Liian ohut limakalvo, eikä keltarauhashorm. auta

Merkitty: 

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  AnMar 2 kuukautta sitten.

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Asc
 • Julkaisija
  Viestit
 • #26042

  AnMar
  Osallistuja

  Heippa! IVf-siirtoja taitaa olla takana nyt 5, joista viime kevään PAS:ista plussa, mutta päätyi keskenmenoon viikolla 6+2. Ohut limakalvo on varjostanut matkaa, eikä siihen toimi keltarauhashormoninkaan lisäykset. Arvot ovat myös ihan hyvät. Pahimmillaan on päälle 4mm, parhaimmillaankin ollut vain hieman yli 6mm.

  Julkisella eivät ainakaan osaa sanoa mitä muuta voisi tehdä, eivätkä tee tarkempia limakalvon tutkimuksia. Onko parempia kokemuksia yksityiseltä, tai muita keinoja, jotka ovat auttaneet?

 • #26150

  johku
  Osallistuja

  Heippa, en ole varsinaisesti aiheen asiantuntija, mutta itselläni on se käsitys että estrogeeni kasvattaa limakalvoa ja keltarauhashormoni sitten ylläpitää sen. Eli keltarauhashormoniannoksen lisääminen ei kyllä limakalvoa välttämättä varsinaisesti paksunna. Kun itselleni tehtiin PAS lääkkeelliseen kiertoon viime keväänä, jouduttiin estrogeenilääkityksen annostusta nostamaan juuri sen takia, että limakalvo ei ollut riittävän paksu. Aika erikoista, ettei asiaan ole kiinnitetty enempää huomiota. Onko sinulle tosiaan tehty alkionsiirto vain 4-6mm limakalvolla?

  Yksi juttu mikä kannattaa tarkistaa ellei ole jo tutkittu, on ferritiiniarvo. Tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että alhainen ferritiini heikentää hedelmällisyyttä. En tiedä onko tuolla suoraa vaikutusta limakalvon kasvuun, mutta jos rautavarastot ovat matalat, kuulostaa ainakin maalaisjärjellä mahdolliselta että se saattaisi vaikuttaa siihenkin. Itselleni juuri hematologi sanoi että hän pitää 50 µg/l arvoa normaalin alarajana ja oli hiukan tuohtuneen oloinen kun sanoin ettei lapsettomuustutkimuksissa ole kiinnitetty tähän huomiota.

 • #26384

  AnMar
  Osallistuja

  Kiitos Johku vinkeistä! Tosiaan nyt meni itsellä keltarauhashormoni ja estrogeeni sekaisin. Estrogeenillä siis yritetty paksuntaa kahteen otteeseen, ilman mitään vaikutusta vaikka annosta lisättiinkin.

  Siirtoja on ohuellakin limakalvolla tehty ja se yksi johti raskauteen, joka meni kuitenkin kesken. Siinäkin siirrossa taisi olla vain 5,6 mm limakalvo. Ferritiiniarvoista ei ole hoidoissa puhuttu mitään. Kysynpä siis perään, tosin olen (vielä) julkisella, joten katsotaan onko mitään vaikutusta.