IVF/ICSI/PAS syksy/talvi 18/19 VOL.2 ☺

Tämä aihe sisältää 70 vastaukset, 21 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Dellu 9 tuntia, 47 minuuttia sitten.

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Asc
 • Julkaisija
  Viestit
 • #24707

  Ruusunen
  Osallistuja

  Uusi ketju jälleen kun sellaista toivottiin ☺

  Olen lueskellut teidän juttuja täällä taustalla, paljon on tullut uusia ja muutoksia,muutama plussakin ja hyvä niin 👍
  Meillä alkaa tänään ekat pistot.Vähä jännittää mutta eiköhän se ihan hyvin mee.
  Työhön keskittyminen on haastavaa,mieli pyörii vaan oman kehon kuulostelussa.

  Tsemppiä kaikille omiin vaiheisiin 👍

 • #24710

  Myyy
  Osallistuja

  Kiitos Ruusunen uuden ketjun perustamisesta. Ja ihania onnistumisia oli viime ketjun lopulle tullut.

  Itse makoilen juuri punktion jälkeisissä pöllyissä klinikalla. Kai ihan hyvin meni. ICSIstä puhuivat, kun saldo jäi niin pieneksi. Huominen puhelu jännittää ehkä nyt eniten. Aiemmin olen aina saanut niin huonoja uutisia, mutta pakkohan se on taas kohdata. Nyt pidän peukkuja, että niistä kerätyistä alkioista olisi muutama kypsä ja hedelmöittyisi. Päivä kerrallaan.

 • #24714

  mnää
  Osallistuja

  Kiitos, Ruusunen, tsemppiä pistoihin ja tsemppiä paljon myös Myyy ja kaikki muutkin!❤ Tänään haettiin kyytiin kuulemma tosi hyvä blasto, täytyy vaan toivoa parasta kiinnittymisen suhteen.

  Sain kuin sainkin ovitrellen tukipistokseksi. Onko kellään ollut sama a(mulla ennen vain irrotuspiikkinä)? Sitä täytyy pistää tänään ja kahden päivän välein yhteensä 3 kertaa (6 naksautusta per kerta).

  Toinen kysymys: Ootteko juonu punaviiniä hiukan iltaisin raskaustestiin asti..? 🍷 Haluisin ottaa nyt kaikki keinot käyttöön ja tiedän tietty lääkärin kannan.. Onko kokemuksia? ☺

 • #24720

  emiliaz
  Osallistuja

  Kiitos Ruusunen uuden ketjun perustamisesta! Ja tsemppiä hoitoihin.

  Myylle toipumista punktiosta. Toivotaan, että hyvien solujen saalis on hyvä! Mnäälle paljon voimia piinailuun. Ne päivät ja viikot kuluu niiiiin hitaasti!

  Mä sain tänään verikokeen tulokset. Hcg arvot näytti hyvältä ja oon kuulemma vahvasti raskaana. Ei kyllä vielä mitenkään päin voi käsittää tätä! 😍 Nyt jännäillään seuraavia vaiheita ja toivotaan, ettei mene alkuviikoilla kesken. Jotenkin tuntuu, että piina jatkuu edelleenkin..

  Pakko vielä sanoa, että tämä palsta on ollut tosi tärkeä. Kiitos kaikille teille, kun olette jakaneet kokemuksia ja vinkkejä! Toivon niin paljon plussia teille kaikille ❤️

  • #24735

   Myyy
   Osallistuja

   Ihania uutisia Emiliaz ❤️

 • #24722

  Hei!
  Ilmoittaudun uutena tänne palstalle. Meillä on myös muutaman vuoden lapsettomuus taustalla. Nyt menossa ensimmäinen IVF-hoito. Inseminaatiot eivät tuottaneet tulosta. Selittämätön lapsettomuus eli käytännössä vikaa ei löydetty. IVF-punktiossa punktoitiin 19 munasolua, joista vain 3 oli seuraavana päivänä hedelmöittynyt. Tulevana perjantaina siirto, toivottavasti. Hienoa löytää samankaltaisessa tilanteessa olevia, ehkä löytää uskoa, että tästä vielä vauva saadaan aikaiseksi.

 • #24725

  mnää
  Osallistuja

  Ooh, hienoa Emiliaz! ❤️ Maistelitko punkkua ennen positiivista testiä? En millään meinaa uskaltaa, mut jos siitä kuitenkin ois apua..? 🤔 Meinasin tulla muuten hulluks ton ovitrellen kanssa, kun sitä piti pistää vain 1/3 vaikka lääkkeen ohjeen mukaan pistettävä kaikki kerralla.. Ja aika hämäävä, kun kyseistä lääkettä käytetään ohjeen mukaan vain munisten kasvatteluun ja irrotukseen.. 🙄 Mut nyt kaikki sormet ja varpaat pystyyn, eihän tässä muu auta.. 💕 Kiitos tsempistä, Emiliaz!

  Tervetuloa Haikaran etsijälle. ☺️

 • #24740

  Sabrina
  Osallistuja

  Tervetuloa haikaraa etsimässä!
  Mä fiilistelen ja seurailen teitä täällä taustalla, reilu parin viikon päästä alkaa pistot, uutena lääkkeenä gonal f, aikaisemmin ollu menopur.
  Onko muilla kokemusta näistä kahdesta lääkkeestä, että olisi vaihdettu jompikumpi toiseen? 🙂

 • #24745

  emiliaz
  Osallistuja

  Kiitos kaikille! Täällä on nyt kaikki sormet ja varpaat ristissä, että kaikki jatkuu hyvin. Päivä kerrallaan vaan nyt eteenpäin kohti ultraa.

  Mä join viimeiset alkoholiannokset silloin kun oli pistokset meneillään eli piinapäivinä en enää ottanut mitään, punkkua tai muutakaan. Itseasiassa en edes ole kuullut aiemmin, että punkusta voisi olla jotain tollaista iloa.

  Mulla oli lääkeenä Fostimon. Onko teillä kokemuksia siitä? Täällä palstalla on puhuttu paljon just noista Gonalista ja Menopurista, mutta en ole törmännyt Fostimoniin kenelläkään.

  • Tätä vastausta muokkasi 1 viikko, 5 päivää sitten  emiliaz.
  • #24761

   mnää
   Osallistuja

   Heip, no mulla oli ennen kaks kertaa menopur ja nyt kolmannella kerralla gonal f. Molemmat toimi aika samoin tuloksin, menossa tuli muistaakseni hiukan vähemmän muniksia mut laadun yms. suhteen sama lopputulos hedelmöityksen ja jakaantuminen jälkeen. Vikassa punktiossa tuli järkyttävän huono olo. Irrotuksessa ollu ovitrelle ja nyt sit myös tukena. Tukena nyt myös luget, viimeksi oli lutinus ja ennen luget. PP 1 menossa, ei tuntemuksia.. 💕

   • #24768

    Sabrina
    Osallistuja

    Kiitos kokemuksen jakamisesta.
    Isot tsempit sulle piinailuun 💜

 • #24748

  Ruusunen
  Osallistuja

  Onnea emiliaz 💙 toivotaan että kyydissä pysyy ja voit rueta nauttimaan raskaudesta!

  Perästä tullaan piinailijoiden sekaan…tai eipä täs voi vielä sinne asti etes ajatella.tosiaan päivä kerrallaan!

  Olen kuullut myös tuttavalta joka aikoinaan oli hoidoissa että punaviini auttaisi suotuisasti verenkiertoon ja näin ollen auttaisi kiinnittymisessä…en tiiä sit, ehkä se auttaa enemmän rentoutumaan 🙂 puhutaan siis puolesta lasista/yhdestä lasista..

  Itse en punkusta edes pidä,saan siitä migreenin joten se siitä 🙂

  Hyvää alkavaa viikonloppua kaikille!

  • #24750

   Kiitos!
   Onnea Emiliaz! En tiedä taustoitasi, mutta ihanaa, että tärppäsi viimein. Helpompi iloita toisen raskaudesta, kun tietää, että toinenkin on joutunut käymään pitkän tien ennen onnistumista. Välillä tuntuu niin järjettömän epäreilulta, kun toiset tulevat heti raskaaksi ilman minkäänlaista vaivaa.

   Meillä olisi huomenna edessä ensimmäisen IVF:n tuoresiirto. Maanantaina oli siis keräily ja olen nyt koko viikon pelännyt soittoa, että siellä ei ole mitään siirrettävää. Ei kuitenkaan ole kuulunut mitään, joten jospa pääsisi ainakin sitten piinailemaan, että suostuisiko kiinnittymään. Täytyy huomenna muutenkin kysellä, että osaavatko sanoa missä vika, kun 19 kerätystä munasolusta vain 3 hedelmöittyi (tai oikeasti 21 kerättiin, mutta 19 piti olla hyviä).

   Onko kenelläkään tehty IVF ja siirretty kaksi alkiota samaan aikaan? Meidän lääkäri ei suositellut, kun sanoi, että jos toinen ei tartukaan kiinni, että voi viedä toisen mukana…

 • #24775

  yöutu
  Osallistuja

  Sabrina, mulla ollu molempia lääkkeitä (gonal tai bemfola, sama aine), ja tällä pelkällä fsh:lla tullu paremmat tulokset. Menopurilla tullu ne laadullisesti surkeimmat satsit.

  Haikaraa etsimässä, mulle siirrettiin aikoinaan julkisella aina 2 kerralla ja yksityiselläkin kerran, ja ne oli suurin piirtein saman laatusia. Nykykäsityksen mukaan kai tosiaan ei ainakaan kovin eri laatusia kannata siirtää yhtaikaa, kun jos kohtu hylkii heikompaa, ei se mahdollisesti elinkelponenkaan voi kiinnittyä.

 • #24779

  Felia
  Osallistuja

  Plussanneille lämpimät onnittelut!

  Meillä ollaan elelty hiljaiseloa ja mietitty, missä jatketaan hoitoja (raha-asioiden takia). Omalla klinikalla kuitenkin jatketaan ja nyt on kolmas IVF aluillaan. Maanantaina aloitin Gonal F -pistokset, nyt alkaa jarru ja ensi viikolla sitten punktio. Viitisentoista palluraa näytti tänään kasvavan. Lisäjännitystä tuo se, että lääkärin alustava ehdotus punktiopäiväksi sattuu olemaan päivä, jona mulla olisi tosi tärkeä meno toisella paikkakunnalla. No, sanoin lääkärille, että tämä hoito on ykkösasia. Toivon kuitenkin, että punktio voisi olla yhtä päivää myöhemmin.

  Mnää, mä joskus otin pikkaisen punkkua. Epäilen, että jos sillä jotain vaikutusta on, niin korkeintaan rentouttavaa. Joku taisi joskus sanoa, että niin pieni määrä vilkastuttaa vain pintaverenkiertoa ja että aikamoiset kännit pitäis vetää, että siitä vaikutusta mihinkään syvemmälle olis (ja se ei sitten taas ehkä muista syistä kannata :P).

  • #24781

   Mulla on lääkkeinä ollut tässä ensimmäisessä IVF:ssä Fyremadel, Elonva, Gonapeptyl + Ovitrelle. Tänään tehtiin siirto ja lääkäri oli luottavaisempi kuin me itse, mutta ei auta kuin toivoa parasta. Sunnuntaina vielä lisäksi Gonapepty ja suun kautta otan Terolutia raskaustestiin saakka (aloitin jo punktion jälkeen). Raskaustesti pitäisi tehdä 21.11., mutta voi olla, että teen jo vähän aiemmin, kun en malta odottaa.

   Me ollaan myös yksityisellä ja kauhistuttaa rahamäärä, mikä tähän menee. Ei ole kovin moniin hoitoihin varaa. Yksityinen on tällä hetkellä oikeestaan ainoa vaihtoehto, kun me joudutaan viikolla olemaan paljon eri kaupungeissa..

   Jostain luin tässä hiljan, muistaakseni lääkärilehden artikkeli, missä ei suositeltu edes pientä määrää alkoholia raskauden alussa. En usko sen lisäävän verenkiertoa enempää kuin vaikka liikunnan ja mieluummin ehkä itse valitsisin jälkimmäisen.

 • #24787

  annie
  Osallistuja

  Heippa kaikki! emiliaz ihania uutisia, paljon onnea! Toivotaan että kaikki menee hyvin jatkossakin 🙂 Ja tsemppiä kaikille muillekin joilla on hoidot kesken <3
  Mulla on maanantaina punktio. Hullua, miten nopeasti aika on mennyt! Jännittää ihan kauheesti ja purskahdin aamulla Naistenklinikalla jopa itkuun… Löydettiin vain 4 munasolua (munarakkulaa, mikskä niitä nyt kutsutaan). Mulla on siis syöpähoitojen takia huono tilanne, mutta viimeksi ultrassa näkyi ”jopa” 8. Harmittaa, että Gonal-Fn kanssa lähti vain 4 kasvamaan. Lääkärikin sanoi että odotti parempaa tulosta, mutta ”ei tämäkään huono ole.” Mun ikä (25v) lisää kuulemma onnistumisen mahdollisuutta (en muista miksi, jotain lääkäri taisi munasolujen laadusta puhua) ja yksikin hyvä riittää. Mieskin uskoo siihen, että kaikki onnistuu. Musta vaan tuntuu siltä että peli on menetetty.
  Mietin mm. Haikaraa etsimässä tilannetta, jossa 19 munasolusta hedelmöittyi 3 ja sitten tulee mieleen mun säälittävä saalis. En nyt tiedä mitä tässä käy.

 • #24804

  Lohtu
  Osallistuja

  Yleensä vain lueskelen keskusteluja ilman osallistumista. Nyt on jo yli 3 vuoden jälkeen epätoivoinen ja lannistunut olo lapsettomuuden suhteen. Täällä varmaan moni muukin on aiemmin ajatellut, ettei lapsettomuus kosketa itseä ja lapsensaanti on itsestään selvyys. Nyt synkkinä hetkinä miettii, ettei tule ikinä kokemaan biologista äitiyttä. Kärsimme selittämätöntä lapsettomuutta.

  Meidän hoidot siirrettiin 150km päähän yliopistolliseen sairaalaan. Tämä tietää entistä enemmän järjestelyjä ja rahan menoa. Minua harmitti kertoa lapsettomuudesta johtajalle, ja harmittaa jättää kysymysmerkkejä jatkossa työkavereille palkattomista siirtopäivistä. Tämän viikon punkteeraus ja sairasloma herätti kysymyksiä, mutten halua jakaa heidän kanssaan näin henkilökohtaista asiaa.

  Kuitenkin Hoitojen siirtyminen on toivottavasti hyvä juttu. Mulle on tehty punktio 2krt aiemmassa sairaalassa, joka on ollut järkyttävän kivulias molemmilla kerroilla ja jälkeisinä päivinä tuntunut, että sisuskalut tippuu ulos, jos ei kulje kaksinkerroin.
  1. Kerralla saatiin 10munasolua, joista 6hedelmöittyi ja lopulta vain 3siirrettiin.
  2. Kerralla 8 munasolua, joista 4 hedelmöittyi ja 2 siirrettiin.
  Luottamus meni paikkaan siinä vaiheessa, kun kirjoitin suostumuksen tutkimukseen, jossa ”pilalle menneitä” alkioita, munasoluja saa käyttää meidän hoitoihin osallistuvan laboratoriohoitajan tutkimustarkoituksiin. Meillä kuoli puolet alkioista sulatukseen. Paskamaisinta oli että eräänä siirtopäivänä ei kehdattu puhelimetse ilmoittaa, että kaikki 3 alkiota kuoli sulatuksessa, vaan istuin rakkotäynnä odotusaulassa puolituntia, maksoin siitä tiedosta poliklinikkamaksun ja myöhästyin reilusti töistä (jonne menin totaalisessa tunnekuohussa selviytymään taas yhdestä pettymyksen päivästä).

  Nyt tällä viikolla tehtiin punktio, 13munasolua, joista 11 meni pakkaseen. Tuntuu uskomattomalta. Punktio tuntui että olisi päässyt kivikaudelta valovuosien päähän. Siirtoa ei voitu tehdä, kun vatsassa oli paljon nestettä jo ennen punktiota ja vatsaan jäi niin paljon kehittymättömiä folleja. Pettymys aika suuri, kun tuoresiirroista parhaimmat onnistumisprosentit. Sairaalapäivätkään hyperin takia ei kuulosta tässä vaiheessa pahalta, jos luvassa olisi vatsassa kasvava ihme. Toivo on kuitenkin taas herännyt hoitojen suhteen.

  Tässä pitkä sepustukseni tämän hetkisestä tilanteestani, toivottavasti mahdun vielä teidän joukkoon!

  Haikaraa etsimässä, voin kuvitella pettyneen tunteen vähäisestä määrästä, jos olet kuitenkin hautonut sisälläsi tuollaista määrää! Mutta niinhän moni sanoo, ettei se määrä ratkaise.

  Annie, kuulostaa kurjalta tilanteelta. Minäkin ollut itkuherkkä hoitojen ajan, varsinkin punktiopäivänä. Tuntui hassulta keskustella hoidosta itkukurkussa täysin vieraiden hoitajien kanssa. Ennen minua lepohuoneeseen kärrättiin nainen sängyssä, jolla ei mennyt punktio ihan nappiin – keskustelivat hoitajan kanssa järkyttävistä kivuista. Nosti kyllä kyyneleet silmiin pelkästä pakokauhusta. Kyyneleet valui punktion ajan, vaikkei kovasti sattunutkaan, kipuja kuvailin 3 arvoisiksi 1-10 asteikolla. Toivottavasti sulla menee punktio yhtä kivuttomasti kuin minulla ja pääsisit vielä tuoresiirtoon asti!

  Tsemppiä muillekin hoitoihin!

  • #24837

   lotte
   Osallistuja

   Tervetuloa mukaan Lohtu! Pitkä tie teilläkin 🙁 Kuulostaa todella ikävältä klinikan toiminta, kun odotuttaa turhaan siirtopäivänä ja vielä kehtaa laskuttaa siitä!
   Tuli mieleen oma huono kokemus yksityisklinikan toiminnasta. Siirtopäivä oli unohdettu merkitä johonkin toiseen varausjärjestelmään. Menin kesken työpäivän ajatuksella, että nopea käynti, kuten yleensä siirrot ja palaan siitä vielä töihin. No alkiotahan ei ollut sulatettu ja kuulin kuinka lääkäri kertoi, että pitäisi päästä lähtemään ajoissa. Alkoivat kuitenkin järjestämään siinä sulatusta minun odottaessa rakko täynnä. Tässä vaiheessa jo epäilykset heräsivät, miten niin nopeasti voisivat sulatuksen toteuttaa. Mitään tarkempaa tietoa ei sulatustoimenpiteestä ole, mutta olen jotenkin olettanut, että siinä menisi tovi. Kaksi alkioita lopulta siinä menetettiin, eivät selvinneet sulatuksesta. Kolmas siirrettiin, mutta ei tuottanut toivottua tulosta. Tämän jälkeen pakkanen oli tyhjä ja vaihdoimme hoitopaikkaa.
   Soitin jälkikäteen vielä klinikalle, kun halusin keskustella tapahtuneesta. Puhuin labrahoitajan kanssa, joka vakutti, että sulatus tapahtui normien mukaan, tiedä siitä, mutta kaikenkaikkiaan huono maku jäi klinikan toiminnasta.

   • #24959

    Lohtu
    Osallistuja

    Lotte, kuulostaa tuo sinunkin tapaus kurjalta. Ja tosiaan tässä alkaa tulla aika epäluuloiseksi, varsinkin kun maksaa niistä alkioista todella kovan hinnan, ei vaan rahallisesti vaan myös mielellisesti ja kehollisesti.

 • #24835

  Annie; siirtopäivänä klinikalta kerrottiin, että 19:ta munarakkulasta vain ne kolme olivat kypsiä. Eli loppujen lopuksi kaikki kypsät hedelmöittyivät, olivat kuulemma keräyksen jälkeen näyttäneet kypsiltä, mutta eivät olleet. Eli meillä loppujen lopuksi hedelmöittyi kaikki kypsät, joista yksi tosin oli siirtokelpoinen ja se siirrettiin perjantaina. Kahta muuta seurasivat vielä, eilen tuli viesti että toinen oli lopettanut jakautumisen ja yhtä seuraavat maanantaihin saakka. Jos joudutaan toiselle kierrokselle, niin tulee jotain muutoksia munarakkuloiden kasvattamiseen, että munarakkuloita saataisiin kypsemmiksi.

  Lohtu; ymmärrän täysin miltä tuntuu. Eipä sitä itselle olisi ajatellut, että lapsen saaminen olisi vaikeaa. Ja sen myötä myös kallista! Tsemppiä matkoihin ja töissä selittelyihin. Itse teen yrittäjänä töitä, mutta asiakkaiden kanssa ja välillä on tosi hankalaa, kun ei etukäteen tiedä mitä voi sopia. Pieniä valkoisia valheita olen joutunut käyttämään. Punktiopäivä oli mulla maanantaina, ja onneksi mulla se oli kivuton ja helppo. Tiistaina olin normaalisti töissä, hieman turvoksissa oleva olo oli, mutta muuten hyvä.

  Tänään sunnuntaina aamulla laitoin gonapeptyl-pistoksen, ilmeisesti pitäisi tukea kiinnittymistä. Mitään oireita ei ole ollut perjantaina siirron jälkeen. No paitsi terolut-tabletit (keltarauhashormonia) ovat aiheuttaneet rintojen kasvun ja kipeytymisen. Mulla mies nauraa melkein joka aau että taas sulla on tissit kasvanu 😀 Toivoisin, että tulisi jotain oireita, merkkejä, että jotain tapahtuu, mutta ei auta kuin ootella. Ohjeena olisi tehdä raskaustesti 21.11., aika siihen tuntuu todella pitkältä.

  Ihan uteliaisuudesta; mistäpäin kirjoittelette? Mä asun Espoossa, hoidossa Helsingissä yksityisellä klinikalla. Aluksi oltiin kaupungilla (helsingissä), siellä pari inseminaatiota ja en luota jotenkin hoitoon siellä ollenkaan. Yksityisellä on kyllä saanut ihanaa hoitoa ja tuntee olevansa tervetullut. Ei pelkästään liukuhihnatyön uhri. Mukavaa viikonloppua kaikille!

  • #24838

   annie
   Osallistuja

   Kiitos vastauksesta, toivo heräsi että jospa ne mun kaikki rakkulat ovat kypsiä, niin tässähän saattaa jopa käydä hyvin. Katsotaan miltä ne huomenna näyttävät. Sairaalassa pitää olla 8:15. Aion kyllä pyytää kaikki mahdolliset kipulääkkeet, jännittää sen verran paljon.😄

   Sanoin viimeksi, että huh miten nopeasti aika lentää – no eipäs lennä enää 😄 Jotenkin tuntuu siltä, että mitä pidemmällä IVF on, sitä hitaammin aika kulkee. Haikaraa etsimässä, voin vaan kuvitella että 10 päivää tuntuu ikuisuudelta! Tsemppiä odotteluun, pidän sormet ja varpaat ristissä että kaikki menee hyvin! 👍🏻

   Asun Helsingissä ja Naistenklinikassa ollaan hoidossa. Harmittaa, että joka kerta kun sinne menee, niin on uusi lääkäri vastassa. Ja viimeksi lääkäri oli jotenkin todella tökerö, ei keskustellut melkein yhtään meidän kanssa ja jätti miehen ihan ulkopuolelle, ei edes katsonut häneen päin. Eikö tämä yhteinen juttu ole? Ärsyttävää. Jos nyt ei onnistu, niin seuraava kerta onkin varmaan yksityisellä…

 • #24840

  Myyy
  Osallistuja

  Tervetuloa uusille.

  Hyvä tulos teillä Lohtu. Muistaakseni meidän lääkäri sanoi aikoinaan, että joskus jopa ”ei-tuoresiirrot” onnistuvat paremmin. En nyt muista miten sen selitti ja kun me ei olla koskaan saatu mitään pakkaseen. Nyt meillä on se tilanne, että viime viikon punktiosta saivat kerättyä kuusi alkiota ja niistä kuudesta viisi hedelmöittyi. Se on meille jo aika paljon. Aiempina kertoina on hedelmöittynyt kaksi ja yksi, ja niistäkin päästy vain tuoresiirtoihin. Ekalla kerralla, kun oli kaksi hedelmöittynyttä, niistä ei selvinnyt kuin yksi tarpeeksi pitkälle. Tuolla meidän klinikalla siirretään vain 5 päivän ikäisiä eli nyt jännään, miten meidän viidelle hedelmöittyneelle käy. Maanantaina pitäisi olla siirto ja pieni toivo elää, että saataisiin tällä kertaa jotain myös pakkaseen. Me ollaan Espoosta ja käymme Helsingissä yksityisellä. Me ollaan jopa vaihdettu klinikkaa pari vuotta sitten, kun tuntui etteivät ensimmäisellä ottaneet meidän tilannetta vakavissaan. Silloin tehtiin muutama inssi ja lääkäri vaan toisti, että ihan varmasti raskaudun tavallisesti, kun mitään syytä ei löydetty ja olen vielä niin nuori. Mun gynekologi suositteli klinikan vaihtoa ja kappas, musta ei oltukaan ensimmäisellä otettu kaikkia testejä ja silloin huomattiin se alhainen AMH-arvo ja suositus siirtyä heti IVF-hoitoihin. Jossain vaiheessa olin aika katkera ekalle hoitavalle lääkärille, mutta vuosien kuluessa se ei harmita enää niin paljoa. Ihmeellistä kuitenkin miten yksityiselläkin saa niin erilaista hoitoa ja asiakaspalvelua. Vähän tympii maksaa suolaisesti hoidoista ja samalla pitää sietää tympeää kohtelua.

  Annielle tsemppiä punktioon. Mulla punktio ei ole ollut kovinkaan kivulias. Yleensä alavatsa kipuillut vasta illalla ja nyt seuraavanakin päivänä. Kipulääkettä saa kuitenkin ottaa. Kaikilla kerroilla olen oikeastaan ollut vain superväsynyt, johtunut varmaan niistä kipulääkkeistä.

  Mulla alkoi myös Terolut-kuuri punktion jälkeen ja olen saanut riesaksi aivan hirveät näppylät naamaan. Oikein sellaiset isot ja kipeät paukamat, joita on kaiken lisäksi vielä haastava peittää. Rinnat myös kipeytyneet ja kasvaneet, mutta huomasin sen jo pistoista lähtien. Mutta toisaalta mitä sitä ei kestäisi, jos lopputulos olisi se kauan toivottu ja odotettu. <3

  • #24961

   Lohtu
   Osallistuja

   Tuo vähättely on kamalaa, sittenkö he olisivat ottaneet tosissaan, kun olet yrittänyt lasta 30-vuotiaaksi, eikä onnistu? Itse olen kunnallisella puolella ja kaikki 7 inssiä tuntuivat ajan hukkaamiselta. Meillä kun ensimmäinen inssi vaihtuikin punkteeraukseen monen follin takia, eikä hyvältä näyttävästä tilanteesta tullut muutakuin pahamieli. Silti he halusivat jatkaa alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti insseillä – vaikka edes suoraan kohtuun siirretyt 1lk blastot eivät kiinnittyneet! Tämän vauvaprojektin johdosta syntymäpäivät eivät ole enää niin iloinen juhla, kun olisin halunnut olla tämän ikäisenä jo ainakin jo 2-vuotiaan lapsen äiti. Mieluiten jo olisi toinen mahassa.

 • #24892

  Miten teillä meni eilen annie ja myyy? Itse olen olut aivan tulisilla hiilillä siirron jälkeen. Ei mitään tuntemuksia, vaikka kuinka yrittää kuulostella. Jotenkin ajattelee, että ei siellä mitään voi tapahtuakaan, kun ei tunne mitään. Onko täällä joku innokas, joka testailee liian aikaisin? Tekis mieli testata heti, mutta vielähän siitä ei ole hyötyä. Hirvee odotus.

  Me oltiin naistenklinikalla aluksi, siellä pari inssiä tehtiin ja saatiin myös töykeetä palvelua. Sieltä ei myöskään saa ketään kiinni ja on pakko pystyä soittamaan aamulla, että pystyy edes jättämään soittopyynnön. Kerran siihenkään ei sitten vastattu… Vielä törkeemmältä tuntuu, jos saa yksityiseltä huonoa palvelua, ne sentä saa siitä isot rahat.

  Kertokaa omista voinnesta ja tilanteesta, täällä yksi joka tule pian hulluksi. Toisaalta on helpompi nyt ajatella, että ei onnistunut, ettei pettymys olis niin suuri. En tiedä miten me sit jatketaan, jos ei tästä mitään tule. Alkaa olla rahakysymys…

  • #24896

   mnää
   Osallistuja

   Voi, Haikara! Mä samastun niin sun olotilaan – meillä on samana päivänä testaus! <3 Mulla ei oo myöskään ollu siirron 7.11. jälkeen mitään tuntemuksia ja niin kuin edellisilläkin kerroilla, oon yrittäny googlettaa onnistuineita ivf:iä ja icsejä, joissa asianomaiset eivät ole saaneet mitään etukäteistuntemuksia, mut aika huonosti mitään on löytynyt.. Normaaleissa raskaukissahan on paljon niitä, jotka eivät tunne alussa mitään, mut jotenki täällä hoitopuolella näyttää, et tuntemuksia pitäs olla.. (?) Oon pistäny siirron jälkeen nyt 2 kertaa ovitrellea ja tänään vielä illalla vika kerta… Aamuin illoin luget 200 mg.

   Tänään aamulla iski kauhee epätoivo tulevasta, kun tää on meiän kolmas (ja vika) kerta julkisella ja nyt siirrettin vika terve alkio.. 2 jäi jäljelle, toisessa vahva keskenmenon risti (en muista nimitystä) ja toinen muuten epäselvä kaikintavoin…

   Oon Turusta, mut käyn erikoishoidon (pgd) vuoksi Hesassa Naistenklinikalla.. Meni kyllä myös maku; ovat olleet aina ystävällisiä, mut eivät ole ottaneet tosissaan pyyntöjä ja toiveita, ja on tuntunut, että ovatko idiootteja vaikka on näin tärkeästä asiasta kyse. Nyt tosiaan sain ekan kerran tukipistoksen (tosi ovitrelle hämää edelleen, kun muilla oon lukenu vain pregnylistä, peptylistä yms..?)

   Haluisin heiltä myös selkeän arvion siitä, miksi ei kiinnity, jos nyt ei kiinnity.. Eivät ole suostuneet tutkimaan (esim. era-tutkimus), ja ovat vain väittäneet, että ei ongelmaa, kun vasta tehty niin vähän siirtoja. Mutta siirtoja ei päästä meiän vähäisillä alkioilla tekemään monia, joten eikö silloin pitäisi yrittää panostaa jokaiseen harvaan yritykseen täysillä!? Lisäksi mua on huolettanut esim. siirtopäivä, kun siirtävät mm. eri päivänä kuin Turussa… Eli siis eri laskukaavalla… Ja tällä kerralla mua huoletti ennen siirtoa kovasti limakalvon paksuus, kun se ultrattiin yli viikko ennen siirtoa 30.10, että riittääkö se varmistukseksi, että limis on edelleen hyvä 5 päivää ovisplussasta.. Muutenkin mietin, voiko ovisplussa näyttää väärin (hymiön siis sain, mutta luin myös, että plussakaan ei välttämättä tarkoita ovista, mutta en toisaalta tiedä, onko se edes välttämätön siirrolle.. (?) Pelkäsin siis kovasti, että siirtävät väärään aikaan, onko ovis, onko limistä yms. Kysyin vielä siirtoa ennen ja sanoivat vain, että tässä vaiheessa ei enää mitata limistä (vaikka puhelimessa oli aikaisemmin sanottu, että voidaan katsoa sitten). Mut onneks sen verran edes tsemppasivat ja lohduttivat, että kuulemma kuitenkin näytti ihan hyvältä…

   Tänään aamulla siis iski pelko ja kauhu vasten kasvoja… Tottakai edelleen yritän kovasti toivoa parasta, mutta huoli on suuri, kun tuntuu ihan tavalliselta.. <3 Ei mitään normaalista poikkeavaa.. Sit myös kovasti tunnustelen tuntemuksiani – onko esim. alkuraskaudessa valkovuotoa tai jotain kirkasta..? Luget tietty aiheuttavat oman mönjänsä, mut joskus housut ovat olleet oudon märät..(?)

   Onneksi töihin mentyäni tapasin taas ihania ihmisiä (“asiakkaitani”) ja tajusin, että saan siitä voimaa olla ja elää. <3

  • #24909

   Frida
   Osallistuja

   Mä tulin raskaaksi IVF-hoidosta toukokuussa. Mä en silloin huomannut olossani juurikaan mitään erityistä, mistä olis voinut päätellä raskautumisen. Ainoa asia, mihin kiinnitin huomiota oli se, että irrotuspiikin ja lugejen vaikutuksen päättymisen jälkeen rintojen kova turvotus ja aristus helpotti ehkä päiväksi, mutta sitten rintojen aristus palasikin seuraavana päivänä. Vatsa oli myös turvoksissa, mutta sen pistin hormonilääkityksen piikkiin. Muut tyypilliset raskausoireet, joista olin lukenut esim. keskustelupalstoilta, ilmenivät vasta huomattavasti plussan jälkeen (jos silloinkaan). En siis stressaantuisi, vaikkei tuntuisi mitenkään erilaiselta! 🙂

   Meille muuten sattui viikon Espanjan reissu muutama päivä siirron jälkeen, joka ei ollut yhtään hassumpi tapa viedä ajatukset pois piinapäivistä. Mutta eipä sitä voi joka kerta siirron jälkeen matkalle lähteä…

   Tsemppiä piinailijoille!

 • #24894

  Ruusunen
  Osallistuja

  Täällä ollaan vasta pistely vaiheessa, ensi viikolla luultavasti punktio. Ultrassa näkyi 12 follia,kaikki melko saman kokosia,osa hieman pienempää ja ainakin 3 isompaa.
  Maha melko turvonnut.Olo muuten ihan hyvä.

 • #24907

  mnää voidaan jännäillä ja ootella siis yhdessä, kauheen pitkä aika vielä. Aika erilaisia noita tukilääkityksiä tosiaan on. Meiän lääkäri sano, että ovat klinikalla siirtyneet pääasiassa Teroluteihin, kun Luget yms on niin sottasia ja tulokset on ollu ainakin yhtä hyvät. Mulla ei tullu siirron jälkeen kuin yksi Gonapeptyl-piikki ja muita ei ole tulossa. Ajattelitko mnää testata yhtään aiemmin vai testipäivänä? Tosin sulla se ovitrelle voi kai näyttää virheellisesti raskautta aika pitkään.

  • #24984

   mnää
   Osallistuja

   Heip, Haikara, ja tietty muutkin <3 Juu, varmasti aion testailla jo ennen varsinaista päivää, ajattelin viikonloppuna, niin ei tarvii sit tunnekuohuissa lähteä töihin…

   Mulla oli pas-siirto kp 17 ja nyt on kp 30 eli pp 8 (ja Evelin, juu, mulla on takana vain pakastesiirtoja eli passeja muistaakseni 4 tai 5). Koska mul on blasto, ni varmaan pitäs näkyäkin jo, mut tosta ovitrellen näkyvyydestä ja väärästä testituloksesta en tiedä.. La ois pp 10, joten sillon varmaan testaan… Mitään tuntemuksia ei siis oo ollu, ja välillä oon ollu ihan maassa, mut tänään taas vähän toiveikkaampi. Nyt elättelen toiveita siitä, ettei menkat ainakaan alkais.. Kun viime kerralla ne tuli lugejen läpi, mut edellisillä muistaakseni ei… Et eipä tästä kehosta tiedä… Tai itse asiassa nyt ku muistelen, ni viimeks mul tais olla lutinukset, kun luget oli tehtaasta loppu, ja lugejen läpi ei menkat oo tainnu ennenkään alkaa.. :/

   Höh, no toivottavasti kaikki oireettomuus ois kuitenkin hyvä merkki! Mä en oo esim. koskaan tuntenu mtn rintojen arkuutta tms… en minkään lääkkeiden aikaan enkä ilman…

 • #24911

  annie
  Osallistuja

  Huuh, punktiosta selvitty… Mullahan näkyi tosiaan vaan 4 munarakkulaa, ne kaikki saatiin kerättyä ja (ihme kyllä) kaikissa oli munasolu! Lääkäri varoitteli että ne saattavat olla myös tyhjiä, mutta 4 solua löytyi. 3 kypsää, neljäs oli muita pienempi. Ja aamulla saimme tiedon että kaksi hedelmöittyi normaalisti! Nyt kaikki sormet ja varpaat ristissä <3 Jakautuukohan ne kuten pitääkin ja miten ne siellä huomenna kehittyy vai kehittyykö lainkaan.. Pelottaa todella paljon, joka päivä tuntuu niin pitkältä… 🙁

  Jos pääsen alkionsiirtoon asti, niin se on sitten ylihuomenna klo 13! Mä niin toivon että ne kaksi selviää siellä <3 Lohduttaa kyllä jo tääkin tieto, että mun munasolut hedelmöittyvät normaalisti. Ei voinut etukäteen tietää onko se mun 3v takainen syöpärumba jotenkin vaurioittanut munasoluja. Siitä saa olla nyt kiitollinen. <3

  Ja ai että kun oli vatsa kipeä eilen 🙁 Heti punktion jälkeen oli oikein hyvä olo, ei sattunut lainkaan ja aattelinkin että helpolla päästiin. Mutta iltapäivällä kotona kun lääkkeiden vaikutus lakkas, alkoi sattua niin paljon etten voinut liikkuakaan. Käveleminen teki tosi kipeää eikä 1g paracetamol auttanut yhtään. Vatsa oli muutenkin tosi turvonnut ja kova ja välillä sattui ylävatsaankin… Miten teillä muilla, turvottiko punktion jälkeen? 😮

  Tänään on jo paljon parempi olo, ei tarvinnut ottaa särkylääkettä ja käveleminenkin sujuu hyvin. Huomenna töihin! Ei huvita yhtään mennä töihin, kun päässä pyörii vain se yksi ainoa ajatus, eikä siitä voi työkavereiden kanssa puhua (en ole kertonut töissä tästä).

  En tiedä miten kestän raskaustestiin asti (jos sinne siis pääsen), koska tämäkin parin päivän odottelu stressaa ja jännittää aivan älyttömästi!! Tsemppiä kaikille näihin jänniin hetkiin <3

  P.S. Tuli tänään mieleen, että meillä naisilla on kyllä mieletön keho, joka kestää vaikka mitä koettelemuksia (punktioita, synnytyksiä ja paljon muuta) ja palautuu kaikesta niin hyvin. Hyvä me! 😀

 • #24912

  Myyy
  Osallistuja

  Annie, kaikki peukut pystyssä, että pääset siirtoon.

  Mulla siirto oli siis eilen ja tänään tuli viesti, että kolme oli vielä jatkanut kehitystä ja on saatu pakkaseen. Ihan epätodellista, kun kaksi edelliskertaa on mennyt niin penkin alle. Yritän olla innostumatta liikaa, mutta se on niin vaikeaa. Toiveet nousee väkisinkin tosi korkealle.

  Mulla oli punktion jälkeen alavatsa aika kipeä ja sitä kesti kyllä useamman päivän. Lääkäri kun ultrasi ennen siirtoa sanoi, että ne tyhjät rakkulat ovat keränneet nestettä, mutta että siirto voidaan kuitenkin tehdä. Mulla ei koskaan ole ollut muuta kuin Terolut tukena siirron jälkeen. En ole edes tajunnut kysyä muuta…

  Tsemppiä Haikaraa etsimissä ja mnää. Mä luulen, että ensi viikko on mulle vaikein. Mullakaan ei ole mitään tuntemuksia. Niissä kahdessa raskaudessa, jotka päättyivät keskenmenoon, on oireet alkaneet vasta just kuukautisten poisjäämisen aikoihin. Mutta en sitten tiedä, kun menivät kuitenkin suht nopeasti kesken, että vaikuttaako sekin. On tää kyllä yhtä jännittämistä. Varasin itselleni hieronnan torstaille, jos se auttaisi vähän rentoutumaan.

 • #24923

  Sabrina
  Osallistuja

  Jännäilen täällä teidän kaikkien puolesta 🙂
  Eilen kävin hakemassa gonal fn jääkaappiin odottelee, pistot alkaa puolentoista viikon päästä.

  Ajattelin että kysyn teiltä, minkälainen aika väli teillä on ollut pistojen ja punktion välissä? Meillä ekassa tais olla 13 päivää, toisesta ehkä 16..

 • #24930

  Hanhi
  Osallistuja

  Ihana kuulla plussista täällä, pidetään peukkuja! 🙂

  Mulla oli virallinen testauspäivä viime viikolla, niin negaahan se näytti. Tiesin sen kyllä, koska tiputtelu alkoi melkein täsmälleen samaan aikaan kuin ekallakin kerralla, eli pp8 aikoihin. Ekalla kerralla oli Luget käytössä ja tokalla Lutinukset, en huomannut mitään eroa oireissa.

  Kummassakin punktiossa kivut ja turvotus oli samaa luokkaa. Ekassa vuodin kuitenkin verta tosi paljon sen koko punktiopäivän ajan ja tässä tokassa en taas yhtään. Outoa.

  Pistosten ja punktion aikaväli oli kummallakin kerralla 14 päivää ja kummallakin kerralla sain Blaston kyytiin.

  Niin ja täytyy sanoa vielä Naistenklinikasta, että mä olin itse ainakin erittäin positiivisesti yllättynyt miten homma siellä toimii ja sujuu. Vaikka lääkärit ja hoitajat vaihtuu paljon, niin oon ite aina saanut tosi ystävällistä palvelua. Varsinkin hoitajat on super ihanat <3

  • Tätä vastausta muokkasi 6 päivää, 17 tuntia sitten  Hanhi.
 • #24944

  Marikoo
  Osallistuja

  Laitoin ensin tekstini tohon vanhaan ketjuun mutta nyt sen kopsasin myös tänne ja laitanpa loppuun myös tämän päiväiset uutiset.

  Täällä uusi kirjoittelija päätti kirjoittaa kuulumisia. Ihana on ollut lukea vertaisiltaan teidän tilanteista.
  Meillä alkoi tämä lapsettomuuspolku n. Kolme vuotta sitten, miehelläni on todella vähän siittiöitä ja nekin huonosti liikkuvia. Aluksi aloitimme inssillä, joka tehtiin vain kerran, koska pesutulos oli niin matala. Siitä siis nega. Tästä siirryimme icsi, josta saatiin vain yksi top alkio joka siirrettiin, pakkaseen ei jäänyt mitään. Tästä alkiosta varhainen keskenmeno ja järkyttävän suuri suru ja tyhjyys. Km tapahtui viime maaliskuussa, naistenpäivänä 😭. Pidettiin taukoa, oli aikamoinen henkinen helvetti. Miehelle tehtiin tämän jälkeen kiveskohjun korjausleikkaus, jossa tukittiin peräti viisi vuotoa. Pääsimme kuukausi sitten inssiin taas, koska oli toivoa että tulokset olisivat parantuneet- ei olleet. Pesun jälkeen siittiöitä oli vain 200 000. Nyt icsi hoito aloitettiin, menossa gonal f sekä orgalutran, huomenna selviää punktiopäivä. Jouduin jo sairaslomalle, koska rakkuloita on yli 30 ja olo on todella tuskainen ja kipeä. Päiväkodissa työskennellessä kun ei voi kovin kevyesti ottaa..
  On tämä vain niin rankkaa, on niiin paljon helpommin sanottu kuin tehty, että ole stressaamatta..

  Plussatuulia kaikille ja tsemppiä hoitoihin!

  Ps. Millaisia kokemuksia teillä punktioista? Minulla se sattui viimeksi niin, että meinasi lääkkeistä huolimatta taju mennä enkä kärsinyt seuraaviin päiviin kävellä ilman miehen apua. Nyt kieltämättä hirvittää tuleva punktio, kun rakkuloitakin yli puolet enemmän! 😳

  Tänään oli vika ultra ennen punktiota, rakkuloita oli varmaan se 50, kun alle 10mm laskettiin mukaan 😳 olo on jo nyt aivan kamala eikä sitä parantanut tieto että on liian vaarallista tehdä tuoresiirtoa ja kaikki menee pakkaseen 😭 olen niin loppunut odottamiseen. Hyperikin pelottaa. Tämä on kunnallisella meidän toinen punktio jo, eli eikös niitä ole enää yksi sitten jäljellä 😕😭
  Jatkan gonal f annostusta 150iu lauantaihin saakka, sekä jarrupiikkiä. Irrotuspiikki la iltana.
  Sairaslomalla nyt loppuviikon ja punktion jälkeen ainakin kolme pvää. Siitäkin morkkis, vaikkei pitäisi!

  • #24946

   Evelin
   Osallistuja

   Vastailinkin sinulle tässä samaan aikaan tuonne vanhaan ketjuun vielä. Tosiaan oletkin joutunut olemaan pitkään rakkulamäärän kanssa! Minä odottelin vatsa pinkeänä vain kolme päivää punktiota. Minulle sentään varattiin myös tuoresiirtoaika, mutta se peruttiin turvallisuussyistä.

   Älä turhaan liikaa stressaa hyperstimulaatiota, se kuulemma tulee jos on tullakseen eikä sitä itse voi ehkäistä (paitsi on kuulemma hyväksi nesteyttää reilusti). Mutta jälkiviisaana osaan kertoa, että minulla olisi auttanut jos olisin punktion jälkeen seuraillut painoani ja mitannut vyötärönympärystä, sillä se neste kertyi vatsaan aika salakavalasti. Minulla liittyi myös oksentelua, joten olisi ehkä siitä pitänyt ymmärtää myös jotain, mutta sitkuttelin kotona kolme päivää. Eikun itse asiassa toisena päivänä konsultoin tilannetta päivystyksestä, mutta siellä pohdittiin että olen ehkä saanut mahataudin vain kaiken päälle.

   Mikä se maaginen kolme punktiota julkisella puolella on? Voi ei, nyt aloin stressata sitäkin, että onkohan meilläkin siis enää yksi punktio jäljellä ensi vuonna, jos nämä pakastealkiot eivät tärppää :'( Nyt en kyllä mieti sitä (tai yritän olla miettimättä)

 • #24945

  Evelin
  Osallistuja

  Yritin kovin tarkkaan lueskella, mutta pakko kysyä nyt vielä erikseen, onko teillä muilla ollut kokemusta pakastesiirron tekemisestä?

  Tottumattomalle silmälle tämä foorumipohja on vielä vähän vaikea lukea, ja tuntuu hankalalta kun ei vastausta kirjoittaessa näe muiden viestejä, niin että nimimerkitkin ehtivät unohtua. Ehkä lähimuistini on nyt vain kadonnut kaiken stressaamisen ja marraskuun pimeyden keskelle…

  Minä siis odottelen yksiä ns.normaaleja kuukautisia ilman keltarauhashormonia, ennen kuin siirryn taas hormoniin ja sitten pitää luntata ohjeista mitä kaikkea pitää muistaa tehdä kun aloitan valmistautumaan siirtoon. Toinen ja kolmas ivf/icsi “pistelykierros” menivät ehkä siksi niin helposti kun se oli tuttua, mutta nyt kaiken muun stressaamisen lisäksi pelkään etten muistaisikaan noudattaa ohjeita oikein ja sen takia meidän ensimmäinen siirtoyritys menisi pieleen sitten ensi tammikuussa.

  Meilläkin lapsettomuus on jatkunut kolme vuotta ja hoitoja on ollut koko vuosi, kesäajan pidempää taukoa lukuunottamatta. Nyt ensimmäisen kerran alkaa tuntua että pääni ei meinaa pysyä touhussa mukana, ja vähän selittämättömästi alkaa itkettää kun vain ajattelenkin asiaa. Olen hakenut tähän vähän keskusteluapua, ja ajatellut josko menisin täältä sivuilta löytämääni seuraavaan vertaistapaamiseen pk-seudulla, mutta juuri nyt kaikki tuntuu niin kovin synkältä enkä oikein tiedä mitä tekisin.

 • #24949

  Felia
  Osallistuja

  Huh miten hurjia palleromääriä teillä kasvaa, Evelin ja Marikoo 😮

  Sabrina, meillä on pistelyn ja punktion välit ollu aiemmin 10 päivää ja 13 päivää. Nyt tulee 11 päivää (huomenna punktio), 10 olis ollu tähänkin parempi mutta muiden asioiden vuoksi päädyttiin huomiseen. Olen ihan luottavaisin mielin, lääkärikin meinasi, että jos joku ehtii ylikypsäksi niin sen verran monta olisi kuitenkin tulossa, ettei ole fataalia. Mulla kaksi aiempaa punktiota on olleet niin helppoja, ettei sekään jännitä. Eihän sitä ilokseen tekisi, mutta oon ollut suhteellisen kivuton (myös jälkikäteen) ja lääkkeet auttaneet hyvin. Ei se toki sitä takaa, että nyt menisi samoin, mutta en nyt ainakaan lietso paniikkia etukäteen. Viisipäiväiseksi olisi tarkoitus taas kasvatella eli ensi viikolla sitten siirtoa.

  • #24950

   Sabrina
   Osallistuja

   Tsemppiä punktioon💜

 • #24952

  Marikoo
  Osallistuja

  Evelin, en ole vielä tarkemmin kysynyt onko se tosiaan vaan kolme punktiota mutta näin olen kuullut. Onko kellään poikkeuksista tietoa?! Meitä hoidetaan jkl kunnallisella ja ei oo tarvinnut kyllä onneksi jonotella! Punktiot yms ovat sitten fertinovalla. Vai ovumiako se on nykyisin..
  Meilläkään ei kokemusta pakastesiirrosta, edellisellä kerralla ei sinne saatu mitään ja toki sekin nyt pelottaa että mitä jos ei taaskaan.. mutta nyt on pidempi stimulaatio..
  Ei tässä kyllä meinaa pää pysyä mukana, ihan sumussa aina siellä ultrissakin ja älyää vasta kotona mitä ne oikein sanoikaan..

  Voimia kaikille ♥

  • #24953

   Sabrina
   Osallistuja

   Me ollaan kans Jyväskylässä 🙂
   Ei tosin asuta siellä.
   Kuukauden sisällä saatiin aika kun siirryttiin yksityiseltä julkisille, kun rupes olemaan aika tiukkaa, ja seuraavaan kiertoon päästiin homma aloittamaan 🙂
   Eli ei jonot todellakaan pitkät.

 • #24954

  Marikoo
  Osallistuja

  Mekin asutaan 80km päässä, joten oman haasteen tuo aina myös kulkeminen.. mutta kiva henkilökunta on kyllä ollut, varsinkin kun tässä oppinut jokaisen oman tyylin- toisilta saa kysellä vasta ultran jälkeen ja toinen esim. Ultrassa ohjeistaa ja kertoo enemmän.

  Tämän päivän käynnillä hoitaja jo neuvoi minne soitella ja mistä mennä, jos pitää tulla päivystysaikana olon huononemisen vuoksi sairaalaan, oli helpottavaa tietoa 👌

  • #24956

   Sabrina
   Osallistuja

   Aika sama matka myös meillä.
   Joo, mulla oli hyperin vaara ja tyhmänä menin päivystykseen odottamaan, siis jyväskylään, sieltä sit ohjattiin synnärille. ehdottomasti soitettava sinne synnäri vastaanotolle, siellä on päivystävä gyne, jos siis tulee jotain ilta tai yö aikaan..

 • #24957

  Evelin
  Osallistuja

  Hyvä että ohjeistivat miten toimia tarvittaessa. Täytyy jaksaa olla olla onnellinen, kun minulla on vain reilu 20km Naistenklinikalle Helsinkiin. Ei mikään helppo matka, ja alkuun sen kulkeminen (töistä pääsen vain autolla) oli stressaavaa. Mutta pystyin siis hyperstimulaatiossakin hyvin ajelemaan sinne päivystykseen pinkeine mahoineni.

  Olen ollut oikein tyytyväinen naistenklinikkaan ja sen henkilökuntaan, vaikka tutkimuksiin ja ivf-hoitoihin oli molempiin vuorollaan puolen vuoden jono.

 • #24963

  Lohtu
  Osallistuja

  Marikoon ja evelin (ja kaikki muutkin)

  Kylläpä kuulostaa tutulta tuo turhautuminen ainaiseen odotteluun! Itsellä punktio oli viime viikolla ja siellä oli 21 follia, joista 13 kypsiä ja loput jätettiin paikoilleen. Lisäksi vatsassa oli paljon nestettä jo punktioon mennessä. Eivät edes harkinneet tuoresiirtoa, eivätkä myöskään nykyiseen kiertoon pakastealkion siirtoa. Ja luultavasti seuraavakaan kierto ei ennätä ennen joulutaukoa. Ja poliklinikka aukeaa vasta viikolla 3. Odotimme tätä ivf-hoitoa kesätauon ja jonon takia 4kk & nyt taas tauolle odottamaan! Meilläkin odottelua yht. 3vuotta, eikä yhtään tärppiä ole tullut.

  Mutta! Minulla alkoi kuukautiset jo 5 päivää punktiosta – oli vain 19päivän kierto (norm. 31)! Kukaan ei kertonut minulle, että näin voi käydä ilman lugeja tai teroja. Olin jo menossa päivystykseen ”menkkamaisten kipujeni ja vuodon” takia ennenkuin löysin onneksi oikeilla hakusanoilla kohtalotovereita. 😀

  Pakastealkion siirroista muutama kokemus, mutta yhtään plussaa en ole saanut, vaikka mitkä apukonstit (punaviini, vyöhyketerapia, terveelliset elämäntavat, jnejnejne) ollut käytössä ja kuulemma kaikki on näyttänyt olevan kohdallaan niinkuin koko meidän hoitorumban ajan.

  • Tätä vastausta muokkasi 6 päivää, 5 tuntia sitten  Lohtu.
 • #24982

  Valo
  Osallistuja

  Eilen ilmoittauduttu hoitoihin. Nyt aloin vain jänskäämään kun laskeskelin viikkoja et mahtaako ehtiä ennen kun joulu iskee päälle. Meillä oli viime keväänä niin paljon epäonnea ajankohdista, että olen ihan hermoheikko kohta. Ja kun ei yhtään tiedä et soitetaanko vai tuleeko vain kirje parin viikon sisällä. Ovat kyllä aiemmin soittaneet samana päivän ja kertoneet että pitää soitella uudestaan kuukauden päästä. Ehkä stressaan tän viikon ja sit jään rauhassa odottelemaan hoito-ohjeita kirjeitse. Ei kai ne kirjeellä sentään huonoja uutisia toimita. 😬

  Me ollaan naikkarilla ja vaikka siellä on ollut näinä vuosina remppaa ja kiirettä niin ollaan saatu asiallista hoitoa ja kohtelua. Siellä on myös ehditty selittämään, kun on itse tajunnut kysellä. Muuten vain kertovat mitä seuraavaksi ja se on vähän kuin astuis junaan joka vaan kulkee eteenpäin.

  Punktioista.. ne on menny yleensä OK. Itse toimenpide on ollut melko kivuton, mutta jälkipuinti on ollut itsellä vähän hurjaa. Ekalla kerralla taisin olla oksennella useamman tunnin mut toipuminen muuten oli suht nopeeta. Nyt vikalla kerralla ei tullut niin huono olo mut sit olin monta päivää kipeenä ja maha oli pinkee. Onneks oli viikonloppu sairaslomapäivän jälkeen sillä ei olis musta ollut töihin kun kipua oli jo sohvalla maatessakin. Hyperiäkin jo googlettelin mut onneks alko sit pikkuhiljaa helpottaa. Itse kärsin helposti lääkkeiden sivuvaikutuksista ja siksi kai nuo olot meni huonoksi.

  Ja tietysti tervetuloa uusille palstalaisille. Jännitetään yhdessä tulevaa.

 • #24990

  Nimetön

  Hei kaikille!

  Joukon jatkoksi ilmoittautuu onnellinen odottaja! Elämäni ensimmäinen plussa tuli lokakuun lopulla ja tällä hetkellä siis mennään rv 6+6. Olen lukenut tätä palstaa säännöllisesti oman hoitopolkumme alusta saakka eli jo reilun vuoden ajan. On ollut hienoa saada vertaistukea tätäkin kautta vaikka kirjoittelu foorumille omalta osaltani aina jäikin.

  Lyhyesti meidän tarinamme. Lasta toivoimme ja yritimme luomusti vuodesta 2011, kunnes syksyllä 2017 pääsimme vihdoin aloittamaan lapsettomuushoidot, samantien IVF. Hoitoihin hakeutumista hidasti välissä miehen sairastuminen vakavasti. Tällä hetkellä sairaus on osa elämäämme emmekä tiedä kuinka monta yhteistä vuotta saamme vielä viettää yhdessä. Olemme olleet yhdessä 20 vuotta, joista 18 vuotta naimisissa.

  Julkisen puolen hoidot päättyivät kesällä 2018, jolloin siirryimme yksityiselle. Yksityisellä ensimmäinen tuoresiirto epäonnistui mutta 4 alkiota saatiin pakkaseen. PAS tehtiin heti perään lääkkeelliseen kiertoon, josta lopputuloksena ihmeellinen, suuresti odottamamme plussa. Kaksi alkiota siirrettiin, joista toinen kiinnittyi. Olo on yhä välillä hyvinkin epätodellinen, voiko tämä onni olla oikeasti totta? Varhaisultra on jo takana ja pieni sydämensyke näytöllä konkretisoi ihanasti uuden elämän ihmeen!

  Halusin kertoa nämä hienot uutiset myös luodakseni uutta toivoa ja lohtua teidän vertaisteni joukossa. Täällähän on ollut paljon puhetta pakastetun alkion siirroista, kahden alkion siirtämisestä jne. Itselläni on vain hyviä kokemuksia PAS:seista. Yhdestä aiemmasta, luonnolliseen kiertoon tehdystä PAS:sista lähti aikanaan raskaus alkunsa mutta oli ikävä kyllä biokemiallinen. Meillekin on alusta alkaen vain toisteltu hoitohenkilökunnan taholta miten hyvältä tilanne näyttää eli ei mitään estettä sille etteikö alkio kiinnittyisi. Minulla kun ei ole kystia, endometrioosia eikä munasarjojen monirakkulaoireyhtymää, eikä mitään muutakaan löydöstä. Ja aina vain tuntui toivo hiipuvan, kun ei alkio toisensa jälkeen kiinnittynyt. Välillä ei ollut edes kiinnittymisyritystäkään. Punktion olen siis kokenut elämäni aikana 4 kertaa, jokainen kerta yhtä kivulias kipulääkkeistä huolimatta. Punktioista toipuminen oli yleensä nopeaa mutta olen kokenut myös yhden komplikaation. Punktion jälkeinen verenvuoto vatsaonteloon vei yöksi naistentautien osastolle ja se oli todellakin elämäni pahinta kipua. Mutta ei sekään kipu ollut lopulta mitään sen henkisen kivun rinnalla mitä lapsettomuus on elämässäni ollut. Sen kivun, katkeruuden ja surun tietävät vain vertaiset. Tiedän pitkän tien läpikäyneenä, mitä se kaikki on. Se jättää jäljen.

  Haluan olla tukemassa teitä jokaista, älkää luopuko toivosta! Voi tuntua, että ei millään tapahdu mitään vaikka mitä tekisi ja silti seuraavalla kerralla kaikki voi olla toisin. Ihme voi sittenkin tulla omalle kohdalle. Meillä vasta 6. alkionsiirto tärppäsi, joten joskus on kuljettava vain uskomattoman pitkään, luotettava ja pidettävä kiinni viimeisistä toivon rippeistä. Minulle tärkeäksi kappaleeksi on tullut Samuli Edelmannin Reunalla, jonka sanat kertovat minulle läpikäymistämme lapsettomuushoidoista. Reunalla välillä käydään ja pelottaa, jatkettava silti eteenpäin. Voimia kaikille jatkaa eteenpäin! Pitäkää kiinni toivosta ja elämänilosta!

  • #24995

   Vaimis
   Osallistuja

   Oi onnea teille! ❤️ Ihana kuulla myös näitä onnistumistarinoita 😊

  • #25013

   mnää
   Osallistuja

   Nimetön, tosiaan ihana kuulla positiivisia uutisia! <3

  • #25014

   mnää
   Osallistuja

   Pari asiaa: harmittaako tai ihmetyttääkö teitä, jotka ootte naistenklinikalla, etteivät enää otata raskauskoetta verikokeella? Mulla tosiaan eka otettiin verikokeella, ja kyllä siitä hiukan sai toivoa, kun näki edes pienet lukemat (oli kemiallinen). Kottesteillä ei välttämättä näe edes kemiallisia tai ainakaan kiinnittymisyrityksiä – ja kun mä ainakin haluisin tietää (jos en nyt tuu raskaaksi) just siitä kiinnittymisestä, et missä ongelma…

   Nimettömältä sain kyllä toivetta kiinnittymisestä, vaikka ennen ei olekaan onnistunut. <3

   Marikoo ja Vaimis, esim, teillä on nyt piikittelyt käynnissä.. Mulle Menopurin piikittäminen oli paljon vaikeempaa kuin gonalin, ihan sen järkyttävän ison piikin takia… Gonal ja ovitrelle -kynät ovat menneet helposti. Mulla on järkyn isot annokset myös olleet, n. 10 pv 300 iu…

   Menopurista kipeytyi ja pingottui punktiota kohden ja viimeisinä päivinä vaikein ja kipein, kun taas gonalilla kipu hävis ennen punktiota ja silloin pelkäsin et munikset on kadonnu kun en tuntenu mitään.. Mut päinvastoin gona-punktion jälkeen mul oliki lievää hyperiä, tosi kova ja kipee vatsa pari päivää, kävin verikokeella sen takia, mut sit alkoki helpottaa.. Menopurista meni kipeämpi olo ohi ekan illan aikana… Gonal-punktion jälkeen mul oli sairaalassa myös ihan hirveen paha ja oksettava olo… yäk.

   • #25018

    Valo
    Osallistuja

    Ollaan oltu vuosia naikkarin asiakkaita ja aiemmin siellä oli verikoe käytössä. Aika monet käytännöt on muuttuneet vuosien varrella. Itsekin jäin kaipaamaan sitä tietoa et onko arvot yhtään noussut vai ei. Mutta toisaalta olen tyytyväinen, että jonot ovat lyhentyneet melkolailla aiemmasta. Siellä on siis mun mielestä monia soitto juttuja ja verikokeita vähennetty aiemmasta. Tarkoitan siis niitä että sukupuolitautitestejä jne ei tarvii enää uusia jatkuvasti vaan ovat voimassa pidempään.

 • #24991

  Vaimis
  Osallistuja

  Heippa kaikille!
  Nyt myös mäkin päätin lähteä kirjoittelemaan tälle foorumille.

  Meillä tosiaankin nyt on käynnissä piikittelyt (Global f + jarru). Eilen oli ultra, jossa löydettiin yhteensä 40 rakkulaa 🙄 Huomenna uusi ultra ja ensi viikon alusta punktioon. Todennäköisesti kaikki mahdolliset alkiot laitetaan pakkaseen, eikä tuoresiirtoon lähdetä hypeririskin takia 😔 mutta nyt toivotaan että saadaan pakkaseen mahdollisimman monta alkiota.

  Miten teillä on mennyt piikittelyiden kanssa? Mulla on aika turvonnut olo. Myös kipua löytyy alavatsalta ja eilen lenkillä käydessä hengästyminen oli aika mahdotonta. Mitähän tulee olotila olemaan punktion jälkeen kun jo nyt on tälläinen olo. 🤔

 • #25009

  Marikoo
  Osallistuja

  Millaista kipua teillä on piikittelyjen aikana (gonal f)? Minulla menossa nyt kymmenes päivä ja annostus se 150iu. Tuntuu kun vedeltäs munasarjoja välillä jollakin juustohöylällä, varsinkin vasenta jossa on enemmän rakkuloita. Housujen pukeminen on tuskaa ja tää kipu on niin kokonaisvaltaista ettei muuta osaa ajatella. Ei kuitekaan okseta onneksi.
  Välillä sitä elättelee toiveita, mutta tänään on taas sellainen olo että tahdon hautautua kuuntelemaan lauluja jotka koskettaa, itkettää. Itkeä pahaa oloa edes pisara pois.
  Maanantain punktioon on ikuisuus.

 • #25016

  Tervetuloa kaikille uusille ja hienoa, kun tulee myös positiivisia uutisia tänne. Itse olen ollut turhautunut tähän odotukseen, että tapahtuuko nyt mitään tässä kropassa vai ei. Oireita ei juuri ole. Tai välillä luulen tuntevani jotain pientä nippailua, mutta laitan tunnot luulotautisuuden piikkiin, sillä sen verran pieniä tuntoja. Tai sitten tulevat suolistosta 😀

  Tänään aamulla tein yhden markettitestinkin jo (pp7), uskoin näkeväni jonkun viivaanpaikan, kun oikassa valossa tiirailin, mutta negaksihan tuo täytyy tulkita. Turhaa testaamista ja saapi vain miettimään, että eipä ole tainnut kiinnittyä mitään… No viikonloppuna varmaan uudestaan, vaikka liian aikaista sekin. Mulle siirrettiin 4 päivän ikäinen alkio, joten sinänsä viikonloppuna ehkä voisi jotain jo näkyä. Puuh.

 • #25017

  Valo
  Osallistuja

  No tänään tulikin soitto ja tieto, että lääkkeet alkaa heti joulukuun alussa. Helpottunut olo. 😊

  Jännittää kyllä kovasti miten selviän joulunajan kiireistä töissä, kun mulla on joka kerralla ollu muistin/keskittymisen kanssa vaikeuksia. Mut eiköhän se jotenkin taas lutviudu..

 • #25026

  AutumnRain
  Osallistuja

  Moikka,
  Kirjoittelin joskus elokuussa viime ketjuun. Meillä oli se ensikäynti, jossa kerrottiin että ivf/icsi on meidän ainoa vaihtoehto, tai siis wti lähdetä kokeilemaan muuta. Ollaan siis 8v yritetty vauvaa.
  Meillä oli hoidonsuunnitteluaika varattu ens viikolle, mutta jouduin siirtämään sitä, koska mulle tehtiin toinen sähkösilmukkahoito. Sen tuloksia odottelin ja lääkäri ilmoitti että joudun kolmanteen ja se tuli juuri samalle päivälle kuin tuo hoidon suunnittelu. Olin kyllä aika musertunut. Ollaan odotettu tuota niin kauan!
  Toivotaan että saadaan tästä kolmannesta nyt ns. Puhtaat paperit, koska joulukuulle on nyt se hoidonsuunnitteluaika.

  Tsemppiä teille!

 • #25044

  mnää
  Osallistuja

  Voi, AutumnRain 😑😔

  Haikaraa etsimässä: mä testasin tänään pp10 ekan kerran nyt pregcheckillä ja rfsulla. 5 päivän blasto pitäs ehkä jo hiukan näkyä, jos on näkyäkseen, MUT toisaalta mietin sitä ovitrellen mahdollisuutta.. 🤔 Mutta: sain toivoa ja pidän kaikki sormet ja varpaat pystyssä 👍 Molemmissa testeissä oli vaaleanhaaleanpunainen haamu, toisen kerran mun elämässä (eka oli se kemiallinen 2 v. sitten) ❤ Nyt on sitten kolme mahista, aloitan positiivisimmasta: 1) oon raskaana ja viiva vahvistuu 2) kemiallinen tai yritys ja viiva häviää 3) ovitrellen jälki ja viiva häviää.

  Nyt on pakko testata varmaan joka päivä ja verikoettakin oon kyl harkinnut, jos sellasen kuitenki sais, et sais enemmän infoa tilanteesta ❤ Toivon niin tuota ekaa vaihtoehtoa kuten me kaikki, ja Haikara sulle toivon viivanpaikalle myös väriä!

 • #25045

  mnää: jee, pidän peukkuja ekalle vaihtoehdolle. Mä testasin myös tänään clearbluen digitaalisella: pregnant 1-2. Tänään on pp8. Mulla on ollu eilen ja tänään wc-käyntien yhteydessä pientä tuhruvuotoa, vähän jopa punasta. Toivottavasti se olis vaan alkion kiinnittymisestä johtuvaa, eikä mitään huonoa. Edelleen hyvin epävarma olo ja jännittää tuleeko vielä vuotoa. Vähän myös helpottunut olo, ainakin kiinnittymisyritystä on.

  Sitten mietin eilen, että onhan teiltä kaikilta tutkittu veren varastoraudat (eli ferritiiniarvo verikokeista)? Naistenklinikalla ei sitä tehty ainakaan mulle. Mulla selvisi viime kesän lopulla hieman vahingossa, että ferritiiniarvo oli 4, joka käytännössä tarkoittaa että varastorauta on loppu. Tää selvis, kun b12 arvo oli raja-arvo ja ite kyselin siitä ja sitä kautta tk-lääkäri laitto mm. ferritiinin. Mulla siis hemoglobiini ihan viitearvojen sisällä, niin suurin osa lääkäreistä pitää sitä riittävänä mittarina. Sain rautatableteillä vähän nostettua ferritiiniä, mutta kun mentiin tonne yksityiselle klinikalle ja puhuin siellä meidän tän lapsettomuuslääkärin kanssa, niin se oli sitä mieltä, että rauta-arvot kannattaa ensin hoitaa kuntoon ennenkuin tehdään hoitoja. Vaikuttaa ilmeisesti alkion kiinnittymiseen kohdussa. Mulle annettiin tuolla klinikalla sitten rautaa suoneen ihan ekaksi. Se rautainfuusio makso jotain 400-500 euroa ja ilmeisesti se on syy, että julkisella ei tätä hoitoa kovin helposti määrätä. Itse en vaan tiennyt, että tuokin voi olla yksi syy, miksi raskaus ei onnistu.

 • #25057

  Myyy
  Osallistuja

  Ihania uutisia mnää ja Haikaraa etsimässä. Pidetään peukkuja, että kaikki menee hyvin. Tässähän alkaa ihan itseäkin jännittää, mutta mulla vielä ihan liian aikaista testailla…kuinka piinaavaa odotella vielä viikko.

  Mulla kesällä huomattiin myös ferritiiniarvon olevan matala, mutta söin ensin kaksi rautakuuria, sen jälkeen otettiin uusi arvo ja se oli noussut jo lähes normaaliksi, mutta lääkäri oli sitä mieltä, että kolmas kuuri oli vielä tarpeen. Mulla mietittiin sitä rautatankkausta myös, mutta koska meillä oli silloin taukoa hoidoissa, niin lääkäri pisti syömään rautaa ja se nousikin sitten ihan hyvin. Saas nähdä voisiko silläkin olla jotain merkitystä tässä. Ei vieläkään mitään oireita. Välillä jos oikein kuulostelen, kehitän kaikenlaista pientä kuten huonoa oloa, mutta nämä nyt voi olla vaikka Terolut-kuurista johtuvia. Pitää vaan nyt malttaa odottaa.

 • #25058

  annie
  Osallistuja

  Ihanaaa, onnea plussista! Toivottavasti kaikki menee hyvin <3

  Minulla oli tosiaan viime maanantaina punktio, saatiin 3 munasolua, joista kaksi hedelmöittyi hyvin. Yksi siirrettiin torstaina, toinen pakastetaan jos jatkaa kehittymistä (maanantaina varmaan saamme tietää).

  Ajattelin torstaina että otan iisisti, en stressaa tai yritä testailla ennen pp14, olin jotenkin niin onnellinen ja varma että kyllä se alkio kiinnittyy. Hassua, miten nopeasti mieli muuttuu 😀 Ajattelen jatkuvasti sitä pientä alkiota, miten sillä siellä kohdussani menee, kai se kiinnittyy jne… Tässä tulee hulluksi. Ihanaa (ja myös surullista) että ollaan muutaman kanssa samassa tilanteessa, vertaistuki on korvaamatonta!

  Milloin siis kannattaa testailla jos alkio siirrettiin torstaina? Näkyiskö jo ensi torstaina haalea viiva, jos kaikki menee kuten pitääkin?

 • #25062

  mnää
  Osallistuja

  Wow, Haikara! Mua hiukan jo jännittää aamun tuleva testi ❤ Toiv. ei haalistu! 👍 Tsemppiä Annie ja Myyy, jännää olla samassa tilanteessa! 💕

  • #25072

   mnää
   Osallistuja

   Huomenta. Testasin aamulla pregcheckin liuskalla, clearbluen digin ajattelin säästää vielä tiistaihin tai keskiviikkoon… Eilen olin niin onnellinen ja ajatukset ja kuvitelmat jo lensivät kauas eteenpäin… Yöllä en sit pystynytkään nukkumaan, kun tilanne alkoi jännittää niin paljon. Toisaalta mietin ja yritin ajatella positiivisesti, et nyt täytyy olla meidän vuoro, mut toisaalta pelko alkoi hiipiä ja muistot edellisistä yrityksistä..

   Eli testasin siis aamulla. Viiva oli haalistunut lähes huomaamattomaksi 😢😭 Oon itkenyt ja murehtinut tässä ja kaikki eiliset unelmat murenivat saman tien. Yhden päivän sain olla onnellinen. ❤️ On tää vaan tosi rankkaa.. Tipuin kovaa ja korkeelta 😭

   Tottakai edelleen toivon, et testissä ois ollu vaikka vikaa tms. mut aika epätodennäköiseltä tuntuu, että tää tästä paremmaksi muuttuis.. Huomenna en ajatellu testata mitään, koska meen töihin, paitsi, jos pääsen käymään vielä verikokeessa, mut ti testaan varmaan liuskalla ja digillä (vapaapäivä) ja ke sit vielä varmistus liuskalla, kun silloin on virallinen testipäivä, mut en haluis silloin itkeä silmiä päästäni, kun meen taas töihin..

   Oon tosi onnellinen sun puolesta, Haikaraa etsimässä, ja kaikille muille toivon myös tsemppiä, onnea ja plussatuulia!

   • #25073

    mnää
    Osallistuja

    P.s. Kiitos tosta veren ferritiiniarvoinfosta. Laitan korvan taakse ❤️

 • #25075

  Marikoo
  Osallistuja

  Mnää, olen pahoillani 😢 niin tiedän tuon tunteen! Mutta voihan se olla että testit vielä vahvistuu! Mikä oli testin herkkyys?

  Onnea haikaraa etsimässä ja muut jotka plussanneet! ♥

  Täällä huomis aamun punktio pelottaa, eikä ajatuksia voi siirtää minnekkään kun tukaluus ja kivut on sitä luokkaa.
  Yritämme kuitenkin kysyä lupaa tuoresiirtoon jos tilanne sen vain sallii, en tiedä miten kestäisin odottaa taas kaksi pitkää kuukautta ettei mitään tapahtuisi! 😭

 • #25077

  Kiitos, vaikka en vielä kunnolla uskalla uskoa, ja vielä kun tuhruttelee hieman… Tsemppiä Myyy ja annie! Tiedän annie tasan tarkkaan miltä tuntuu. Mulla oli 4 päivänen alkio mikä siirrettiin ja eilen oli 8 päivää siirrosta, kun testasin plussan. Eli alkio oli 12 päivänen. Mun oikee testipäivä on siis vasta ens keskiviikkona. Ei välttämättä näy vielä torstaina, eikö alkio ois sillon 10 päivää…? Mä halusin testata nyt viikonloppuna, koska mun mies ei ole kotona testipäivänä ja halusin, että ollaan molemmat kattomassa kuinka käy. Testaanhan mä uudestaan vielä varmaaan monta kertaa ennenkuin voin uskoa että siellä jotain voi olla ja pysyä.

  Voi Mnää, toivottavasti tän aamun testi oli viallinen 🙁 Kai eri testeissä voi se viivan väri vähän vaihdella… Tsemppiä ja testaa vapaapäivänä uudestaan!! Pidän sormet ja varpaaat ristissä sun puolesta!!

 • #25114

  mnää
  Osallistuja

  Hei! Kiitti tsempeistä ❤️ Eilinen meni tosiaan masentavissa merkeissä, mut tänään oon taas elätellyt toiveita jatkosta.. Ja huomen testaan taas… Meiän kannalta tilanne on niin erikoistapaus, kun tää oli 3. IVF julkisella ja kovin vihreetä valoa eivät näyttäneet. Haluisin tietty infoa siitä, kannattaako edes jatkaa ja yrittää yksityisellä…

  Nyt haluisin kysyä teiltä kokemuksia yksityiseltä? Turusta? Hinnoista, nopeudesta yms.. BGD-hoidosta..? Tai lahjasoluhoidosta…? Nimittäin julkisella väittivät et yksi geenitutkimus maksaa 5000 e, ni jos jatketaan yksityisellä, ni hintaerot ovat tärkeitä kriteereitä.. Tietääkö joku muuten lahjasolujen hintaa (oon kyl käväissyt tuolla helminauhakeskustelun puolella joskus, mut…)

  Kiitos! ❤️

 • #25146

  Dellu
  Osallistuja

  Minua kiinnostaisi onko täällä muita joille on tehty useita siirtoja ilman tulosta? Saatiin ensimmäinen lapsi 1. IVFn ekasta passista. Nyt on yritetty toista lasta ja tehty jo 7 siirtoa ilman tulosta. Tuntuu jotenkin toivottamalle, mutta onko tämä ns. normaalia kuitenkin? Meillä alkaa helmi- tai maaliskuussa 3. IVF ja tuntuu että kaikilla muutamassa siirrossa alkaa raskaus, tarvitsisin vertaistukea alan olla henkisesti todella rikki …

 • #25147

  mnää, joko testasit? Me ollaan yksityisellä ja klinikan nettisivuilta löytyy hinnasto: https://www.dextralapsettomuusklinikka.fi/hinnasto/?gclid=EAIaIQobChMI_sW9zJ_j3gIVwkkYCh0IfQ5jEAAYASADEgIwuvD_BwE

  Tuo on Helsingissä, mutta jos vertailun vuoksi, niin tuolta näkyy hintoja. Ja tietty joka lääkärikäynti maksaa erikseen toimenpiteiden lisäksi.

  Dellu, en osaa vastata kysymykseen, mutta uskon, että on raskasta. Onko mitenkään tutkittu tai osaavatko sanoa, mikä on syynä….luulisi, että jotain kiinnitysyritystä olisi, jos noin monta siirtoa tehdään. Tietty tuli myös mieleen, että kuinka monipäiväisiä alkiot ovat olleet. Oon ymmärtänyt että 4-5 -päiväisillä olisi parempi mahdollisuus, kun sitä “nuoremmat” voivat lopettaa jakautumisen ja silloinhan siirto on turha. No ajatuksia vain, ei näistä varmaan apua ole.

  • #25149

   Dellu
   Osallistuja

   ERA testillä selvisi, että minulle siirto pitää tehdä päivää myöhemmin. Sen jälkeen tehtiin yksi blasto siirto ja kaksi 3 päiväisen alkion siirtoa, mutta ei tulosta. ERA tehtiin niin, että kiertoni muuttui 28 päivästä 25 päivään ja nyt sekin mietityttää, että sotkeeko tuo kierron lyhentyminenkin kaikkea?

 • #25151

  Geisssha
  Osallistuja

  Apua, täällähän onkin kuumottavat tilanteet piinailijoilla. Toivottavasti viivat pysyy ja vahvistuu!

  Oon jonkun viikon pysytellyt taustalla, välikiertoa viettämässä. Podin huonoa omatuntoa kun itsekkäistä syistä päädyin taukoon, mutta nyt oonkin helpottunut koska kierto jäikin liian lyhyeksi, joten olisi vain haaskattu meidän viimeinen mahdollisuus jos siirtoa olisi yritetty. Ens viikolle ultra nyt varattuna. Sitten jännäillään miten ovis ajoittuu, ja toivottavasti itsenäisyyspäivä ei vaikuta.

  Dellu, mulle on tehty 4 ivf tuoresiirtoa ja 5 pakastealkionsiirtoa. Ainoastaan ensimmäisen ivf:n tuoresiirto kiinnittyi, mutta meni kesken 7 viikolla.
  Loput ollut turhia yrityksiä, vaikka alkiot olleet laadukkaita. Nyt yksi alkio meillä enää pakkasessa.
  Todella turhauttavaa, alkaa olla toivo täysin menetetty 😭

  • #25153

   Dellu
   Osallistuja

   Oon pahoillani Geishha 😥 Ymmärrän niin tuon toivon menetyksen 😞 Mutta sitten kuulee tyypeistä joilla on 17 siirto ollut onnistunut ja miettii että ehkä toivo ei ole menetetty? Mutta on se vaikeaa saada itsensä kasattua aina seuraavaan siirtoon… Nyt aloin lukemaan kirjaa it starts with egg ja oon sieltä löytänyt hyviä vinkkejä. Meillä on tosiaan sanottu, että on miehestä johtuva lapsettomuus ja ensimmäinen lapsi tuli niin helposti ekasta passista, että nyt alkaa tuntua, että on minussa jotain vikaa…