Simpukka-yhdistyksellä on kahdeksan erilaista opasvihkosta joiden pdf-versiot voit ladata täältä. Vihkosien painettuja kappaleita voit tilata verkkokaupastamme täältä.
Kaikista vihkosista on tullut nyt uusitut painokset ja joistain myös ruotsinkielinen versio.

Opasvihkoset ovat:

UUTUUS!
UUTTA POLKUA ETSIMÄSSÄ – kun lapsettomuus on lopullista

Lopullisesti lapsettomaksi jääneille tarkoitettu opas on tarkoitettu matalan kynnyksen tueksi ja muistutukseksi siitä, että lukija ei ole yksin kokemuksensa kanssa. Opas on Simpukan sykeläisten eli lopullisesti lapsettomien vapaaehtoisten suunnittelema ja toteuttama. ”Toivomme, että tämä vihkonen auttaa sinua ymmärtämään, että ajatuksesi ja tunteesi ovat normaaleja ja yleisiä muillekin lopullisesti lapsettomille. Toivomme, että se antaa surulle ja sen käsittelylle tilaa, mutta näyttää, että elämässä on ajan myötä myös muuta hyvää.

UUSITTU PAINOS!
LAPSEN MUOTOINEN UNELMA – tahaton lapsettomuus kriisinä

Hedelmättömyyttä hoidetaan lääketieteen keinoin, mutta lapsettomuus ei kuitenkaan tunnu ensisijaisesti fyysisenä kipuna ruumiissa. Sen vaikutuksen tuntuvat ja näkyvät ennen kaikkea elämän psyykkisellä ja sosiaalisella puolella. Tämä opas kertoo selkeästi ja tiivistetysti lapsettomuuteen liittyvistä tunteista ja ajatuksista.


NYHET! UUTUUS!
DRÖMMEN OM ETT BARN – ofrivillig barnlöshet som kris

Häftet är riktat till dig som är ofrivilligt barnlös.
Du kommer väl ihåg att du inte är ensam, fast det ibland känns så. Det finns många ofrivilligt barnlösa, men barnlöshet är något man ofta tiger om. Många sluter sig, som snäckan i sitt skal. Men inget försvinner fast man tiger, utan barnlösheten skaver som ett sandkorn inne i snäckan.


UUSITTU PAINOS!
NÄKYMÄTÖN SURU – MIES JA LAPSETTOMUUS

Opas on tarkoitettu kaikille miehiksi itsensä kokeville, jotka ovat kohdanneet tahattoman lapsettomuuden. Lapsettomuuskokemus herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Toivomme, että löydät tästä oppaasta tietoa ja näkökulmia, jotka keventävät oloasi. Kenties tämä vihkonen auttaa sinua huomaamaan, että ajatuksesi ja tunteesi ovat normaaleja ja yhteisiä muillekin lapsettomille.


UUSITTU PAINOS!
KUN LASTA EI KUULU – Läheisen opas

Tämä opas on tarkoitettu niille, joiden lähipiirissä on tahattomasti lapsettomia. Oppaassa on esitetty väitteitä ja huomautuksia, joita lapsettomat usein kuulevat, ja niitä on kommentoitu heidän näkökulmastaan. Nämä ajatukset auttavat ymmärtämään ongelmasta kärsiviä läheisiäsi paremmin. Tieto helpottaa oloa ja kanssakäymistä.


UUSITTU PAINOS!
ODOTUS MUUTTUI MENETYKSEKSI – Keskenmeno-opas lapsettomuuden kokeneille

Jos lasta on toivonut pitkään, on keskenmeno aina vaikea kokemus. Tämä opaskirjanen sisältää tietoa ja keskenmenon kokeneiden henkilöiden muistoja ja ajatuksia. Oppaasta voi löytää lohtua ja se tuo keskenmenon aiheuttaman surun näkyväksi myös läheisille.


LAPSETTOMUUS JA PARISUHDE

Tämä vihkonen on suunnattu kaikille, jotka ovat kohdanneet tahattoman lapsettomuuden ja kokeneet sen vaikutuksia parisuhteessaan.


UUSITTU PAINOS!
SIMPUKOISTA HELMINAUHAA… Opas luovutetuilla sukusoluilla hoitoja harkitseville tai niillä jo lapsen saaneille

Luovutetuilla sukusoluilla tehtävät hoidot eroavat muista lapsettomuushoidoista siinä, että raskauden alkuun saamiseksi tarvitaan kolmea tai neljää osapuolta, sukusolun luovuttajaa tai paria, joka luovuttaa omista lapsettomuushoidoista ylijääneitä alkioita.


NYHET! UUTUUS!
FRÅN MUSSLOR TIL PÄRLBAND

En handbok för dem som överväger behandling med donerade könsceller eller som den vägen redan har fått barn.


DONOR CONCEPTION

This guide explains when the use of donated gametes might be considered. The guide also describes Finnish legislation that affects donor conception treatments. It can serve as a useful source of information and support during the grieving process when giving up the hope for biological offspring. It also provides information about psychological support available. In addition, the guide examines gamete donation from the standpoint of donor-conceived children as well as how to tell the children about it.


UUTUUS!
IHAN HELMI PERHE – lahjasolutaustasta lapselle puhuminen kahden vanhemman perheessä

Helminauha-hankkeen tietovihkonen Ihan Helmi perhe on tarkoitettu lahjasoluilla lapsen tai lapsia saaneille kahden vanhemman perheille. Myös lahjasoluilla lasta toivovat ja lahjasoluhoitojen avulla raskaana olevat voivat valmistautua tämän vihkosen avulla lapselle lahjasolutaustasta puhumiseen. Vihkosta voit hyödyntää pohtiessasi omaa tapaasi puhua lapselle hänen lahjasolutaustastaan. Vihkosesta löytyvää tarinaa voitte lukea yhdessä lapsen kanssa. Voitte täydentää tarinaa juuri teidän perheenne syntytarinaan sopivilla lisäyksillä, teksteillä ja kuvilla.


UUTUUS!
IHAN HELMI PERHE – lahjasolutaustasta lapselle puhuminen itsellisen äidin perheessä

Helminauha-hankkeen tietovihkonen Ihan Helmi perhe on tarkoitettu lahjasoluilla lapsen tai lapsia saaneille itsellisille äideille. Myös itsellisesti lahjasoluilla lasta toivovat ja lahjasoluhoitojen avulla raskaana olevat voivat valmistautua tämän vihkosen avulla lapselle lahjasolutaustasta puhumiseen. Vihkosta voit hyödyntää pohtiessasi omaa tapaasi puhua lapselle hänen lahjasolutaustastaan. Vihkosesta löytyvää tarinaa voitte lukea yhdessä lapsen kanssa. Voitte täydentää tarinaa juuri teidän perheen syntytarinaan sopivilla lisäyksillä, teksteillä ja kuvilla.


Esitteitä ammattilaisille

Mitä pidit artikkelista?

Tykkään
 
Hyödyllistä
 
Puhuttelevaa
 
Ikävää
 
En ymmärrä artikkelia