Kaipaatko tukea vai haluaisitko antaa sitä vertaisillesi?

Vertaisvälitys on netti-ilmoitustaulu, jossa vertaiset ilmoittavat omasta halukkuudestaan vertaistuen tarpeeseen tai tarjontaan. Tuki on yksilöllistä ja vapaamuotoista. Huomioithan että vertainen ei ole koulutettu tukihenkilö, vaan samanlaisessa elämäntilanteessa oleva, jonka kanssa voi vaihdella ajatuksia ja kokemuksia.

MITEN LÖYDÄN VERTAISEN?

Vertaisvälitys toimii ilmoitustaulu -periaatteella. Käy ensin katsomassa ilmoitustaululta löytyisikö sieltä sinulle joku vertainen. Jos sopiva ilmoitus löytyy, lähetä sähköpostia viivi(at)simpukka.info ja kerro viestissä sen henkilön nimi tai nimimerkki johon haluat ottaa yhteyttä. Ilmoittajan sähköpostiosoite, johon voit ottaa yhteyttä, toimitetaan sinulle mahdollisimman pian (työaikojen puitteissa). Jos sopivaa vertaista ei löydy ilmoitustaululta, jätä oma ilmoituksesi allaolevalla lomakkeella.

MITEN SAAN ILMOITUKSENI ILMOITUSTAULULLE?

Jos haluat jättää oman ilmoituksesi, voit tehdä sen alla olevalla lomakkeella. Kerro lyhyesti muutamalla sanalla tai lauseella tilanteestasi ja itsestäsi. Kerro myös toivotko erityisesti tukea vai oletko kiinnostunut vertaisena tukemisesta. Voit olla myös molempia. Lomakkeesi välitetään yhdistykseen, tarkistetaan ja lisätään ilmoitustaululle. Ilmoituksesi ei välttämättä tule saman päivän aikana näkyviin, vaan niitä lisätään työajan puitteissa niin pian kuin mahdollista. Tähän voi kuitenkin joskus mennä muutama päivä.

MITEN SAAN ILMOITUKSENI POIS ILMOITUSTAULULTA?

Jos löysit sopivan vertaisen, elämäntilanteesi on muuttunut tai et enää halua pitää ilmoitustasi ilmoitustaululla, ota yhteyttä viivi(at)simpukka.info ja pyydä ilmoituksen poistamista. Huomioithan että sähköpostiosoitettasi välitetään kysyjille niin kauan kuin ilmoituksesi on ilmoitustaululla.

ILMOITUSTAULUN PERIAATE

Ilmoitustaulu perustuu kaikkien osapuolten väliseen luottamukseen, tasavertaisuuteen ja kunnioitukseen. Se on tarkoitettu erilaisissa elämäntilanteissa oleville, tahattoman lapsettomuuden kohdanneille henkilöille, sekä heidän läheisilleen. Vertaisvälitys on osa Simpukka-yhdistyksen vertaistukitoimintaa, joka toimii yhdistyksen arvojen mukaisesti. Yhdistyksellä on ylläpitovastuu, mutta yhdistys ei vastaa keskustelujen sisällöstä tai henkilöistä nimimerkkien takana. Yhdistys varaa itselleen oikeuden poistaa ilmoitukset ja yhteydenotot, jotka osoittautuvat mahdollisesti asiattomiksi. Kun täytät lomaketta, huomioi, että kaikki mitä siihen kirjoitat julkaistaan ilmoitustaululla (paitsi oikea nimesi ja sähköpostiosoitteesi). Simpukka-yhdistys pidättää itsellään oikeuden poistaa vanhoiksi katsomansa ilmoitukset. Jos huomaat asiatonta toimintaa, ole hyvä ja ilmoita siitä simpukka(at)simpukka.info. Simpukan verkkovertaistoiminnan säännöt voit lukea täällä.

Tässä malli, miltä ilmoitus voisi näyttää:
Nimi tai nimimerkki: Miss XY
Oma tausta lyhyesti: Minulla on endometrioosi ja PCO. Olemme mieheni kanssa jääneet kaksin. Kaipaan apua tilanteessamme, lähinnä sähköpostin välityksellä!
Paikkakunta tai alue: Koko maa

ILMOITTAUTUMISLOMAKE


  [honeypot email]

  Vertaisvälityksen ilmoitustaulu

  Nimi tai nimimerkki: Laura

  Kerro itsestäsi: Olen 32-vuotias nainen, sain muutama kk sitten kuulla, että perussairauteni vuoksi en voi saada biologista lasta. Takana oli n. 1.5 vuoden yritys löytää sopiva lääkitys, jotta raskautuminen olisi mahdollinen. Suunnittelemme puolison kanssa adoptioneuvontaan menoa, mutta epäröintiä liittyy aiheeseen. Toivoisin keskustelua, tukea samantyyppisessä tilanteessa olevilta/olleilta (s.posti/live).

  Paikkakunta tai alue: Keski-Suomi, koko maa


  Nimi tai nimimerkki: Mymmeli

  Kerro itsestäsi: Hei! Vuosien matka lapsettomuushoitopolulla on tullut päätökseen ja on aika sopeutua ajatukseen lapsettomasta elämästä. Mikäli olet samassa tilanteessa ja kaipaat ajatusten vaihtoa, ota ihmeessä yhteyttä.

  Paikkakunta tai alue: Pohjois-Savo


  Nimi tai nimimerkki: Ninni

  Kerro itsestäsi: Meillä päättyi kunnallisen puolen IVF hoidot tuleksettomina, nyt olen pohtinut luovutetun munasolun käyttöä, koska omat munasoluni olivat niin heikkolaatuisia. Kaipaisin vielä jotakuta vastaamaan kysymyksiini.

  Paikkakunta tai alue: Uusimaa


  Nimi tai nimimerkki: Sisi

  Kerro itsestäsi: Olen saanut lahjasolulapsen IVF:llä. Jos kiinnostaa juttuseura kasvotusten lenkin tai kaffittelun merkeissä tai virtuaalisesti Whatsupin kautta esim. otathan yhteyttä.

  Paikkakunta tai alue: Tampere


  Nimi tai nimimerkki: T

  Kerro itsestäsi: Olen 26 vuotias nainen Kanta-Hämeestä, naimisissa. Yritystä takana 1,5 vuotta, 3 ovulaation induktiota takana. Haluaisin vertaistukea ja juttelu seuraa samassa tilanteessa olevilta, viestien tai kasvotusten.

  Paikkakunta tai alue: Kanta-Häme


  Nimi tai nimimerkki: E

  Kerro itsestäsi: Olen 27-vuotias nainen ja olemme yrittäneet mieheni kanssa lasta 2019 lähtien. Parisuhdetta takana 11vuotta. Tutkimuksissa ei löytynyt mitään syytä lapsettomuudelle,. Vihdoin olemme siinä pisteessä tutkimuksissa, että ensimmäinen inseminaatio lähestyy. Kaipasin vertaistukea tilanteeseen sellaiselta, jolla myös hoidot edessä tai on jo kokemusta inseminaatiosta.

  Paikkakunta tai alue: Etelä-Suomi, Tuusula


  Nimi tai nimimerkki: Salermo

  Kerro itsestäsi: Olen 33 vuotias ja olemme yrittäneet lasta jo 2019 lähtien. Hoitoon hakeuduimme 2020 yksityiselle. Monet pettymystä on tullut tämän asian kanssa ja tuntuu ettei jalat enää kanssa. Tarvitsen vertaistukea samassa tilanteessa olevan kanssa!!

  Paikkakunta tai alue: Pohjois Savo


  Nimi tai nimimerkki: Ella

  Kerro itsestäsi: Meillä lahjasolupoika 5kk ja isoveli ivf-hoidolla – 17. Kaipaisin Tampereen seudulta kaveria, jonka kanssa jutella lahjasolutaustasta ja toki kaikesta muustakin.

  Paikkakunta tai alue: Pirkanmaa


  Nimi tai nimimerkki: SA

  Kerro itsestäsi: 25-vuotias nainen, joka on jo kymmenisen vuotta tiennyt ettei voi raskautua aivolisäkkeen vajaatoiminnan takia. Lapsitoivetta ei siis ehtinyt oikeastaan edes syntyä, ja hoidot olisivat itselleni henkisesti liian rankkoja. En ole parisuhteessa, ja lapsettomuus on alkanut vastikään kalvamaan itseäni kun ystäväpiirissä ensimmäiset lapset tulleet kuvioihin.

  Paikkakunta tai alue: Uusimaa & Kanta-Häme


  Nimi tai nimimerkki:Emppu

  Kerro itsestäsi:Olen kolmekymppinen nainen ja minulla on PCOS. Olemme mieheni kanssa olleet lapsettomuushoidoissa (OI/IUI) kohta vuoden ja valmistaudumme nyt IVF:ään. Kaipaan vertaistukea hoidoissa jaksamiseen ja olisi kiva jutella kaikista iloista ja suruista esimerkiksi kävelyllä tai kahvikupposen äärellä. Viestittelykin käy!

  Paikkakunta tai alue:Helsinki


  Nimi tai nimimerkki:Naisen selittämätön lapsettomuus

  Kerro itsestäsi:Heippa! Olen 33v. nainen ja olemme yrittäneet saada lasta mieheni kanssa useamman vuoden. Hormonitoimintani loppui pari vuotta sitten, mutta syytä ei ole löydetty. Tällä hetkellä mahdollisuutena on lahjasoluhoidot, mutta painoni tulisi pudota jonoon pääsemiseksi. Vaihtaisin mielelläni ajatuksia viestitse – ja miksei kasvokkainkin – lahjasoluhoitoa odottavien tai läpikäyneiden kanssa.

  Paikkakunta tai alue:Etelä-Pohjanmaa ja koko Suomi


  Nimi tai nimimerkki:Myöhäinen keskenmeno x 2

  Kerro itsestäsi:Olen naimisissa ja meillä on ollut mieheni kanssa toive lapsesta jo parin vuoden ajan. Meidän on helppo tulla raskaaksi, mutta kaksi raskautta on menneet kesken myöhään välillä rv 18-21. Olemme tienristeyksessä. Toisaalta mahdollisuus vielä yrittää lääketieteen avuin, mutta myös muut vaihtoehdot (sijaisvanhemmuus/adoptio) pohdinnassa. Terapiakontakti olemassa, mutta missä vertainen?

  Paikkakunta tai alue:Uusimaa, Varsinais-Suomi, Kanta-Häme ja Päijät-Häme.


  Nimi tai nimimerkki: Aivolisäkkeen vajaatoiminta

  Viesti: Lapsettomuuden syynä ollut miehen aivolisäkkeen vajaatoiminta. Haluan tarjota niille ja keskustella erityisesti niiden kanssa joiden lapsettomuuden syy on sama. Tietoa ja vertaistukea on vaikea on saada asiasta. Kokemuksista samassa tilanteessa tai prosessin läpikäyneiden kanssa olisi mukava saada. Aluksi sähköpostitse. Olen 35-vuotias nainen.

  Paikkakunta tai alue: –


  Nimi tai nimimerkki:S.

  Kerro itsestäsi:Olemme miehen kanssa kolmikymppinen pariskunta. Mies sai juuri lopullisen tuloksen, ettei siittiöitä löydy, ja kaikki edessäoleva tuntuu ristiriitaiselta ja epävarmalta. Millaista on elämä perheessä, jossa lapset ovat saaneet alkunsa lahjasiittiöillä? Millaista on ollut olla nuori pariskunta ilman lapsia kun kaikki muut niitä saavat? Millaiseksi elämä on muotoutunut kaksin? S-postiviestit/whatsup

  Paikkakunta tai alue:Keski-Suomi


  Nimi tai nimimerkki:Maaria

  Kerro itsestäsi: OIen itsellinen alle nelikymppinen nainen jolla on muutaman kuukauden ikäinen lahja-alkio-lapsi. Olisi kiva jutella muiden itsellisten ja/tai lahja-alkiovanhempien kanssa!

  Paikkakunta tai alue:Uusimaa


  Nimi tai nimimerkki: L E

  Kerro itsestäsi: Haen vertaista jolla samantyyppinen tilanne.. Olen saanut lahjamunasoluhoidoilla lapsen kesällä ja toivoisin vielä toista lapsukaista, eli kova vauvakuume. Asun Helsingissä ja olen yli 40 vee.. Lähdetään kahville tai pidetään skype? Myös yhteinen ajanvietto livenä olisi kivaa jos lapsen kanssa liikkuminen sopii 🙂

  Paikkakunta tai alue: Helsinki/Espoo


  Nimi tai nimimerkki:Salla

  Kerro itsestäsi:Olen 35-vuotias tamperelainen, itselliseksi toivova nainen. Olen päässyt jonkinlaisen jonon hännille kuukausi sitten. Mielellään vaihdan ajatuksia hieman vastaavassa tilanteessa olevan kanssa.

  Paikkakunta tai alue:Tampere


  Nimi tai nimimerkki:Päivikki

  Kerro itsestäsi:Olen 4-kymppinen lopullisesti lapseton nainen. Naimisissa ja bonuspojan äitipuoli. Olisi mukavaa löytää samankaltaisessa elämäntilanteessa oleva ystävä.

  Paikkakunta tai alue:Satakunta

  Paikkakunta tai alue:Pirkanmaa, koko Suomi


  Nimi tai nimimerkki:Maija

  Kerro itsestäsi:Kiva ja luovalla alalla toimiva 39-vuotias nai en, joka toivoo itsellisenä naisena lasta. Toive tavata muita samanmoisia ihmisiä. 

  Paikkakunta tai alue:Jyväskylä


  Nimi tai nimimerkki:pepper

  Kerro itsestäsi:Olen 43-vuotias lapseton nainen. Olen ollut hoidoissa itsellisenä naisena yksityisellä puolella( -17 2 inseminaatiota, -18 ivf ) jotka päättyivät tuloksettomina. Noin 2 vuotta sitten löysin miehen, jonka kanssa raskauduimme toukokuussa -20 , mutta saimme varhaisen keskenmenon. Nyt mietteissä lahjasoluhoidot ikäni vuoksi. Etsin samassa tilanteessa olevia vertaistueksi.

  Paikkakunta tai alue:helsinki


  Nimi tai nimimerkki:Tuuli3

  Kerro itsestäsi:Meillä on lahjamunasolutaustaiset 3- ja 8-vuotiaat pojat. Toivoisin löytäväni muita perheitä, joilla on sama tausta. Olisi kiva tutustua vertaistuen merkeissä niin itseni kuin lasten osalta. Meidän perheessä lahjamunasolutausta nousee aina välillä prosessoitavaksi.

  Paikkakunta tai alue:Jyväskylä, Keski-Suomi


  Nimi tai nimimerkki:Ystäväpiirissään ainoa

  Kerro itsestäsi:Olen 28-vuotias naimisissa oleva nainen. Yritystä takana vähän yli vuosi ja tuloksena yksi varhainen keskenmeno. Mitään tiettyä vikaa ei tutkimuksissa löytynyt. Tarjottuja hoitoja emme halua ottaa vastaan, niiden henkisen kuormituksen takia, vaan haluamme perehtyä adoptioon. Olen ystäväpiirissäni ainoa, joka ei ole yrityksistä huolimatta saanut lasta ja kaipaan vertaistukea.

  Paikkakunta tai alue:Oulu/Pohjois-Pohjanmaa/koko maa


  Nimi tai nimimerkki:Johanna

  Kerro itsestäsi:Lahjamunasolukaksoset 2011

  Paikkakunta tai alue:Porvoo


  Nimi tai nimimerkki:Leisku

  Kerro itsestäsi:33-vuotias nainen ja mieheni kanssa reilu 2 vuotta ollaan yritetty lasta.Nyt vastikään aloitettu hoidot.Välillä kovakin toivottomuus iskee,kun lasta ei kuulu yrityksistä huolimatta.Kaipaan vertaistukea samassa tilanteessa olevilta,olis niin kiva vaihtaa ajatuksia.Omasta ystäväpiiristä ei ole mitään apua,lähinnä vaan tivailua että miks ei lapsia jo ole jne.

  Paikkakunta tai alue:Häme,Etelä-Suomi


  Nimi tai nimimerkki:Yorkistgirl

  Kerro itsestäsi:Olen 32 vuotias nainen ja olen käynyt läpi monia hoitoja lapsen saamiseksi. Kaipaan vertaistukea, sillä koen olevani tämän asian kanssa niin yksin.

  Paikkakunta tai alue:Jyväskylä

  Paikkakunta tai alue:Pääkaupunkiseutu


  Nimi tai nimimerkki: Seija

  Kerro itsestäsi: Onkohan teillä kenelläkään lapsettomuuden syyksi paljastunut miehen y kromosomin deleetio? Kaipaisin tästä asiasta läheisenä vertaistukea, tietoa ja kokemuksia

  Paikkakunta tai alue: Koko Suomi


  Nimi tai nimimerkki: Satu

  Kerro itsestäsi: Olen 38-vuotias cp-vammainen nainen. Olen pidemmän aikaa haaveillut raskaudesta, mutta nyt tutkimusten jälkeen lääkäritiimi oli sitä mieltä, että raskaus olisi minulle hengenvaarallinen tila, joten ajatuksesta on luovuttava, vaikka sydän särkyy… Kaipaan kovasti samassa tilanteessa olevia/olleita vertaistukijoita.

  Paikkakunta tai alue: Kajaani


  Nimi tai nimimerkki:Ultsi78
  Viesti: Hei. Kaipaisin tukea tilanteessani. Minulla on 1 lapsi joka on kohta täysikänen ja emme saaneet lisää lapsia (minun aiemmasta liitosta kyse). Mies ei halunnut lähteä hoitoihin.Tutkimuksissa käytiin kun tyttö oli noin 8 vuotias.Nyt minulla on uusi puoliso ja olemme halunneet lasta jo noin kaksi vuotta. Olemme käyneet tutkimuksissa ja meidän pitäisi aloittaa hoidot. Olen 40vuotias. Pelottaa kaikki.
  Paikkakunta tai alue: Suomi


  Mitä pidit artikkelista?

  [reactions-lite]