Vertaisvälityksen ilmoitustaulu

MITEN LÖYDÄN VERTAISEN?

Kun ilmoitustaululta löytyy sopiva ilmoitus, lähetä sähköpostia simpukka(at)simpukka.info ja kerro viestissä sen henkilön nimi tai nimimerkki johon haluat yhteyden. Ilmoittajan sähköpostiosoite, johon voit ottaa yhteyttä, toimitetaan sinulle mahdollisimman pian (työaikojen puitteissa). Jos sopivaa vertaista ei löydy ilmoitustaululta, jätä oma ilmoituksesi täällä.

ILMOITUSTAULUN PERIAATE

Ilmoitustaulu perustuu kaikkien osapuolten väliseen luottamukseen, tasavertaisuuteen ja kunnioitukseen. Se on tarkoitettu erilaisissa elämäntilanteissa oleville, tahattoman lapsettomuuden kohdanneille henkilöille, sekä heidän läheisilleen. Vertaisvälitys on osa Simpukka-yhdistyksen vertaistukitoimintaa joka toimii yhdistyksen arvojen mukaisesti. Yhdistyksellä on ylläpitovastuu, mutta yhdistys ei vastaa keskustelujen sisällöstä tai henkilöistä nimimerkkien takana. Yhdistys varaa itselleen oikeuden poistaa ilmoitukset ja yhteydenotot jotka osoittautuvat mahdollisesti asiattomiksi. Kun täytät lomaketta, huomioi, että kaikki mitä siihen kirjoitat julkaistaan ilmoitustaululla (paitsi oikea nimesi ja sähköpostiosoitteesi). Kaikki ilmoitustaululla olevat ilmoitukset ovat voimassa. Jos ilmoituksen henkilö ei vastaa sinulle tai huomaat asiatonta toimintaa, ole hyvä ja ilmoita siitä simpukka(at)simpukka.info.

 

Nimi tai nimimerkki: Laura80

Viesti: Olen 38 vuotias ja mieheni 33v. Olemme yrittäneet lasta noin vuoden. Olemme olleet jo julkisella puolella tutkimuksissa mutta hoitoihin emme pääse koska olen ylipainoinen ja bmi-raja ylittyy. Korkean ikäni vuoksi on kiire ja minulla on nyt painonpudotus edessä kiireesti, jotta pääsisimme hoitoihin. Olen tietämätön hoidoista, pyörällä päästäni ja kaipaisin tukea ja tietoa.

Paikkakunta tai alue: Uusimaa

 

Nimi tai nimimerkki: Hanna

Viesti: Minulle todettiin vajaan 2 vuoden yrittämisen jälkeen PCO ja tuntuu etten saa mieheltä tarpeeksi tukea hoitoihin.

Paikkakunta tai alue: Pirkanmaa

 

Nimi tai nimimerkki: Anna

Viesti: Olen 29 vuotias nainen ja olemme mieheni kanssa yrittäneet lasta 4 vuotta.

Ollaan hoidoissa, yksi inseminaatio hoito tehty ja toinen tulossa syksyllä. Toivoisin vertaistukea ja ajatusten vaihtoa samassa tilanteessa olevilta.

Paikkakunta tai alue: Uusimaa

 

Nimi tai nimimerkki: Yksin äidiksi?

Viesti: Olen pitkään haaveillut omasta lapsesta ja miettinyt hoitoon hakeutumista yksin ensi keväänä.

Päässä on hirveä myllerrys kaikesta siitä mitä äityis voisi olla ja miten kaikki hoitokuviot menee. Kaipaisin ajatusten vaihtoa vastaavassa tilanteessa olevilta tai niiltä jotka on pidemmällä hoidossa tai vanhempia. Virallista diagnoosia en ole saanut, mutta on vahva epäilys endometrioosista.

Paikkakunta tai alue: Oulu

 

Nimi tai nimimerkki: Mirve

Viesti: Selittämätöntä lapsettomuutta takana yli 1,5 vuotta. Itselläni ei ole lapsia, miehellä on. Kaipaan tukea ja haluan sitä myös antaa muille. Toivon kirjoittelua ja olisi mukava jutella kasvotustenkin.

Paikkakunta tai alue: Etelä-Savo

 

Nimi tai nimimerkki: Epätoivoinen

Viesti: Moi, olen 33 vuotias nainen

Yritystä takana 1 vuosi mutta olemme kuitenkin jo lapsettomuuspolilla potilaina ja menossa kohti ivf-hoitoa. Minulla on todettu alhainen amh-arvo.
Eniten kaipaan tällä hetkellä lohtua ja onnistumistarinoita samassa tilanteessa olleilta mutta mielellään jakaisin kokemuksia myös samassa tilanteessa tällä hetkellä olevan kanssa.

Mielelläni tapaisin myös kasvotusten.

Paikkakunta tai alue: Pirkanmaa

 

Nimi tai nimimerkki: Vertaista vailla

Viesti: Moikka, olen 23- ja mieheni 27 vuotias.

Minulla on endometrioosi ja pcos. Ensimmäinen IVF-hoito takana. Joka päättyi yllättäen jo punktioon, kun soluja ei saatu kuin yksi ja se ei hedelmöittynytkään normaalisti.

Kesällä/ syksyllä jatkuu mahdollisesti ICSI hoidolla.

Kaipaisin kovasti päästä juttelemaan vertaisen kanssa, mielellään jopa kasvotusten 🙂 Kun täällä päin ei ole vertu ryhmää.

Paikkakunta tai alue: Etelä-Karjala

 

Nimi tai nimimerkki: 2 lapsen äiti

Viesti: Kaksi lastani ovat saaneet alkunsa luovutetuilla siittiöillä. Yksin hoitoihin lähdön syy oli silloisen kumppanin ilmoitus, ettei haluakaan lapsia.

Tarjoan tukea vastaavassa tilanteessa oleville/yksin hoitoihin lähteville.

Paikkakunta tai alue: Länsi-Suomi

 

Nimi tai nimimerkki: Kevättuuli

Viesti: Olen 30-vuotias lahjamunasolupojan äiti ja odotan toista syntyväksi kesällä. Lapsettomuustausta ja raskaat hoidot ovat jättäneet jälkensä ja kaipailisin vertaistukea muista lapsettomuuden kokeneista äideistä. Olisi kiva viestitellä tai vaikka jutustella kahvikupposen äärellä.

Paikkakunta tai alue: Keski-Suomi

 

Nimi tai nimimerkki: Petra

Viesti: Olen 39v nainen Turusta joka vielä tällä hetkellä parisuhteessa (naisen kanssa). Kumppanini ei halua lisää lapsia, hänellä on jo 20v tyttö. Minä olen aina haaveillut lapsesta ja perheestä. Taustaani kuuluu että vuonna 2016 sairastin rintasyöpää ja parhaillaan antiestrogeeni lääkitys päällä, enkä voi koittaa edes raskaaksi kun 4 vuoden päästä. Ex kumppanin kanssa koitin 7 kertaa inseminaatiota.

Paikkakunta tai alue: Turku

 

Nimi tai nimimerkki: Iso yllätys

Viesti: Olen 30v. nainen pääkaupunkiseudulta ja oman diagnoosini vasta saanut 3/18. Takana 6 kuukauden sisällä kaksi kohdunulkoista raskautta, joista jälkimmäinen johti toisen munanjohtimen poistoon. Ivf ainut mahdollisuutemme, toisenkin johtimen ollessa yllättäen toimimaton. Päätöksiä ei ole tulevaisuuden suhteen vielä tehty. Jaan/vastaanotan mielelläni ajatuksia omasta lapsettomuudesta ja erityisesti kaipaisin kokemuksia ivf-hoidon läpikäynneiltä.

Paikkakunta tai alue: Pääkaupunkiseutu

 

Nimi tai nimimerkki: Pitkä polku

Viesti: Hei, olen nelikymppinen nainen, jolla takana pitkä tie lapsettomuushoitoja niin parisuhteessa kuin yksinkin. Viimeisimpänä tuloksettomia lahja-alkiohoitoja. Nyt edessä luopuminen ja surutyö sekä mahdollisesti adoptioprosessiin lähteminen. Kaipaan vertaistukea samankaltaisessa tilanteessa olevilta tai jo pidemmälle selviytyneiltä, jotka ovat päätyneet yksin/kaksin elämiseen tai adoptioprosessiin. Toivon tukea itselleni, mutta mielelläni olen myös itse tukemassa, molemmin puolista jakamista siis.

Paikkakunta tai alue: Pääkaupunkiseutu

 

Nimi tai nimimerkki: Marika

Viesti: Hei! Olen 32-vuotias kahden lapsen äiti. Molemmat lapseni ovat saaneet alkunsa IVF-hoidoilla. Itse sairastan endometrioosia. Mikäli haluat purkaa sydäntäsi sähköpostin välityksellä, minulle voi kirjoitella. Itselleni lapsettomuus oli todella raskas paikka ja tietämättömyys tulevasta synnytti todella syvän kriisin. Kuuntelen mielelläni, mikäli haluat vertaistukea.

Paikkakunta tai alue: Etelä-Pohjanmaa

 

Nimi tai nimimerkki: Yksin

Viesti: Olen juuri 35 vuotta täyttänyt nainen. Olemme mieheni kanssa yrittäneet lasta yli 1,5 vuotta.

Juuri selvisi, että lapsettomuus johtuu minusta. Haluaisin vertaistukea samassa tilanteessa olevilta.

Paikkakunta tai alue: Etelä-lappi

 

Nimi tai nimimerkki: Tiia

Viesti: Olemme mieheni kanssa yrittäneet lasta nyt 1,5vuotta. Tutkimuksissa minulla todettu erittäin alhainen amh-arvo, joten suoraan aikailematta IVF-hoitoon. Harkitsemme vielä otammeko hoitoa vastaan, mietimme myös adoptiota. Vertaistuki tulisi tämän tuskan  ja epätietoisuuden keskelle tarpeen.

Paikkakunta tai alue: Varsinais-suomi

 

Nimi tai nimimerkki: Vanhempi lahjalapsi

Viesti: Hei,

Löytyisikö tätä kautta muita jo lapsen saaneita, joiden lapsi on jo kouluikäinen?

Teini-ikä lähestyy, ja se on omanlaisensa lahjasukusoluilla alkunsa saaneille lapsille ja vanhemmille.

Toivottavasti tätä kautta löytyisi muita, jotka haluavat jakaa kokemuksia. Tuettaisiin aikuiset toisiamme puolin ja toisin, mailitse tai kasvokkain. Ehkä myös lapset voisivat tavata?

Paikkakunta tai alue: Helsinki / Pääkaupunkiseutu

 

Nimi tai nimimerkki: Riikkis

Viesti: Olen pian 33-vuotias lapseton nainen. Ex-mieheni kanssa yritimme lasta noin 10 vuotta ilman hoitoja (mies ei halunnut). Myös seuraavan exän kanssa oltiin aktiivisesti ehkäisyttä tuloksetta. Nyt seurustelen miehen kanssa, jolla on jo yksi lapsi, eikä hän halua enempää. Koen myös, että alan olla liian vanha saamaan lapsia, joten jäänen lapsettomaksi. Kaipaisin juttuseuraa tahattomasti lapsettomista.

Paikkakunta tai alue: Jyväskylä

 

Nimi tai nimimerkki: Syyssumu

Viesti: Olen 30-vuotias nainen jolla lapsettomuutta takana jo kuusi vuotta. Lapsettomuuden syy on miehessä ja olemme lahjasoluhoidoissa. Julkisen puolen hoidot on jo käytetty tuloksettomina, tällä hetkellä hoidot yksityisellä puolella kesken. Toivo on hiipunut ja näyttää siltä että jäämme kahdestaan. Suru tuntuu useimmiten liian suurelta käsiteltäväksi, vertaistuki tulisi tarpeeseen.

Paikkakunta tai alue: Pirkanmaa

 

Nimi tai nimimerkki: A-91

Viesti: Hei! Olen 26- vuotias nainen ja mieheni on 27- vuotias. Lapsettomuutta 5 vuotta takana. Mieheltäni ei löydy siittiöitä ja siksi olemmekin käyneet myös keinoputkihedelmällisyys- hoidoissa lahjoitetuilla siittiöillä, niistä takana yksi keskenmeno viikolla 5.  Hoidot lopetettu, ja nyt adoptiojonossa. Ehkä meidänkin onni joskus vielä kääntyy! Itsellä myös endometrioosia. Voin tukea ja kuunnella!

Paikkakunta tai alue: Pohjanmaa ja Lähi-seudut

 

Nimi tai nimimerkki: Yksin äidiksi

Viesti: Hei! Etsin juttuseuraa luovutetuilla siittiöillä äidiksi tulleista tai prosessin käynnistäneistä. Itselläni prosessi alussa (kesä 2017). Kirjoittelua, soittelua ja kahvitteluakin, jos etäisyys sopiva! Olen 32-vuotias.

Paikkakunta tai alue: Etelä-Suomi

 

Nimi tai nimimerkki: Kolmen hengen perhe

Viesti: Hei. Olen 35-vuotias nainen ja minulla on mieheni kanssa yksi 4-vuotias tyttö. Olen aina haaveillut saavani vähintään kaksi lasta, mutta mieheni ei suostu toiseen lapseen. Emme voi edes yrittää. Kaipaisin tukea ja juttuseuraa muilta mahdollisesti samantapaisessa tilanteessa olevilta. Olisi kiva jutella jonkun kanssa, joka myös yrittää jatkaa elämää romuttuneista haaveista huolimatta.

Paikkakunta tai alue: Helsinki

 

Nimi tai nimimerkki: Turhautunut

Viesti: Olen 36-v , lasta kipeästi toivova sinkku nainen. Mulla vestibulodynia ja vaginismi, hoidot vasta alussa. Olen ollut todella pettynyt tilanteeseen, kaipaisin tukea toisilta yksin lapsen hankkimista suunnittelevilta . Myös arvostaisin kokemuksia vaginismista ja inssi hoidoista, ja niiltä ketkä on lapsen saaneet ei- perinteisesti, yksin tai sateenkaariperheeseen, ja elämän jatkumisesta lapsettomana

Paikkakunta tai alue: Helsinki/ koko maa

 

Nimi tai nimimerkki: “Epätoivoinen”

Viesti: Olen jo “kypsässä iässä” (40->) oleva useamman lapsen äiti, jolla keskenmenoja takana kaikkiaan jo 13 kpl:tta tässä 16 vuoden “lapsenteko-projektin” aikana, joista tuorein sattui heti tämän vuoden alulle. Syitä näihin keskenmenoihin ei ole saatu selvitettyä ja välillä siis onnistumisiakin on ollut. Koen SUURTA SURUA näistä menetyksistä ja etsin vertaistukea.

Paikkakunta tai alue: Koko maa

 

Nimi tai nimimerkki: Hanna

Viesti: Olen kristitty naimisissa oleva nainen, jolla on kolme vuotta lapsettomuutta takana. Mitään isompaa syytä lapsettomuudellemme ei ole löytynyt. Haluan olla vertaisena tukemassa sekä myös tuen tarpeessa.

Paikkakunta tai alue: Helsinki

Nimi tai nimimerkki: 2 karvaisen kakaran mamma

Viesti: Hei ollaan 37 minä ja mies 30 tahtoisin naispuolisista juttuseuraa jotka kokeneet lahjasoluhoitoja? Meillä takana 3v tänä vuonna ja ekana vuonna kolmas lähti yksityisellä alulle mutta myös se onni vietiin meiltä äkkiä, vuosin jo piinapäivinä enkö uskonut että voisi plussa tulla tuli ja sitten se hermoilu alkoi .. Ja loppui sunnuntaihin kun kävimme toteamassa sairaalalla näin asia oli

Paikkakunta tai alue: Riihimäki

 

Nimi tai nimimerkki: Aivolisäkkeen vajaatoiminta

Viesti: Lapsettomuuden syynä miehen aivolisäkkeen vajaatoiminta. Haluan tarjota niille ja keskustella erityisesti niiden kanssa joiden lapsettomuuden syy on sama. Tietoa ja vertaistukea on vaikea on saada asiasta.Kokemuksista samassa tilanteessa tai prosessin läpikäyneiden kanssa olisi mukava saada. Aluksi sähköpostitse. Olen 30-vuotias nainen.

Paikkakunta tai alue: –

 

Nimi tai nimimerkki: Siru

Viesti: Olen 48 vuotias. Lapsettomuushoidot alkoivat vuonna 1997 ja päättyivät 2010. Meille tehtiin kaikki inseminaatiosta, koeputkihedelmöityksestä munasolun lahjoitukseen asti. Meillä lapsettomuushoitojen syynä oli selittämätön lapsettomuus. Haluasin olla tukihenkilönä henkilölle jolla on lapsettomuushoidot tehty

Paikkakunta tai alue: Pirkanmaa Lempäälä

 

Nimi tai nimimerkki: Diabeetikko 1985

Viesti: Hei olisin kiinnostunut toimimaan vertaistukihenkilönä ja saamaan myös itsekkin tukea Lapsettomuudesta

Paikkakunta tai alue: Kuopio