Tule mukaan tekemään Simpukka-lehteä ja koulutuksiin!

Vapaaehtoiseksi Simpukka-lehden toimitukseen. Kuvassa mies ja kamera.

Simpukka-lehti on Simpukka ry:n neljä kertaa vuodessa ilmestyvä jäsenlehti. Tahattoman lapsettomuuden asiantuntijalehti käsittelee artikkeleissaan lapsettomuuteen liittyvää tietoa, tukea ja vaikuttamistyötä. Simpukka-lehteä toimittavat Simpukan henkilökunta, vapaaehtoinen toimitustiimi sekä tahattomaan lapsettomuuteen keskittyneet lääkärit, tutkijat ja muut asiantuntijat.

Tule mukaan toimitustiimiin tekemään lehteä! Etsimme vapaaehtoisia valokuvaamaan ja kuvittamaan juttuja sekä kirjoittamaan artikkeleita, kirja-arvosteluja ja kolumneja. Ota yhteyttä ja kerro, minkälainen lehtityöskentely kiinnostaa sinua!

Yhteydenotot viestintäsuunnittelija Hanna Parviaiselle, hanna(at)simpukka.info.

Simpukka-lehden koulutukset keväällä 2022

Tule mukaan Simpukka-lehden vapaaehtoisille ja vapaaehtoisuudesta kiinnostuneille järjestettäviin ilmaisiin koulutuksiin Zoomissa. Koulutuksiin osallistuminen ei sido osallistumaan lehden tekoon.

Tule kuulemaan Simpukka-lehden tekemisestä sekä saamaan uusia ideoita lehden vapaaehtoistyöhön. Koulutukseen sisältyy luento-osuus sekä yhteistä keskustelua.

Ilmoittautuneille lähetetään Zoom-linkki. Lisätietoja hanna(at)simpukka.info. Tervetuloa mukaan!

Lehtikirjoittaminen, ke 16.3.2022 klo 17.30–19

Oletko kiinnostunut lehtijuttujen, artikkelien ja kolumnien kirjoittamisesta? Miten eri juttutyypit eroavat toisistaan? Miten kirjoitetaan kiinnostava, innostava ja koskettava lehtijuttu? Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun etsii sopivaa haastateltavaa? Tule kuulemaan lehtikirjoittamisesta!

Ilmoittaudu tästä mukaan 13.3. mennessä.

TEksti: Lehtikirjoittaminen ke 16.3. klo 17.30. Kuvassa kamera. Simpukan logo.

Kielenhuoltovinkkejä, ke 13.4. klo 17.30–19

Yhdysmerkki vai ajatusviiva? Lyhenteiden ja sulkujen käyttö? Puhelinnumeroiden ja kellonaikojen merkintä? Lauseiden selkeys ja toimivuus? Koulutuksessa keskustellaan kielenhuoltoon liittyvistä asioista ja jaetaan vinkkejä. Tule mukaan oppimaan uutta, hiomaan opittua ja keskustelemaan sujuvan lehtitekstin kirjoittamisesta.

Ilmoittaudu tästä mukaan 10.4. mennessä.

Teksti Kielienhuoltovinkkejä ke 13.4. klo 17.30. Kuvassa kaksi kynää, pyyhekumi ja vanhoja papereita ja tekstejä. Simpukan logo.