Lue ensin tämä vertaisvälityksestä

Kaipaatko tukea vai haluaisitko antaa sitä vertaisillesi? Vertaisvälitys on netti-ilmoitustaulu, jossa vertaiset ilmoittavat omasta halukkuudestaan vertaistuen tarpeeseen tai tarjontaan. Tuki on yksilöllistä ja vapaamuotoista. Huomioithan että vertainen ei ole koulutettu tukihenkilö, vaan samanlaisessa elämäntilanteessa oleva, jonka kanssa voi vaihdella ajatuksia ja kokemuksia. Vertaisvälitys sopii myös niille, joiden paikkakunnalla ei ole vertaistukiryhmää ja henkilöille, jotka kokevat ryhmätoiminnan itselleen vieraana.

MITEN LÖYDÄN VERTAISEN?

Vertaisvälitys toimii ilmoitustaulu -periaatteella. Käy ensin katsomassa ilmoitustaululta löytyisikö sieltä sinulle joku vertainen. Jos sopiva ilmoitus löytyy, lähetä sähköpostia anniina(at)simpukka.info ja kerro viestissä sen henkilön nimi tai nimimerkki johon haluat ottaa yhteyttä. Ilmoittajan sähköpostiosoite, johon voit ottaa yhteyttä, toimitetaan sinulle mahdollisimman pian (työaikojen puitteissa). Jos sopivaa vertaista ei löydy ilmoitustaululta, jätä oma ilmoituksesi allaolevalla lomakkeella.

MITEN SAAN ILMOITUKSENI ILMOITUSTAULULLE?

Jos haluat jättää oman ilmoituksesi, voit tehdä sen alla olevalla lomakkeella. Kerro lyhyesti muutamalla sanalla tai lauseella tilanteestasi ja itsestäsi. Kerro myös toivotko erityisesti tukea vai oletko kiinnostunut vertaisena tukemisesta. Voit olla myös molempia. Lomakkeesi välitetään yhdistykseen, tarkistetaan ja lisätään ilmoitustaululle. Ilmoituksesi ei välttämättä tule saman päivän aikana näkyviin, vaan niitä lisätään työajan puitteissa niin pian kuin mahdollista. Tähän voi kuitenkin joskus mennä muutama päivä.

MITEN SAAN ILMOITUKSENI POIS ILMOITUSTAULULTA?

Jos löysit sopivan vertaisen tai et enää halua pitää ilmoitustasi ilmoitustaululla, ota yhteyttä anniina(at)simpukka.info ja pyydä ilmoituksen poistamista. Huomioithan että sähköpostiosoitettasi välitetään kysyjille niin kauan kuin ilmoituksesi on ilmoitustaululla.

ILMOITUSTAULUN PERIAATE

Ilmoitustaulu perustuu kaikkien osapuolten väliseen luottamukseen, tasavertaisuuteen ja kunnioitukseen. Se on tarkoitettu erilaisissa elämäntilanteissa oleville, tahattoman lapsettomuuden kohdanneille henkilöille, sekä heidän läheisilleen. Vertaisvälitys on osa Simpukka-yhdistyksen vertaistukitoimintaa, joka toimii yhdistyksen arvojen mukaisesti. Yhdistyksellä on ylläpitovastuu, mutta yhdistys ei vastaa keskustelujen sisällöstä tai henkilöistä nimimerkkien takana. Yhdistys varaa itselleen oikeuden poistaa ilmoitukset ja yhteydenotot, jotka osoittautuvat mahdollisesti asiattomiksi. Kun täytät lomaketta, huomioi, että kaikki mitä siihen kirjoitat julkaistaan ilmoitustaululla (paitsi oikea nimesi ja sähköpostiosoitteesi). Simpukka-yhdistys pidättää itsellään oikeuden poistaa vanhoiksi katsomansa ilmoitukset. Jos huomaat asiatonta toimintaa, ole hyvä ja ilmoita siitä simpukka(at)simpukka.info.

Tässä malli, miltä ilmoitus voisi näyttää:
Nimi tai nimimerkki: Miss XY
Oma tausta lyhyesti: Minulla on endometrioosi ja PCO. Olemme mieheni kanssa jääneet kaksin. Kaipaan apua tilanteessamme, lähinnä sähköpostikirjoittelua!
Paikkakunta tai alue: Koko maa

ILMOITTAUTUMISLOMAKE


[honeypot email]

Vertaisvälityksen ilmoitustaulu

Nimi tai nimimerkki: Noora

Kerro itsestäsi: Olen 31-vuotias. Olemme mieheni kanssa juuri hakeutuneet lapsettomuustutkimuksiin. Lapsettomuutta takana reilu vuosi. Tutkimusten tulokset pelottavat ja ahdistavat, pelottaa myös miten tulee selviämään henkisesti jos mahdollisesti aloitetaan hoitoja. Ympärillä paljon ihmisiä ketkä raskautuneet hyvin nopeasti, joten heille en pysty asioista puhumaan. Tunnen oloni yksinäiseksi, toivoisin keskusteluapua.

Paikkakunta tai alue: Helsinki ja Jyväskylä


Nimi tai nimimerkki: kehäkukka

Kerro itsestäsi: Hei! Olemme mieheni kanssa aloittamassa lapsettomuushoitoja. Olemme yrittäneet lasta jo muutaman vuoden ja hoidot pitivätkin alkaa jo keväällä mutta niitä lykätiin syksyyn. Ystävilläni on jo lapsia joten vertaistukea kaipailisin.

Paikkakunta tai alue: Mikkeli


Nimi tai nimimerkki: Lissu79

Kerro itsestäsi: Olen sinkkunainen, 40-v, ja haluaisin epätoivoisesti tulla äidiksi. Pysyvää parisuhdetta en ole löytänyt. Perusterve ja (toistaiseksi) hedelmällinen.

Paikkakunta tai alue: Pohjois-Savo


Nimi tai nimimerkki: Haaveissa lapsi

Kerro itsestäsi: Hei! Olen 32-vuotias nainen ja olemme mieheni kanssa toivoneet lasta 2016 vuodesta alkaen. Lapsettomuustutkimukset on tehty vuoden alussa ja takana on kaksi inseminaatiota. Seuraavana suunnitteilla IVF- hoito. Minulla on endometrioosia ja tutkimuksissa selvisi myös, että AMH arvo on matala. Toivoisin saavani tätä kautta mahdollisuuden jakaa ajatuksia/kokemuksia samassa tilanteessa olevan kanssa.

Paikkakunta tai alue: Espoo


Nimi tai nimimerkki: Ulla

Kerro itsestäsi: Olen 47-vuotias synnynnäisesti sydänvikainen minkä vuoksi en ole koskaan voinut tehdä lapsia. Olen aina ollut hyvin rehellinen tässä asiassa miehille ja he ovat ensi alkuun ottaneetkin asian hyvin vastaan. Mutta kaksi vuotta sitten koin kolmannen eron sen vuoksi etten voi tehdä lapsia. Se otti tosi lujille. Onko ketään joka olis kokenut hylkäämisen sen vuoksi ettei ole saanut lapsia?

Paikkakunta tai alue: Pohjois-Suomi


Nimi tai nimimerkki: 36 v. haaveena esikoinen IVF:llä

Kerro itsestäsi: Hei! Mieheni kanssa kärsimme lapsettomuudesta, ja 12/2018 saimme tietää että syynä on matala AMH 0,5 eli syy minussa. Yritystä 2,5 vuotta, takana vain 1 raskaus josta keskenmeno. Alkioissa sairaiden osuus ollut iso ikäni vuoksi. Kolmas IVF+PGS-alkiodiagnostiikka-hoito Dextrassa menossa, pientä toivoa on. Haluaisin kuulla onnistumisia niiltä joilla on ollut matala AMH ja jotka olleet myös 33-45 v.

Paikkakunta tai alue: Pääkaupunkiseutu


Nimi tai nimimerkki: Lily

Viesti: Hei. Olen 33-vuotias nainen, jolla on yksi 5-vuotias lapsi. Nyt toisen lapsen yritystä takana neljä vuotta, jonka aikana koettu yksi varhainen ja yksi myöhäinen keskenmeno. 1,5 vuotta hoidoissa, syy sekundääriseen lapsettomuuteen selittämätön. Kaipaisin vertaistukea muilta sekundäärisestä lapsettomuudesta kärsiviltä/sen kokeneilta.

Paikkakunta tai alue: Turku


Nimi tai nimimerkki: IVF peer support seeker

Viesti: Hi,I am 32 years old female, married for 6 years now but don’t have kids yet. I went for IVF treatment last year. It did not bring me any results but I found the treatment to be uber stressful both physically and mentally. Hormonal medicines makes you feel so low and lonely! Soon I am going for IVF again, and this time I feel like sharing about my feelings with someone going through IVF treatment.

Paikkakunta tai alue: Espoo


Nimi tai nimimerkki: Yksinyhdessä

Viesti: Hei, olen 37-vuotias lapseton nainen. Elän uusperheessä, jossa miehelläni on tyttö. Yhteistä lasta olemme yrittäneet noin 1,5 vuotta. Takana muutamia inseminaatiohoitoja ja yksi keskenmeno. Edessä näillä näkymin koeputkihedelmöityshoidot. Itselläni toiveissa olisi myös adoptioprosessin aloittaminen, mutta mieheni ei koe tätä asiaksi, johon haluaisi lähteä. Kaipaisin keskusteluseuraa.

Paikkakunta tai alue: Pääkaupunkiseutu


Nimi tai nimimerkki: Helinä
Viesti: Hei. Olen kohta 35v nainen, kovasti haaveissa olisi lapsi. Parisuhdetta ei ole löytynyt ja yksinäisyys sekä pelko tulenko koskaan äidiksi painaa pahasti mieltä. Ympärilläni lähes kaikki ovat suhteen ja lapsia jo saaneet ja koen olevani hyvin ulkopuolinen kaveripiirissäni aiheen takia. Kaipaisin lähinnä juttuseuraa samankaltaisessa tilanteessa olevilla/olleilta tai yksin äidiksi tulleilta.
Paikkakunta tai alue: Helsinki


Nimi tai nimimerkki: Lapseton
Viesti: Olen 40 kymppinen lapseton nainen. Lähdin yksin lapsettomuushoitoihin yksityiselle, mutta ei ole vielä onnistunut. Mietinkin, kuinka pitkälle olen valmis menemään hoitojen suhteen ja kuinka hyväksyä mahdollinen lapsettomaksi jääminen. Kaipaisin juttukaveria samoja asioita miettivistä läpikäyvistä.
Paikkakunta tai alue: Pohjois-Karjala


Nimi tai nimimerkki:Ultsi78
Viesti: Hei. Kaipaisin tukea tilanteessani. Minulla on 1 lapsi joka on kohta täysikänen ja emme saaneet lisää lapsia (minun aiemmasta liitosta kyse). Mies ei halunnut lähteä hoitoihin.Tutkimuksissa käytiin kun tyttö oli noin 8 vuotias.Nyt minulla on uusi puoliso ja olemme halunneet lasta jo noin kaksi vuotta. Olemme käyneet tutkimuksissa ja meidän pitäisi aloittaa hoidot. Olen 40vuotias. Pelottaa kaikki.
Paikkakunta tai alue: Suomi


Nimi tai nimimerkki:Lumimyrsky
Viesti: Olen 35 v. nainen ja toiveena on ollut saada lapsi/lapsia hyvän puolison kanssa. Puoliso löytyi.. lapsettomuutta takana 5 vuotta. Lapsettomuus tutkimuksissa kävimme v. 2016 eikä syytä kummassakaan. Inseminaatio tehty 3 kertaa..tuloksetta. Muihin hoitoihin ei olla lähdetty, enkä tiedä lähdetäänkö koskaan. Kaipaan todella juttu kaveria, lähipiirissäni ei ole ketään lapsetonta.
Paikkakunta tai alue: Jyväskylä


Nimi tai nimimerkki: Maija82
Viesti: Yli kaksi vuotta yritetty lasta, nyt ivf-hoidot päättymässä tuloksettomina, ei enää reagointia munasarjoissa. Tarvitsisin tukea, oma jaksaminen lopuillaan. Toki, voisin olla apuna myös muille, ehkä siitä saisin taas merkitystä elämään.
Paikkakunta tai alue: Pohjois-Savo


Nimi tai nimimerkki: Hanna
Viesti: Minulle todettiin vajaan 2 vuoden yrittämisen jälkeen PCO ja tuntuu etten saa mieheltä tarpeeksi tukea hoitoihin.
Paikkakunta tai alue: Pirkanmaa


Nimi tai nimimerkki: Yksin äidiksi?
Viesti: Olen pitkään haaveillut omasta lapsesta ja miettinyt hoitoon hakeutumista yksin ensi keväänä. Päässä on hirveä myllerrys kaikesta siitä mitä äityis voisi olla ja miten kaikki hoitokuviot menee. Kaipaisin ajatusten vaihtoa vastaavassa tilanteessa olevilta tai niiltä jotka on pidemmällä hoidossa tai vanhempia. Virallista diagnoosia en ole saanut, mutta on vahva epäilys endometrioosista.
Paikkakunta tai alue: Oulu


Nimi tai nimimerkki: 2 lapsen äiti
Viesti: Kaksi lastani ovat saaneet alkunsa luovutetuilla siittiöillä. Yksin hoitoihin lähdön syy oli silloisen kumppanin ilmoitus, ettei haluakaan lapsia.
Tarjoan tukea vastaavassa tilanteessa oleville/yksin hoitoihin lähteville.
Paikkakunta tai alue: Länsi-Suomi


Nimi tai nimimerkki: Kevättuuli
Viesti: Olen 30-vuotias lahjamunasolupojan äiti ja odotan toista syntyväksi kesällä. Lapsettomuustausta ja raskaat hoidot ovat jättäneet jälkensä ja kaipailisin vertaistukea muista lapsettomuuden kokeneista äideistä. Olisi kiva viestitellä tai vaikka jutustella kahvikupposen äärellä.
Paikkakunta tai alue: Keski-Suomi


Nimi tai nimimerkki: Petra
Viesti: Olen 39v nainen Turusta joka vielä tällä hetkellä parisuhteessa (naisen kanssa). Kumppanini ei halua lisää lapsia, hänellä on jo 20v tyttö. Minä olen aina haaveillut lapsesta ja perheestä. Taustaani kuuluu että vuonna 2016 sairastin rintasyöpää ja parhaillaan antiestrogeeni lääkitys päällä, enkä voi koittaa edes raskaaksi kun 4 vuoden päästä. Ex kumppanin kanssa koitin 7 kertaa inseminaatiota.
Paikkakunta tai alue: Turku


Nimi tai nimimerkki: Iso yllätys
Viesti: Olen 30v. nainen pääkaupunkiseudulta ja oman diagnoosini vasta saanut 3/18. Takana 6 kuukauden sisällä kaksi kohdunulkoista raskautta, joista jälkimmäinen johti toisen munanjohtimen poistoon. Ivf ainut mahdollisuutemme, toisenkin johtimen ollessa yllättäen toimimaton. Päätöksiä ei ole tulevaisuuden suhteen vielä tehty. Jaan/vastaanotan mielelläni ajatuksia omasta lapsettomuudesta ja erityisesti kaipaisin kokemuksia ivf-hoidon läpikäynneiltä.
Paikkakunta tai alue: Pääkaupunkiseutu


Nimi tai nimimerkki: Pitkä polku
Viesti: Hei, olen nelikymppinen nainen, jolla takana pitkä tie lapsettomuushoitoja niin parisuhteessa kuin yksinkin. Viimeisimpänä tuloksettomia lahja-alkiohoitoja. Nyt edessä luopuminen ja surutyö sekä mahdollisesti adoptioprosessiin lähteminen. Kaipaan vertaistukea samankaltaisessa tilanteessa olevilta tai jo pidemmälle selviytyneiltä, jotka ovat päätyneet yksin/kaksin elämiseen tai adoptioprosessiin. Toivon tukea itselleni, mutta mielelläni olen myös itse tukemassa, molemmin puolista jakamista siis.
Paikkakunta tai alue: Pääkaupunkiseutu


Nimi tai nimimerkki: Marika
Viesti: Hei! Olen 32-vuotias kahden lapsen äiti. Molemmat lapseni ovat saaneet alkunsa IVF-hoidoilla. Itse sairastan endometrioosia. Mikäli haluat purkaa sydäntäsi sähköpostin välityksellä, minulle voi kirjoitella. Itselleni lapsettomuus oli todella raskas paikka ja tietämättömyys tulevasta synnytti todella syvän kriisin. Kuuntelen mielelläni, mikäli haluat vertaistukea.
Paikkakunta tai alue: Etelä-Pohjanmaa


Nimi tai nimimerkki: Yksin
Viesti: Olen juuri 35 vuotta täyttänyt nainen. Olemme mieheni kanssa yrittäneet lasta yli 1,5 vuotta.
Juuri selvisi, että lapsettomuus johtuu minusta. Haluaisin vertaistukea samassa tilanteessa olevilta.
Paikkakunta tai alue: Etelä-lappi


Nimi tai nimimerkki: Tiia
Viesti: Olemme mieheni kanssa yrittäneet lasta nyt 1,5vuotta. Tutkimuksissa minulla todettu erittäin alhainen amh-arvo, joten suoraan aikailematta IVF-hoitoon. Harkitsemme vielä otammeko hoitoa vastaan, mietimme myös adoptiota. Vertaistuki tulisi tämän tuskan ja epätietoisuuden keskelle tarpeen.
Paikkakunta tai alue: Varsinais-suomi


Nimi tai nimimerkki: Riikkis
Viesti: Olen pian 33-vuotias lapseton nainen. Ex-mieheni kanssa yritimme lasta noin 10 vuotta ilman hoitoja (mies ei halunnut). Myös seuraavan exän kanssa oltiin aktiivisesti ehkäisyttä tuloksetta. Nyt seurustelen miehen kanssa, jolla on jo yksi lapsi, eikä hän halua enempää. Koen myös, että alan olla liian vanha saamaan lapsia, joten jäänen lapsettomaksi. Kaipaisin juttuseuraa tahattomasti lapsettomista.
Paikkakunta tai alue: Jyväskylä


Nimi tai nimimerkki: A-91
Viesti: Hei! Olen 26- vuotias nainen ja mieheni on 27- vuotias. Lapsettomuutta 5 vuotta takana. Mieheltäni ei löydy siittiöitä ja siksi olemmekin käyneet myös keinoputkihedelmällisyys- hoidoissa lahjoitetuilla siittiöillä, niistä takana yksi keskenmeno viikolla 5. Hoidot lopetettu, ja nyt adoptiojonossa. Ehkä meidänkin onni joskus vielä kääntyy! Itsellä myös endometrioosia. Voin tukea ja kuunnella!
Paikkakunta tai alue: Pohjanmaa ja Lähi-seudut


Nimi tai nimimerkki: Yksin äidiksi
Viesti: Hei! Etsin juttuseuraa luovutetuilla siittiöillä äidiksi tulleista tai prosessin käynnistäneistä. Itselläni prosessi alussa (kesä 2017). Kirjoittelua, soittelua ja kahvitteluakin, jos etäisyys sopiva! Olen 32-vuotias.
Paikkakunta tai alue: Etelä-Suomi


Nimi tai nimimerkki: Kolmen hengen perhe
Viesti: Hei. Olen 35-vuotias nainen ja minulla on mieheni kanssa yksi 4-vuotias tyttö. Olen aina haaveillut saavani vähintään kaksi lasta, mutta mieheni ei suostu toiseen lapseen. Emme voi edes yrittää. Kaipaisin tukea ja juttuseuraa muilta mahdollisesti samantapaisessa tilanteessa olevilta. Olisi kiva jutella jonkun kanssa, joka myös yrittää jatkaa elämää romuttuneista haaveista huolimatta.
Paikkakunta tai alue: Helsinki


Nimi tai nimimerkki: “Epätoivoinen”
Viesti: Olen jo “kypsässä iässä” (40->) oleva useamman lapsen äiti, jolla keskenmenoja takana kaikkiaan jo 13 kpl:tta tässä 16 vuoden “lapsenteko-projektin” aikana, joista tuorein sattui heti tämän vuoden alulle. Syitä näihin keskenmenoihin ei ole saatu selvitettyä ja välillä siis onnistumisiakin on ollut. Koen SUURTA SURUA näistä menetyksistä ja etsin vertaistukea.
Paikkakunta tai alue: Koko maa


Nimi tai nimimerkki: Hanna
Viesti: Olen kristitty naimisissa oleva nainen, jolla on kolme vuotta lapsettomuutta takana. Mitään isompaa syytä lapsettomuudellemme ei ole löytynyt. Haluan olla vertaisena tukemassa sekä myös tuen tarpeessa.
Paikkakunta tai alue: Helsinki


Nimi tai nimimerkki: 2 karvaisen kakaran mamma
Viesti: Hei ollaan 37 minä ja mies 30 tahtoisin naispuolisista juttuseuraa jotka kokeneet lahjasoluhoitoja? Meillä takana 3v tänä vuonna ja ekana vuonna kolmas lähti yksityisellä alulle mutta myös se onni vietiin meiltä äkkiä, vuosin jo piinapäivinä enkö uskonut että voisi plussa tulla tuli ja sitten se hermoilu alkoi .. Ja loppui sunnuntaihin kun kävimme toteamassa sairaalalla näin asia oli
Paikkakunta tai alue: Riihimäki


Nimi tai nimimerkki: Aivolisäkkeen vajaatoiminta
Viesti: Lapsettomuuden syynä miehen aivolisäkkeen vajaatoiminta. Haluan tarjota niille ja keskustella erityisesti niiden kanssa joiden lapsettomuuden syy on sama. Tietoa ja vertaistukea on vaikea on saada asiasta.Kokemuksista samassa tilanteessa tai prosessin läpikäyneiden kanssa olisi mukava saada. Aluksi sähköpostitse. Olen 30-vuotias nainen.
Paikkakunta tai alue: –


Nimi tai nimimerkki: Siru
Viesti: Olen 48 vuotias. Lapsettomuushoidot alkoivat vuonna 1997 ja päättyivät 2010. Meille tehtiin kaikki inseminaatiosta, koeputkihedelmöityksestä munasolun lahjoitukseen asti. Meillä lapsettomuushoitojen syynä oli selittämätön lapsettomuus. Haluasin olla tukihenkilönä henkilölle jolla on lapsettomuushoidot tehty
Paikkakunta tai alue: Pirkanmaa Lempäälä


Nimi tai nimimerkki: Diabeetikko 1985
Viesti: Hei olisin kiinnostunut toimimaan vertaistukihenkilönä ja saamaan myös itsekkin tukea Lapsettomuudesta
Paikkakunta tai alue: Kuopio