Verkkoryhmä tahattomasti lapsettomille pareille toukokuussa

kaksi ihmistä lähekkäin. kuvan päällä teksti verkkoryhmä lapsettomuuskriisin kohdanneille pareille. yhdessä kokonainen - yhdessä vahvempi.

Simpukka järjestää yhdessä Turun kriisikeskuksen MIELItietty-hankeen kanssa suljetun ryhmän pareille, jotka ovat kohdanneet lapsettomuuskriisin. Ryhmä toteutetaan Tukinetissä ja videoyhteydellä. Ryhmään voivat hakea eri tilanteessa olevat parit, joilla on tahattoman lapsettomuuden kokemus. Ryhmään otetaan rajallinen määrä pareja ja kaikki ryhmästä kiinnostuneet haastatellaan ennen ryhmään valitsemista. Tällä varmistetaan, että ryhmäläiset voivat saada toisiltaan mahdollisimman hyvän vertaisuuden kokemuksen. Ryhmä on osallistujille maksuton!

RYHMÄN SISÄLLÖT: Ryhmässä annetaan tietoa ja keskustellaan kriisistä ja sen vaikutuksista ihmisiin, tunteista ja parisuhteen haasteista, kuten vuorovaikutuksesta. Ryhmä ei ole terapiaryhmä, vaan ammatillisesti ohjattu vertaisryhmä. Ryhmä sisältää Tukinetissaä sijaitsevan keskustelupalstan, johon ohjaajat tekevät alustuksia ja tehtäviä käsiteltävistä teemoista. Keskustelupalsta on auki ryhmän keston ajan. Ryhmän aikana järjestetään lisäksi 3 videotapaamista. Videotapaamisilla syvennetään teemoja, tehdään harjoituksia/tehtäviä oman kumppanin kanssa ja keskustellaan harjoituksista heränneistä ajatuksista ja tunteista (pienryhmissä).

AJANKOHTA: Videotapaamiset: 17.5, 24.5. ja 31.5. kello 17–18.30 ja Tukinet-ryhmätila: 17.5–31.5.

OSALLISTUMINEN: Osallistuminen ryhmään edellyttää läsnäoloa jokaisella videotapaamisella sekä kotitehtävien tekemistä tapaamisten välillä. Osallistuminen edellyttää lisäksi video- ja ääniyhteyden mahdollistavan laitteen sekä riittävän internetyhteyden. Videotapaamisten aikana on toivottavaa, että pari on rauhallisessa tilassa, jossa ei ole muita ihmisiä.

ILMOITTAUTUMINEN RYHMÄÄN: Ilmoittautumisaika on 5.4-5.5.2021. Täyttäkää molemmat oma hakulomake. Tarvitsette omat tunnukset Tukinettiin. Hakulomake tulee näkyviin, kun kirjaudut Tukinettiin. Lomakkeen täyttämisen jälkeen ryhmän ohjaaja ottaa teihin yhteyttä alkuhaastattelun sopimista varten. LINKKI TUKINETTIIN

 

Lisätietoa vertaisryhmästä voit tiedustella Simpukan vertaistukikoordinaattorilta:
Anniina Valkonen
anniina(at)simpukka.info
040 532 5390