IVF/ICSI/PAS syksy/talvi 18/19

Tämä aihe sisältää 26 vastaukset, 7 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Sabrina 8 tuntia, 2 minuuttia sitten.

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Asc
 • Julkaisija
  Viestit
 • #20874

  Ruusunen
  Osallistuja

  Uusi ketju 🙂

  Kovin pitkäksi on venähtänyt edellinen.

  Päätimpä kirjotella kun pitkään olen lukenut vain sivusta.
  Meillä tulossa ensimmäinen ivf/icsi, takana useampi keskenmeno ja inseminaatioita,letroja yms..
  Edellisestä liitosta kaksi lasta.

  Selittämätön lapsettomuus, kolmas vuosi menossa tätä rumbaa..

  Mieli on odottavainen mutta kovin pelokas,punktion mahdollinen kipu ja sen jälkeinen kipu arvelluttaa..millaista lääkettä toiset ovat saaneet?

 • #20877

  ananas
  Osallistuja

  Minulla punktiot eivät sattuneet käytännössä ollenkaan. Jossain vaiheessa vähän tuntui, mutta kun hoitajat olivat painottaneet pyytämään heti lisää lääkettä punktion aikana jos tuntuu niin otin jo ennaltaehkäisevästi. Ensimmäisen punktion jälkeen minulla iski huono olo – kaikista lääkkeistä ja jännityksestä (sen takia tuskallinen kotimatka), kipuja ei niinkään. Toisen punktion jälkeen klinikalla tuli välillä sellaista aaltoilevaa (siedettävää) kipua. Huonoa oloa ei tullut. Kotimatkalla pystyin syömään ja juomaan normaalisti. Kivut olivat toisenkin punktion jälkeen tosi hillityt. Ainut mikä aiheutti kohtalaista kipua, oli kun piti juoda paljon vettä yms ja jos ei päässyt vessaan sillä sekunnilla kun hätä iski. Silloin kai rakko painoi munasarjoja tooodella ikävästi. Senkin kivut pystyi välttämään käymällä vessassa usein.

  Minun kokemuksella siis sanoisin, että liikaa ei kipua kannata pelätä ja jännittää. Itse sain klinikalta vielä ennen lähtöä jotain vahvempaa lääkettä. Kotona sitten buranaa ja panadolia siirtoon asti. Niitäkin saa aika paljon syödä. Muista juoda tosi paljon (ennen ja jälkeen punktion/siirron) ja ottaa rennosti. Tsemppiä!

  (Itse kirjoittelen tuolla plussanneissa, mutta halusin kertoa hyvän kokemuksen omasta “helposta” punktiosta)

  Selittämätön lapsettomuus. Takana yli 5 vuotta.

 • #20888

  Sabrina
  Osallistuja

  Kannattaa varmaan toiselle palstalle ilmoittaa että olet uuden ketjun tehnyt, minä ainakin klikkaan s postin kautta suoraan kirjoittelee, nyt piti kirjautua niin huomasin tämän..

  Mulla kaks punktiota, oon saanu rauhoittavaa ennen toimenpidettä sekä sen aikana suoraan suoneen sekä jotain kipulääkettä. Mä oon muutenkin niin kipu herkkä, mutta kyllä sen tän kaiken takia kestää..
  Punktion jälkeen oon saanu buranaa ja sen panacodia kun ite sitä pyysin.

  Täällä kp 13, ovulaatiota testaillut mutta ei vielä plussaa.. Aiemmin tuli haaleaa toista viivaa, mut digi nega, nyt ei tule sitä toistakaan viivaa. Plaah..

 • #20913

  Ruusunen
  Osallistuja

  Kiitos ananas kokemuksen jakamisesta 🙂
  Ajattelin pyytää reilusti lääkettä ja olla mielummin “pöllyssä” kun panikoida 😉

  Sabrina, onko sulla kuin pitkä kierto yleensä? Mulla vaihdellut riippuen lääkityksestä nuo ovikset, jos ei lääkkeitä niin yleensä 14 tai 15 kp on plussa,kierto 27-29 pv. Jos ollut letro kierto niin ovis tullut jo 10/11 pv.

  Pitäis keksiä jotakin mieleistä tekemistä niin ei tää jonotus aika tuntuisi niiiiin pitkältä.Onkohan ne tulevat piikit samaa koko luokkaa irrotus piikin kanssa?

 • #20941

  Sabrina
  Osallistuja

  Mulla ollut myös normaalisti 27-29 päivää, mutta tässä nyt on puolen vuoden aikana ollut kaksi punktiota peräkkäin, tuoresiirto ja pas, pas tehtiin toukokuussa ja kesken meni kesäkuussa, ja nyt toinen pas suunnitteilla, mutta nää hoidot on nyt ollu semmosella tahdilla että kierto on vaihdellut tosi paljon.
  Ekan punktion jälkeen tais olla 24 päivää ja en nyt ulkoa muista miten nää on menny. Mua nyt vähän pelottaa että ei tälle kiertoa siirtoa tuu, plussaa ei oo edelleenkään tullut..

 • #20955

  Valo
  Osallistuja

  Meillä on ollut kesätaukoa ja nyt kun elokuu tuli niin kohta pitäis ilmoittautua PAS-siirtoon. Meille jäi vain yksi pakkaseen eli tässä saa jännittää ny sitäkin et tuleeko koko siirtoa. Yritin ottaa lomaa tästäkin aiheesta, mutta pääkoppa ei ollu samaa mieltä. Kaikkialta tuttavapiirissä on tullut aiheeseen liittyviä iloisia uutisia ja ite oon ollu tosi alamaissa näistä. Yritän onnitella silmät solmussa ja hymyä etsien ja hajoan sisältä. Nyt ei vaan jaksais ja silti yritän tehdä kaikkeni että en toisten onnea pilais. Se ois itellekin tärkeetä, et niistä uutisista iloittaisi. Tiedän jo kokemuksesta et kyl tää olo menee ohi, mut nyt just ei vaan pysty hyväksyy tätä tilannetta.

  Kroppa tässä vähän kans yllyttää päätä sekasin, kun taas tuli viikko oviksen jälkeen ihme raskaus oireita. Siis rintojen arkuuttaa ja huonoa oloa ja alavatsan vihlomista. Ois kiva tietää et mikä sen aiheuttaa silloin tällöin. Et yrittääkö siellä sittenkin jotain tapahtua mutta ei vaan onnistu. Meillä ei kauheasti pitäis olla siis mahdollisuuksia luomusti mitään saada aikaseks, mut aina välillä innostun ajoittamaan noita petipuuhia. 🙈

  Ruusunen: Mulla itse punktio ei ole kovasti sattunut. Ne lääkkeet on kyl hyviä. Mä oon sit jälkikäteen ollu kipee. Ekalle kerralla oksensin pitkälle iltapäivään sairaalassa. Nyt oli lääkkeitä vaihdettu ja ei ollut niin huono olo kuin viimeksi ja pääsin kotiakin nopeemmin, mut sit olin kipee monta päivää. Vatsan seutu oli tosi arka pitkään ja sen takia liikkuminen vaikeeta. Mut onneks kaikki ei tuu kipeeksi paljoa.

  • #20974

   Sabrina
   Osallistuja

   Kun kuulee vauva uutisia, väkinäinen hymy ja ihanaa, onnea, kun taas sisältä repii rikki.
   Muistan kun viime syksynä, jolloin ei vielä hoidossa oltu, mutta kun tieto siitä ettei luomusti tuu onnistuu. Ei tarvinnu kun pilkahdus raskaana olevasta tai vauvasta nähdä.. Toki nyt tilanne rauhoittunut vähän, mutta siis vain vähän.
   Mitäs minä tässä kitisen, mulla on kaks ihanaa lasta ja miesystävä kohtelee kuin omia. Toki olen onnellinen heistä en sitä sano.
   Tää ei oo hetkellinen vauvakuume, yhteinen pieni olisi erittäin tervetullut ja toivottu meidän perheeseen..

   Taisi mennä tältä kierrolts ohi, kp 16 eikä testi ole näyttänyt plussaa. Teen digiö että liuskaa.. Klinikalta sanoivat että tikuttaa vielä vkl yli.. Plaah.

 • #20976

  Sabrina
  Osallistuja

  Paapatuksen jälkeen tuli plussa testiin..

 • #20980

  Zara
  Osallistuja

  Hei! Tiedän hyvin toi tunne mikä sulla nyt on Valo, silloin kuin me saatiin tietää että me ei voida saada lapsia luomusti niin sammalla kuukaudella neljä, siis NELJÄ lähipiirin pareja kertoivat että ovat raskaana.. siis en voinut uskoa että tää on totta, silloin iski kyllä pieni masennus. huhu no mutta aika parani, selvisin siitä masennuksesta. Mutta rankka kokemus se oli, ei voi muuta sanoa. Viimeinen hoito alkaa kun vuoto alkaa.. jos nyt ei tärppää tästä kolmasta hoidosta niin on kyllä pakko miettiä muita vaihtoehtoja. 4 siirtoa takana kaikki nega, lapsettomuuden syy azoospermia. Tjemppiä kaikille!!

 • #21044

  Sabrina
  Osallistuja

  Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!
  Kiva kun ilmakin jo viilennyt hiukan..

  Aloitin eilen lutinuksen 2x päivä. Klinikalle soitin tänään, siirto ylihuomenna 😍
  Mikäli siis selviää sulatuksesta, kaksi on pakkasessa, pelottaa kun molemmat pitää sulattaa. Sanoivat että toisen voi pakastaa jos pysyy hyvänä. Nyt sitten jännitetään keskiviikkoon miten käy..

 • #21047

  Ruusunen
  Osallistuja

  Sulla on Sabrina jännät ajat nyt sielä pidetään peukkuja 👍

  Ihan saa kyllä samaan virteen yhtyä näitten mielialojen kansa.Kuukaudet,päivät ja vuodet tuntuu ikuisuudelta.aina odotat jotain.

  Harva ihminen ymmärtää ja pystyy tukemaan oikealla tavalla jos ei oo vastaavaa käynyt läpi.

  Ja muuta ei voi kun toivoa…kerta toisensa jälkeen…

 • #21060

  Felia
  Osallistuja

  Tsemppiä Sabrina! Hyvin samoissa mennään. Mä hain tänään kyytiin viisipäiväisen blaston. Nyt kun joku keksis, miten unohtaa asia pariksi viikoksi mutta muistais silti lääkkeet kolmesti päivässä 😀

  Miten muut, onko muita piinailijoita?

  • #21061

   Sabrina
   Osallistuja

   Tsemppiä piinailuun! 💜
   Määräsikö lääkäri sulle pistettäväksi sen gonapeptylin?

   • #21063

    Felia
    Osallistuja

    Ei. Meillä oli se aikanaan ihan ekassa siirrossa, josta ei alkanut raskautta. Seuraavassa yrityksessä sitä kysyin, mutta lääkärin kanta oli suunnilleen “Ei siitä selvästi ollut apua viimeksikään”. No, kahdesti on raskaus alkanut eikä niistä kummassakaan sitä ollut, tiedä sitten. Ei ole jäänyt itselle sellaista oloa, että sitä välttämättä haluaisin, joskaan en missään nimessä vastustaisikaan.

    • #21075

     Sabrina
     Osallistuja

     Meilläkään ei ollut sitä tuoresiirrossa, olikohan huhtikuuta. Silloin testi antoi haamuja, mutta vuoto alkoi tuolloin pp12.
     Nyt oli käytössä ekassa pas toukokuussa, siitähän lähti jotain alulleen, en vaan edelleenkään tiedä mitä se oli..
     Ehkä lääkäri selvittää huomenna kun vien julkisen paperit sinne.
     Ollaan siis hoidossa yksityisellä, mutta kipujen takia jouduin käymään keskussairaalaassa kun ajoittuivat iltaan ja vkl.. Ja omassa tkssa kävin hcg kontrollissa..

 • #21105

  Sabrina
  Osallistuja

  Felia, milloin sulla on testipäivä?

  Tänään lähti meillä myös kyytiläinen matkaan, lääkärin mukaan varhainen blasto. Huomenna illalla pitäis uskaltaa pistää gonapeptyl, en oo ikipäivänä pistänyt itseä, muuta kun joskus verensokerin mitannut.
  Mies siis hoitanut meillä nää pisto hommat 🙂
  Viimeinen alkio piti myös sulattaa, seuraavat huomiseen voiko sitä pakastaa enää..

 • #21130

  Ruusunen
  Osallistuja

  Sabrina,mikä lääke tuo gonapeptyl on?

  Mua jännittää myös kovasti ylipäänsä pistäminen ja kun tiedän ettei mies varsinkaan pysty niin eipä oo paljo vaihtoehtoja..kaikkeen tottuu tietysti 🙂

  Töissä on yx viimesillään raskaana oleva, on kyllä aika vaikee olla, toisaalta iloinen hänen puolestaan mutta jotenkin kateellinen kun se maha on niin ihanan valtava ja kun se sitä hellästi silittelee,selvästi sielä vauva liikuskelee..kuinka tuota kaipaakaan!

  • #21131

   Sabrina
   Osallistuja

   Olipas hyvä kysymys 😀

   Siis se jotenkin auttaa alkion kiinnittymisessä.

   Meillä eilen tosiaan sulatettiin kaksi kun olivat samassa oljessa. Soitin tänään miten sen kävi, ei ollut lähtenyt jakautumaan, joutu laittaa pois.. 🙁
   Eli kaikki toivo on tässä nyt, muuten joudutaan lähtee julkiselle ja en oo varma jaksanko sitä rumbaa taas..
   Muutenki ollu tosi rankka puol vuotta kun joka kuukaudelle jotakin, joka liittyy tähän.
   Kovin positiivisin mielin en uskalla tässä olla..

 • #21136

  Felia
  Osallistuja

  Sabrina, voi miten ikävää, ettei teidän toinen pieni jatkanut 🙁 Onneksi on kuitenkin tämä yritys, toivotaan kaikkia mahdollisia tarrasukkia siihen.

  Meillä on testipäivä puolentoista viikon päästä maanantaina (kotitesti), miten teillä? Minusta on hassua, kun meillä testipäivä on aina vasta kahden viikon päästä, vaikka oli viisipäiväinen alkiokin. Mutta eipä sillä toisaalta väliä, oon sen verran malttamaton, että varmaan vähän aiemmin testaan kuitenkin. Ehkä vaikka ensi perjantaina, ehtii sitten viikonloppuna käsitellä tuntemuksia.

  • #21137

   Sabrina
   Osallistuja

   Niin meilläkin!
   27.8 on merkitty tuohon lappuun mikä tulee mukana. Teillä oli siirto aikaisemmin kun meillä?

 • #21138

  Verso
  Osallistuja

  Heippa kaikille! Täälläkin alka kesätauko kohta olla loppusuoralla ja aloitetaan kolmas ja todennäköisesti viimeinen hoito omilla soluilla syyskuun kierrosta. Aloittelen valmistautua siihen jo nyt e-pillereillä, jotka pysäyttää oman hormonitoiminnan. Samalla jatkan DHEA:n syömistä. Sitä on nyt mennyt kohta 3kk. Joskus syys-lokakuussa on punktio, jos kaikki menee mallikkaasti.

  Tauko on tehnyt päänupille todella hyvää. Asia on toki ollut mielessä, mutta se ei ole ollut samanlaisena peikkona päässä kuin keväällä. Katsotaan nostaako möröt päätänsä, kun tositoimet alkavat…

  Hyvää loppukesää kaikille ja tsemppiä piinailijoille!

 • #21141

  Felia
  Osallistuja

  Sabrina joo, meillä oli siirto maanantaina.

  Kivaa kun syksy tuo taas ihmisiä foorumille. Eihän tätä tietenkään kenellekään toivo, mutta kun tietää että niin moni painii asian kanssa yksin tai kaksin kumppanin kanssa. Tsempataan täällä toinen toisiamme <3

  • #21142

   Sabrina
   Osallistuja

   Aika jännä että on sama testipäivä, vaikka meille siirrettiin kaksi päivää myöhemmin varhainen blasto kyytiin.

   Voi kauhee, mun piti pitäis tunnin päästä alkaa mallailee pistosta, onneks ei oo mitään tarkkaa aikaa, voi olla että ihmettelen vielä puolen yön aikaan että onnistuuko vai ei 😀

 • #21143

  Felia
  Osallistuja

  Kyllä sä onnistut! Tärkeän asian puolesta ^_^

  • #21144

   Sabrina
   Osallistuja

   Tää saattaa jollekkin kuulostaa niin pieneltä asialta, mutta kun mulla on jäätävä piikkikammo.
   Mies on pistänyt mulle molemmilla kerroilla kun punktio on ollu edessä, kaikki piikit. Nyt on töissä eikä pääse yöksi kotiin, asutaan pienellä paikkakunnalla ja vielä sivukylällä niin eipä oo kavereita ihan lähellä.
   Lapset alkamassa nukkumaan niin ei voi niidenkään kanssa lähtee kaverille pistettäväksi 😀

 • #21146

  Ruusunen
  Osallistuja

  Tsemppiä Sabrina 🙂 tökkäät sen vaan sen enempää ajattelematta 🙂 seuraava kerta helpompi.helpottasko jos soitat jollekki kaverille samalla,laitat vaikka kaiuttimen päälle? 🙂
  Tsemppiä myös Felialle, toivotaan että pääset toiselle palstalle 👍
  Ootteko te käyneet psykologin juttusilla ? Monesti oon miettiny et vois olla ihan hyvä, kynnys on vaan jotenki mennä…kai sitä pelkää että repeää sielä sitten totaallisesti ja tajuaa itekki miten rankkaa on ollut. Kaikki nämä tunteiden vuoristoradat kuukaudesta toiseen, odotat,innostut,yrität,toivot,petyt,suret,olet katkera. Ja taas uudestaan.

  Ei se ihme ole että moni toteaa lopulta ettei jaksa enää etes yrittää.mutta kun aina on olemassa se toivo..

  Meillä yritettiin kesä olla yrittämättä…heh heh…kaunis ajatus mutta ei ihan käytännössä toiminu.kas kummaa kun mieli rupee vaan laskemaan päiviä menkoista ovulaatioon…

 • #21147

  Sabrina
  Osallistuja

  Ootte kyllä ihania, kiitos 💜

  Juttelin kaverin kanssa, mut se loppu lyhyeen kun auksisin pakkauksen, olin luullut koko ajan että se on semmonen kynä, mut se oliki ruisku.
  Siinä sitten itku puhelu miehelle että ei tuu mitään, mutta sitten kun sanoi että tulee töiden jälkeen pistämään, sanoin että ei käy kun kerkeis nukkuu vaan kolme tuntia ennen töihin menoa ja sit rupes tapahtuu, sain kun sainkin pistettyä. Hui.. Mutta ohi on.

  Olipa kiva joku watsapp ryhmän tyyppinen, ainakin mulla vähän takkuaa tää kun puhelimella näpyttelee. Mut käytännössä ei varmaan ole mahdollista..

  Mä kyllä suosittelen enemmän kun mitään, jos vaan mahdollista päästä juttelemaan ja saat semmosen psykologin jonka kans kemiat kohtaa. Oon ite käynyt juttelemassa, mutta siis mulla nyt on tilanne se että käyntejä on takana lähemmäs 15 vuotta. Varmaan 5vuotta nykyisellä.
  Voit olla miten vahva ja kestät kaiken, mutta ite oon huomannu että tää on käyny henkisesti tosi raskaaksi ja sitä väsyy.. Itse oon semmonen että ponnistelen viimeiseen asti, onneks oon tajunnut että hyvä on olla aika jossain kuukausien päästä että käyn päivittää tilannetta, mutta nyt on vaatinut kerran kuukaudessa käynnin..
  Eikä siitä tuu mitään “merkintää” mihinkään, itse pelkäsin että jos tästä asiasta puhun ja kerron mitkä fiilikset, no ajatellaanko sitten ettei musta ole tähän.
  Todellisuudessa sitä itse ehkä vähättelee tuhtemuksiaan, mutta neidit, tää on ihan tosi iso ja raskas prosessi, kaikki tuki vastaan mikä mahdollista, täytyy muistaa pitää oma pää kasassa tän kaiken vuoristoradan keskellä..