Vertaistukijana toimiminen

Ryhdy vapaaehtoiseksi!

Lapsettomien yhdistys Simpukka tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia mielenkiintoiseen vapaaehtoistyöhön vertaistuen parissa. Toiminnan piiriin kuuluvat kaikki tahatonta lapsettomuutta kokevat. Keskustelu ja yhdessä toimiminen toisten samankaltaisissa tilanteissa olevien tai niitä läpikäyneiden kanssa helpottaa omaa oloa ja saattaa antaa työkaluja omien sisäisten solmukohtien aukaisemiseen. Simpukassa vertaistukijat voivat toimia erilaisissa tehtävissä kiinnostuksensa mukaan:

  • Vertaistukiryhmien vetäjinä ja verkostojen vastuuhenkilöinä
  • Vertaisvälityksen kautta tukijoina
  • Keskustelufoorumin ja Facebook-keskusteluryhmissä verkkovertaisina
  • Parisuhdetapaamisten vertaisohjaajina (SimpukkaParit-toiminta)

Lue lisää vapaaehtoismahdollisuuksista Simpukassa täältä.

Tule mukaan lapsettomien yhteisöön, saat itsekin paljon!

“Hyvä, että voin mahdollistaa, että me lapsettomat voimme tavata ja purkaa ajatuksiamme. Voin edistää oman lisäksi myös muiden hyvinvointia! On koskettava hetki, kun joku ensimmäistä kertaa kyselee ryhmästä ja sitten tulee ryhmään ja näen, että hän tuntee olonsa tervetulleeksi.” – Helsingin lapsettomien vertaistukiryhmän vetäjä

Simpukka tarjoaa vertaistukijoille koulutusta ja työnohjausta vähintään kaksi kertaa vuodessa ja mahdollisuuden vertaistukijoiden keskinäiseen verkostoitumiseen. Vertaistukijat saavat ohjausta ja tukea tehtäviinsä vertaistukikoordinaattorilta.

Oletko sinä kiinnostunut vertaistukijana toimimisesta ja vapaaehtoisuudesta Simpukassa? Täytä lomakkeeseen yhteystietosi ja kerro millainen toiminta sinua kiinnostaa. Voit myös ottaa yhteyttä vertaistukikoordinaattori Jenniin (jenni(at)simpukka.info). Tervetuloa mukaan Simpukan toimintaan!