Inseminaatio 2019

Merkitty: 

Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Tiitiainen 1 viikko, 2 päivää sitten.

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Asc
 • Julkaisija
  Viestit
 • #31240

  Nimetön

  Heippa!

  Näyttäisi, että tälle aiheelle ei ole omaa ketjua, niin ajattelin kokeilla, että olisiko täällä muita, joilla on inseminaatio tiedossa tälle vuodelle. Meillä luonnollista yritystä takana 1,5 vuotta. Aluksi oltiin selittämättömästi hedelmättömiä, mutta nyt on käynyt ilmi, että miehelläni on alentunut siittiömäärä, joka johtuu kivesten suonikohjuista. Alentuneeseen siittiämäärään ei jostain syystä puututtu vasta kuin Naistenklinikalla, vaikka mainintaa siitä olikin.. Lisäksi 36 vuoden ikäni ei varmastikaan ole etu tässä asiassa.
  Meillä alkaa ensimmäinen inseminaatio tässä kuussa. Minulle tehdään munarakkulan kypsytyshoito (ovulaation induktio) hormonipistoksin ja perjantaina käyn Naistenklinikalla opettelemassa, miten pistokset laitetaan itse (olen ymmärtänyt, että pistokset aloitetaan kp5, joka sattuu lauantaille). Seuraava käynti on sitten kp10, jolloin tehdään ultraäänitutkimus ja tarkistetaan munasarjat kehittyvän munarakkulan varmistamiseksi (niitä voi kehittyä myös liikaa, jolloin hoito keskeytetään). Mies tulee mukaan ultrauskerralla (ei pääse aikaisemmin), kun hänen pitää allekirjoittaa jokin paperi, jolla hyväksyy sukusolujensa käsittelyn. Tätä ei voinut tehdä ”etänä”, vaan on pakko käydä paikan päällä. Itse ovulaatio tulee osumaan heti pääsiäisen jälkeisille päiville (toivottavasti ei pääsiäisenä). Mieheni sperma pestään ja siitä valikoidaan parhaimmat, jotka sitten siirretään kohtuun mahdollisimman lähellä ovulaatiota.

  Kovin suuria odotuksia inseminaation osalta ei ole ja olisimme toivoneetkin pääsevämme suoraan IVF:ään. Näitä inseminaatioita tehdään luultavasti 3 mikäli siittiöitä saadaan tällä ekalla yrityksellä tarpeeksi. Jos ei, niin päästään ekan yrityksen jälkeen suoraan IVF-jonoon, joka lääkärin mukaan on tällä hetkellä n. 3kk Naistenklinikalla. Ja, jos hyvä tuuri käy, niin ei tarvitse mennä IVF:ään ollenkaan, mutta tuota ei uskalla toivoa tämän enempää, jotta ei putoa liian korkealta, jos putoaa.

  Yksi syy, miksi näitä foorumeita olen käynyt läpi, on tieto. Googlettamalla saa todella vähän/vaikeasti tietoa hoitojen yksityiskohdista/ajoituksista. Yritänkin kirjoitella tänne omasta kokemuksestani mahdollisimman selkeästi heitä varten, jotka ovat laillani tietoa etsimässä vertaistuen lisäksi 🙂

  Tervetuloa muut mukaan!

 • #31272

  Anselmiina
  Osallistuja

  Moi Tiitiäinen,

  Tervetuloa foorumille! 🙂 Mulla on mieheni kanssa takana kaksi inseminaatiota, joista ei tärpännyt. Nyt on ensimmäisen IVF:n/ICSI:n lääkehoito käynnissä ja punktio loppukuusta. Kysele vaan, jos tulee mieleen jotakin kysyttävää inseminaatioista 🙂 Toimenpiteenä sitä ei kannata jännittää…minulla ei ainakaan kumpikaan sattunut. Ja vaikka vähän nipistäisi niin on todella nopea toimenpide.

  • #31284

   Nimetön

   Kiitos Anselmiina 🙂

   Isot tsempit teille tälle kuulle!!

   • #31316

    Anselmiina
    Osallistuja

    Kiitos, sitä tarvitaan 🙂 Sulle myös!

 • #31336

  Tiitiainen
  Osallistuja

  Noh, tuli sitten sekoiltua ihan kunnolla kirjautumisten kanssa. Minä siis olen tuo tuntematon käyttäjä, joka tämän aiheen aloitti..

  Tänään kävin opettelemassa pistämistä Naistenklinikalla. Vanhempi naishoitaja oli oikein iloinen ja ystävällinen. Kotiin viemisiksi sain kirjalliset ohjeet, astian käytetyille neuloille ja spermanäytepurkin, jonka kanssa mies voi sitten mennä suoraan näytteenottohuoneeseen inseminaatiopäivän aamuna tai suorittaa purkittamisen kotona ja viedä spermalaboratorioon tunnin sisällä purkituksesta. Näyte pitää antaa/toimittaa klo 7:30-8:30 välillä.

  Hoitaja näytti minulle ensin videon ja sitten harjoittelimme ihoa muistuttavaa läpyskää vasten pistämistä kahdella eri kynällä. Toinen oli Gonal-f (ovulaation induktioon) ja toinen Ovitrelle (munasolun irroitukseen). Olisin saanut kokeilla myös pistämistä ihan omaan ihoon, mutta en katsonut sitä omalla kohdallani tarpeelliseksi, kun minulla ei mitään erityistä neulakammoa ole. Huomenna pitäisi elämäni eka piikitys tehdä itse itseeni!

  Gonal-f -piikkiä laitan viiden päivän ajan. Ensi viikolla kierron 10. päivä tarkistetaan veren estradioli-taso, joka on huipussaan ennen ovulaatiota. Verkikokeen jälkeen ultrataan munasarjat ja tarkistetaan munarakkulatilanne. Verikokeen ja ultran perusteella lääkäri pystyy kertomaan mille päivälle inseminaatio tulee ja milloin munasolun irroituspiikki tulee pistää. Meidän kohdalla on mahdollista, että ovulaatio osuu pääsiäiseen, jolloin inseminaatiota ei voida tehdä. Tässä tapauksessa lääkäri kertoo meille otollisimmat hetket saattaa siittiöt itse kohtuun. Inseminaatiota ei myöskään tehdä ja yhdynnät ovat viikon ajan kiellettyjä mikäli munarakkuloita on kypsynyt liikaa (monisikiöraskaskausriski).