Simpukan kautta voit löytää toisia tahattomasti lapsettomia ja saada ja antaa vertaistukea. Vertaistukea löytyy niin livenä tapaavista ryhmistä kuin verkon moninaisista kanavista. Tältä sivulta löydät kootusti tietoa Simpukan vertaismahdollisuuksista!

Vertaistuesta voimavaroja

“Vertaistukiryhmässämme on toisista välittävä, kannustava meininki. Ihmiset ovat kiinnostuneita siitä, mitä toisille kuuluu. Ryhmässä saa sanoa miltä tuntuu ja muut ottavat ajatuksesta kopin. Eikä kannata unohtaa lukemattomia nauruja, joita ehkä joku, joka ole kokenut vastaavaa, ei edes tajua…”

Keskustelu toisten samankaltaisissa tilanteissa olevien tai niitä läpikäyneiden kanssa helpottaa omaa oloa ja saattaa antaa työkaluja omien sisäisten solmukohtien aukaisemiseen. Haluamme auttaa lapsettomia solmimaan yhteyksiä toisiinsa ja jakamaan yhdessä kokemuksiaan.

Yhdistyksen tilaisuudet, tapaamiset ja vertaistukitoiminta ovat avoimia kaikille.

Muistathan, että vertaistukea annetaan tavallisen ihmisen persoonallisuuteen ja elämäntaitoihin nojaten, joten se ei korvaa ammattimaista terapiaa tai muuta ammattiapua.

Tule mukaan vertaisryhmätoimintaan!

Simpukka-yhdistyksellä on viidenlaisia vertaisryhmiä:

 • Lapsettomien lapsitoiveryhmään ovat tervetulleita kaikki ensimmäistä lasta toivovat lapsettomat yksin tai yhdessä puolison kanssa.
 • Yksin ja kaksin elävien SYKE-ryhmä on tarkoitettu tahattomasti lapsettomille, joiden elämä jatkuu yksin tai kaksin. SYKE-ryhmäläisillä esimerkiksi lapsettomuushoidot ja toive lapsesta eivät ole enää ajankohtaisia.
 • Helminauharyhmä on tarkoitettu lahjasoluhoitoja harkitseville, -hoitoja läpi käyville tai lahjasoluilla lapsen saaneille. Halminauha-hankkeen kotisivuilta löydät lisätietoa Helminauhavertaistuesta.
 • Itsellisten ryhmä on tarkoitettu itsellisesti lasta toivoville ja lapsen saaneille.
 • Lapselliset lapsettomat -vertaisryhmä on tarkoitettu niille lapsettomuutta kokeneille, jotka ovat tavalla tai toisella saaneet lapsen, sekundäärisesti lapsettomille tai ovat raskaana. Lapsettomuuden kokemus ei aina häviä, vaikka perhe kasvaisikin – se kulkee usein mukana läpi elämän.

Ryhmissä voi jakaa omia kokemuksia, ajatuksia sekä iloja ja suruja luottamuksellisesti. Simpukan vertaisryhmiä vetävät vapaaehtoisesti toimivat vertaiset. Lisätietoa tapaamisista saat oman paikkakuntasi ryhmänvetäjältä sähköpostitse, tapahtumakalenterista ja Facebook-ryhmistä. Jos paikkakunnallasi ei ole ryhmää, lähetä viestiä vertaistukikoordinaattori Anniinalle: anniina(at)simpukka.info.

Vertaisryhmät eri paikkakunnilla ja vetäjien sähköpostiosoitteet

Helsinki
1) Lapsitoiveryhmä ensimmäistä lasta toivoville lapsettomille. Lisätietoja ryhmästä helsinki.simpukka(at)gmail.com.
2) Helminauharyhmä lahjasoluilla lasta harkitseville, hoidoissa oleville tai jo lapsen saaneille. Lisätietoja tapaamisista saa osoitteesta helsinki.helminauha.simpukka(at)gmail.com.
3) Lapselliset lapsettomat -ryhmä on niille, joilla on jo lapsi/lapsia tai ovat raskaana. Lisätietoja ryhmästä helsinki.lapselliset.simpukka(at)gmail.com.
4) Kohtuuttomat ry, vertaistukiryhmä kohduttomille naisille. Lisätietoja: info(at)kohduton.fi

Jyväskylä
Helminauharyhmä lahjasoluilla lasta harkitseville, hoidoissa oleville tai jo lapsen saaneille. Lisätietoja tapaamisista saa osoitteesta jyvaskyla.helminauha.simpukka(at)gmail.com.

Kajaani
Eri elämäntilanteissa olevien tahattomasti lapsettomien vertaisryhmä. Lisätietoa tapaamisista osoitteesta kajaani.simpukka(at)gmail.com.

Kalajoki
Eri elämäntilanteessa olevien lapsettomien vertaisryhmä. Lisätietoa tapaamisista: kalajoki.simpukka(at)gmail.com.

Kokkola
Eri elämäntilanteissa olevien tahattomasti lapsettomien vertaisryhmä. Lisätietoa tapaamisista osoitteesta kokkola.simpukka(at)gmail.com.

Kuopio
Lapsitoiveryhmä ensimmäistä lasta toivoville lapsettomille. Lisätietoa tapaamisista osoitteesta kuopio.simpukka(at)gmail.com.

Oulu
Lapsettomien lapsitoiveryhmä. Lisätietoa tapaamisista osoitteesta oulu.simpukka(at)gmail.com.

Pori
Lapselliset lapsettomat -ryhmä on niille, joilla on jo lapsi/lapsia tai ovat raskaana. Lisätietoa ryhmästä ja tapaamisista: pori.lapselliset.simpukka(at)gmail.com

Porvoo
Porvoon lapsettomien ryhmä. Lisätietoa ryhmästä ja tapaamisista: porvoo.simpukka(at)gmail.com.

Tampere
1) Lapsitoiveryhmä ensimmäistä lasta toivoville lapsettomille. Lisätietoja tapaamisista: tampere.simpukka(at)gmail.com.
2) Helminauharyhmä lahjasoluilla lasta harkitseville, hoidoissa oleville tai jo lapsen saaneille. Lisätietoja tapaamisista saa osoitteesta tampere.helminauha.simpukka(at)gmail.com.
3) Itsellisten ryhmä itsellisesti lasta toivoville ja lapsen saaneille. Lisätietoja tapaamisista: tampere.itselliset.simpukka@gmail.com.

Turku
1) Lapsitoiveryhmä ensimmäistä lasta toivoville lapsettomille. Lisätietoa tapaamisista osoitteesta turku.simpukka(at)gmail.com.
2) Turun Helminauharyhmä lahjasoluilla lasta harkitseville, hoidoissa oleville tai jo lapsen saaneille. Lisätietoja tapaamisista saa osoitteesta turku.helminauha.simpukka(at)gmail.com.

Vantaa
Lapsitoiveryhmä ensimmäistä lasta toivoville lapsettomille. Lisätietoa tapaamisista osoitteesta vantaa.simpukka(at)gmail.com.

Virrat
Eri elämäntilanteissa olevien tahattomasti lapsettomien vertaisryhmä. Lisätietoa tapaamisista osoitteesta virrat.simpukka(at)gmail.com.

Tule mukaan vertaistoimintaan!

Eikö paikkakunnallasi ole ryhmää? Haluatko toimia vertaisohjaajana? Autamme sinua ryhmän perustamisessa.

Mitä vertaisohjaajalta edellytetään, ja mitä hänen tulee tietää? Simpukka-yhdistys opastaa vertaisohjaajia sekä tarjoaa heille tukea, opastusta ja koulutuksia.

Kerro toiveesi, ja otamme yhteyttä!

Vertaistukikoordinaattori

Anniina Valkonen

anniina@simpukka.info / p. 040 532 5390

Facebook-ryhmät

Simpukan Facebook-ryhmät ovat suljettuja, mikä tarkoittaa sitä, että ryhmän ulkopuoliset eivät näe osallistujia ja keskusteluja. Jos haluat, etteivät muut näe mihin suljettuihin ryhmiin kuulut, tarkista oman profiilisi asetuksista, että tiedot ryhmistäsi ovat salattuja.
Keskusteluryhmiin pääset mukaan, kun vastaat liittymispyynnön yhteydessä olevaan kysymykseen. Liitämme sinut vastauksesi jälkeen keskusteluun. Lyhyellä kirjoituksella itsestä ja omasta elämäntilanteesta varmistetaan, että liittymispyynnön lähettänyt henkilö todella haluaa mukaan verkkovertaisryhmään ja että hän on ryhmän kohderyhmää. Tämän sivun lopusta löytyvät Simpukan keskusteluryhmien säännöt, joita ryhmään liittyvä sitoutuu noudattamaan.

Suljettu Simpukka -Facebook-ryhmä on tarkoitettu kaikille lapsettomuutta kokeneille. Liity ryhmään täällä.

Simpukan Lapsitoive -Facebook-ryhmä on tarkoitettu ensimmäistä lastaan toivoville. Liity ryhmään täällä.

Simpukan Onnekkaat -Facebook ryhmä on tarkoitettu niille tahattomasti lapsettomille, jotka ovat raskaana. Ryhmä on ykistyishenkilöiden perustama ja Simpukka tekee ryhmän ylläpitäjien kanssa yhteistyötä. Voit pyytää ryhmään liittämistä Simpukan vertaistukikoordinaattorilta Anniina Valkoselta.

Lapselliset lapsettomat -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille lapsettomuutta kokeneille, jotka ovat tavalla tai toisella saaneet lapsen, sekundäärisesti lapsettomille tai ovat raskaana. Liity ryhmään täällä.

Simpukan lapselliset hoitojen loputtua -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille lapsellisille lapsettomille, joiden hoidot ovat päättyneet. Ryhmässä saa vertaistukea siihen , että sopeutuu olemassa olevaan lapsilukuun ja siihen, ettei lapsiluku ole ollut oman toiveen mukainen. Liity ryhmään täältä.

SYKE-verkoston -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille tahattomasti lapsettomille, joiden elämä jatkuu ilman lasta yksin tai kumppanin kanssa ja joiden kohdalla hedelmöityshoidot tai esimerkiksi adoptio ei ole enää ajankohtaista. Liity ryhmään täällä.

Helminauha-verkoston –Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille, jotka pohtivat lahjasukusoluhoitoja, ovat hoidoissa tai ovat jo saaneet lapsen lahjasoluhoitojen avulla. Liity ryhmään täällä.

Ruotsinkieliset ryhmät:
SYKE-nätverket -Facebook-gruppen finns för de barnlösa vars liv fortsätter utan barn, ensam eller med partner, och för vilka fertilitetsvård eller t.ex adoption inte mera är aktuellt. Gå med i gruppen här.

Simpukka på svenska -Facebook-gruppen är för alla som upplevt ofrivillig barnlöshet. Gå med i gruppen här.

Yksityisyys sosiaalisessa mediassa

Yhdistyksen toimintaan osallistuminen, niin sosiaalisessa mediassa kuin muutenkin, sisältää riskin siitä, että henkilön yksityisyyteen liittyvää tietoa päätyy muille kuin henkilölle itselleen. Simpukka-yhdistys pyrkii erilaisin toimin varmistamaan, että keskustelu verkkovertaisryhmissä on mahdollisimman turvallista, mutta on huomioitava, että sosiaalisen median palveluiden suojauksiin ja ryhmän jäseniin ei voi aukottomasti luottaa. Jokaisen verkkovertaisryhmän jäsenen on tämän vuoksi otettava itse vastuu siitä, kuinka avoimesti itsestään ja omasta lapsettomuuskokemuksestaan ryhmässä kertoo.

Suljettuihin ryhmiin täytyy hakea erikseen ja keskustelun sisällön näkevät vain ryhmään kuuluvat jäsenet. Oman nimen näkymisen ryhmässä voi kuitenkin piilottaa omasta profiilista, kts. ohje alla.


Käytännön keinoja suojata omaa yksityisyyttä:

 • Kerro nettikeskusteluissa vain sellaisia asioita, joiden takana olet valmis seisomaan myös kasvokkaisissa keskusteluissa
 • Anonyymi, nimetön, keskustelufoorumi on turvallisempi keskustelupaikka kuin Facebookin ryhmät, koska siellä tunnistetietojen käyttämistä välttämällä voi pysyä tunnistamattomana
 • Käytä keskustelupalstaa fyysisesti turvallisesti: suojaa mobiililaitteet salasanalla, estä ulkopuolisia näkemästä keskustelua esim. julkisissa kulkuvälineissä.
 • Oman nimen piilottaminen ryhmästä, katso ohje alta.


Oman nimen piilottaminen ryhmästä:

 • Avaa tietokoneella oma Facebook profiilisi.
 • Klikkaa kansikuvan alla olevista välilehdistä “Lisää” -valikko ja valitse “Hallitse osioita”.
 • Etsi “Ryhmät” -kohta ja poista ruksi JA tallenna.

Näin tiedoissasi ei näy, että kuulut Simpukan ryhmään, eikä Facebook ehdota ryhmää ystävillesi. Nimesi näkyy kuitenkin ryhmän jäsenluettelossa.


Keskustelupalsta

Keskustelupalstat mahdollistavat vertaistuen saamisen sielläkin, missä muita tuen muotoja ei ole saatavilla. Simpukan keskustelupalstalla voi osallistua keskusteluihin anonyymisti. Helminauha-keskusteluun tulee hakea jäsenyyttä erikseen, sillä keskustelualue on suljettu ja varattu vain niille, jotka pohtivat lahjasukusoluhoitoja, ovat hoidoissa tai ovat jo saaneet lapsen lahjasoluhoitojen avulla. Keskustelupalstan löydät täältä.


Vertaisvälitys

Vertaisvälitys on netti-ilmoitustaulu, jossa vertaiset ilmoittavat omasta halukkuudestaan vertaistuen tarpeeseen tai tarjontaan omalla nimellä tai anonyymisti. Tuki on yksilöllistä ja vapaamuotoista. Vertainen ei ole koulutettu tukihenkilö, vaan samanlaisessa elämäntilanteessa oleva, jonka kanssa voi vaihdella ajatuksia ja kokemuksia. Vertaisvälitys sopii myös niille, joiden paikkakunnalla ei ole vertaistukiryhmää ja henkilöille, jotka kokevat ryhmätoiminnan itselleen vieraana. Vertaisvälityksen löydät täältä.


Simpukka-chat

Simpukka-chat on Mielenterveysseuran Tukinetissä toimiva keskusteluryhmä, jota ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset chatvertaiset. Chateja järjestetään eri elämäntilanteissa oleville lapsettomille. Chatissa keskustellaan anonyymisti tahattomaan lapsettomuuteen liittyvistä asioista. Chat-alustan löydät täältä.


Simpukan keskusteluryhmien säännöt

Avoimuus ja yhdenvertaisuus: Ryhmän on tarkoitus toimia turvallisena paikkana, jossa voi saada ja antaa tukea tahattoman lapsettomuuden aikana. Kaikki ryhmän jäsenet voivat henkilökohtaisella profiilillaan osallistua yhdenvertaisina keskusteluun, ml. moderaattorit ja ylläpitäjät. Jokaisella on yhtäläinen oikeus sanoa sanottavansa toisia ryhmän jäseniä kunnioittavasti ja yleistä netikettiä noudattaen. Keskusteluryhmä on yhteisö, jossa on hyväksyvä ilmapiiri ja jossa kaikkien kokemusta kunnioitetaan. Ole kohtelias ja ystävällinen, äläkä tarkoituksella provosoi riitoja tai hauku muita keskustelijoita. Ylläpito puuttuu ja/tai poistaa keskusteluja, joissa arvostellaan ja loukataan ihmisiä esimerkiksi vammaisuuteen, seksuaaliseen suuntautumiseen, ihonväriin tai esimerkiksi johonkin etniseen ryhmään kuulumisen johdosta. Lapsettomia ollaan eri syistä ja haasteet ovat erilaisia, joten keskusteluryhmässä ei vähätellä keskustelijoiden henkilökohtaisia kokemuksia. Simpukan keskusteluryhmät ovat syrjinnästä vapaita.

Luottamuksellisuus ja yksityisyyden suoja: Ryhmän keskusteluista ei puhuta ryhmän ulkopuolella, eikä julkaisuja saa jakaa ryhmän ulkopuolelle. Tällainen toiminta johtaa ryhmästä poistamiseen. Ryhmässä on kunnioitettava myös yksityisyyttä. Tämä on huomioitava esimerkiksi oman puolison asioista puhuttaessa.

Markkinointikielto: Ryhmässä ei tule mainostaa omia tuotteita, palveluita tai esimerkiksi jotain uskonnollista tai poliittista vakaumusta. Jokainen voi omakohtaiseen kokemukseen perustuen suositella ryhmän viitekehykseen sopivia laillisia tavaroita, tuotteita ja palveluja, mikäli suosittelusta ei koidu hänelle henkilökohtaista taloudellista hyötyä.

Laillisuus: Ryhmän jäseniä velvoittaa Suomen laki. Esimerkiksi ryhmässä ei saa myydä tai lahjoittaa lääkkeitä. Yksityisen henkilön suorittama lääkkeiden myynti ja edelleen välittäminen on Suomen lain mukaan laitonta. Jäseniä velvoittavat myös tekijänoikeudet.

Ylläpito: Ryhmää ylläpitää Lapsettomien yhdistys Simpukka ry. Ylläpitoa suorittavat yhdistyksen henkilöstö ja yhdistyksen antamalla mandaatilla vapaaehtoiset verkkovertaiset. Kunkin Facebook-ryhmän ylläpitäjät voi tarkistaa ryhmän jäsenistä rajauksella Ylläpitäjät. Vapaaehtoiset moderaattorit osallistuvat keskusteluihin omana itsenään, jolleivät he erikseen mainitse kommentoivansa moderaattorin roolissa. Ylläpitäjät ja moderaattorit huolehtivat jäsenpyyntöjen hyväksymisestä, keskustelujen seurannasta ja sääntöjen noudattamisesta. Trollit, valeprofiilit ja sääntöjen vastaisesti toimivat jäsenet poistetaan ryhmästä ylläpidon toimesta.

Vastuuvapauslauseke: Lapsettomien yhdistys Simpukka ry:n keskusteluryhmät ovat vapaasti jäsenten käytössä heidän itsensä ja yhdistyksen tuottamille keskusteluille/keskustelunavauksille. Kuka tahansa henkilökohtaisella profiilillaan esiintyvä, joka on hyväksytty ryhmään, voi osallistua keskusteluihin. Keskusteluryhmistä löytyy paljon arvokasta ja totuudenmukaista tietoa, mutta Simpukka-yhdistys ei voi taata kaiken tiedon oikeellisuutta. Vaikka virheellisiä tietoja pyritään korjaamaan, kenelläkään ei ole velvollisuutta korjata niitä, ja tästä syystä kaikki keskusteluryhmistä löytyvä tieto toimitetaan lukijalle ilman takuuta oikeellisuudesta tai sopivuudesta mihinkään käyttötarkoitukseen. Simpukka-yhdistyksen henkilöstö ja vapaaehtoiset eivät ole millään tavalla vastuussa virheellisten tai loukkaavien tietojen olemassaolosta tai niiden käytöstä.

Päivitetty 07.05.2019
Lapsettomien yhdistys Simpukka ry
Lapsettomien yhdistys Simpukalla on oikeus tarkentaa ja muuttaa keskusteluryhmän sääntöjä. Keskusteluryhmään liitetyn jäsenen katsotaan hyväksyneen nämä säännöt.

Simpukka-parit -toiminta

Aina välillä kannattaa kysyä itseltään: ”Mikä tekee minut onnelliseksi? Tietääkö kumppanini sen?”

Simpukan parisuhdetoiminnan tarkoituksena on rohkaista pariskuntia pohtimaan ja keskustelemaan oman kumppanin kanssa oman parisuhteen voimavaroista, vahvuuksista ja haasteista ja tällä tavoin ennaltaehkäistä parisuhteen ongelmia haastavassa elämäntilanteessa. SimpukkaParit-toiminta on tarkoitettu kaikille tahatonta lapsettomuutta kokeneille, elämäntilanteesta riippumatta: lasta toivoville, hoidoissa käyville, adoptio- tai sijaislasta odottaville, elämäntilannelapsettomille, kaksin eläville ja lapsen/lapsia saaneille lapsettomille.

Me ihmiset muutumme, kasvamme ja kehitymme eivätkä parisuhteemmekaan näin ollen voi säilyä muuttumattomina. Myös parisuhteeseen itsessään kuuluu erilaisia kehitysvaiheita, joista yritämme ja haluamme selviytyä yhdessä. Aina se ei ole helppoa: elämä haastaa meidät joka suunnalta, niin hyvässä kuin joskus pahassakin. Erilaiset kuormittavat elämäntilanteet kuten lapsettomuus tai lasten tulo perheeseen tavalla tai toisella, työpaineet tai työttömyys, sairaus tai yllättävät kriisit voivat kuormittaa myös parisuhdettamme. Parhaimmillaan parisuhde auttaa kuitenkin selviytymään vaikeistakin tilanteista.

”Sielunkumppania ei löydetä, sellaiseksi kasvetaan.”

Parisuhdekursseja ja -toimintaa voi lämpimästi suositella kaikille pariskunnille. Parisuhteesta kannattaa pitää huolta jo ennen kuin mahdolliset vaikeudet ovat tulleet elämään. Jo olemassa olevaa hyvää kannattaa vahvistaa entisestään ja pohtia, mitä meidän ehkä tulisi vielä tehdä paremmin tai toisin.

Parisuhdetoiminnassa kiinnitetään huomiota esimerkiksi parisuhteen vuorovaikutuksen kysymyksiin. Tutkimuksissa on osoitettu, että vuorovaikutuksen määrä ja vuorovaikutustaitojen moninaisuus ovat yhteydessä parisuhteen vakauteen ja pysyvyyteen. Vaikeudet parisuhteessa liittyvätkin usein puhumattomuuteen tai negatiiviseen kommunikaatioon. Vanha klisee ”puhuminen kannattaa” pitää paikkansa! Avoimuus johtaa myönteisiin tunteisiin ja lisää luottamusta kumppanien välillä. Parisuhdetoiminnassa on mahdollista tutkiskella itselle sopivia vuorovaikutuksen tapoja, oppia uusia ja vahvistaa yhteistä vuorovaikutusta.

SimpukkaParit-toiminnan kulmakivenä on vertaistuki. Parisuhdetoimintaa ohjaavat koulutetut vertaisohjaajat. Vertaisuuteen perustuva parisuhdetoiminta saa voimansa siitä tiedosta, että emme ole yksin, emme ole ainoita! Muiden samaa kokeneiden kanssa asioista voi puhua niiden oikeilla nimillä, jakaa kokemuksia, nauraa ja itkeä, olla vain oma itsensä.

SimpukkaParit-parisuhdetapaamiset

Järjestämme kolmenlaisia parisuhdetapaamisia: Rikasta minua! -viikonloppukurssi, SimpukkaParit-päivä ja SimpukkaParit-ilta.

Rikasta minua! -parisuhdekurssi

Rikasta minua! -viikonloppukurssilla keskitytään parisuhteen vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin. Kurssi soveltuu erinomaisesti parin ensimmäiseksi parikurssiksi ja aiemmin kursseille osallistuneille vahvistamaan yhteistä hyvää.

Kurssilla panostetaan ilon aiheiden ja voimavarojen löytämiseen parisuhteesta ja yhteisestä elämästä. Lisäksi etsitään konkreettisia tavoitteita suhteelle ja keinoja niiden toteuttamiseen arjessa. Viikonlopun aikana ehditään myös viettää aikaa toisten lapsettomuutta kokeneiden pariskuntien kanssa.

 • osallistutaan pariskuntina
 • teemoina mm. suhteen voimavarat ja mahdollisuudet, tarpeiden ilmaisu, ristiriitojen ratkaisu, suhteen rikastuttaminen arjessa
 • pohdintaa ja harjoituksia kumppanin kanssa, yksin ja ryhmässä (luottamuksellisesti)
 • ohjaajana vertaisohjaajapari
 • osallistumismaksu sis. ohjelman ja täysihoidon

SimpukkaParit-päivä

Parisuhdepäivässä tutkaillaan oman parisuhteen voimavaroja ja vuorovaikutusta parisuhteessa. Päivä johdattelee parit oman parisuhteensa äärelle keskustelun ja lyhyiden alustusten avulla. Päivä tarjoaa lisäksi mahdollisuuden tutustua muihin tahatonta lapsettomuutta kokeneisiin pareihin.

 • osallistutaan pariskuntina
 • teemoina mm. parisuhteen vuorovaikutus ja voimavarat
 • lyhyt alustus teemoihin, työskentelyä kumppanin kanssa ja ryhmässä
 • ohjaajina SimpukkaParit-vertaisohjaajat

SimpukkaParit-ilta

Pari-ilta tarjoaa maistiaisia parisuhdetoiminnasta. Ilta sisältää kevyen johdattelun parisuhteen hyvinvoinnin kysymyksiin ja keskustelua muiden tahatonta lapsettomuutta kokeneiden kanssa. Järjestämme pari-iltoja yhdessä vertaistukiryhmien kanssa.

 • voi osallistua myös ilman kumppania
 • järjestetään Simpukan vertaistukiryhmissä
 • teemoina mm. vuorovaikutustaidot parisuhteessa, läheisyyden lisääminen
 • alustus teemoihin, keskustelua vertaisen kanssa ja ryhmässä
 • ohjaajina vertaisohjaajat

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!

Vertaisohjaajien koulutukset

Lisäksi parisuhdetoimintaan osallistuvat voivat halutessaan alkaa parisuhdetoiminnan vertaisohjaajiksi ja saada siten kiinnostavia uusia kokemuksia. SimpukkaParit-vertaisohjaajat saavat yhdistykseltä kattavan koulutuksen ja täyden tuen ohjaajana toimimiseen. Vertaisohjaajat mahdollistavat parisuhdetoiminnan!