Lue ensin tämä vertaisvälityksestä

Kaipaatko tukea vai haluaisitko antaa sitä vertaisillesi? Vertaisvälitys on netti-ilmoitustaulu, jossa vertaiset ilmoittavat omasta halukkuudestaan vertaistuen tarpeeseen tai tarjontaan. Tuki on yksilöllistä ja vapaamuotoista. Huomioithan että vertainen ei ole koulutettu tukihenkilö, vaan samanlaisessa elämäntilanteessa oleva, jonka kanssa voi vaihdella ajatuksia ja kokemuksia. Vertaisvälitys sopii myös niille, joiden paikkakunnalla ei ole vertaistukiryhmää ja henkilöille, jotka kokevat ryhmätoiminnan itselleen vieraana.

MITEN LÖYDÄN VERTAISEN?

Vertaisvälitys toimii ilmoitustaulu -periaatteella. Käy ensin katsomassa ilmoitustaululta löytyisikö sieltä sinulle joku vertainen. Jos sopiva ilmoitus löytyy, lähetä sähköpostia anniina(at)simpukka.info ja kerro viestissä sen henkilön nimi tai nimimerkki johon haluat ottaa yhteyttä. Ilmoittajan sähköpostiosoite, johon voit ottaa yhteyttä, toimitetaan sinulle mahdollisimman pian (työaikojen puitteissa). Jos sopivaa vertaista ei löydy ilmoitustaululta, jätä oma ilmoituksesi allaolevalla lomakkeella.

MITEN SAAN ILMOITUKSENI ILMOITUSTAULULLE?

Jos haluat jättää oman ilmoituksesi, voit tehdä sen alla olevalla lomakkeella. Kerro lyhyesti muutamalla sanalla tai lauseella tilanteestasi ja itsestäsi. Kerro myös toivotko erityisesti tukea vai oletko kiinnostunut vertaisena tukemisesta. Voit olla myös molempia. Lomakkeesi välitetään yhdistykseen, tarkistetaan ja lisätään ilmoitustaululle. Ilmoituksesi ei välttämättä tule saman päivän aikana näkyviin, vaan niitä lisätään työajan puitteissa niin pian kuin mahdollista. Tähän voi kuitenkin joskus mennä muutama päivä.

MITEN SAAN ILMOITUKSENI POIS ILMOITUSTAULULTA?

Jos löysit sopivan vertaisen tai et enää halua pitää ilmoitustasi ilmoitustaululla, ota yhteyttä anniina(at)simpukka.info ja pyydä ilmoituksen poistamista. Huomioithan että sähköpostiosoitettasi välitetään kysyjille niin kauan kuin ilmoituksesi on ilmoitustaululla.

ILMOITUSTAULUN PERIAATE

Ilmoitustaulu perustuu kaikkien osapuolten väliseen luottamukseen, tasavertaisuuteen ja kunnioitukseen. Se on tarkoitettu erilaisissa elämäntilanteissa oleville, tahattoman lapsettomuuden kohdanneille henkilöille, sekä heidän läheisilleen. Vertaisvälitys on osa Simpukka-yhdistyksen vertaistukitoimintaa, joka toimii yhdistyksen arvojen mukaisesti. Yhdistyksellä on ylläpitovastuu, mutta yhdistys ei vastaa keskustelujen sisällöstä tai henkilöistä nimimerkkien takana. Yhdistys varaa itselleen oikeuden poistaa ilmoitukset ja yhteydenotot, jotka osoittautuvat mahdollisesti asiattomiksi. Kun täytät lomaketta, huomioi, että kaikki mitä siihen kirjoitat julkaistaan ilmoitustaululla (paitsi oikea nimesi ja sähköpostiosoitteesi). Simpukka-yhdistys pidättää itsellään oikeuden poistaa vanhoiksi katsomansa ilmoitukset. Jos huomaat asiatonta toimintaa, ole hyvä ja ilmoita siitä simpukka(at)simpukka.info.

Tässä malli, miltä ilmoitus voisi näyttää:
Nimi tai nimimerkki: Miss XY
Oma tausta lyhyesti: Minulla on endometrioosi ja PCO. Olemme mieheni kanssa jääneet kaksin. Kaipaan apua tilanteessamme, lähinnä sähköpostikirjoittelua!
Paikkakunta tai alue: Koko maa

ILMOITTAUTUMISLOMAKE


[honeypot email]

Vertaisvälityksen ilmoitustaulu

Nimi tai nimimerkki: Valmiiksi pelokas

Kerro itsestäsi:Olen 28-vuotias parisuhteessa elävä nainen. Koen lapsettomuuden tuskaa, vaikka emme ole vielä kumppanini kanssa yrittäneet tulla raskaaksi. Minulla on PCOS, 2. tyypin diabetes ja runsaasti ylipainoa. Näiden seikkojen takia en voi tällä hetkellä yrittää raskautta. Pelkään jo valmiiksi, että jäämme mieheni kanssa kaksin. Kaipaan tukea vertaiselta. Annan myös mielelläni tukea itse.

Paikkakunta tai alue: Uusimaa


Nimi tai nimimerkki: tuutikki

Kerro itsestäsi: Hei! Olen 58-v lapseton yksin elävä nainen. Olen eronnut v 1997 ja puolisoni kanssa 1 koeputkihedelmöitys, yksin asuessani 2. koeputkihedelmöitys. Toivoisin löytäväni kanssasiskon, jonka kanssa jakaa kokemusta lopullisesta lapsettomuudesta ja lapsenlapsettomuudesta, jakaa aaltoilevaa surua mutta ennen kaikkea sitä, mikä on auttanut selviytymään ja iloitsemaan tästä toisenlaisesta omasta tiestä.

Paikkakunta tai alue: –


Nimi tai nimimerkki: Tähti

Kerro itsestäsi: Olen 39-vuotias lapseton nainen. Sairastan endometrioosia ja se on todennäköinen lapsettomuutemme syy. Olen naimisissa, miehelläni on ennestään yksi lapsi. IVF ehkäpä suunnitteilla, kunhan painoindeksiä saisi alemmas.. Kaipaisin juttuseuraa ja tukeakin läheltä tai kauempaa.

Paikkakunta tai alue: Satakunta


Nimi tai nimimerkki: Jarni

Kerro itsestäsi: Olen 35-vuotias nainen, jolta kohtu poistettu. Miehellä on kaksi lasta, joista toinen vielä alaikäinen. Koen kärsiväni lapsettomuudesta siis yksin. Kaipaisin vertaistukea ja juttuseuraa pysyvästi lapsettomiksi jääneiltä.

Paikkakunta tai alue: Lappi


Nimi tai nimimerkki: Abortus habitualis

Kerro itsestäsi: Olen 38-vuotias toistuvista keskenmenoista kärsivä nainen. Minulla on yksi lapsi ja hänen jälkeen lukuisia keskenmenoja. Monenlaisia lääkityksiä on yritetty kokeilla, toistaiseksi tuloksetta. Löytyisikö tätä kautta vertaistukea toistuvia keskenmenoja kokeneilta?

Paikkakunta tai alue: Koko maa


Nimi tai nimimerkki: kivisydän(ko)

Kerro itsestäsi: Diagnoosista ja lapsettomuushoidosta (testo) jo monia vuosia v. 2004 ja varicoseleleikkauksen v.2005 jälkeinen olotila joka on saattanut tosi huonoon jamaan. Eronnut v.2005 ja mieli ei taho jaksaa yksin käydä tätä oireilua läpi. Haaveena on vielä saada oma lapsi, tai se riippuu siitä mitä elämä tuo tullessaan.

Paikkakunta tai alue: Satakunta


Nimimerkki: Piiapäivikki

Kerro itsestäsi: 7v. Lapsettomuushoitojen jälkeen tulin raskaaksi lahjamunasolun avulla. Tyttäremme syntyi 40+5 kuolleena 25.10.19. Olen 42v. Kaukaisena haaveena on raskaus ja pikkuiselle enkelivauvallemme sisar. Kaipaan vertaistukea saman kokeneelta.

Alue: Etelä-Suomi


Nimi tai nimimerkki:J2

Kerro itsestäsi: 24v. Ilmeisesti munasarjojen vajaatoiminnasta johtuva lapsettomuus. Yksi keskenmeno 3v sitten, sen jälkeen ei mitään. Miehellä kaksi lasta. Kaipaisin vertaistukea kasvokkain henkilöltä, kuka kokee itsensä jollain tavalla ulkopuoliseksi perheessään oman lapsettomuuden vuoksi. Tai henkilö kuka kärsii lapsettomuudesta eikä saa kumppanilta eikä läheisiltä tarvitsemaansa tukea asian käsittelyssä.

Paikkakunta tai alue: Pääkaupunkiseutu


Nimi tai nimimerkki: Krisse86

Kerro itsestäsi: Taustallani on 6 vuoden selittämätön lapsettomuus, joka kääntyi lopulta yllätysraskaudeksi ja parhaillaan odotan yksin esikoista saapuvaksi. Lapsettomuus on ollut suuri kriisi elämässäni ja parisuhteeni ovat kaatuneet usein lapsikysymykseen. Keväällä -19 sain kuulla alhaisesta AMH arvostani ja harkitsin lasta yksin.  Olen halukas tarjoamaan ja vastaanottamaan vertaistukea kaltaisiltani. Olen 33-v

Paikkakunta tai alue: Uusimaa


Nimi tai nimimerkki: Siniset taivaat

Kerro itsestäsi: Olen noin nelikymppinen lapseton nainen. Takana vaikea avioliitto, ero ja pitkä toipuminen. Olen vasta kohtaamassa sitä asiaa, etten hyvin todennäköisesti koskaan saa omaa, biologista lasta iästäni ja kumppanin puutteesta johtuen. Kaipaisin vertaistukea naiselta, joka käynyt läpi tämän surun ja päässyt elämässä eteenpäin. Haluaisin tavata muutaman kerran kasvokkain.

Paikkakunta tai alue: Tampere


Nimi tai nimimerkki: kehäkukka

Kerro itsestäsi: Hei! Olemme mieheni kanssa aloittamassa lapsettomuushoitoja. Olemme yrittäneet lasta jo muutaman vuoden ja hoidot pitivätkin alkaa jo keväällä mutta niitä lykätiin syksyyn. Ystävilläni on jo lapsia joten vertaistukea kaipailisin.

Paikkakunta tai alue: Mikkeli


Nimi tai nimimerkki: Lissu79

Kerro itsestäsi: Olen sinkkunainen, 40-v, ja haluaisin epätoivoisesti tulla äidiksi. Pysyvää parisuhdetta en ole löytänyt. Perusterve ja (toistaiseksi) hedelmällinen.

Paikkakunta tai alue: Pohjois-Savo


Nimi tai nimimerkki: Haaveissa lapsi

Kerro itsestäsi: Hei! Olen 32-vuotias nainen ja olemme mieheni kanssa toivoneet lasta 2016 vuodesta alkaen. Lapsettomuustutkimukset on tehty vuoden alussa ja takana on kaksi inseminaatiota. Seuraavana suunnitteilla IVF- hoito. Minulla on endometrioosia ja tutkimuksissa selvisi myös, että AMH arvo on matala. Toivoisin saavani tätä kautta mahdollisuuden jakaa ajatuksia/kokemuksia samassa tilanteessa olevan kanssa.

Paikkakunta tai alue: Espoo


Nimi tai nimimerkki: Ulla

Kerro itsestäsi: Olen 47-vuotias synnynnäisesti sydänvikainen minkä vuoksi en ole koskaan voinut tehdä lapsia. Olen aina ollut hyvin rehellinen tässä asiassa miehille ja he ovat ensi alkuun ottaneetkin asian hyvin vastaan. Mutta kaksi vuotta sitten koin kolmannen eron sen vuoksi etten voi tehdä lapsia. Se otti tosi lujille. Onko ketään joka olis kokenut hylkäämisen sen vuoksi ettei ole saanut lapsia?

Paikkakunta tai alue: Pohjois-Suomi


Nimi tai nimimerkki: Lily

Viesti: Hei. Olen 33-vuotias nainen, jolla on yksi 5-vuotias lapsi. Nyt toisen lapsen yritystä takana neljä vuotta, jonka aikana koettu yksi varhainen ja yksi myöhäinen keskenmeno. 1,5 vuotta hoidoissa, syy sekundääriseen lapsettomuuteen selittämätön. Kaipaisin vertaistukea muilta sekundäärisestä lapsettomuudesta kärsiviltä/sen kokeneilta.

Paikkakunta tai alue: Turku


Nimi tai nimimerkki: IVF peer support seeker

Viesti: Hi,I am 32 years old female, married for 6 years now but don’t have kids yet. I went for IVF treatment last year. It did not bring me any results but I found the treatment to be uber stressful both physically and mentally. Hormonal medicines makes you feel so low and lonely! Soon I am going for IVF again, and this time I feel like sharing about my feelings with someone going through IVF treatment.

Paikkakunta tai alue: Espoo


Nimi tai nimimerkki: Helinä
Viesti: Hei. Olen kohta 35v nainen, kovasti haaveissa olisi lapsi. Parisuhdetta ei ole löytynyt ja yksinäisyys sekä pelko tulenko koskaan äidiksi painaa pahasti mieltä. Ympärilläni lähes kaikki ovat suhteen ja lapsia jo saaneet ja koen olevani hyvin ulkopuolinen kaveripiirissäni aiheen takia. Kaipaisin lähinnä juttuseuraa samankaltaisessa tilanteessa olevilla/olleilta tai yksin äidiksi tulleilta.
Paikkakunta tai alue: Helsinki


Nimi tai nimimerkki: Lapseton
Viesti: Olen 40 kymppinen lapseton nainen. Lähdin yksin lapsettomuushoitoihin yksityiselle, mutta ei ole vielä onnistunut. Mietinkin, kuinka pitkälle olen valmis menemään hoitojen suhteen ja kuinka hyväksyä mahdollinen lapsettomaksi jääminen. Kaipaisin juttukaveria samoja asioita miettivistä läpikäyvistä.
Paikkakunta tai alue: Pohjois-Karjala


Nimi tai nimimerkki:Ultsi78
Viesti: Hei. Kaipaisin tukea tilanteessani. Minulla on 1 lapsi joka on kohta täysikänen ja emme saaneet lisää lapsia (minun aiemmasta liitosta kyse). Mies ei halunnut lähteä hoitoihin.Tutkimuksissa käytiin kun tyttö oli noin 8 vuotias.Nyt minulla on uusi puoliso ja olemme halunneet lasta jo noin kaksi vuotta. Olemme käyneet tutkimuksissa ja meidän pitäisi aloittaa hoidot. Olen 40vuotias. Pelottaa kaikki.
Paikkakunta tai alue: Suomi


Nimi tai nimimerkki:Lumimyrsky
Viesti: Olen 35 v. nainen ja toiveena on ollut saada lapsi/lapsia hyvän puolison kanssa. Puoliso löytyi.. lapsettomuutta takana 5 vuotta. Lapsettomuus tutkimuksissa kävimme v. 2016 eikä syytä kummassakaan. Inseminaatio tehty 3 kertaa..tuloksetta. Muihin hoitoihin ei olla lähdetty, enkä tiedä lähdetäänkö koskaan. Kaipaan todella juttu kaveria, lähipiirissäni ei ole ketään lapsetonta.
Paikkakunta tai alue: Jyväskylä


Nimi tai nimimerkki: Maija82
Viesti: Yli kaksi vuotta yritetty lasta, nyt ivf-hoidot päättymässä tuloksettomina, ei enää reagointia munasarjoissa. Tarvitsisin tukea, oma jaksaminen lopuillaan. Toki, voisin olla apuna myös muille, ehkä siitä saisin taas merkitystä elämään.
Paikkakunta tai alue: Pohjois-Savo


Nimi tai nimimerkki: 2 lapsen äiti
Viesti: Kaksi lastani ovat saaneet alkunsa luovutetuilla siittiöillä. Yksin hoitoihin lähdön syy oli silloisen kumppanin ilmoitus, ettei haluakaan lapsia.
Tarjoan tukea vastaavassa tilanteessa oleville/yksin hoitoihin lähteville.
Paikkakunta tai alue: Länsi-Suomi


Nimi tai nimimerkki: Kevättuuli
Viesti: Olen 30-vuotias lahjamunasolupojan äiti ja odotan toista syntyväksi kesällä. Lapsettomuustausta ja raskaat hoidot ovat jättäneet jälkensä ja kaipailisin vertaistukea muista lapsettomuuden kokeneista äideistä. Olisi kiva viestitellä tai vaikka jutustella kahvikupposen äärellä.
Paikkakunta tai alue: Keski-Suomi


Nimi tai nimimerkki: Petra
Viesti: Olen 39v nainen Turusta joka vielä tällä hetkellä parisuhteessa (naisen kanssa). Kumppanini ei halua lisää lapsia, hänellä on jo 20v tyttö. Minä olen aina haaveillut lapsesta ja perheestä. Taustaani kuuluu että vuonna 2016 sairastin rintasyöpää ja parhaillaan antiestrogeeni lääkitys päällä, enkä voi koittaa edes raskaaksi kun 4 vuoden päästä. Ex kumppanin kanssa koitin 7 kertaa inseminaatiota.
Paikkakunta tai alue: Turku


Nimi tai nimimerkki: Pitkä polku
Viesti: Hei, olen nelikymppinen nainen, jolla takana pitkä tie lapsettomuushoitoja niin parisuhteessa kuin yksinkin. Viimeisimpänä tuloksettomia lahja-alkiohoitoja. Nyt edessä luopuminen ja surutyö sekä mahdollisesti adoptioprosessiin lähteminen. Kaipaan vertaistukea samankaltaisessa tilanteessa olevilta tai jo pidemmälle selviytyneiltä, jotka ovat päätyneet yksin/kaksin elämiseen tai adoptioprosessiin. Toivon tukea itselleni, mutta mielelläni olen myös itse tukemassa, molemmin puolista jakamista siis.
Paikkakunta tai alue: Pääkaupunkiseutu


Nimi tai nimimerkki: Marika
Viesti: Hei! Olen 32-vuotias kahden lapsen äiti. Molemmat lapseni ovat saaneet alkunsa IVF-hoidoilla. Itse sairastan endometrioosia. Mikäli haluat purkaa sydäntäsi sähköpostin välityksellä, minulle voi kirjoitella. Itselleni lapsettomuus oli todella raskas paikka ja tietämättömyys tulevasta synnytti todella syvän kriisin. Kuuntelen mielelläni, mikäli haluat vertaistukea.
Paikkakunta tai alue: Etelä-Pohjanmaa


Nimi tai nimimerkki: Yksin
Viesti: Olen juuri 35 vuotta täyttänyt nainen. Olemme mieheni kanssa yrittäneet lasta yli 1,5 vuotta.
Juuri selvisi, että lapsettomuus johtuu minusta. Haluaisin vertaistukea samassa tilanteessa olevilta.
Paikkakunta tai alue: Etelä-lappi


Nimi tai nimimerkki: Aika juoksee

Viesti: Olen 35-vuotias lapseton nainen. Ex-mieheni kanssa yritimme lasta noin 10 vuotta ilman hoitoja (mies ei halunnut lopulta niihin). Myös seuraavan exän kanssa oltiin aktiivisesti ehkäisyttä tuloksetta. Nyt seurustelen  ja asun miehen kanssa, jolla on jo yksi lapsi. Lapsi on nyt 7-vuotias ja meillä nyt juuri alkoi viikko-viikko-systeemi uutena, eli tavallaan saan nauttia lapsellisesta arjesta kuitenkin joka toinen viikko. Toisaalta välillä pelottaa, että lapsettomuustrauma nousee kipeänä, juuri tuon läheisen lapsosen vuoksi… Nykyinen kumppanini ei olisi halunnut lapsia ollenkaan, mutta on onneksi hienosti kasvanut isäksi ”pakon edessä”. Koen, että alan olla liian vanha saamaan lapsia, joten jäänen lapsettomaksi. Tai tällaiseen välitilaan ainakin. Kai mulla voidaan katsoa olevan ehkä 1/8-lapsi. Kaipaisin juttuseuraa tahattomasti lapsettomista. Parasta ois tietysti, jos ois kans semmonen tilanne, että kumppanin biologisia lapsia ois kanssa olemassa, koska tottakai sekin tuo lisää ristiriitoja elämään. Mutta koska tuskin kukaan tismalleen samanlaisessa tilanteessa on, kaikki tahattomasti lapsettomat (mieluusti ei nyt hoidoissa) tukiystävät ois tervetulleita. Sähköpostitteluun/Whatsappailuun jne. kelpaa ihmiset ympäri maailman!

Paikkakunta tai alue: Keski-Suomi


Nimi tai nimimerkki: A-91
Viesti: Hei! Olen 26- vuotias nainen ja mieheni on 27- vuotias. Lapsettomuutta 5 vuotta takana. Mieheltäni ei löydy siittiöitä ja siksi olemmekin käyneet myös keinoputkihedelmällisyys- hoidoissa lahjoitetuilla siittiöillä, niistä takana yksi keskenmeno viikolla 5. Hoidot lopetettu, ja nyt adoptiojonossa. Ehkä meidänkin onni joskus vielä kääntyy! Itsellä myös endometrioosia. Voin tukea ja kuunnella!
Paikkakunta tai alue: Pohjanmaa ja Lähi-seudut


Nimi tai nimimerkki: Yksin äidiksi
Viesti: Hei! Etsin juttuseuraa luovutetuilla siittiöillä äidiksi tulleista tai prosessin käynnistäneistä. Itselläni prosessi alussa (kesä 2017). Kirjoittelua, soittelua ja kahvitteluakin, jos etäisyys sopiva! Olen 32-vuotias.
Paikkakunta tai alue: Etelä-Suomi


Nimi tai nimimerkki: “Epätoivoinen”
Viesti: Olen jo “kypsässä iässä” (40->) oleva useamman lapsen äiti, jolla keskenmenoja takana kaikkiaan jo 13 kpl:tta tässä 16 vuoden “lapsenteko-projektin” aikana, joista tuorein sattui heti tämän vuoden alulle. Syitä näihin keskenmenoihin ei ole saatu selvitettyä ja välillä siis onnistumisiakin on ollut. Koen SUURTA SURUA näistä menetyksistä ja etsin vertaistukea.
Paikkakunta tai alue: Koko maa


Nimi tai nimimerkki: Hanna
Viesti: Olen kristitty naimisissa oleva nainen, jolla on kolme vuotta lapsettomuutta takana. Mitään isompaa syytä lapsettomuudellemme ei ole löytynyt. Haluan olla vertaisena tukemassa sekä myös tuen tarpeessa.
Paikkakunta tai alue: Helsinki


Nimi tai nimimerkki: 2 karvaisen kakaran mamma
Viesti: Hei ollaan 37 minä ja mies 30 tahtoisin naispuolisista juttuseuraa jotka kokeneet lahjasoluhoitoja? Meillä takana 3v tänä vuonna ja ekana vuonna kolmas lähti yksityisellä alulle mutta myös se onni vietiin meiltä äkkiä, vuosin jo piinapäivinä enkö uskonut että voisi plussa tulla tuli ja sitten se hermoilu alkoi .. Ja loppui sunnuntaihin kun kävimme toteamassa sairaalalla näin asia oli
Paikkakunta tai alue: Riihimäki


Nimi tai nimimerkki: Aivolisäkkeen vajaatoiminta
Viesti: Lapsettomuuden syynä miehen aivolisäkkeen vajaatoiminta. Haluan tarjota niille ja keskustella erityisesti niiden kanssa joiden lapsettomuuden syy on sama. Tietoa ja vertaistukea on vaikea on saada asiasta.Kokemuksista samassa tilanteessa tai prosessin läpikäyneiden kanssa olisi mukava saada. Aluksi sähköpostitse. Olen 30-vuotias nainen.
Paikkakunta tai alue: –


Nimi tai nimimerkki: Siru
Viesti: Olen 48 vuotias. Lapsettomuushoidot alkoivat vuonna 1997 ja päättyivät 2010. Meille tehtiin kaikki inseminaatiosta, koeputkihedelmöityksestä munasolun lahjoitukseen asti. Meillä lapsettomuushoitojen syynä oli selittämätön lapsettomuus. Haluasin olla tukihenkilönä henkilölle jolla on lapsettomuushoidot tehty
Paikkakunta tai alue: Pirkanmaa Lempäälä


Nimi tai nimimerkki: Diabeetikko 1985
Viesti: Hei olisin kiinnostunut toimimaan vertaistukihenkilönä ja saamaan myös itsekkin tukea Lapsettomuudesta
Paikkakunta tai alue: Kuopio