Lähetä tämä Simpukan viesti omalle kansanedustajaehdokkaallesi

Eduskuntavaalit lähestyvät ja vaalihuuma on nousemassa. Simpukka on tehnyt pitkäjänteistä työtä poliittisten tavoitteidemme edistämiseksi yhdessä perhejärjestöjen verkosto Monimuotoisten perheiden kanssa. Tarvitsemme myös sinun apuasi. Kun tiedät, ketä aiot äänestää, lähetä hänelle viesti ja pyydä häntä tutustumaan Simpukan tavoitteisiin. Loimme alle pohjan viestiksi, jota voit käyttää sellaisenaan tai muokata itsellesi sopivaksi.

Viesti alkaa:

————————————

Moikka ehdokas! Hieno homma, että lähdit mukaan eduskuntavaaliehdokkaaksi! Aion äänestää sinua ja halusin kertoa sinulle asioista, jotka ovat minulle tärkeitä.

Olen osa tahattomasta lapsettomuudesta kärsivien omaa yhdistystä Simpukkaa. Moni meistä on toivonut lasta jo omasta lapsuudesta saakka, ja jos se lapsitoive ei toteudu, niin siitä voi seurata elämän suurin ja pitkäkestoisin kriisi. Lapsettomuuskriisi ei nimittäin välttämättä “poistu” koskaan, sillä sitä ei aina ole mahdollista käsitellä lopullisesti. Se voi aktivoitua uudelleen aina esimerkiksi silloin, kun ystävät ympärillä juhlivat lapsen ensimmäistä koulupäivää, rippijuhlia, ylppäreitä tai omaa isovanhemmaksi tuloaan. Lapseton joutuu suremaan aina sitä, mitä ei koskaan tullutkaan ja se on vaikea asia surtavaksi.

Tahaton lapsettomuus koskettaa joka viidettä suomalaista, tulevaisuudessa vielä useampaa. Syntyvyys on laskussa. Lapsettomuutta voidaan hoitaa lääketieteen keinoin, mutta lapsitoiveen toteutumattomuus vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kaikilla elämän osa-alueilla. Suomen oloissa on mahdollista edistää toimenpiteitä, jotka mahdollistavat lapsitoiveen tavoittelun ja perheen perustamisen niille, jotka sitä toivovat.

Jos sinua kiinnostaa tutustua siihen, kuinka yhteiskunnassa voitaisiin tukea entistä paremmin niitä, jotka haluaisivat lapsen, niin Simpukan poliittisiin tavoitteisiin voi tutustua täällä: https://www.simpukka.info/simpukan-poliittiset-tavoitteet-hallituskaudelle-2019-2022/

Yksi eduskunnassa päätettävistä asioista on sijaisynnytys, joka on esimerkiksi ilman kohtua syntyneille tai kohtunsa syövän tai muun lääketieteellisen syyn vuoksi menettäneille usein ainoa tapa saada oma lapsi. Tällä hetkellä monet käyvät sijaissynnytysjärjestelyissä esimerkiksi Venäjällä ja Ukrainassa. Ulkomaiset sijaissynnytysjärjestelyt voivat sisältää useita riskejä, jotka liittyvät esimerkiksi syntyvät lapsen ja sijaissynnyttäjän oikeuksiin. Tarvitaan Suomen hoitohenkilökunnan ammattitaitoa ja huolellista sääntelyä, että sijaissynnytys saadaan toteutettua turvallisesti.

Lisää sijaissynnytyksestä löytyy täältä: https://www.sttinfo.fi/tiedote/ulkomaisille-sijaissynnytysjarjestelyille-on-mahdollista-kehittaa-eettisesti-kestava-kotimainen-vaihtoehto?publisherId=64150464&releaseId=69843042 

Mitä mieltä sinä olet, pitäisikö lapsettomien asioita parantaa?

————————————

Kiitos simpukkalainen, kun edistät yhteisiä päämääriämme! <3

 

Artikkelikuva Tiina Tuukkanen, muokattu alkuperäisestä. Lisenssi: CC BY-SA 4.0

Posted in: