Vuonna 2021

Simpukka järjestää säännöllisesti verkkoluentoja. Tältä sivulta löydät tietoa ja aikatauluja tulevista verkkoluennoista.

4.5. klo 18–19.30 Ei isä eikä vaari, ei äiti eikä mummu – Tahattomasti lapsettomasta lapsenlapsettomaksi
Millaisia ajatuksia ja tunteita on tahattomasti lapsettoman mielessä, kun ikätovereista alkaa tulla isovanhempia? Mikä on erityistä lapsettomuuden toisella kierroksella? Miten tilannetta voi käsitellä ja mistä löytää voimavaroja? Luennoitsijana psykologi, psykoterapeutti Riikka Airo. Luennon jälkeen on mahdollisuus osallistua vertaisohjattuun keskustelutilaisuuteen. Tilaisuus on suunnattu tahattomasti lapsettomille, jotka pohtivat lapsenlapsettomuuteen liittyviä kysymyksiä. Tervetuloa mukaan! Ilmoittaudu luennolle 30.4. mennessä tällä lomakkeella. Luento järjestetään Zoomissa, linkki tapahtumaan löytyy tästä.

6.5. klo 18 – 19.30 Lahjasoluhoidot julkisella sektorilla, HUS:n kätilö Carina Weckman ja psykologi Ea Huhtala
Verkkoluennon teemana ovat julkisen sektorin lahjasoluhoidot, joista ovat kertomassa HUS:n lisääntymislääketieteen yksikön kätilö Carina Weckman ja lahjasoluneuvontaa tekevä psykologi Ea Huhtala. Voit halutessasi esittää kysymyksiä etukäteen tällä lomakkeella. Järjestäjänä Helminauha-hanke, lisätietoja täällä.

7.5. klo 18 – 19.30 Verkkoluento: Kätketyt tunteet ja lapsettomuuden jättämä varjo – äidiksi tulo lapsettomuuden jälkeen, asiantuntijana kasvatustieteen tohtori Siru Lehto
Onko lapsen saaminen onnellinen loppu tarinaan, jossa lapsi lopulta saadaan pitkän lapsettomuuden ja hedelmöityshoitojen jälkeen? Siru Lehdon väitöskirja paljastaa, ettei äidiksi tulo ole aina lapsettomuutta korjaava ja eheyttävä kokemus, jollaisena se usein ulkopuolelta nähdään. Tutkimus osoitti monien naisten piilottelevan vaikeita tunteitaan kokiessaan, ettei heillä ole oikeutta valittaa tai väsyä. Suuri osa tutkimukseen osallistuneista naisista kertoi myös suorittavansa äitiyttään ja vaativansa itseltään vanhempana paljon. Luento järjestetään Zoomissa, linkki tapahtumaan löytyy tästä.

8.9. klo 18 – 19.30 Itsellinen vanhemmuus, psykologi psykoterapeutti Terhi Vihko
Itsellisesti lahjasoluilla lasta toivoville ja lapsen saaneille. Järjestäjänä Helminauha-hanke.

5.10. klo 18–19.30 Lapsettomuus ja syöpä, yhteistyössä Sylva ry, asiantuntijana lääkäri Annika Auranen

9.11. klo 18–19.30 Lapsettomuuskriisi – keinoja kriisistä selviytymiseen, psykologi ja psykoterapeutti Terhi Vihko

Ohjeet Zoomin käyttöön löydät täältä. 

Mitä pidit artikkelista?

Tykkään
 
Hyödyllistä
 
Puhuttelevaa
 
Ikävää
 
En ymmärrä artikkelia