Tyhjän sylin tilaisuudet lauantaina 7.5.2022

Hengellisiä Tyhjän sylin tilaisuuksia (messuja, hartauksia, rukoushetkiä) on järjestetty eri puolilla Suomea jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Tilaisuuksista löytävät lohtua niin tahattomasti lapsettomat, lapsensa menettäneet kuin muutkin tyhjää syliä surevat.

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry on koonnut tälle sivulle lapsettomien lauantaina 7.5.2022 järjestettäviä Tyhjän sylin tilaisuuksia. 

Huomaathan, että kaikki tilaisuudet eivät ole tulleet tietoomme. Jos et löydä tapahtumaa omalta paikkakunnaltasi, tarkista tiedot seurakuntasi verkkosivujen tapahtumakalenterista. Jos paikkakunnallasi ei järjestetä tilaisuutta ja haluaisit kuitenkin osallistua, kannustamme ottamaan yhteyttä omaan seurakuntaan ja ehdottamaan Tyhjän sylin tilaisuuden järjestämistä.

Jos olet järjestämässä Tyhjän sylin messua tai muuta tilaisuutta, ilmoita siitä vertaistukikoordinaattorille: viivi.selin@simpukka.info, niin lisäämme tapahtuman tiedot tänne.

 

Simpukka ry:n kokoamat tilaisuudet paikkakunnittain

 

Joensuu

Lapsettomien lauantain Tyhjän sylin messu
7.5.2022 klo 15 seurakuntakeskuksen isossa salissa

Hiljentymistä, rukousta ja musiikkia
monin eri tavoin tyhjän sylin surun kokeneille

Mukana Sanna Kauppinen ja Elina Vitri.

Messun jälkeen iltatee ja mahdollisuus keskusteluun. Lämpimästi tervetuloa.

 

Laukaa

Laukaan kirkossa järjestetään Tyhjän sylin messu lauantaina 7.5. klo 16.00

Tilaisuus myös striimataan.

 

Oulu

Tyhjän sylin hartaus
7.5. Klo 12.00

Oulujoen kirkko
Oulujoentie 69,
90650 Oulu
Mukana Ilkka Mäkinen, Maija Hyvönen, musiikki Miia Itkonen

 

Tampere 

Tampereen ev.lut. seurakunnat järjestävät Lielahden kirkossa Tyhjän sylin messun.

Tyhjän sylin messu: Lielahden kirkko, Ollinojankatu 2

Lapsettomien lauantaina 7.5.2022 klo 18.

Tyhjän sylin messu on suunnattu lapsettomille tai lapsensa menettäneille, kaikille, joita tyhjä syli koskettaa. Messun jälkeen iltakahvi/tee ja mahdollisuus keskusteluun.

Järjestäjänä Tampereen ev.lut. seurakunnat. Mukana: Tampereen NNKY:n Itu-työ raskauttaan vaikeassa tilanteessa jatkavia ja abortin läpikäyneitä, KÄPY Lapsikuolemaperheet ry sekä Simpukka ry.

 

Turku

Tyhjän sylin ilta: Turun Henrikinkirkko

Lapsettomien lauantaina 7.5.2022 klo 16 alkaen

Tyhjän sylin ilta on tapahtuma lapsensa menettäneille, lapsettomuudesta kärsiville, lasta kaipaaville ja kaikille, joita asia koskettaa. ❤️ Tapahtuma järjestetään lapsettomien lauantaina 7.5.
Yhteinen ilta tarjoaa toivon etsintää hiljaisuuden, musiikin, sanojen ja rukouksen äärellä. Hartauden jälkeen on mahdollisuus myös keskusteluun ja vertaistukeen.

Ilta järjestetään yhteistyössä Käpy Lapsikuolemaperheet ry tiedotus ja Lapsettomien yhdistys Simpukka ry kanssa. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

 

Valkeakoski

Lapsettomien lauantain aamukahvit
la 7.5. klo 10.00 – 12.00

Valkeakosken seurakuntatalo, Valkeakoskenkatu 27, PL 18 , 37601 Valkeakoski

Lapsettomien lauantain aamukahveilla ollaan syystä tai toisesta tyhjäksi jääneiden sylien äärellä. Klo 11 on Tyhjän sylin hartaus, jossa voit sytyttää muistokynttilän. Voit tulla mukaan koko ajaksi tai piipahtamaan. Kahvitarjoilu.

Tule tapaamaan kahvikupin äärelle toisia saman kokeneita, tule hiljentymään hetkeksi, tule sellaisena kuin olet.

Lapsettomien lauantaissa ovat mukana Pirkko-pappi ja Inka-diakoni.

Lapsettomien lauantaina rukoilemme kaikkien niiden puolesta, joiden syli on tyhjä. Lapsettomien lauantai muistuttaa tyhjistä syleistä ja siitä, että vanhemmuus ei ole koskaan itsestään selvää: kaikki naiset eivät ole äitejä eivätkä miehet isiä, kaikista ei tule mummoja tai pappoja.