Simpukka-viikon teemana on “näkymätön suru”

Simpukka-viikolla 4.-10.5. ja jo 27. kertaa vietettävänä Lapsettomien lauantaina 9.5. muistutetaan, että lasten saanti ei ole itsestäänselvyys. Tahaton lapsettomuus on näkymätön, mutta pitkäaikaista surua aiheuttava kokemus, johon tarvitaan tukea ja apua.

Tahaton lapsettomuus koskettaa noin joka viidettä suomalaista. Sen taustalla on monia syitä, eikä kenenkään perhemuodon, perheen koon, sukupuolen tai iän perusteella voi päätellä, keitä lapsettomuuden suru koskettaa.

Tahattomasta lapsettomuudesta ja sen yksilöllisistä ja yhteiskunnallisista vaikutuksista tulisikin puhua enemmän, jotta yhä useampi saisi tarvitsemansa avun ja tuen oikea-aikaisesti. Viikon aikana lapsettomuuden näkymätöntä surua tehdään näkyväksi kuvin ja tarinoin #näkymätönsuru.

Simpukka-viikon aikana jaamme tietoa tahattomasta lapsettomuudesta ja järjestämme etätapahtumia. Lisäksi Simpukan vapaaehtoiset järjestävät vertaistukea, kuten anonyymeja chat-keskusteluita ja videotapaamisia.

Tältä sivulta löydät tietoa viikon verkossa järjestettävistä tapahtumista ja vertaistapaamisista sekä sosiaalisessa mediassa vapaasti jaettavaa aineistoa.

Medialle materiaalia täällä.


Näin olet mukana Simpukka-viikolla

  • Jaa somessa Simpukan julkaisuja hastagilla #näkymätönsuru #yksiviidestä #simpukkaviikko #lapsettomuus #lapsettomienlauantai
  • Käytä Simpukka-viikon taustakuvaa, jonka voit ladata jaettavista materiaaleista.
  • Osallistu Simpukan tapahtumiin verkossa
  • Bloggaa tai vloggaa ja laita meille linkki niin jaamme sen!
  • Kerro oma tarinasi, luo kannustava viesti ja jaa se somessa #näkymätönsuru

Simpukka-viikon tapahtumia

MAANANTAI 4.5.

KLO 18 – 20 SYKE-ZOOMPIT, videotapaaminen lopullisesti lapsettomille Zoomissa. Lisätietoa löydät täältä.

KLO  19 – 20.30 Helminauha-vertaischat Tukinetissä. Lisätietoa täältä.

TIISTAI 5.5.

KLO 18 – 19 Psykologin Näkymätön suru -verkkoluento Zoomissa. Lisätietoa täältä.
Luentovideo on katsottavissa täällä 15.5. asti. Luennon diat voit katsoa tästä 6.6. asti.

KLO 18.30 – 20 Lapsitoive-vertaischat Tukinetissä. Lisätietoa täältä.

KESKIVIIKKO 6.5.

KLO 17 – 19 Tampereen lapsitoiveryhmän videotapaaminen Zoomissa. Pyydä linkki tapaamiseen vertaisohjaajalta tampere.simpukka@gmail.com.

KLO 19 – 20.30 Itsellisten naisten vertaischat Tukinetissä. Lisätietoa täältä.

TORSTAI 7.5.

KLO 17.30 – 20 Helminauha Zoomissa, hanketyöntekijät vastaava yleisimmin kysyttyihin lahjasoluteemaisiin kysymyksiin. Lisätietoja ja esityksen diat löydät täältä.

LAUANTAI 9.5.

KLO 10 – 11.30 Lapsettomien lauantain SYKE-vertaischat Tukinetissä. Lisätietoa täältä.

KLO 12 – 13 Lapsettomien lauantain kaikille avoin etäbrunssi Zoomissa. Lisätietoa löydät täältä.

KLO 17 – 19 Itsellisten vertaisryhmän videotapaaminen Zoomissa. Pyydä linkki tapaamiseen vertaisohjaajalta tampere.itselliset.simpukka@gmail.com. Lisätietoja löydät Helminauha-hankkeen sivuilta täältä.

Simpukan kumppanijärjestön Suplin toimintaa lapsettomien lauantaina:

KLO 15.30 – 17.00 Lapsettomien lauantain UP-jatkot. Simpukan kumppanijärjestö Suomen uusperheiden liitto SUPLI järjestää Lapsettomien lauantaina zoom- alustalla Uusperhevanhemmille suunnatun vertaistuki- tapahtuman, jossa käsittelemme lapsettomuutta bonusvanhemman roolin näkökulmasta. Lisätietoa ja ilmoittautumislinkin löydät täältä.


Simpukka-viikon jaettava materiaali

Alta voit ladata Simpukka-viikolla jaossa olevaa materiaalia ja jakaa niitä vapaasti sosiaalisessa mediassasi. Klikkaa kuvat auki, niin voit ladata niistä suuret versiot.

Simpukka-viikon FB-kansivaihtoehto #1
Simpukka-viikon FB-kansivaihtoehto #4
En utele lapsitoiveesta
Simpukka-viikon FB-kansivaihtoehto #2
Sano näin, älä näin -somekuva

Simpukka-viikon FB-kansivaihtoehto #3

Lataa viikon videot Youtube-kanavaltamme

Mies ja lapsettomuusvideo

https://youtu.be/YDmhqqSdBaE

Näkymätön suru (julkaistaan Lapsettomien Lauantaina 9.5.)

https://youtu.be/Lw4KUZyy1iw

Simpukka-viikolla julkaistuja blogeja, podcasteja ja lehtiartikkeleita

Äidin tasapaino blogi, kirjoittaja on lapsellinen lapseton. Simpukka-viikon blogikirjoitus: Tahaton lapsettomuus ei näy mutta sattuu, kirjoituksen voit lukea täältä.

Jasminiitta blogi, kirjoittaja on lapsellinen lapseton. Simpukka-viikon blogikirjoitus & podcast: Tekeekö lapsettomuus minusta huonomman? Voit lukea tekstin ja kuunnella podcastin täältä.

Mul ois yks juttu -podcast, aiheena näkymätön suru. Podcastissa haastateltavana Simpukan puheenjohtaja Katja Helenelund. Jaksossa keskustellaan myös siitä, millaisia kokemuksia Jennillä ja Nealla on lapsettomuudesta. Saako lapsellinen surra lapsettomuutta ja kuinka ulkopuolisen kannattaa lähestyä näkymättömästä surusta kärsivää. Kuuntele podcast täältä.

Mamma eller inte blogi, kirjoittaja on sinkku, joka pohtii elämää lopullisesti lapsettomana. Simpukka-viikon blogikirjoitus: Simpukka-veckan 2020. Lue kirjoitus täältä.

Identiteettiä etsimässä, blogitekstin kirjoittaja on elämää monelta kantilta katsova, pienen lahjasolutaustaisen lapsen äiti. Tämän Helmin päivän blogitekstin löydät Helminauha-hankkeen sivuilta. Hanke tuottaa tietoa ja tukea lahjasoluilla lasta toivoville ja lahjasolujen avulla perheellistyneille. Blogitekstin pääset lukemaan täältä.

Simpukka-viikon tapahtumakalenteri

Pääset tutustumaan tapahtumiin viemällä hiiren tapahtuman ylle ja klikkaamalla päivämäärästä. Klikkaus vie sinut kalenterin laajempaan näkymään, josta pääset tutkimaan tapahtuman tietoja.

toukokuu 2020

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31