Julkisen puolen hoitokerrat IVF

Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  vvt 9 kuukautta, 1 viikko sitten.

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Asc
 • Julkaisija
  Viestit
 • #19182

  vvt
  Osallistuja

  Hei!

  Mieltä askarruttaa seuraava: meillä on kaksi IVF hoitoa takana yksityisellä, ja julkisella puolella yksi. Olen luullut, että julkisella puolella saisi kolme hoitoa. Voiko lääkäri evätä meiltä kaksi IVF-hoitoa, kun olemme käyneet yksityisellä kaksi
  ensimmäistä hoitoa? Ensimmäisellä kerralla tulin raskaaksi, mutta sain keskenmenon, toisella kerralla ei tärpännyt, eikä onnistunut pakastetustakaan. Nyt takana julkisella puolella tuo yksi käynti. Ja lääkäri sanoo, että emme saisi enää hoitoja julkisella. Tämä tuntuu epäreilulta.

 • #19183

  Tinna
  Osallistuja

  Tänävuonna hoidot aloittaneet saavat julkisella kuulemma vain yhden kierroksen?

  Näin meidän lääkäri sanoi, meillä oli onnea kun me aloitettiin viimevuoden puolella niin saadaan ehkä vielä kolmas jos tämä toisenkerran viimeinenkään ei istu.

 • #19186

  yöutu
  Osallistuja

  Juu, näinhän se on ikävä kyllä tainnu olla jo pitkään että yksityisen hoidot “syö” julkisella saatavia. Kuitenkin jos käy ensin 3 hoitoa julkisella, niin saa yksityisellä vielä 3 kelakorvattavaa hoitoa. Tän jälkeenkin korvauksia voi saada tapauskohtaisesti. Kuitenkin alkanut ja esim. ultralla varmistettu raskaus (vaikka menisi keskenkin) ikäänkun nollaa laskurin ja sen jälkeen saa taas 3 seuraavaa hoitoa korvattuna. Myös jos parilla on 2 yhteistä lasta niin hoitoja julkisella ei sen jälkeen enää saa. Naisella ikäraja taitaa useimmissa paikoissa olla 39v. Toki jos on jäänyt pakkaseen alkioita, ne saa siirtoon, mutta ei uusia hoitoja. Miehen vaihto taitaa olla ainoa joka nollaisi julkisella laskurin.
  Yksinäisiä naisia ei hoideta julkisella lainkaan, ei vaikka olisi jokin hedelmällisyyttä heikentävä sairaus (kuten mulla), epäreilua tämäkin.. ja harvemmat saa edes korvauksia yksityiselläkään. Niitä joutuu jokatapauksessa aina erikseen hakemaan.

  Yhden hoidon rajasta en ole kuullutkaan 😮 todella kohtuuttomalta tuntuu jos noin todella on..! Eka hoitohan on monella eräänlainen harjotuskierros, ja vasta toisella kertaa jotain asioita tiedetään tehdä paremmin.

  • Tätä vastausta muokkasi 9 kuukautta, 1 viikko sitten  yöutu.
  • #19189

   Tinna
   Osallistuja

   Näinpä! Meillä saatiin ivf’llä yksi alkio ekalla kierroksella eikä se istunut. Olisi ollut huutava epäreiluus jos olisi jäänyt yritys siihen.

   Tokalla kertalla icsi, siitä 3: tuore ja kaks pakkaseen. Nyt on viimeinen pakkasesta toivottavasti kyydissä. Jos sekään ei istu, toivottavasti saadaan vielä kolmas kierros, ellei lääkäri katso että turha toivo.

 • #19263

  vvt
  Osallistuja

  Hei!

  Ja kiitos viesteistä. Tuo käytänkö on sitten muuttunut siinä välissä kun ehdimme mennä yksityiselle puolelle. Ei kai auta muu kuin mennä sinne takaisin, jos vielä kerran kokeilisi ivf:ää. Ja tuo on kyllä niin totta, että on epäreilua jos hoitokertoja olisi vain yksi, eka kerta on niin “harjoittelua” kun kaikki on uutta.

  Lämmintä kesää kaikille!