Vertaistukiryhmät

Vertaistuesta voimavaroja

“Vertaistukiryhmässämme on toisista välittävä, kannustava meininki. Ihmiset ovat kiinnostuneita siitä, mitä toisille kuuluu. Ryhmässä saa sanoa miltä tuntuu ja muut ottavat ajatuksesta kopin. Eikä kannata unohtaa lukemattomia nauruja, joita ehkä joku, joka ole kokenut vastaavaa, ei edes tajua…”

Keskustelu toisten samankaltaisissa tilanteissa olevien tai niitä läpikäyneiden kanssa helpottaa omaa oloa ja saattaa antaa työkaluja omien sisäisten solmukohtien aukaisemiseen. Haluamme auttaa lapsettomia solmimaan yhteyksiä toisiinsa ja jakamaan yhdessä kokemuksiaan.

Simpukka-yhdistys tarjoaa vertaistukea:

Yhdistyksen tilaisuudet, tapaamiset ja vertaistukitoiminta ovat avoimia kaikille.

Muistathan, että vertaistukea annetaan tavallisen ihmisen persoonallisuuteen ja elämäntaitoihin nojaten, joten se ei korvaa ammattimaista terapiaa.

Tule mukaan vertaistukiryhmätoimintaan!

Simpukka-yhdistyksellä on neljänlaisia vertaistukiryhmiä:

  • Lapsettomien lapsitoive-vertaistukiryhmään ovat tervetulleita kaikki ensimmäistä lasta toivovat lapsettomat yksin tai yhdessä puolison kanssa.
  • Yksin ja kaksin elävien SYKE-ryhmä on tarkoitettu tahattomasti lapsettomille, joiden elämä jatkuu yksin tai kaksin. SYKE-ryhmäläisillä esimerkiksi lapsettomuushoidot ja toive lapsesta eivät ole enää ajankohtaisia.
  • Helminauharyhmä on tarkoitettu lahjasoluilla tehtäviä lapsettomuushoitoja harkitseville, hoitoja läpi käyville tai jo lapsen saaneille
  • Lapselliset lapsettomat -vertaistukiryhmä on tarkoitettu niille lapsettomuutta kokeneille, jotka ovat tavalla tai toisella saaneet lapsen, sekundäärisesti lapsettomille tai ovat raskaana. Lapsettomuuden kokemus ei aina häviä, vaikka perhe kasvaisikin – se kulkee usein mukana läpi elämän.

Ryhmissä voi jakaa omia kokemuksia, ajatuksia sekä iloja ja suruja luottamuksellisesti. Simpukan vertaistukiryhmiä vetävät vapaaehtoisesti toimivat vertaiset. Lisätietoa tapaamisista saat oman paikkakuntasi ryhmänvetäjältä sähköpostitse, tapahtumakalenterista ja Facebook-ryhmistä. Jos paikkakunnallasi ei ole ryhmää, lähetä viestiä vertaistukikoordinaattori Jennille: jenni(at)simpukka.info.

 

Vertaistukiryhmät eri paikkakunnilla ja vetäjien sähköpostiosoitteet

Helsinki

1) Lapsettomien ryhmän tapaamiset ovat noin kerran kuukaudessa. Lisätietoja tapaamisista: helsinki.simpukka(at)gmail.com.
2) Helminauharyhmä lahjasoluilla lasta harkitseville, hoidoissa oleville tai jo lapsen saaneille. Lisätietoja tapaamisista saa osoitteesta helsinki.helminauha.simpukka(at)gmail.com.
3) Lapselliset lapsettomat -ryhmä on niille, joilla on jo lapsi/lapsia tai ovat raskaana. Lisätietoja ryhmästä helsinki.lapselliset.simpukka(at)gmail.com.
4) Kohtuuttomat ry, vertaistukiryhmä kohduttomille naisille. Lisätietoja: info(at)kohduton.fi

Joensuu

Lapsellisten lapsettomien vertaistukiryhmä on tauolla. Lisätietoa saat vertaistukikoordinaattorilta.

Jyväskylä

Ensimmäistä lastaan toivovien lapsitoive-ryhmä. Lisätietoa tapaamisista:jyvaskyla.simpukka(at)gmail.com.

Kalajoki

Eri elämäntilanteessa olevien lapsettomien vertaistukiryhmä. Lisätietoa tapaamisista: kalajoki.simpukka(at)gmail.com.

Lahti

Lahden lapsitoive-ryhmä on tauolla. Lisätietoa saat vertaistukikoordinaattorilta.

Mikkeli

Lapsellisten lapsettomien ryhmä: mikkeli.lapselliset.simpukka(at)gmail.com.

Oulu

Lapsettomien ryhmään ovat tervetulleita entiset ja uudet ryhmäläiset yksin tai puolison kanssa! Lisätietoja osoitteesta oulu.simpukka(at)gmail.com.

Pori

1) Porin Lapsitoive-ryhmä. Lisätietoa tapaamisista: pori.simpukka(at)gmail.com

2) Porin Lapselliset lapsettomat -ryhmä on niille, joilla on jo lapsi/lapsia tai ovat raskaana. Lisätietoa ryhmästä ja tapaamisista: pori.lapselliset.simpukka(at)gmail.com

Porvoo

Porvoon lapsettomien ryhmä. Lisätietoa ryhmästä ja tapaamisista: porvoo.simpukka(at)gmail.com.

Tampere

1) Lapsitoive-ryhmä lasta toivoville ja hedelmöityshoidoissa käyville. Lisätietoja tapaamisista: tampere.simpukka(at)gmail.com.
2) Helminauharyhmä lahjasoluilla lasta harkitseville, hoidoissa oleville tai jo lapsen saaneille. Lisätietoja tapaamisista saa osoitteesta tampere.helminauha.simpukka(at)gmail.com.
3) Lapselliset lapsettomat. Lisätietoa tapaamisista osoitteesta tampere.lapselliset.simpukka(at)gmail.com.
4) SYKE-ryhmä on tarkoitettu tahattomasti lapsettomille, joiden elämä jatkuu ilman lasta. Lisätietoa tapaamisista tampere.syke.simpukka(at)gmail.com

Turku

1) Turussa toimii lapsettomien lapsitoive-vertaistukiryhmä. Lisätietoa tapaamisista osoitteesta turku.simpukka(at)gmail.com.

2) Turun Helminauharyhmä lahjasoluilla lasta harkitseville, hoidoissa oleville tai jo lapsen saaneille. Lisätietoja tapaamisista saa osoitteesta turku.helminauha.simpukka(at)gmail.com

 

Tule mukaan vertaistukiryhmätoimintaan!

Eikö paikkakunnallasi ole ryhmää? Simpukka-yhdistys auttaa ryhmän perustamisessa. Haluatko toimia vertaisohjaajana? Yhdistys etsii eri tilanteissa olevia lapsettomia ryhmien vertaisohjaajiksi.

Mitä vertaisohjaajalta edellytetään, ja mitä hänen tulee tietää? Simpukka-yhdistys opastaa vertaisohjaajia sekä tarjoaa heille tukea, opastusta ja koulutuksia.

Yhdistys auttaa tahattomasti lapsettomia löytämään vertaistukiryhmän tai -henkilön. Ota yhteyttä täyttämällä tämä LOMAKE tai lähetä viestiä vertaistukikoordinaattorille.

Kaikista Simpukan vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista voit lukea lisää TÄÄLTÄ.

Kerro toiveesi, ja otamme yhteyttä!

 

Vertaistukea verkosta!

Vertaistukea on mahdollista saada nykyään entistä helpommin ja monelta eri kanavalta. Lapsettomien yhteisö on laajentunut myös Internettiin. Verkkovertaisuus sopii siis myös niille, joiden paikkakunnalla ei ole vielä vertaistukiryhmää ja henkilöille, jotka kokevat ryhmätoiminnan itselleen vieraana. Lisätietoa täältä: VERTAISTUKI VERKOSSA