Kehitämme matalan kynnyksen vaikuttamistoimintaa, jossa kuka tahansa tahattomasti lapsettomien aseman ja hyvinvoinnin edistämisestä kiinnostunut voi toimia Vaikuttajana.

Toimintaa kehitetään ja haemme nyt vaikuttamisesta kiinnostuneita vapaaehtoisia Vaikuttaja-kehittäjätiimiin. Hae mukaan tästä.

Tältä sivulta löydät erilaisia vaikuttamistehtäviä, joita toteuttamalla voit auttaa Simpukkaa välittämään tietoa tahattoman lapsettomuuden kokemuksesta.

Kun valitset tehtävän ja olet toteuttanut sen, palaa tälle sivulle ja täytä allaoleva lomake. Näin saamme tiedon tehtävän toteuttamisesta ja toteuttajasta. Jos haluat, voit jättää kyselyn kiitosviestistä avautuvaan uuteen kyselyyn yhteystietosi tuotearvontaa varten.

piirroshahmo

Tehtävä numero 1: Vie juliste julkiseen tilaan

Lataa oheisen linkin takaa löytyvä A4-tuloste, tulosta se ja kiinnitä se julkisen tilan ilmoitustaululle tai vaikkapa työpaikan kahvihuoneen seinälle. Tämän jälkeen suorita tehtävä loppuun täyttämällä alempaa löytyvä lomake.

Tehtävä numero 2: Laadi mielipidekirjoitus

Kirjoita mielipidekirjoitus paikallislehteesi. Perehdy oman lehtesi mielipidekirjoitusohjeisiin ja laadi niiden mukainen mielipidekirjoitus tahattomasti lapsettomia koskettavasta asiasta. Voit hyödyntää mielipidekirjoitusta laatiessasi Simpukan tiedotteita. Löydät tiedotteet esimerkiksi STTinfon sivultamme. Mielipidekirjoitus voi käsitellä esimerkiksi tahattomasti lapsettomien kohtaamaa työelämäsyrjintää. Aiheeseen liittyvä tiedotteemme löytyy täältä.

Tehtävä numero 3: Tilaa Simpukan infopaketti ja vie se lähimpään neuvolaan

Lähetä meille sähköpostia (simpukka@simpukka.info) ja tilaa materiaalipaketti kotiisi. Kun olet saanut paketin, vie se lähimpään neuvolaasi esille. Kysy neuvolan henkilökunnalta lupa jättää materiaali odotushuoneeseen esille.

Tehtävä numero 4: Ota yhteyttä kansanedustajaasi

Ota yhteyttä kansanedustajaasi ja kysy, kuinka hän voisi edesauttaa tahattomasti lapsettomien asiaa. Voit kysyä esimerkiksi seuraavia asioita:

  • Miten aiot edistää lapsettomien asemaa työelämässä?
  • Miten aiot edistää lapsettomuushoitojen yhdenvertaisuutta?
  • Miten aiot edistää sijaissynnytyksen mahdollistamista?