Opasvihkoset

Simpukka-yhdistyksellä on viisi erilaista opasvihkosta joista neljän pdf-versioita voit lukea alla. Viides ja uusin vihkonen on Lapsettomuus ja parisuhde ja sitä, sekä neljän muun oppaan paperiversioita voit tilata verkkokaupastamme täältä.
Opasvihkoset ovat:

 • Lapsen muotoinen unelma – tahaton lapsettomuus kriisinä

  Hedelmättömyyttä hoidetaan lääketieteen keinoin, mutta lapsettomuus ei kuitenkaan tunnu ensisijaisesti fyysisenä kipuna ruumiissa. Sen vaikutuksen tuntuvat ja näkyvät ennen kaikkea elämän psyykkisellä ja sosiaalisella puolella. Tämä opas kertoo selkeästi ja tiivistetysti lapsettomuuteen liittyvistä tunteista ja ajatuksista.

  Download (PDF, 352KB)

  Mies ja lapsettomuus

  Mitä miettii mies? Tämä tietovihkonen on syntynyt tarpeesta. Tahaton lapsettomuus koskettaa sekä naista että miestä, mutta tähän saakka miehen näkökulma on jäänyt esittämättä. Tässä opasvihkosessa miehet pääsevät ääneen: omista kokemuksistaan kertovat Timo Haanpää, David Rawlings sekä yli 30 Simpukka-yhdistyksen kyselyyn vastannutta miestä. Vihkonen sisältää myös faktoja hedelmällisyydestä sekä työkalupakin.

  Download (PDF, 1.06MB)

  Kun lasta ei kuulu – Läheisen opas

  Tämä opas on tarkoitettu niille, joiden lähipiirissä on lapsettomia pareja. Oppaassa on esitetty väitteitä ja huomautuksia, joita lapsettomat usein kuulevat, ja niitä on kommentoitu heidän näkökulmastaan. Nämä ajatukset auttavat ymmärtämään ongelmasta kärsiviä läheisiäsi paremmin. Tieto helpottaa oloa ja kanssakäymistä.

  Download (PDF, 570KB)

  Odotus muuttui menetykseksi – Keskenmeno-opas lapsettomuuden kokeneille

  Jos lasta on toivonut pitkään, on keskenmeno aina vaikea kokemus. Tämä opaskirjanen sisältää tietoa ja keskenmenon kokeneiden henkilöiden muistoja ja ajatuksia. Oppaasta voi löytää lohtua ja se tuo keskenmenon aiheuttaman surun näkyväksi myös läheisille.

  Download (PDF, 379KB)