Maaseudun Terveys ja Lomahuolto ry on myöntänyt Simpukalle Voimaa vertaisuudesta -tuettuja lomia vuodelle 2020. Lomia voi hakea nyt!

Voimaa vertaisuudesta -tuettuja lomia on myönnetty kolmelle kohderyhmälle:

Kesäloma lapsiperheille, joissa on koettu tahatonta lapsettomuutta

Loman ajankohta: 20.7.–25.7.2020

Lomateema: Voimaa vertaisuudesta tuettu loma lapsiperheille

Hakea voivat: tahatonta lapsettomuutta kokeneet perheet, joissa on lapsi tai lapsia. Huom! Lahjasoluilla lapsia saaneille perheille on oma tuettu loma.

Paikka: Kuntoutuskeskus Kankaanpää

Hakuaika päättyy: 20.4.2020

Lahjasoluperheiden tuettu kesäloma

Loman ajankohta: 2.–7.8.2020

Lomateema: Voimaa vertaisuudesta tuettu loma lapsiperheille

Hakea voivat: lahjasukusoluilla lapsen tai lapsia saaneet lapsiperheet

Paikka: Kuortaneen urheiluopisto

Hakuaika päättyy: 2.5.2020

Lisätietoja Helminauha-hankkeen sivuilta.

Vertaisloma lopullisesti lapsettomille

Loman ajankohta: 9.–14.8.2020

Lomateema: Voimaa vertaisuudesta lomat omatoimisille aikuisille

Hakea voivat: yksin tai kaksin elävät tahattomasti lapsettomat, joiden elämä jatkuu yksin tai kaksin ilman lasta ja joille lapsitoive ei ole enää aktiivinen / SYKE

Paikka: Härmän kylpylä

Hakuaika päättyy: 9.5.2020

Voimaa Vertaisuudesta -lomat aikuisille ja lapsiperheille

Voimaa Vertaisuudesta -lomat on tarkoitettu henkilöille, joita yhdistää saman sairauden, vamman tai elämäntilanteen tuomat haasteet.

Voimaa vertaisuudesta- lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti. Tuettujen lomien ohjelmarungosta ja -sisällöstä ei vastaa Simpukka-yhdistys, vaan lomakohde ja sen ohjaajat.

Lapsiperheiden erityislomilla ohjelma sisältää perheenjäsenten yhteistä tekemistä, eri-ikäisille lapsille suunnattua toimintaa, vanhemmille suunnattuja ryhmäkeskusteluja sekä mahdollisuuden 4 x lapsiparkkiin perheen 1-3 v. lapsille.

Lomat järjestetään yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa ja Veikkauksen tuella.

Tarkempia tietoja lomista

Perhelomille voi osallistua 10 perhettä ja aikuisten lomille 20 henkilöä.

Loman omavastuuosuus on 20 €/vrk aikuisilta, alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta.

Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa tai perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajan ohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö. Perhelomilla 1-3 vuotiaiden lastenhoito (4 x 2h).

Miten haet tuettua lomaa?

Lomatukihakemus  tehdään järjestävän lomajärjestön sivuilla.

Ohjeet lomatuen hakemisesta löydät Maaseudun terveys ja lomahuolto ry:n sivuilta. Ohje sähköisen lomakkeen täyttämisestä löytyy videomuodossa myös täältä.

HUOM! Simpukka ry ei vastaa lomahakemuksista eikä päätä keitä lomalle valitaan. Tiedustelut lomalle hyväksymisistä tehdään MTHL:n kautta.

Lomatuki myönnetään taloudellisin, sosiaalisin ja terveydellisin perustein. Jokainen hakemus käsitellään yksilöllisesti ja luottamuksellisesti. STEA:n antamien ohjeiden mukaan lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi. Lomatukea myönnettäessä huomioidaan kaikilta lomajärjestöiltä myönnetty lomatuki.

Hakemukset säilyvät automaattisesti jonossa mahdollisia peruutuspaikkoja varten. Perusteluja-kohtaan on syytä kirjoittaa myös mahdolliset ruokavaliossa huomioitavat asiat. Lemmikkieläimen mukaan ottamisesta on sovittava suoraan lomakohteen kanssa.

Lomatukihakemusta tehdessäsi huomioi seuraavat asiat:

  • Hakemus täytetään huolellisesti, puutteellisesti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä
  • Hakemuksesta tulee ilmetä selkeästi loman kohderyhmään kuuluminen (lapsellinen lapseton, lahjasoluperhe, lopullisesti lapseton )
  • Avo-/aviopuolisot täyttävät yhteisen hakemuksen, jos lomatukea haetaan samalle lomalle
  • Lomavalinnat tehdään niiden perusteiden mukaan, jotka hakija on hakemuksellaan ilmoittanut lomatuen tarpeelleen. Hakemuksen perusteluosan täyttäminen on hakemuksessa erittäin tärkeä kohta!
  • Lomatukihakemukseen merkitään sille varattuun kohtaan tieto järjestöstä/yhdistyksestä, jonka varaamaa lomajaksoa anotaan. Lomalle hakeminen ei kuitenkaan edellytä järjestön/yhdistyksen jäsenyyttä!
  • Myönteisistä lomatukipäätöksistä ilmoitetaan lomatuen saajalle n. 2 kk ennen loman alkamispäivää. Mahdollisissa peruutuksissa lomatuen saaja peruuttaa myönnetyn lomatuen henkilökohtaisesti suoraan lomajärjestöön.  
  • Henkilötunnus ilmoitetaan täydellisenä sekä muut henkilö- ja osoitetiedot.  

Lisätietoja

  • Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry puh: 010 2193 460, puhelinaika arkisin klo 9-13.
  • Simpukan vertaistukikoordinaattori Anniina Valkonen, anniina.valkonen(at)simpukka.info, puh. 040 532 5390
  • Helminauha-hanke hankesuunnittelija Jenni Huhtala, jenni.huhtala(at)simpukka.info, puh. 040 532 3010 (lahjasoluperheiden tuettu loma)