Ilmoittaudu mukaan teemakurssille lapsettomuudesta (HKI)

  • Miten lapsettomuuden kokemus on muuttanut minua?
  • Mitä tarkoittaa olla nainen ja miten minun oma kokemukseni vertautuu siihen?
  • Miltä ulkopuolisten osallistuminen lapsiperheellistymiseeni tuntuu?
  • Millaisena näen oman kehoni ja miten lapsettomuuden kokemus on vaikuttanut seksuaalisuuteeni?
  • Mitä toivottu lapseni merkitsevät omille ja mahdollisen puolisoni vanhemmille?
  • Millaisia naamioita käytän muiden seurassa suojellakseni omaa haavoittuvuuttani?
  • Kuka minä olisin ilman lapsettomuuden kokemusta?

Ilmoittaudu mukaan maaliskuussa alkavalle teemakurssille lapsettomuudesta! Teemakurssi on ohjaajan vetämä kurssi eri elämäntilanteissa oleville tahattomasti lapsettomille naisille, jotka haluavat käsitellä lapsettomuuden kokemuksia erilaisten teemojen kautta.

Kurssilla käsitellään lapsettomuuteen liittyviä erilaisia puolia vaihtuvien teemojen kautta. Aiheina ovat muun muassa naiseus ja suhde itseen sekä haasteet, joita lapsettomuus mahdollisesti tuottaa suhteissa läheisiin. Teemakurssilla pohditaan myös sellaisia lapsettomuuden kysymyksiä, joita usein pidetään vaikeina ja intiimeinä liittyen esimerkiksi seksuaalisuuteen ja omaan kehoon. Kurssilla myös kartoitetaan voimavaroja, joiden avulla lapsettomuuden kokemuksesta voisi tehdä hieman helpomman. Kurssilla hyödynnetään teemoittaisten keskustelujen lisäksi erilaisia tehtäviä, joista osa tehdään pienryhmissä.

Kurssi järjestetään nyt toista kertaa. Ensimmäisellä kerralla viime keväänä kurssille osallistuneet antoivat kurssista erinomaista palautetta.

Kurssin vetäjänä toimii Kaisa Kivipuro, joka on lapsettomuuden tutkija Tampereen yliopistossa sekä auktorisoitu seksuaalineuvoja. Ammattilaisen vetämällä kurssilla on mahdollisuus saada omaan kokemukseen uusia näkökulmia sekä jakaa erilaisia kokemuksia vertaisten kanssa. Kurssin ja ryhmän toimivuuden lähtökohtana on toisen kokemuksen kunnioitus, luottamuksellisuus ja turvallisen ilmapiirin luominen.

Kurssi on tarkoitettu tahatonta lapsettomuutta kokeville tai kokeneille naisille, jotka ovat erilaisissa elämäntilanteissa – lasta toivovat, yksin tai kaksin elävät, lapsen saaneet lapsettomat. Kurssille mahtuu mukaan 10 osallistujaa.

Aika: Kurssitapaamiset ovat kuutena peräkkäisenä torstaina klo 17.30–20.00: 7.3., 14.3., 21.3., 28.3., 4.4. ja 11.4.

Paikka: Lapinlahdenkatu 3 A, Helsinki (Kataja Parisuhdekeskus ry:n tilat)

Koko kurssin hinta: Simpukka ry:n jäsenille 60 €, ei-jäsenille 80 €.

Ryhmään ilmoittaudutaan ilmoittautumislomakkeella. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 21.2.2019. Kurssi järjestetään, jos osallistujia on vähintään seitsemän.

Ilmoittaudu mukaan TÄÄLLÄ.

Lisätietoa kurssista voi tiedustella kurssin järjestäjältä kaisa.kivipuro(at)gmail.com.

 

Posted in: