Kokemuksia parisuhdetoiminnasta

Parisuhdetoimintaan osallistuminen tuo iloa, voimavaroja ja uusia työkaluja suhteesta huolehtimiseen. Jos et usko, lue tästä osallistujiemme kokemuksia!
Olemme koonneet SimpukkaParit-toimintaan osallistuneiden omia kokemuksia ja palautetta.

Tervetuloa mukaan myös kokemaan itse, täältä löydät ajankohtaiset tapahtumamme!

Kokemuksia Rikasta minua -kurssilta

Rikasta minua-kurssi oli ensimmäinen varsinainen parisuhdekurssimme. Olimme kovin iloisia että pääsimme mukaan kurssille! Puoliso_ihana_insta
Kurssi oli tarpeellinen pysähdystauko parisuhteemme äärelle. Saimme kurssilta eväitä ja oivalluksia parisuhteemme arkeen. Erityisen antoisa kokemus oli viimeisenä päivänä toisen pariskunnan kanssa käyty keskustelu ja rikastuttamis-sopimus. Ainakin osa sopimuksen kohdista on täyttynyt ja olemme palanneet konkreettisestikin sopimuksen asioiden äärelle myös kurssin jälkeen! 😉

Kurssin rakenne ja malli oli hyvä: ensin asioita pohdittiin itsekseen, sitten puolison kanssa ja lopuksi asia jaettiin myös ryhmän kesken. Luottamuksellinen, turvallinen ja avoin ilmapiiri mahdollistivat tunteiden ja ajatusten jakamisen myös ryhmän kesken.

Päivät olivat täyteläisiä, mutta eivät kuitenkaan liian ”rankkoja”. Olo viikonlopun jälkeen oli kuitenkin aika väsynyt, myönteisellä tavalla. Kurssi oli upea mahdollisuus ja tilaisuus keskittyä vain omaan parisuhteeseen, puolisoon ja yhteiseen, jo olemassa olevaan hyvään!

Kurssin aikana käytyjen pari-ja ryhmäkeskustelujen avulla oivalsin monia asioita parisuhteestamme ja omasta itsestäni. Oivalsin myös kuinka tärkeää on rehellisesti ja avoimesti kertoa toiselle omista tunteista ja haluista sen sijaan, että olettaa puolison ”lukevan ajatuksesi”. Ja tämä vielä siten ilmaistuna, ettei viestini mene niin sanotusti puolisoni tunteisiin.

Voimavarakeskeinen lähestymistapa kurssilla oli huippujuttu! Lapsettomuus tuli kahden välisissä puheissamme esille, mutta se ei hallinnut kaikkea keskusteluamme. Se oli meidän mielestämme hyvä asia.

Olemme käyneet rikastuttamis-sopimukseemme kirjatun ns. suuren keskustelun lapsettomuusaiheeseen liittyen. Emme ehkä olisi tässä pisteessä ilman kurssia ja vertaisparin kanssa käytyä keskustelua. Nyt katse on tulevassa!

Ajatuksia parisuhdepäivästä

Parisuhdepäivässä oli erityisen antoisaa se, että se antoi paikan ja ajan keskittyä siihen, millainen itse on parisuhteessa ja miten voisi parantaa omia toimintatapojaan, jotta toinen olisi onnellisempi.

Vaikeista asioista puhuminen voi tapahtua iloisessa ilmapiirissä ja kannustavasti. Tuntui hyvältä nähdä toisten parien myös löytävän uusia selviytymiskeinoja. Yhteisöllisyys, toisten tuki ja tukeminen.

Kuuntelemisen tärkeys korostui meillä ja tästä saimme irti eniten. Puhumme paljon muutoinkin, joskus vain kiire haittaa kuuntelemiseen keskittymistä ja tähän saimme työkaluja.

Oli antoisaa viettää aikaa puolison kanssa yhteisten, molemmille tärkeiden asioiden äärellä. Lapsettomuuden näkökulma tuli luontevasti esiin. Ei tarvinnut tuntea itseään erilaiseksi lapsettomuuden vuoksi, kuten niin monissa muissa sosiaalisissa tilanteissa tulee tunnettua.

Päivän parasta antia olivat keskustelut puolison kanssa. Meillä syntyi keskustelua sellaisista aiheista, joista emme olleet vielä aiemmin keskustelleet. Palasimme aiheisiin myöhemminkin.

Oli hienoa huomata, ettei ole asioiden kanssa yksin. Toisillakin pareilla on vastaavia haasteita. Muilta pareilta on saanut hyviä ideoita omaan arkeen.

Kokemus vertaisohjaajana toimimisesta

Lue täältä, millaista on ollut ohjata SimpukkaParien kursseja vertaisohjaajapari Jennin ja Tuomaksen mielestä.

Parisuhdetoimintaan osallistuvilla on mahdollisuus kouluttautua parisuhdepäivien ja Rikasta minua -kurssien vapaaehtoisiksi vertaisohjaajiksi. Lisätietoa tästä vapaaehtoismahdollisuudesta löytyy sivuiltamme.