Simpukan vertaistukea kesäkuussa 2022

Ananas ja sininen tausta.

Kesä saapuu hitaasti, mutta varmasti. Tuttuun tapaan Simpukalla on tarjolla monenlaista vertaistukea erilaisissa elämäntilanteissa oleville tahattomasti lapsettomille. Osa ryhmistä pitää kesällä taukoa ja palaa syksymmällä toimintaan entistä virkeämpänä.

Iloksemme toukokuun aikana on käynnistynyt uudelleen lapsitoive-ryhmiä Helsinkiin ja Turkuun. Tampereen lapsitoive-ryhmä käynnistyy uudelleen kesäkuussa.

Tulevat vertaistapaamiset, verkkoluennot ja koulutukset löydät Simpukan tapahtumakalenterista.

Anonyymisti vertaistukea löytyy chattien, Simpukan keskustelupalstalta sekä vertaisvälityksen kautta.

Haluatko vaihtaa ajatuksia muiden lapsettomuuden kokeneiden kanssa?

Haluatko olla mukana mahdollistamassa vertaisten kohtaamisia verkon välityksellä tai omalla paikkakunnallasi? Haemme eri elämäntilanteessa olevia vertaistoimijoita eri puolilta Suomea!  Verkkotapaamisissa taas mahdollistat vertaistukea paikkakunnasta riippumatta. Voit kokeilla toiminnan järjestämistä kertaluontoisesti tai sopia säännöllisistä tapaamisista -miten elämäntilanteeseesi parhaiten sopii. Vertaistoimintamme on vapaaehtoisten vetämää ja avointa kaikille, joilla on tahattoman lapsettomuuden kokemus. Millaisia kohtaamisia sinä haluaisit järjestää toisille lapsettomille? Jos kiinnostuksesi heräsi, ota yhteyttä Simpukan vertaistukikoordinaattoriin niin saat lisätietoa mitä vertaistoimijuus pitää sisällään.

Simpukan vertaistoiminta on avointa kaikille, joilla on tahattoman lapsettomuuden kokemus. Simpukan jäsenenä mahdollistat sen, että mahdollisimman monet saavat tarvitsemaansa vertaistukea ja tuet työtämme. Jäsenenä olet mukana edistämässä lapsettomien asemaa ja teet mahdolliseksi vaikuttamistyön. Simpukka-yhdistyksen jäseneksi pääset maksamalla jäsenmaksun Simpukan verkkokaupassa tai täyttämällä liittymislomakkeen.

 

Vertaisuutta yhteistyössä Simpukan kanssa: tulossa syksyllä 2022

 

Helmen hohdetta -vertaistukiviikonloppu lopullisesti lapsettomille Ristiinassa 23.-25.9.2022.

Vertaisviikonloppuun osallistuminen on maksullista. Se järjestetään yhteistyössä Simpukka ry:n kanssa. Mukana on Simpukan vapaaehtoinen vertaisohjaaja.

 

Luova vertaistukiryhmä Hopeisessa Lyhdyssä Tampereella elokuussa 2022.

Kurssiin osallistuminen on maksullista ja se järjestetään yhteistyössä Simpukka ry:n kanssa. Mukana on Simpukan vapaaehtoinen vertaisohjaaja.

 

3.12.2022
 • Itsellisten vertaischat Tukinetissä

  3.12.2022  10:00 - 11:30

  Itsellisten vertaischat Tukinetissä

  Tervetuloa keskustelemaan vertaisten kanssa itsellisten vertaischattiin lauantaina 3.12. klo 10.00 alkaen!

  Anonyymiin keskusteluun ovat tervetulleita itsellisesti lasta toivovat, itsellisesti lahjasoluhoidoissa olevat ja lahjasoluhoidoilla itsellisesti lapsia saaneet vanhemmat. Keskustelua ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset chat-ohjaajat. Chat-keskustelussa keskustellaan anonyymisti. 

  Avoimeen chat-ryhmään mahtuu 12 keskustelijaa kerrallaan, joten kannattaa tulla mukaan hyvissä ajoin.

  Jos olet uusi tukinetissä, niin luo itsellesi tili ja kirjautumalla sisään pääset mukaan keskusteluun. Tukinetin chattiin löydät täältä: https://tukinet.net/ryhmachatit/itsellisten-vertaischat-3-12-klo-10/

  Vertaischatit mahdollistavat vertaisten kanssa keskustelut kotisohvalta käsin, asuinpaikasta riippumatta. Tule siis rohkeasti mukaan keskustelemaan mielen päällä olevista asioista vertaisten kanssa!

  Katso lisää

 • Itsellisesti raskaana olevien synnytysvalmennus Zoomissa

  3.12.2022  11:30 - 15:00

  Tämä kertaluontoinen synnytykseen valmistava ryhmävalmennus on tarkoitettu itsellisesti lahjasoluilla raskaana oleville. 

  Valmennus pidetään etänä Zoomin välityksellä ja tapahtumaan voi osallistua paikkakunnasta riippumatta. Jokainen osallistuja vastaa ennen valmennusta pieneen kyselyyn sähköpostitse, jotta valmennus voidaan rakentaa mahdollisimman yksilöllisesti kaikkien tarpeet huomioiden. 

  Valmennuksessa käydään läpi mm. synnytykseen valmistautumista, synnytyksen fysiologiaa, synnytyksen kulkua kotona ja sairaalassa, lääkkeettömiä ja lääkkeellisiä kivunlievityskeinoja, mahdollisen tukihenkilön roolia synnytyksessä, imetystä, ensipäiviä vauvan kanssa sekä paljon muuta.

  Valmennuksen pitää Simpukan odottajien vertaisohjaaja Salli Moilanen, joka on koulutukseltaan kätilö.

  Ilmoittautumiset  sähköpostitse: helsinki.odottajat.simpukka@gmail.com

  Tietokoneella voit liittyä mukaan saamasi linkin ja salasanan avulla ja älypuhelimeen tarvitset ZOOM-apin, jonka avulla liittyminen onnistuu, kun sinulla on tapaamiseen linkki.  Ohjeet ZOOMin käyttöön löydät täältä: https://helminauha.info/ohje-video-ohjelmisto-zoomin-kayttoon/

  Lämpimästi tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja kyselemään!

  Katso lisää

4.12.2022
 • Tampereen itsellisten vertaisryhmä

  4.12.2022  15:00 - 17:00
  Kalevantie 7c, 33100 Tampere, Suomi

  Itsellisten tapaaminen Tampereella!
  Tervetuloa Tampereen itsellisten ryhmän tapaamiseen Simpukka-yhdistyksen toimistolle sunnuntaina 4.12. klo 15 - 17. 

   
  Itsellisten ryhmä
  Itsellisesti lasta toivoville, lahjasoluhoidoissa tai raskaana oleville ja itsellisesti lapsen saaneille. 

  Lisätiedot ja ilmoittautuminen tapaamiseen
  sähköpostilla
  tampere.itselliset.simpukka@
  gmail.com

  Katso lisää

5.12.2022
 • Oulun Helminauharyhmän vertaistapaaminen

  5.12.2022  17:00 - 19:00
  Maikkulan kappeli, Kangaskontiontie 9, 90240 Oulu, Suomi

  Katso lisää

 • Helminauha-vertaischat Tukinetissä

  5.12.2022  19:00 - 20:30

  Helminauha-vertaischat järjestetään Tukinetissä maanantaina 5.12. klo 19 alkaen! Chattiin ovat tervetulleita lahjasoluhoitoja harkitsevat, hoidoissa tai raskaana olevat ja lahjasoluhoidoilla lapsen saaneet.

   

  Keskusteluja ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset chat-vertaisohjaajat. Chat-keskusteluissa keskustellaan anonyymisti. Avoimeen chat-ryhmään mahtuu 12 keskustelijaa kerrallaan, joten kannattaa tulla mukaan hyvissä ajoin!

   

  Jos olet uusi tukinetissä, niin luo itsellesi tili ja kirjautumalla sisään pääset mukaan keskusteluun. Tukinetin chattiin löydät täältä. https://tukinet.net/ryhmachatit/helminauha-vertaischat-5-12-klo-19/

   

  Vertaischatit mahdollistavat vertaisten kanssa keskustelut kotisohvalta käsin, asuinpaikasta riippumatta. Tule siis rohkeasti mukaan keskustelemaan mielen päällä olevista asioista vertaisten kanssa!

  Katso lisää

7.12.2022
 • Helsingin Helminauha-ryhmän vertaistapaaminen

  7.12.2022  17:00 - 20:00

  Helsingin Helminauha-ryhmän vertaistapaaminen ke 7.12. klo 17 

  Tapaamisiin ovat tervetulleita lahjasoluilla lasta toivovat ja lahjasoluilla lapsen saaneet. Tapaamiseen voi tulla lapsen kanssa. Paikalla on koulutettu vertaisohjaaja ja keskustelut ryhmän kesken ovat luottamuksellisia.

   
  Tapaamisten paikkana toimii Leikkipuisto Mäkitorpan tila, osoite: Mäkitorpantie 42 00640 Helsinki.

  Tapaamisiin tulee ilmoittautua etukäteen sähköpostilla: helsinki.helminauha.simpukka@gmail.com 


  Tulethan paikalle vain terveenä!

  Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan vertaisten kesken!

  Katso lisää

 • VERKKOLUENTO: Lahjasolutaustasta lapselle puhuminen itsellisen vanhemman perheessä

  7.12.2022  18:00 - 19:00

  Tervetuloa verkkoluennolle!

  Lahjasolutaustasta lapselle puhuminen itsellisen vanhemman perheessä

  Keskiviikko 7.12. klo 18-19, Zoomissa

  Kokemuspuhujana verkkoluennolla on itsellinen vanhempi, joka kertoo miten on itse puhunut lapsensa kanssa hänen lahjasolutaustastaan. Helminauha-hankkeen työntekijät kertovat millaisia asioita on hyvä ottaa huomioon lahjasolutaustasta lapselle puhuttaessa ja miten vanhempi varmistaa, että lapsi saa kasvaa tietoon taustastaan.

  Luento on suunnattu itsellisille vanhemmille, jotka ovat lapsiperheellistyneet lahjasolujen avulla ja jotka pohtivat miten lapselle voisi puhua hänen lahjasolutaustastaan sekä lasta toivoville ja raskaana oleville itsellisille vanhemmille.

  Ilmoittaudu verkkoluennolle niin saat Zoom-linkin sähköpostiisi ennen luentoa: Ilmoittautumislomake Lahjasolutaustasta lapselle puhuminen itsellisen vanhemman perheessä -verkkoluennolle

  Voit esittää ilmoittautumislomakkeessa etukäteiskysymyksiä kokemuspuhujalle ja Helminauha-hankkeen työntekijöille. 

  Ohjeet zoomin käyttöön löydät tästä linkistä: OHJE ZOOMIN KÄYTTÖÖN

  Katso lisää

 • Lapsitoive-vertaischat Tukinetissä

  7.12.2022  18:30 - 20:00

  Tule keskustelemaan vertaisten kanssa Lapsitoive-vertaischattiin Tukinettiin keskiviikkona 7.12. klo 18.30 alkaen!

  Lapsitoive-vertaischattiin ovat tervetulleita henkilöt, joilla ei ole lasta ja jotka toivovat ensimmäistä lastaan. 

  Keskustelua ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset chat-ohjaajat. Chat-keskusteluissa keskustellaan anonyymisti. Avoimeen chat-ryhmään mahtuu 12 keskustelijaa kerrallaan, joten kannattaa tulla mukaan hyvissä ajoin!

  Jos olet uusi Tukinetissä, niin luo itsellesi tili ja kirjautumalla sisään pääset mukaan keskusteluun. Tukinetin chattiin löydät täältä: https://tukinet.net/ryhmachatit/lapsitoive-chat-7-12-klo-1830/ .

  Vertaischatit mahdollistavat vertaisten kanssa keskustelut kotisohvalta käsin, asuinpaikasta riippumatta. Tule siis rohkeasti mukaan keskustelemaan mielen päällä olevista asioista vertaisten kanssa!

  Katso lisää

8.12.2022
 • Simpukan odottajien valtakunnallinen vertaistapaaminen Zoomissa

  8.12.2022  17:30 - 19:00

  Ryhmään ovat tervetulleita kaikki tahatonta lapsettomuutta kokeneet tai itsellisesti lahjasoluilla raskautuneet raskaana olevat asuinpaikasta riippumatta.

  Ilmoittaudu tapaamiseen ja pyydä linkki Zoomiin ryhmän vertaisohjaajalta ryhmänsähköpostiosoite: helsinki.odottajat.simpukka@gmail.com

  Videotapaamisessa voit jutella muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa helposti kotisohvalta Zoom.us ohjelman välityksellä. Tapaamisessa ollaan aikuisten kesken omalla nimellä ja kasvoilla, varaa tapaamista varten rauhallinen tila ja kuulokkeet.

  Tietokoneella voit liittyä mukaan saamasi linkin ja salasanan avulla ja älypuhelimeen tarvitset ZOOM-apin, jonka avulla liittyminen onnistuu, kun sinulla on tapaamiseen linkki.  Ohjeet ZOOMin käyttöön löydät täältä: https://helminauha.info/ohje-video-ohjelmisto-zoomin-kayttoon/

  Ota mukava asento kotona ja lähde rohkeasti mukaan virtuaaliseen vertaistapaamiseen keskustelemaan samassa elämäntilanteessa olevien kanssa, antamaan ja saamaan vertaistukea!

  Olet lämpimästi tervetullut aktiiviseksi keskustelijaksi tai kuuntelijaksi.

  Katso lisää

10.12.2022
 • Simpukka-yhdistyksen syyskokous

  10.12.2022  13:00 - 14:00
  Kalevantie 7 C, Tampere

  TERVETULOA YHDISTYKSEN SYYSKOKOUKSEEN LAUANTAINA 10.12.2022

  Kokous järjestetään pääasiallisesti Simpukan toimistolla (Kalevantie 7 C, Tampere), mutta siihen voi osallistua myös Zoomissa.

  Kahvitarjoilu paikalle tulijoille klo 12.30 alkaen. Kokoukseen voi liittyä Zoomissa myös klo 12.30 alkaen. Kokous alkaa klo 13.00.

  Osallistumislinkki: https://us02web.zoom.us/j/6435306521?pwd=bVY1K2VuUkhnVGxlWlJNMW9qdHB0dz09

  Mikäli ohjelma kysyy tapahtuman tunnusta (ID), se on:  643 530 6521
  Mikäli ohjelma kysyy salasanaa (Passcode), se on: 388134

  Syyskokouksessa käsiteltävät asiat:

  1. Kokouksen avaus.

  2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksipöytäkirjantarkastajaa ja ääntenlaskijaa.

  3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
  4. Valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.

  5. Hyväksytään toimintasuunnitelma vuodelle 2023.
  6. Hyväksytään talousarvio vuodelle 2023.

  7. Määrätään yhdistyksen jäsenmaksujen suuruus vuodelle2023.
  8. Valitaan toiminnantarkastaja tai tilintarkastaja ja varahenkilö.

  9. Käsitellään muut kokoukselle esitetyt asiat.

  10. Kokouksen päättäminen.

  Katso lisää

11.12.2022
 • Jyväskylän itsellisten vertaisryhmä

  11.12.2022  12:00 - 14:00
  Mäki-Matin perhepuisto ylätalo, Oikokatu 7, 40700 Jyväskylä, Suomi

  Tervetuloa Jyväskylän itsellisten ryhmän tapaamiseen Mäki-Matin perhepuiston ylätalolle sunnuntaina 11.12.2022 klo 12-14
   
  Jyväskylän Itsellisten vanhempien vertaisryhmä
  Tule tapaamaan muita itsellisesti lahjasoluilla lapsia saaneita vanhempia. 

  Katso lisää

13.12.2022
 • Itsellisten vertaischat Tukinetissä

  13.12.2022  18:00 - 19:30
  Itsellisten vertaischat Tukinetissä

  Tervetuloa keskustelemaan vertaisten kanssa itsellisten vertaischattiin tiistaina 13.12. klo 18-19.30.

  Anonyymiin keskusteluun ovat tervetulleita itsellisesti lasta toivovat, itsellisesti lahjasoluhoidoissa olevat ja lahjasoluhoidoilla itsellisesti lapsia saaneet vanhemmat. Keskustelua ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset chat-ohjaajat. Chat-keskustelussa keskustellaan anonyymisti. 

  Avoimeen chat-ryhmään mahtuu 12 keskustelijaa kerrallaan, joten kannattaa tulla mukaan hyvissä ajoin.

  Jos olet uusi tukinetissä, niin luo itsellesi tili ja kirjautumalla sisään pääset mukaan keskusteluun. Tukinetin chattiin löydät täältä:https://tukinet.net/ryhmachatit/itsellisten-vertaischat-13-12-klo-18-19-30/

  Vertaischatit mahdollistavat vertaisten kanssa keskustelut kotisohvalta käsin, asuinpaikasta riippumatta. Tule siis rohkeasti mukaan keskustelemaan mielen päällä olevista asioista vertaisten kanssa!

  Katso lisää

14.12.2022
 • Lapselliset lapsettomat: Tukea pikkulapsiarkeen vertaisryhmän tapaaminen Zoomissa

  14.12.2022  16:30 - 18:00

  Ryhmään ovat tervetulleita kaikki lapsettomuutta kohdanneet, jotka ovat saaneet lapsen. Ryhmä tapaa Zoomissa, joten osallistua voi miltä paikkakunnalta tahansa.

  Ryhmässä keskustellaan vauva-ja taaperoarkeen sekä vanhemmuuteen liittyvistä asioista samassa elämäntilanteessa olevien vanhempien kanssa.

  Ilmoittaudu tapaamiseen ja pyydä linkki Zoomiin ryhmän vertaisohjaajalta ryhmänsähköpostiosoite: helsinki.lapselliset.simpukka@gmail.com 

  Videotapaamisessa voit jutella muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa helposti kotisohvalta Zoom.us ohjelman välityksellä. Tapaamisessa saa olla lapset mukana, jos itse näin haluaa.

  Tietokoneella voit liittyä mukaan saamasi linkin ja salasanan avulla ja älypuhelimeen tarvitset ZOOM-apin, jonka avulla liittyminen onnistuu, kun sinulla on tapaamiseen linkki.  Ohjeet ZOOMin käyttöön löydät täältä: https://helminauha.info/ohje-video-ohjelmisto-zoomin-kayttoon/

  Ota mukava asento kotona ja lähde rohkeasti mukaan virtuaaliseen vertaistapaamiseen keskustelemaan samassa elämäntilanteessa olevien kanssa, antamaan ja saamaan vertaistukea!

  Olet lämpimästi tervetullut aktiiviseksi keskustelijaksi tai kuuntelijaksi.

  Katso lisää

15.12.2022
 • Espoo Helminauharyhmä tapaaminen

  15.12.2022  18:00 - 20:00
  Kauppamäki 1, 02780 Espoo, Suomi

  Vertaistukea Espoossa lahjasoluilla lasta toivoville sekä lahjasoluilla lapsen saaneille. Myös lapset ovat tervetulleita.

  Tapaamiseen ilmottaudutaan laittamalla sähköpostia osoitteeseen espoo.helminauha.simpukka@gmail.com

  Lämpimästi tervetuloa!

  Katso lisää

16.12.2022
 • Turun itsellisten naisten lapsitoiveryhmän pikkujoulu

  16.12.2022  18:00 - 20:00
  Anniskelukahvila Tiirikkala, Linnankatu 3, 20100 Turku, Suomi

  Turun itsellisten naisten lapsitoiveryhmän pikkujoulu alkaa keskiviikkona 16.11.2022 klo 18. Pikkujouluun ovat tervetulleita itsellisesti lahjasoluilla ensimmäistä lasta toivovat sekä raskaana olevat. Paikalla on koulutettu vertaistoimija ja keskustelut ryhmän kesken ovat luottamuksellisia. Tapaamisten paikkana toimii Tiirikkala, os. Linnankatu 3, 20100 Turku. Pikkujoulukauden vuoksi tapaamista varten on varattu tavallinen pöytä. Ilmoittaudu tapaamiseen viimeistään 10.12. vertaistoimijalle: turku.itselliset.simpukka@gmail.com

  Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan vertaisten kesken!

  Katso lisää