Terveisiä Helminauha-hankkeen perustuksilta – ensimmäisiä helmiä pujottamassa

Tässä sitä nyt ollaan, uudessa työpaikassa, uuden Helminauha-hankkeen starttiviivalla ja juuri tässä hetkessä Helminauha-hankkeen ensimmäisen blogitekstin äärellä.

Jokainen, joka on joskus aloittanut uuden työn, ymmärtää sen innostavan kaaoksen, joka täyttää koko pään ensimmäisten työviikkojen aikana. Pääni on tällä hetkellä niin täynnä asiaa, että tässä tekstissä lähden liikkeelle kaikkein helpoimmasta ja yksinkertaisimmasta aiheesta eli minusta itsestäni ja katsotaan sitten, josko saisin kerrottua myös muutaman sanan uudesta Helminauha-hankkeesta.

Olen Piia Savio ja aloittanut kolmisen viikkoa sitten Simpukan Helminauha-hankkeen hankevastaavana. Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri, LTO ja liiketalouden tradenomi ja viimeiset pari vuotta olen työskennellyt järjestökentällä mm. vanhemmuuden ja parisuhteen tukeen liittyvissä tehtävissä sekä tunne- ja vuorovaikutustaitojen parissa niin kouluttajana kuin myös kehittämistyössä. Kasvatustieteilijänä luotan vakaasti ihmisen elinikäiseen oppimiskykyyn ja ihmisen omiin voimavaroihin. Tätä luottamusta ammennan nyt omaan itseeni tässä uudessa tehtävässä. Onneksi en ole pujottelemassa helmiä yksin tähän helminauhaan vaan työparinani hankesuunnittelijana toimii ihana ja mahtava Simpukan Jenni, joka on kärsivällisesti jaksanut opastaa minua Simpukan maailmaan.

Helminauha -hanke tarjoaa tietoa, tukea ja toimintaa lahjasoluperheille

Helminauha – tietoa ja tukea lahjasoluperheille, on STEA:n rahoittama kolmevuotinen hanke (2019-2021), jonka tarkoituksena on tukea lahjasolujen avulla lapsen saaneita perheitä. Tavoitteenamme on, että vanhemmat saisivat tietoa ja tukea lapsen alkuperään liittyvien kysymysten käsittelyyn sekä valmiuksia puhua lasten kanssa lahjasolutaustasta. Yhtä lailla tärkeää on, että lahjasoluperheitä kohtaavat ammattilaiset saavat valmiuksia tukea lahjasolutaustaisia perheitä.

Tärkeä osa Helminauha-hanketta on lähteä kehittämään lahjasoluperheiden vanhempien valmennusta. Ensimmäinen valmennus jo lapsen saaneille vanhemmille tullaan järjestämään tulevana syksynä. Valmennus sisältää mm. tutkittua tietoa lahjasolualkuperää koskevista kysymyksistä ja sen merkityksestä perheessä. Valmennuksissa opittua tietoa ja työkaluja kootaan ja dokumentoidaan tiedon jakamiseksi muillekin. Hankkeen aikana tulemme rakentamaan suomenkielistä tietopankkia lahjasoluasioista ja hankkeen loppupuolella tulemme järjestämään myös ammattilaisten koulutusta asiaan liittyen.

Tule mukaan kehittämään toimintaa kanssamme!

Vaikka helminauhaan on tällä hetkellä pujotettu vasta ensimmäiset helmet, niin silti ajatukset ovat jo tulevaisuudessa, pitkässä ja kauniissa helmien ketjussa. Tähtäimessämme on tulevaisuus, jossa lahjasolukysymyksistä saa helposti tietoa, perheillä on mahdollisuus vahvan verkoston ja ammattilaisten tukeen ja jossa lapsilla halutessaan on mahdollisuus tutustua muihin lahjasolujen avulla alkunsa saaneisiin. Me emme tee tätä työtä yksin vaan tähän tulevaisuuteen päästäksemme tarvitsemme teitä, lahjasoluperheitä ja lahjasoluperheiden kanssa työskenteleviä ammattilaisia, mukaan kehittämään tätä toimintaa meidän kanssamme. Ota siis rohkeasti meihin yhteyttä, seuraa some-kanaviamme ja pian avautuvia nettisivujamme. Pidetään linjat kuumina.

Helmenhohtoista kevättä toivottaen

Piia Savio
Hankevastaava, Helminauha-hanke
piia@simpukka.info

Avainsanat:

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit