Elämäntilannelapsettomat

Jaettu suru ei ole yksinäisen suru


Tahatonta lapsettomuutta pidetään usein fysiologisena ongelmana. Entä, kun sopivaa elämänkumppania ei ole vielä löytynyt tai jos oma seksuaalinen suuntautuminen tuo mukanaan tahattoman lapsettomuuden? Entä, jos omat ja puolison toiveet lapsien suhteen eivät kohtaa?

Lapsettomuuden syy voi esimerkiksi olla myös jokin raskauden tai adoption estävä sairaus tai sen hoito. On olemassa lukuisia eri syitä, joista johtuen lasta kaipaava jää lapsettomaksi elämäntilanteensa johdosta.

Kun lasta toivova ei sovi stereotypioiden määrittämään viitekehykseen, voi ympäristö tietämättömyyden varjolla kohdella armottomasti. Keskustelu vertaisten kanssa antaa näkökulmia ja voimia uusien mahdollisuuksien löytämiseen ja ympäristön paineiden kohtaamiseen.

Itsellisesti hoidoissa oleva tai hoitoja suunnitteleva löytää vertaistukea Helminauha-verkostosta.

Yksin elävä, jonka kohdalla hedelmöityshoidot tai esimerkiksi adoptio eivät ole enää ajankohtaisia, löytää vertaistukea SYKE-verkostosta (Simpukan yksin ja kaksin elävät) tai voit aloittaa keskustelun anonyymisti Simpukan Foorumilla. SYKE-vertaistukiryhmiä kokoontuu tällä hetkellä Tampereella (tampere.syke(at)simpukka.info) ja Turussa (turku.syke(at)simpukka.info).

Voit myös etsiä vertaistukea Vertaisvälityksestä.