Lue ensin tämä vertaisvälityksestä

Kaipaatko tukea vai haluaisitko antaa sitä vertaisillesi? Vertaisvälitys on netti-ilmoitustaulu, jossa vertaiset ilmoittavat omasta halukkuudestaan vertaistuen tarpeeseen tai tarjontaan. Tuki on yksilöllistä ja vapaamuotoista. Huomioithan että vertainen ei ole koulutettu tukihenkilö, vaan samanlaisessa elämäntilanteessa oleva, jonka kanssa voi vaihdella ajatuksia ja kokemuksia. Vertaisvälitys sopii myös niille, joiden paikkakunnalla ei ole vertaistukiryhmää ja henkilöille, jotka kokevat ryhmätoiminnan itselleen vieraana.

HUOM! Vertaisvälitys on kesätauolla toimiston loma-aikojen puitteissa. Vertaisvälitys jatkuu 10.8. alkaen.

MITEN LÖYDÄN VERTAISEN?

Vertaisvälitys toimii ilmoitustaulu -periaatteella. Käy ensin katsomassa ilmoitustaululta löytyisikö sieltä sinulle joku vertainen. Jos sopiva ilmoitus löytyy, lähetä sähköpostia anniina(at)simpukka.info ja kerro viestissä sen henkilön nimi tai nimimerkki johon haluat ottaa yhteyttä. Ilmoittajan sähköpostiosoite, johon voit ottaa yhteyttä, toimitetaan sinulle mahdollisimman pian (työaikojen puitteissa). Jos sopivaa vertaista ei löydy ilmoitustaululta, jätä oma ilmoituksesi allaolevalla lomakkeella.

MITEN SAAN ILMOITUKSENI ILMOITUSTAULULLE?

Jos haluat jättää oman ilmoituksesi, voit tehdä sen alla olevalla lomakkeella. Kerro lyhyesti muutamalla sanalla tai lauseella tilanteestasi ja itsestäsi. Kerro myös toivotko erityisesti tukea vai oletko kiinnostunut vertaisena tukemisesta. Voit olla myös molempia. Lomakkeesi välitetään yhdistykseen, tarkistetaan ja lisätään ilmoitustaululle. Ilmoituksesi ei välttämättä tule saman päivän aikana näkyviin, vaan niitä lisätään työajan puitteissa niin pian kuin mahdollista. Tähän voi kuitenkin joskus mennä muutama päivä.

MITEN SAAN ILMOITUKSENI POIS ILMOITUSTAULULTA?

Jos löysit sopivan vertaisen tai et enää halua pitää ilmoitustasi ilmoitustaululla, ota yhteyttä anniina(at)simpukka.info ja pyydä ilmoituksen poistamista. Huomioithan että sähköpostiosoitettasi välitetään kysyjille niin kauan kuin ilmoituksesi on ilmoitustaululla.

ILMOITUSTAULUN PERIAATE

Ilmoitustaulu perustuu kaikkien osapuolten väliseen luottamukseen, tasavertaisuuteen ja kunnioitukseen. Se on tarkoitettu erilaisissa elämäntilanteissa oleville, tahattoman lapsettomuuden kohdanneille henkilöille, sekä heidän läheisilleen. Vertaisvälitys on osa Simpukka-yhdistyksen vertaistukitoimintaa, joka toimii yhdistyksen arvojen mukaisesti. Yhdistyksellä on ylläpitovastuu, mutta yhdistys ei vastaa keskustelujen sisällöstä tai henkilöistä nimimerkkien takana. Yhdistys varaa itselleen oikeuden poistaa ilmoitukset ja yhteydenotot, jotka osoittautuvat mahdollisesti asiattomiksi. Kun täytät lomaketta, huomioi, että kaikki mitä siihen kirjoitat julkaistaan ilmoitustaululla (paitsi oikea nimesi ja sähköpostiosoitteesi). Simpukka-yhdistys pidättää itsellään oikeuden poistaa vanhoiksi katsomansa ilmoitukset. Jos huomaat asiatonta toimintaa, ole hyvä ja ilmoita siitä simpukka(at)simpukka.info. Simpukan verkkovertaistoiminnan säännöt voit lukea täällä.

Tässä malli, miltä ilmoitus voisi näyttää:
Nimi tai nimimerkki: Miss XY
Oma tausta lyhyesti: Minulla on endometrioosi ja PCO. Olemme mieheni kanssa jääneet kaksin. Kaipaan apua tilanteessamme, lähinnä sähköpostikirjoittelua!
Paikkakunta tai alue: Koko maa

ILMOITTAUTUMISLOMAKE


[honeypot email]

Vertaisvälityksen ilmoitustaulu

Nimi tai nimimerkki: Ria

Kerro itsestäsi: Terve! Olen 41 vuotias nainen joka suunnittelen saada lahjoitussolujan IVF hoidot. Oliko ketään samassa tilanteessa Tampereella? Tällä hetkellä minulla ei ole ketään voisin keskustella tätä asiaa. Ymmärrän ja puhun Suomea, mutta joskus Englanniksi käy parempi.

Paikkakunta tai alue: Hervanta , Tampere


Nimi tai nimimerkki:A&A

Kerro itsestäsi:Olemme kolmekymppinen pariskunta, joka harkitsee lapsettomuushoitoja luovutetuilla sukusoluilla miehen hedelmättömyyden takia. Etsimme vertaistukea vastaavassa tilanteessa olevilta tai olleilta aluksi sähköpostitse, myöhemmin mahdollisesti myös kasvotusten.

Paikkakunta tai alue:Pk-seutu


Nimi tai nimimerkki: Emilia

Kerro itsestäsi: Olen 29-vuotias ylipainoinen (bmi 39) naimisissa oleva lapseton nainen. Olemme yrittäneet lasta nyt enemmän ja vähemmän 1,5 vuotta, mutta kertaakaan ei ole tärpännyt. Kaipaan tukea ja apua tilanteessamme.

Paikkakunta tai alue: Oulu


Nimi tai nimimerkki: Kesä20

Kerro itsestäsi: Täällä 38 v. lapseton nainen joka elää avioliitossa. Todettu adenomyoosi sairaus, joka tod. näk. aiheuttanut lapsettomuuden. Hoidoissa pariin otteeseen käyty ilman tuloksia. Elämä ilman lapsia, lapsenlapsia jne. edessä. Voin vaihtaa ajatuksia ja tuntemuksia lapsettomuuteen liittyen ja elämästä muutenkin.

Paikkakunta tai alue: Pohjanmaa


Nimi tai nimimerkki: Tuuli

Kerro itsestäsi: Olen 53-vuotias lapseton sinkku. Ystäviä on, mutta kaipaisin myös keskustelua ja vertaistukea lapsettomuudesta. Tuskan ja tarkoituksettomuuden tunteen siirtää usein taka-alalle, mutta mielessä se on melkein aina. Elän kuitenkin muuten suht mielekästä elämää, tykkään patikoinnista, melomisesta eli luonnossa liikkumisesta. En halua jäädä lapsettomuuden vangiksi, sillä meillä kaikilla on tarkoitus.

Paikkakunta tai alue: Pääkaupunkiseutu


Nimi tai nimimerkki: L E

Kerro itsestäsi: Olen yrittänyt omaa lasta (2 + vuotta IVF)  ja nyt menossa lahjoitetulla munasolulla tehtyyn hoitoon (heinäkuu/20). Kaipaan vertaista, jolla samantyyppinen tilanne ja halua jakaa asioita ilman sen isomaa taakkaa tai sitoutumista. Olen positiivinen ja sosiaalinen, mutta vaikea joskus jakaa asioita ympäriillä kun sama kokemus puuttuu.. 

Paikkakunta tai alue: Helsinki/Espoo


Nimi tai nimimerkki: Lapseton uusperheessä

Kerro itsestäsi: Olen toivonut omaa lasta vuodesta 2015. Edellisessä suhteessani lapsihaaveita ei otettu tosissaan, mikä on yksi syy, että suhde päättyi eroon. Nykyisellä miehelläni on kaksi lasta, jotka asuvat meillä kolme päivää viikosta. Olemme puhuneet yhteisen lapsen yrittämisestä, mutta sen aika on vasta parin vuoden päästä. Koen olevani kovin yksin lapsettomuusasiassa parisuhteessani ja lähipiirissäni.

Paikkakunta tai alue: Koko Suomi


Nimi tai nimimerkki: Miss Dee

Kerro itsestäsi: Etsin lapsetonta sinkkunaista juttukaveriksi lapsettomuuteen liittyen. Itse olen lääketieteellisistä syistä lapseton 38-vuotias puolisoton nainen.

Paikkakunta tai alue:


Nimi tai nimimerkki: Nipsu

Kerro itsestäsi: 45v, joka hakeutuu nyt lahjamunasoluhoitoon miehensä kanssa. Yksi tuttava on ehdottanut luovuttamista mutta tilanne epävarma. Pian täytyisi kuitenkin asettua jonoon mikäli tuntematon luovuttaja kyseessä. Pelottaa koko prosessi. Tuntuu että kenelläkään ei onnistu hoidot ja aikaa, rahaa palaa. Itse jo iäkäs ja ei ole sitä aikaa kovin. Monilla mennyt vuosia yrittämiseen. Epäonnistumisen pelko kova!

Paikkakunta tai alue: Helsinki


Nimi tai nimimerkki: Seija

Kerro itsestäsi: Onkohan teillä kenelläkään lapsettomuuden syyksi paljastunut miehen y kromosomin deleetio? Kaipaisin tästä asiasta läheisenä vertaistukea, tietoa ja kokemuksia

Paikkakunta tai alue: Koko Suomi


Nimi tai nimimerkki:Kirsi

Kerro itsestäsi:Olen 41-vuotias nainen jolla on 4-v tytär. Tyttäremme syntyi neljän vuoden hoitojen jälkeen ja nyt olemme yrittäneet toista lasta. Tuloksena kaksi myöhäistä keskenmenoa. 2019 raskaus keskeytettiin sikiön kehityshäiriön vuoksi ja nyt 2020 raskaus keskeytyi itsestään. Toiveena edelleen toinen lapsi. Kaipaisin vertaistukea siihen miten tästä mennään eteenpäin.

Paikkakunta tai alue:Kauniainen


Nimi tai nimimerkki:Lapseton

Kerro itsestäsi:Olen 39-vuotias, kaksi ja puoli vuotta julkisella, ja puolitoista vuotta yksityisellä hoitoja. Yksityisellä IVF/PGS. Luomusti kolme keskenmenoa. Eka PAS meni kesken rv 13. PAS hoidoilla jatketaan.

Paikkakunta tai alue:Helsinki


Nimi tai nimimerkki: Toiveissa toinen

Kerro itsestäsi: Yhden hoidoilla saadun lapsen äiti toivoo ja yrittää toista.

Paikkakunta tai alue:Itä-Suomi


Nimi tai nimimerkki: Satu

Kerro itsestäsi: Olen 38-vuotias cp-vammainen nainen. Olen pidemmän aikaa haaveillut raskaudesta, mutta nyt tutkimusten jälkeen lääkäritiimi oli sitä mieltä, että raskaus olisi minulle hengenvaarallinen tila, joten ajatuksesta on luovuttava, vaikka sydän särkyy… Kaipaan kovasti samassa tilanteessa olevia/olleita vertaistukijoita.

Paikkakunta tai alue: Kajaani


Nimi tai nimimerkki: Johanna

Kerro itsestäsi: Olen 35-vuotias nainen ja toivoisin löytäväni tämän palstan kautta keskusteluseuraa lapsettomuutta parhaillaan kokevilta henkilöiltä. Olisi mukava vaihtaa ajatuksia. Olemme toivoneet lasta mieheni kanssa nyt n. 2 vuotta. Lapsettomuuden syyksi selvisi hyvin alhainen AMH-tasoni ja ennenaikainen munasarjojen vajaatoiminta. Olemme hoitopolulla yksityisellä puolella ja menossa on toinen IVF-kierros.

Paikkakunta tai alue: Helsinki


Nimi tai nimimerkki: Leena

Kerro itsestäsi: Toivoimme lasta reilu 6 vuotta ja kävimme järjestyksessä kaikki tarjolla olleet lapsettomuushoidot ( inseminaatio, IVF, ICSI)Nyt olemme luovutettujen munasolujen avulla saaneet tyttären. Lapsettomuuden syy on edelleen epäselvä. Toimin mielelläni vertaistukena parille/yksilölle lapsettomuushoitojen eri vaiheissa.  Uskon keskusteluun parhaiten kasvotusten, videopuheluilla.

Paikkakunta tai alue: Helsinki


Nimi tai nimimerkki: Valmiiksi pelokas

Kerro itsestäsi:Olen 28-vuotias parisuhteessa elävä nainen. Koen lapsettomuuden tuskaa, vaikka emme ole vielä kumppanini kanssa yrittäneet tulla raskaaksi. Minulla on PCOS, 2. tyypin diabetes ja runsaasti ylipainoa. Näiden seikkojen takia en voi tällä hetkellä yrittää raskautta. Pelkään jo valmiiksi, että jäämme mieheni kanssa kaksin. Kaipaan tukea vertaiselta. Annan myös mielelläni tukea itse.

Paikkakunta tai alue: Uusimaa


Nimi tai nimimerkki: tuutikki

Kerro itsestäsi: Hei! Olen 58-v lapseton yksin elävä nainen. Olen eronnut v 1997 ja puolisoni kanssa 1 koeputkihedelmöitys, yksin asuessani 2. koeputkihedelmöitys. Toivoisin löytäväni kanssasiskon, jonka kanssa jakaa kokemusta lopullisesta lapsettomuudesta ja lapsenlapsettomuudesta, jakaa aaltoilevaa surua mutta ennen kaikkea sitä, mikä on auttanut selviytymään ja iloitsemaan tästä toisenlaisesta omasta tiestä.

Paikkakunta tai alue: –


Nimi tai nimimerkki: Tähti

Kerro itsestäsi: Olen 39-vuotias lapseton nainen. Sairastan endometrioosia ja se on todennäköinen lapsettomuutemme syy. Olen naimisissa, miehelläni on ennestään yksi lapsi. IVF ehkäpä suunnitteilla, kunhan painoindeksiä saisi alemmas.. Kaipaisin juttuseuraa ja tukeakin läheltä tai kauempaa.

Paikkakunta tai alue: Satakunta


Nimi tai nimimerkki: Jarni

Kerro itsestäsi: Olen 35-vuotias nainen, jolta kohtu poistettu. Miehellä on kaksi lasta, joista toinen vielä alaikäinen. Koen kärsiväni lapsettomuudesta siis yksin. Kaipaisin vertaistukea ja juttuseuraa pysyvästi lapsettomiksi jääneiltä.

Paikkakunta tai alue: Lappi


Nimi tai nimimerkki: Abortus habitualis

Kerro itsestäsi: Olen 38-vuotias toistuvista keskenmenoista kärsivä nainen. Minulla on yksi lapsi ja hänen jälkeen lukuisia keskenmenoja. Monenlaisia lääkityksiä on yritetty kokeilla, toistaiseksi tuloksetta. Löytyisikö tätä kautta vertaistukea toistuvia keskenmenoja kokeneilta?

Paikkakunta tai alue: Koko maa


Nimimerkki: Piiapäivikki

Kerro itsestäsi: 7v. Lapsettomuushoitojen jälkeen tulin raskaaksi lahjamunasolun avulla. Tyttäremme syntyi 40+5 kuolleena 25.10.19. Olen 42v. Kaukaisena haaveena on raskaus ja pikkuiselle enkelivauvallemme sisar. Kaipaan vertaistukea saman kokeneelta.

Alue: Etelä-Suomi


Nimi tai nimimerkki: Lily

Viesti: Hei. Olen 33-vuotias nainen, jolla on yksi 5-vuotias lapsi. Nyt toisen lapsen yritystä takana neljä vuotta, jonka aikana koettu yksi varhainen ja yksi myöhäinen keskenmeno. 1,5 vuotta hoidoissa, syy sekundääriseen lapsettomuuteen selittämätön. Kaipaisin vertaistukea muilta sekundäärisestä lapsettomuudesta kärsiviltä/sen kokeneilta.

Paikkakunta tai alue: Turku


Nimi tai nimimerkki: IVF peer support seeker

Viesti: Hi,I am 32 years old female, married for 6 years now but don’t have kids yet. I went for IVF treatment last year. It did not bring me any results but I found the treatment to be uber stressful both physically and mentally. Hormonal medicines makes you feel so low and lonely! Soon I am going for IVF again, and this time I feel like sharing about my feelings with someone going through IVF treatment.

Paikkakunta tai alue: Espoo


Nimi tai nimimerkki:Ultsi78
Viesti: Hei. Kaipaisin tukea tilanteessani. Minulla on 1 lapsi joka on kohta täysikänen ja emme saaneet lisää lapsia (minun aiemmasta liitosta kyse). Mies ei halunnut lähteä hoitoihin.Tutkimuksissa käytiin kun tyttö oli noin 8 vuotias.Nyt minulla on uusi puoliso ja olemme halunneet lasta jo noin kaksi vuotta. Olemme käyneet tutkimuksissa ja meidän pitäisi aloittaa hoidot. Olen 40vuotias. Pelottaa kaikki.
Paikkakunta tai alue: Suomi


Nimi tai nimimerkki: Aika juoksee

Viesti: Olen 35-vuotias lapseton nainen. Ex-mieheni kanssa yritimme lasta noin 10 vuotta ilman hoitoja (mies ei halunnut lopulta niihin). Myös seuraavan exän kanssa oltiin aktiivisesti ehkäisyttä tuloksetta. Nyt seurustelen  ja asun miehen kanssa, jolla on jo yksi lapsi. Lapsi on nyt 7-vuotias ja meillä nyt juuri alkoi viikko-viikko-systeemi uutena, eli tavallaan saan nauttia lapsellisesta arjesta kuitenkin joka toinen viikko. Toisaalta välillä pelottaa, että lapsettomuustrauma nousee kipeänä, juuri tuon läheisen lapsosen vuoksi… Nykyinen kumppanini ei olisi halunnut lapsia ollenkaan, mutta on onneksi hienosti kasvanut isäksi ”pakon edessä”. Koen, että alan olla liian vanha saamaan lapsia, joten jäänen lapsettomaksi. Tai tällaiseen välitilaan ainakin. Kai mulla voidaan katsoa olevan ehkä 1/8-lapsi. Kaipaisin juttuseuraa tahattomasti lapsettomista. Parasta ois tietysti, jos ois kans semmonen tilanne, että kumppanin biologisia lapsia ois kanssa olemassa, koska tottakai sekin tuo lisää ristiriitoja elämään. Mutta koska tuskin kukaan tismalleen samanlaisessa tilanteessa on, kaikki tahattomasti lapsettomat (mieluusti ei nyt hoidoissa) tukiystävät ois tervetulleita. Sähköpostitteluun/Whatsappailuun jne. kelpaa ihmiset ympäri maailman!

Paikkakunta tai alue: Keski-Suomi


Nimi tai nimimerkki: Aivolisäkkeen vajaatoiminta
Viesti: Lapsettomuuden syynä miehen aivolisäkkeen vajaatoiminta. Haluan tarjota niille ja keskustella erityisesti niiden kanssa joiden lapsettomuuden syy on sama. Tietoa ja vertaistukea on vaikea on saada asiasta.Kokemuksista samassa tilanteessa tai prosessin läpikäyneiden kanssa olisi mukava saada. Aluksi sähköpostitse. Olen 30-vuotias nainen.
Paikkakunta tai alue: –


Nimi tai nimimerkki: Diabeetikko 1985
Viesti: Hei olisin kiinnostunut toimimaan vertaistukihenkilönä ja saamaan myös itsekkin tukea Lapsettomuudesta
Paikkakunta tai alue: Kuopio