Ryhdy Simpukan vaikuttajaksi ja levitä tietoa tahattomasta lapsettomuudesta

Kehitämme matalan kynnyksen vaikuttamistoimintaa, jossa kuka tahansa tahattomasti lapsettomien aseman ja hyvinvoinnin edistämisestä kiinnostunut voi toimia Vaikuttajana. Tältä sivulta löydät erilaisia vaikuttamistehtäviä, joita toteuttamalla voit auttaa Simpukkaa välittämään tietoa tahattoman lapsettomuuden kokemuksesta.

Kun olet saanut valmiiksi yhden tai useamman tehtävän, palaa tälle sivulle, klikkaa Suoritettu-nappulaa ja täytä siitä avautuva lomake. Näin saamme tiedon tehtävän suorittamisesta ja suorittajasta. Jos haluat, voit jättää lomakkeelle sähköpostiosoitteesi kuukausittaista tuotearvontaa varten.

1. Vie juliste julkiseen tilaan

Lataa oheisen linkin takaa löytyvä A4-juliste, tulosta se, ja kiinnitä se julkisen tilan ilmoitustaululle tai vaikkapa työpaikan kahvihuoneen seinälle.

Tulostettava A4-kokoinen juliste lapsettomuudesta.

Suoritettu!

2. Laadi mielipidekirjoitus

Perehdy paikallislehtesi mielipidekirjoituksia koskeviin ohjeisiin ja laadi niiden mukainen mielipidekirjoitus tahattomasti lapsettomia koskettavasta asiasta. Voit hyödyntää mielipidekirjoitusta laatiessasi Simpukan STT-tiedotteita sekä tätä ohjetta. Mielipidekirjoituksesi voi käsitellä esimerkiksi tahattomasti lapsettomien kohtaamaa työelämäsyrjintää. Aiheeseen liittyvä tiedotteemme löytyy täältä.

Suoritettu!

3. Tilaa Simpukan infopaketti ja vie se lähimpään neuvolaan

Tilaa kotiisi Simpukan infopaketti sähköpostitse Simpukan Lauralta (laura@simpukka.info). Kun olet saanut paketin, vie se lähimpään neuvolaasi. Kysy neuvolan henkilökunnalta lupa jättää materiaali esille odotushuoneeseen.

Suoritettu!

4. Ota yhteyttä kansanedustajaasi

Lähetä kansanedustajallesi viesti esimerkiksi sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa ja kysy, kuinka hän voisi edesauttaa tahattomasti lapsettomien asiaa. Voit kysyä esimerkiksi seuraavia asioita:

– Miten aiot edistää lapsettomien asemaa työelämässä?
– Miten aiot edistää lapsettomuushoitojen yhdenvertaisuutta?
– Miten aiot edistää sijaissynnytyksen mahdollistamista Suomessa?

Suoritettu!

5. Jaa Simpukan somepostaus omalla tililläsi

Etsi Simpukan Instagram-, Facebook– tai Twitter-tililtä jokin kiinnostava postaus ja jaa se seuraajillesi omalla kanavallasi.

Suoritettu!

6. Pyydä lähikirjastoasi tilaamaan Simpukka-lehti lehtilukusaliinsa

Tarkista, löytyykö lähikirjastosi lehtilukusalista jo Simpukka-lehti. Jos ei, käy ehdottamassa lehden tilausta joko suoraan henkilökunnalle tai kirjastosta riippuen sähköisellä hankintaehdotuslomakkeella.

Jos kirjastosta löytyy jo Simpukka-lehti, voit käydä antamassa henkilökunnalle palautetta ja kiittää lehdestä. Siten välität heillekin tiedon, että lehdelle tosiaan on kysyntää.

Suoritettu!