Kaipaatko tukea vai haluaisitko antaa sitä vertaisillesi?

Vertaisvälitys on netti-ilmoitustaulu, jossa vertaiset ilmoittavat omasta halukkuudestaan vertaistuen tarpeeseen tai tarjontaan. Tuki on yksilöllistä ja vapaamuotoista. Huomioithan että vertainen ei ole koulutettu tukihenkilö, vaan samanlaisessa elämäntilanteessa oleva, jonka kanssa voi vaihdella ajatuksia ja kokemuksia.

MITEN LÖYDÄN VERTAISEN?

Vertaisvälitys toimii ilmoitustaulu -periaatteella. Käy ensin katsomassa ilmoitustaululta löytyisikö sieltä sinulle joku vertainen. Jos sopiva ilmoitus löytyy, lähetä sähköpostia viivi(at)simpukka.info ja kerro viestissä sen henkilön nimi tai nimimerkki johon haluat ottaa yhteyttä. Ilmoittajan sähköpostiosoite, johon voit ottaa yhteyttä, toimitetaan sinulle mahdollisimman pian (työaikojen puitteissa). Jos sopivaa vertaista ei löydy ilmoitustaululta, jätä oma ilmoituksesi allaolevalla lomakkeella.

MITEN SAAN ILMOITUKSENI ILMOITUSTAULULLE?

Jos haluat jättää oman ilmoituksesi, voit tehdä sen alla olevalla lomakkeella. Kerro lyhyesti muutamalla sanalla tai lauseella tilanteestasi ja itsestäsi. Lomakkeesi välitetään yhdistykseen, tarkistetaan ja lisätään ilmoitustaululle.

MITEN SAAN ILMOITUKSENI POIS ILMOITUSTAULULTA?

Jos löysit sopivan vertaisen, elämäntilanteesi on muuttunut tai et enää halua pitää ilmoitustasi ilmoitustaululla, ota yhteyttä viivi(at)simpukka.info ja pyydä ilmoituksen poistamista.

ILMOITUSTAULUN PERIAATE

Ilmoitustaulu perustuu kaikkien osapuolten väliseen luottamukseen, tasavertaisuuteen ja kunnioitukseen. Se on tarkoitettu erilaisissa elämäntilanteissa oleville, tahattoman lapsettomuuden kohdanneille henkilöille, sekä heidän läheisilleen. Ilmoitustaululta voi löytää vertaisia myös lahjasoluteemoihin liittyen. Vertaisvälitys on osa Simpukka-yhdistyksen vertaistukitoimintaa, joka toimii yhdistyksen arvojen mukaisesti. Yhdistyksellä on ylläpitovastuu, mutta yhdistys ei vastaa keskustelujen sisällöstä tai henkilöistä nimimerkkien takana. Yhdistys varaa itselleen oikeuden poistaa ilmoitukset ja yhteydenotot, jotka osoittautuvat mahdollisesti asiattomiksi. Kun täytät lomaketta, huomioi, että kaikki mitä siihen kirjoitat julkaistaan ilmoitustaululla (paitsi oikea nimesi ja sähköpostiosoitteesi). Simpukka-yhdistys pidättää itsellään oikeuden poistaa vanhoiksi katsomansa ilmoitukset. Jos huomaat asiatonta toimintaa, ole hyvä ja ilmoita siitä simpukka(at)simpukka.info. Simpukan verkkovertaistoiminnan säännöt voit lukea täällä.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE


  [honeypot email]

  Vertaisvälityksen ilmoitustaulu

  Nimi tai nimimerkki: M

  Kerro itsestäsi: Olen 25-vuotias nainen ja olemme mieheni kanssa yrittäneet lasta kaksi vuotta. Ensimmäinen inseminaatio oli vuoden alussa. Syytä lapsettomuudelle ei ole. Kaipaisin vertaistukea samassa tai lähes samassa tilanteessa olevalta. Yhteinen tekeminen, kuten kävelylenkit tai kahvittelu, onnistuvat myös, jos asut samalla alueella.

  Paikkakunta tai alue: Jyväskylä, Keski-Suomi


  Nimi tai nimimerkki: Inkku

  Kerro itsestäsi: Juuri esikoisen saanut 36v nainen Helsingistä. Tämä ainokaisemme on luomuyllätys juuri ennen ivf-hoitoja, jolloin yritystä takana pari vuotta. Vauva syntyi sektiolla, jonka yhteydessä löytyi myös endometrioosi ja näistä syistä plus omasta iästä johtuen jäänemme yhden lapsen vanhemmiksi. Vertaistukea muista yhden lapsen vanhemmista joko kirjoitteluun tai kasvotusten.

  Paikkakunta tai alue: Helsinki


  Nimi tai nimimerkki: Endo

  Kerro itsestäsi:Olen 39 vuotias nainen Kainuusta. Olemme mieheni kanssa yrittäneet lasta pitkään, tuloksetta. Kävimme hoidoissakin noin kaksi vuotta. Se oli tosi raskasta aikaa. Sairastan endometrioosia ja se on yhdesti leikattukin. Hoidot on siis lopetettu ja toivo omasta lapsesta myös. Kaipaisin tukea, joilla olisi samankaltainen tilanne. Voitas alkuun ainakin viestitellä yms. Ja joskus vaikka tavatakkin.

  Paikkakunta tai alue:Kainuu, koko Suomi


  Nimi tai nimimerkki: Toinenhaaveissa30v

  Kerro itsestäsi: 30v nainen Keski-Suomesta, esikoinen saatu luomuna mieheni kanssa, toista yritetty reilut 2,5vuotta, kaksi inseminaatiota takana. Vahvasti kaipaisin vertaistukea kun suru ja ahdistus asiasta tuntuu viime aikoina vyöryneen yli. Ja ehkä sitä voisi olla avuksi jollekin toiselle? Viestittely tai vaikka kahvittelu samaa kokeneen kanssa olisi todella kiva juttu. 🙂

  Paikkakunta tai alue: Jyväskylä


  Nimi tai nimimerkki: Nel

  Kerro itsestäsi: I’m an involuntary childless 40+ international woman. My partner and I have recently decided not to pursue treatments and accept a childless life. I would like to connect with people who are going through that difficult journey towards a childless life. I don’t have anyone with whom to discuss and share insights on transitioning to this new life phase. If you’re in the same situation, reach out!

  Paikkakunta tai alue: Helsinki


  Nimi tai nimimerkki: Elinaa

  Kerro itsestäsi: Itsellinen, 40-vuotias nainen, tahatonta lapsettomuutta jo 11 vuotta. Endometrioosi, mutta ei vaikea sellainen. Olin hoidoissa julkisella ja nyt menossa yksityiselle, jossa olen käynyt aiemmin vain yhdessä inseminaatiossa. Toivoisin vertaistueksi toista sinkkuna elävää, itsellistä, lapsetonta naista, joka ymmärtää mitä on käydä yksin kaikki läpi.

  Paikkakunta tai alue: Turku, etelä-Suomi


  Nimi tai nimimerkki: Itsellinen äiti

  Kerro itsestäsi: Olen 38-vuotias 1-vuotiaan lapsen itsellinen äiti. Kaipaisin keskusteluseuraa ihmisestä joka ymmärtää tahattoman lapsettomuuden, hoitoihin jonottamisen ja niiden raskauden. En tunne muita itsellisiä äitejä tai lapsettomuushoidoissa olleita pareja, olisi ihana tutustua perhetilanteestasi riippumatta. Jonotan uudelleen hoitoihin ja toivon ettei ole liian myöhäistä toiselle lapselle.

  Paikkakunta tai alue: Varsinais-Suomi


  Nimi tai nimimerkki: Ninni

  Kerro itsestäsi: Meillä päättyi kunnallisen puolen IVF hoidot tuleksettomina, nyt olen pohtinut luovutetun munasolun käyttöä, koska omat munasoluni olivat niin heikkolaatuisia. Kaipaisin vielä jotakuta vastaamaan kysymyksiini.

  Paikkakunta tai alue: Uusimaa


  Nimi tai nimimerkki: Myöhäinen keskenmeno x 2

  Kerro itsestäsi:Olen naimisissa ja meillä on ollut mieheni kanssa toive lapsesta jo parin vuoden ajan. Meidän on helppo tulla raskaaksi, mutta kaksi raskautta on menneet kesken myöhään välillä rv 18-21. Olemme tienristeyksessä. Toisaalta mahdollisuus vielä yrittää lääketieteen avuin, mutta myös muut vaihtoehdot (sijaisvanhemmuus/adoptio) pohdinnassa. Terapiakontakti olemassa, mutta missä vertainen?

  Paikkakunta tai alue:Uusimaa, Varsinais-Suomi, Kanta-Häme ja Päijät-Häme.


  Nimi tai nimimerkki: Päivikki

  Kerro itsestäsi:Olen 4-kymppinen lopullisesti lapseton nainen. Naimisissa ja bonuspojan äitipuoli. Olisi mukavaa löytää samankaltaisessa elämäntilanteessa oleva ystävä.

  Paikkakunta tai alue: Satakunta


  Nimi tai nimimerkki: Ystäväpiirissään ainoa

  Kerro itsestäsi:Olen 28-vuotias naimisissa oleva nainen. Yritystä takana vähän yli vuosi ja tuloksena yksi varhainen keskenmeno. Mitään tiettyä vikaa ei tutkimuksissa löytynyt. Tarjottuja hoitoja emme halua ottaa vastaan, niiden henkisen kuormituksen takia, vaan haluamme perehtyä adoptioon. Olen ystäväpiirissäni ainoa, joka ei ole yrityksistä huolimatta saanut lasta ja kaipaan vertaistukea.

  Paikkakunta tai alue:Oulu/Pohjois-Pohjanmaa/koko maa


  Nimi tai nimimerkki: Yorkistgirl

  Kerro itsestäsi:Olen 32 vuotias nainen ja olen käynyt läpi monia hoitoja lapsen saamiseksi. Kaipaan vertaistukea, sillä koen olevani tämän asian kanssa niin yksin.

  Paikkakunta tai alue:Jyväskylä

  Paikkakunta tai alue:Pääkaupunkiseutu


  Nimi tai nimimerkki: Satu

  Kerro itsestäsi: Olen 38-vuotias cp-vammainen nainen. Olen pidemmän aikaa haaveillut raskaudesta, mutta nyt tutkimusten jälkeen lääkäritiimi oli sitä mieltä, että raskaus olisi minulle hengenvaarallinen tila, joten ajatuksesta on luovuttava, vaikka sydän särkyy… Kaipaan kovasti samassa tilanteessa olevia/olleita vertaistukijoita.

  Paikkakunta tai alue: Kajaani