IVF/ICSI/PAS TALVI/KEVÄT – 19 vol. 4

Tämä aihe sisältää 8 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Sabrina 32 minuuttia sitten.

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Asc
 • Julkaisija
  Viestit
 • #28184

  Aloitin uuden ketjun, kun en päässyt kirjautumaan kolmoseen. Toivottavasti muut löytäisitte tänne. 🙂

 • #28185

  Ja jatkan tässä vielä pitkästä aikaa omasta tilanteesta. Me ollaan taas hoidoissa, menkat tuli keskenmenon jälkeen vihdoin ja nyt yritän saada munasoluja kasvamaan piikitellen itteäni. Nyt oli näkyvillä vain 7 kpl, joka tuntuu vähältä viimekertaiseen verrattuna (19), mutta lääkäri oli toiveikas, sillä viimeksi ei ollut montaa kypsää. Keräys on näillä näkymin edessä maanantaina. Aluksi suunniteltiin perjantaita, mutta siirtynee maanantaille. Huomenna selviää. Saapi nähdä miten käy, nyt vielä tunteet aika rauhalliset, ei edes kovin odottavat, suoritan vaan ohjeiden mukaan ja toivon parasta, mutta en odota ainakaan vielä mitään. Usko kovilla, että nyt onnistuisi. Ja jos onnistuisi raskautumaan, niin usko, että se pysyisi kyydissä. No päivä kerrallaan.

 • #28213

  AutumnRain
  Osallistuja

  Pitkästä aikaa täällä.
  Kun ei oikeastaan ole mitään kerrottavaa. Ensi viikolla naistentaudeilla kontrolli ja koepalat. Siitä kahden viikon piina, ennenkuin saa tulokset.

  Jos mun pitäisi maaliskuun kierrossa ilmoittautua hoitoon, tarkoittaako se maaliskuussa alkavaa kiertoa? Mulla pitäis nyt helmikuun lopussa alkaa, eli vielä maaliskuussa vuotaa, mut taitaa tarkoittaa siinä kuussa alkavaa? (ajattelin kyllä polilta vielä kysyä, kunhan tiedän koska alkaa). Luultavasti joutuu taas siirtämään koska tuskin kohdunsuu on maagisesti parantunut mut toivotaan ihmettä.

  Tsemppiä kaikille!

 • #28232

  Sabrina
  Osallistuja

  Täällä roikun edelleen mukana, meillä suunnitellaan pas tulevaan kiertoon. Menkkojen pitäis alkaa ens viikolla, jos alkaa päivälleen kun pitäisi, sit ovis osuu huonolle päivälle ja sit odotellaan taas seuraavaa kiertoa.
  Lääkkeelliseen kiertoon ei tarvii odotella pääsyä, lääkäri oli sitä mieltä.
  Osittaiseen voi olla mahdollista, mut kattotaa tää kierto vielä.
  Turhauttaa….

 • #28243

  Meillä etenikin nopeesti. Huomenna on munasolujen keräys. Oon vähän huonolla asenteella jotenkin nyt toisella kertaa. Tai siis tottakai toivon paljon, mutta jotenkin oon kuitenkin vähän hälläväliä asenteella. Suunniteltu keräys oli maanantaille ja sitten eilen lääkäri toteskin, että pitää tehdä huomenna. On ollut hirveesti järjesteltävää, kun on sellanen työ, että pitäis tietää vähän aiemmin. Myös munasoluja aika vähän ja eri kokosia, joten en ole kovin toiveikas saaliin suhteen. Toivottavasti nyt kuitenkin jotain löytys ja päästäis tuoresiirtoon ens viikolla, ja kumpa saataisiin jotain pakkaseenkin. No tottakai, kaikkihan näitä samoja toivoo…

  Mulle ei oo ikinä tehty PASia, joten en osaa siihen kommentoida mitään.

  Halusin vaan jakaa tän jonkun kanssa, pitäkää peukkuja, että löytys jotain kunnollisia munasoluja huomenna…

  • #28259

   Sabrina
   Osallistuja

   Tsemppiä punktioon!
   Tuuhan kertoo kuulumisia sitten..

   Ehkä täällä on vähän mieli noussut ja jaksaa ajatella vähän positiivisemmin.

   Onkos Marikoo kuulolla, mikä siellä on tilanne?

 • #28293

  Lohtu
  Osallistuja

  Täällä alkoi menkat jo ennen testipäivää ja uusi PAS olisi tulossa ensi viikon perjantaina.

  Tyhjä syli, nyt vaihdetaan tukilääkitystä tuon tiputtelun takia. Lugeissa ja teroluteissa molemmissa vuoto tullut läpi jo ennen testipäivää. En tiedä sitten, miksei tähän ole reagoitu ennen. Nyt tuli tukilääkkeeksi crinone-geeli.

  Kateellisin mielin mietin niitä, jotka TEKEVÄT ilmaiseksi lapsia. Ärsyttävimpiä kommentteja olen kuullut työkaveriltani, kun hän ei tiedä tilannettani ja mulla on ollut rahahuolia: ”odotapa, kun sulle tulee lapsia, niin sit sulla ei varsinkaan ole rahaa.” Tekis mieli tokaista, että johan tää lapsen tekokin maksaa tuhansia vuodessa ja sen takia on tiukkaa rahasta.

  Pregnyl loppu apteekeista, korvaavasta lääkkeestä ei kelakorvausta. Korvausta ei myöskään uudesta tukilääkkeestä, joka on melko hintava muihin verrattuna. Tietenkin toivotun lopputuloksen takia maksaisi mitä vaan, mutta tällä hetkellä epäuskoinen olotila, voidaanko me oikeasti joskus onnistua.

 • #28310

  Aurora
  Osallistuja

  Hei,
  pitkästä aikaa kirjoitan, olen kyllä lueskellut välillä taustalla foorumia.
  Lyhyesti taustoista: ikää +40v, hoitoja takana yli 5 vuotta, luomuyritystä vuosia sitä ennen. 5 IVF-hoitoa (1 IVF, 4 ICSI), joista saldona 1 tuoresiirto, 9 PAS-siirtoa. Niiden tuloksena pari kemiallista raskautta, 3 alkanutta raskautta, joista 2 päättyi keskenmenoon vkoilla 6-8 ja 1 kohdunulkoinen raskaus.
  Nuo kokemukset kyllä opettivat sen, ettei plussa tarkoittanut onnen tunnetta vaan jäätäviä pettymyksiä. Hoitojen lopetus on käynyt mielessä useamman kerran.
  Silti musertavista kokemuksista huolimatta ollaan jotenkin vaan löydetty itsemme jatkamasta..Onnistun raskautumaan, mutta siihen se jääkin. Mitään syytä lapsettomuuteen ei ole löytynyt, joten syy löytynee alkioista.

  Siirryimme julkiselta yksityiselle ja nyt on ongelmana saada runsaasta solumäärästä huolimatta alkioita hedelmöittymän, saati selviämään hengissä. Tarkoitus olisi saada kerättyä alkioita alkiodiagnostiikkaa varten, koska yhtään turhaa siirtoa, yhtään keskenmenoa en haluaisi enää kokea. Tällä hetkellä näyttää siltä, että lisäämme taloudellista velkaa ja otamme riskin vaikka muutamalla alkiolla tuon diagnostiikan vuoksi. Itselleni tämä on ehkä enemmän jo luopumista koko prosessista. Mikäli sieltä tulee tulos, että näennäisesti erinomaiset plastokystit ovat kuitenkin viallisia, niin ymmärrämme vihdoin lopettaa tämän hoitorumban.
  Pahoittelut vuodatuksesta, mutta näillä mennään ja itselleni alkaa realisoitumaan, ettei toiveista ja välillisistä onnistumisista huolimatta kaikki onnistu. Ehkä se olisi pitänyt tajuta jo vähän aiemmin, mutta yritetään nyt loppuun asti. Eipähän jää jossiteltavaa, ettei yritetty.

  Jos jollain on kokemuksia tuosta alkiodiagnostiikasta, niin mielelläni kuulisin. Meillä siis lähtövalmiina 2 alkiota ja lähtökohtaisesti sinne ei oteta alle viittä tutkimuksiin. Omat voimavarat tuloksettomiin ICSI-hoitoihin alkaa olla lopussa, samoin rahat.
  Kaikesta huolimatta <3 onnea kaikille yritykseen!

  • #28312

   Sabrina
   Osallistuja

   Tervetuloa joukkoomme Aurora 💜

   Pitkän ja kivisen tien olette joutuneet kyllä käymään 🙁
   Toivottavasti onni kääntyisi pian 💜 ootteko missä hoidoissa?

   Onneksi täällä on kaikki tunteet sallittuja ja on varmaan parempi kuin hyvä että saa välillä vuodatettua tunteet ulos, niin hyvät kun huonotkin..
   Vertaistuki on itselle ainakin kaikki kaikessa, vaikka tätä ei kenenkään kohdalle toivo.