Simpukan vapaaehtoinen tukee ja vaikuttaa

Simpukan vapaaehtoiset mahdollistavat vertaisten kohtaamisia. He myös vaikuttavat omalla kokemuksellaan ja toiminnallaan lapsettomien asemaan yhteiskunnassa. Vapaaehtoiset mahdollistavat yhdistyksen toiminnan ja ovat mukana sen kehittämisessä, joten jokaisen panos on äärimmäisen tärkeä. Simpukan toimintaan voi osallistua itseä kiinnostavalla tavalla silloin, kun se parhaiten sopii.

Ole tukena!

Vertaisryhmien vertaisohjaaja

Vertaisohjaaja mahdollistaa vertaistuen saamisen ja antamisen omalla paikkakunnalla tai verkossa. Tapaamisia voi järjestää sekä videon välityksellä Zoomissa että kasvotusten – kun koronarajoitukset sen taas sallivat.

Videovertainen

Videovertainen mahdollistaa kahvitteluhetken itselle sopivana hetkenä omalta kotisohvalta. Riittää, että vapaaehtoinen itse päättää ajankohdan kahvittelulle ja kirjautuu mukaan keskustelemaan muiden vertaisten kanssa.

Chat-ohjaaja

Chat-ohjaaja on verkkovertainen, jolla on näppäimistö ja hiiri hallussa ja kiinnostus keskustella lapsettomuudesta vertaisten kanssa anonyymissä chat-ympäristössä. Chat-ohjaaja vetää yhdessä toisen ohjaajan kanssa vertaischatteja noin kerran kuukaudessa.

Facebook-ryhmien moderaattori

Facebook-ryhmän moderaattori seuraa keskusteluja ja halutessaan kommentoi keskusteluja. Tarvittaessa hän muistuttaa sääntöjen noudattamisesta ja ilmoittaa epäselvistä tilanteista ryhmän ylläpitäjille eli Simpukan työntekijöille. Moderaattorit työskentelevät tiiminä, johon kuuluu moderaattorien verkosto ja toimiston väki.

Verkostoaktiivi

Lopullisesti lapsettomien SYKE-verkoston ja lahjasoluperheiden Helminauha-verkoston toiminnassa vapaaehtoiset aktiivit voivat kehittää ja mahdollistaa ainutlaatuista kohdennettua vertaistukea ja -toimintaa.

Parisuhdetoiminnan vertaisohjaaja

Parisuhdetoiminnan koulutetut vertaisohjaajat mahdollistavat SimpukkaParit-tapaamisia: Rikasta minua! -viikonloppukursseja, SimpukkaParit-päiviä ja SimpukkaParit-iltoja. Vertaisuuteen perustuva parisuhdetoiminta saa voimansa siitä tiedosta, että emme ole ainoita!

Jaa tietoa!

Simpukka-lehden toimituskunnan jäsen

Lehden tekemisessä voi olla mukana monella tavalla ja hyödyntää juuri omaa osaamista. Lehdessä voi toimia muun muassa kirjoittajana, oikolukijana, valokuvaajana ja kuvittajana. Simpukka-lehden toimituskunta myös ideoi ja suunnittelee tulevia lehtiä.

Vaikuttaja-toiminta

Simpukan Vaikuttaja-toiminta on uusi matalan kynnyksen vapaaehtoistyö, jossa kuka tahansa tahattomasti lapsettomien asiat tärkeäksi kokeva voi suorittaa yksinkertaisia, itse tehtävävalikoimasta valitsemiaan agenttitehtäviä. Tällainen on esimerkiksi lapsettomuusaiheisen materiaalin vieminen paikalliseen neuvolaan, some-julkaisujen jakaminen tai viestin lähettäminen kansanedustajalle tai muulle vaikuttavalle taholle.

Vaikuta!

Simpukan hallituksen jäsen

Simpukan hallituksessa pääsee vaikuttamaan tahattomasti lapsettomien asemaan ja hyvinvointiin yhteiskunnassa. Hallituksen jäsenet kehittävät konkreettisesti Suomen ainoan lapsettomien asemaa edistävän järjestön toimintaa.

Kokemusasiantuntija

Kokemusasiantuntija jakaa omalla tarinalla tietoa lapsettomuuden kokemuksesta ammattilaisille, oppilaitoksissa sekä muulle yleisölle mediassa, somessa ja erilaisissa yhteisöissä.

Tarjoamme

Simpukan vapaaehtoiset saavat koulutuksen vapaaehtoistehtävään ja jatkuvaa tukea tehtävässä toimimiseen. Vapaaehtoinen toimii omiin kokemuksiinsa nojaten, tavallisen ihmisen taidoin ja omaa osaamista hyödyntäen.

Vapaaehtoiset saavat tunnustusta ja ylitsevuotavan kiitoksemme tehdystä toiminnasta. Halutessasi annamme kirjallisen todistuksen vapaaehtoistehtävästä esimerkiksi CV:tä varten.

Tule mukaan lapsettomien yhteisöön, saat itsekin paljon!

Oletko sinä kiinnostunut vertaistukijana toimimisesta ja vapaaehtoisuudesta Simpukassa? Täytä lomakkeeseen yhteystietosi ja kerro millainen toiminta sinua kiinnostaa. Voit myös ottaa yhteyttä vertaistukikoordinaattori Anniinaan (anniina(at)simpukka.info).

Tervetuloa mukaan!

Mitä pidit artikkelista?

Tykkään
 
Hyödyllistä
 
Puhuttelevaa
 
Ikävää
 
En ymmärrä artikkelia