokumentti keskitttyy tahattoman lapsettomuuden herättämiin moninaisiin tunteisiin. Olemme kiinnostuneet kaikenlaisista lapsettomuuden kokemuksista ja siitä, minkälaisia tunteita olet missäkin vaiheessa käynyt läpi. Voit halutessasi myös jakaa esimerkiksi otteita päiväkirjamerkinnöistä, jossa kuvailet tilanteita, joissa lapsettomuus on tuntunut erityisen pahalta. Etsimme myös henkilöitä, jotka kokivat lapsettomuuden kriisin ja jäivät lopullisesti lapsettomiksi, mutta löysivät elämäänsä uuden suunnan. Voit osallistua dokumenttiin joko anonyymisti niin, että tarinasi kerrotaan näyttelijän tai voice-overin avulla, tai voit kertoa tarinasi tai osan siitä itse.

Dokumentin tekijä Virva Kunttu on aiemmin ohjannut yhdessä Vuokko Kuntun kanssa muun muassa dokumentin Star Shaped Scar (https://areena.yle.fi/1-4355405), sekä fiktion Ikuisesti Moskova (https://areena.yle.fi/1-50179711).

Jos haluat osallistua dokumenttiin, vastaa oheisiin kysymyksiin ja lähetä ne sähköpostilla osoitteeseen virvatuli77@gmail.com. Vastauksista käyttäisimme joko koko tarinaa tai osia siitä. Laita mukaan yhteystietosi, jotta voimme esittää lisäkysymyksiä ja kertoa mitä osaa tarinasta haluaisimme käyttää.

1.Kerro itsestäsi, esimerkiksi ikä, ammatti, sukupuoli, oletko parisuhteessa ym.

2. Kerro miten lapsettomuus on vaikuttanut elämääsi, itsetuntoosi, ihmissuhteisiisi, jokapäiväiseen elämääsi ym?

3. Kauan olet kärsinyt lapsettomuudesta? Oletko käynyt lapsettomuushoidoissa?

4. Oletko kuullut ajattelemattomia kommentteja lapsettomuudestasi muilta ihmisiltä, millaisia ja missä tilanteissa?

5. Mikä lapsettomuudessa on pahinta?

5. Oletko kertonut lapsettomuudestasi avoimesti muille? Miksi/miksi et?

6. Milla tavalla selvisit lapsettomuuden aiheuttamasta kriisistä? Kuvaile nykyistä elämääsi.