Tyhjän sylin tilaisuudet Simpukka-viikolla

sumuinen kuva henkilöstä, joka istuu puiston penkillä. tekstilaatikossa tyhjän sylin tilaisuudet simpukka-viikolla

Tyhjän sylin tilaisuuksista löytävät lohtua niin tahattomasti lapsettomat, lapsensa menettäneet kuin muutkin tyhjää syliä surevat. Tänä Simpukka-viikolla seurakunnat järjestävät Tyhjän sylin tilaisuuksia seuraavasti:

Ke 5.5. klo 19 Tyhjän sylin messu Outokummun kirkossa

Sinulle, joka et ikinä saanut lasta.
Sinulle, joka sait keskenmenon.
Sinulle, joka menetit lapsesi liian aikaisin.
Sinulle, jonka syli jäi tyhjäksi.

 

8.5. LAPSETTOMIEN LAUANTAINA

Lohjan Pyhän Laurin kirkossa klo 15–17

Tyhjän sylin kirkkopolku Lapsettomien lauantaina

Tyhjän sylin polku on tarkoitettu niille, joita on kohdannut lapsettomuustai lapsen kuolema. Polun varrella on pysähtymispaikkoja.Niissä voi lukea runoja ja tekstejä, rukoilla ja saada siunauksen. Polulle lähdetään kirkon asehuoneestaja sitä kuljetaan yksitellen tai pienissä ryhmissä (kirkossa voi olla yhtä aikaa rajoitusten sallima määrä ihmisiä). Kirkossa on mahdollisuus keskuuteluuntyöntekijän kanssa suomeksi ja ruotsiksi.

 

Seinäjoella Törnävän kirkossa klo 18

Tyhjän sylin hartaus nojatuolikirkon tapaan

Hartaus lapsensa menettäneille tai lapsettomuudesta kärsiville. Hartauden liturgi ja juontaja johtava sairaalapastori Artturi Kivineva, keskustelijat Kati Mutikainen, Johanna Rantala js Outi Keinänen KÄPY ry:stä. Musiikista vastaavat Tarja Kultalahti ja Anne Mäki. Tilaisuus nähtävänä suorana Seinäjoen seurakunnan YouTube-kanavalla osoitteessa: bit.ly/seinajoensrk

 

Tyhjä syli verkossa

Savonlinnan seurakunta muistaa Lapsettomien lauantaina sekä tahattomasta lapsettomuudesta kärsiviä että lapsensa menettäneitä Tyhjän sylin hetkessä, joka julkaistaan videoituna seurakunnan Facebook-sivulla Facebook.com/savonlinnansrk sekä seurakunnan YouTube-kanavalla la 8.5. klo 18

Oulussa seurakunta julkaisee lapsettomien lauantaihin liittyvän videon. Se on katsottavissa Kirkko Oulussa YouTube-kanavalla 7. toukokuuta alkaen.

 

 

Tyhjän sylin muistopaikat

Lapsettomuussuru on usein piilossa itkettyä, eikä sen läpikäymiseen ole löytynyt oikealta tuntuvaa paikkaa tai tilaa. Muistopaikat tekevät surusta konkreettisemman: niille voi viedä kukkia, sytyttää kynttilän ja saada hetkeksi lohtua. Muistopaikat löytyvät TÄÄLTÄ.