Verkostot

Simpukka-yhdistyksen visiona on toimia lapsettomien yhteisönä Suomessa. Tähän tavoitteeseen pyritään myös edistämällä verkostoja, joissa eri elämäntilanteissa olevat lapsettomat voivat tavata vertaisiaan ja luoda uusia sosiaalisia suhteita.

Verkostot voivat järjestää tapaamisia, tilaisuuksia ja verkkokeskusteluja. Verkostoja vetävät vapaaehtoiset vertaistukijat. Simpukka-yhdistys tukee verkostojen toimintaa.

Helminauhaverkosto

Helminauhaverkosto on tarkoitettu niille tahatonta lapsettomuutta kokeneille, jotka ovat saaneet lapsen luovutetuilla sukusoluilla tai jotka ovat lahjasukusoluhoidoissa tai pohtivat niitä.

Lahjasukusoluihin liittyy paljon pohdintaa. Vertaistukitoiminnassa on mahdollista keskustella muiden samassa tilanteessa olevien kanssa mieltä askarruttavista kysymyksistä tai vaikkapa viettää leppoisasti aikaa toisten lahjasukusoluperheiden kanssa. Helminauhaverkostolla on vertaistukitoimintaa tällä hetkellä kahdella paikkakunnalla (Helsinki ja Tampere). Lisäksi järjestetään yhteisiä tapaamisia, joista lisätietoa saat vertaistukikoordinaattorilta (jenni(at)simpukka.info).

Helminauhan löydät myös keskustelufoorumilta ja Facebookista. Facebook-ryhmä suljettu, jolloin ryhmään kuuluminen näkyy kaikille mutta keskustelut ainoastaan ryhmän jäsenille. Oman nimen näkymisen ryhmässä voi kuitenkin piilottaa omasta profiilista, kts. ohje verkkovertaistuen sivulta. Liity ryhmään täällä.

SYKE-verkosto

SYKE -verkosto (Simpukan yksin ja kaksin elävien verkosto) on tarkoitettu niille tahattomasti lapsettomille, joiden elämä jatkuu yksin tai kaksin ja joiden kohdalla hedelmöityshoidot tai esimerkiksi adoptio eivät enää ole ajankohtaisia. Löydät verkoston myös facebookista! Lisätietoa saat vertaistukikoordinaattorilta (jenni(at)simpukka.info).

Haluaisitko sinä liittyä verkostoon tai perustaa sellaisen? Eikö paikkakunnallasi ole ryhmää? Simpukka-yhdistys auttaa sen perustamisessa. Ota yhteyttä vertaistukikoordinaattoriin.